Gönderen Konu: Günün ikinci kazası. Arkadan bana vuruyor ben öndekine.. Arabam çıktı..!  (Okunma sayısı 20695 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Günün ikinci kazası. Arkadan bana vuruyor ben öndekine..
« Yanıtla #20 : Aralık 11, 2015, 21:51:09 »
geçmiş olsun, kaza yapmaya alışık biri olmadığınızdan neler yaşadığınızı tahmin edebiliyorum. ben de bir algınlık dalgınlık ve araca yabancılık sonucunda arkamdaki taksiye tamponu dokundurmuştum. çizilmedi bile ama 1 hafta kendi kendimi yedim. önemli olan size bir şey olmaması. araç bir yapılsın bakalım, daha sonra kendiniz ile baş başa kalır gönlünüzden geçeni uygularsınız.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 11, 2015, 21:51:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 11, 2015, 21:58:16 »
Abi geçmiş olsun. Elbetteki üzücü bir olay fakat bence arabanızdan soğumanıza gerek yok, çok büyük bir hasar yok . Bence olayın stresini atlattıktan sonra kesinlikle değer kaybı davasını açın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 11, 2015, 22:47:14 »
Geçmiş olsun Burak, Allah beterinden korusun.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 11, 2015, 22:56:36 »
Geçmiş olsun.Allah daha kötüsünü göstermesin canınız sağolsun gerisi teferruat.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 11, 2015, 23:00:33 »
Çok geçmiş olsun. Biz ne kadar canınızı sıkmayın desek de boş çok iyi anlıyorum sizi ama birkaç güne daha iyi hissedeceksiniz böyle düşünmeye çalışın... Ne yazık ki bir arkadaşın da yazdığı gibi İstanbul'da araba kullanırken böyle şeylet kaçınılmaz olabiliyor. Cana gelmesin demekten başka yapacak bir şey yok ne yazık ki. Biraz rahatlamaya çalışın; arabanızdan da soğumayın. Gelişmeleri de yazın lütfen.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 11, 2015, 23:00:33 »
Abi ne diyeyim valla... Bir günde 2 vukuat. Geçmiş olsun.

En azından bir güvencen var. Arabadan soğumana gerek yok. Fakat trafik sigortasından olacağı için yan sanayi parça kullanabilirler, buna dikkat et, uyanık olmanı tavsiye ederim.

"En azından bir güvencen var"dan kasıt aşağıdaki fotoğraf. Yok canımdan 3.000,00 TL'mi yedi bu hasar, hala acılarını çekiyorum, gece uykularımı kaçırıyor. En azından sende böyle bir durum yok, cebinden para çıkmayacak.

Kafana takacak hiç birşey yok. Arabanı bırakacaksın servise, 10 gün sonra teslim alıp marşa basıp yürüyeceksin. Bilirim senin için biraz zor olacak ama kaza riskini göze alıp da trafiğe çıkıyoruz abi.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 28750
  • Model Yılı: '15
  • 14 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 11, 2015, 23:01:48 »
Çok çok geçmiş olsun.. Allah daha kötüsünden korusun.. Özellikle olayın sıcaklığı ile insan çok kafaya takıyor ama canınız sağ olduktan sonra geri bir türlü gelir..
2015 - Toyota Corolla 1.6 Manuel Advance + LPG (Prins VSI-2)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 12, 2015, 01:25:37 »
Geçmiş olsun Burak abi. Vardır elbet bunda da bir hayır.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 12, 2015, 01:40:25 »
Çok geçmiş olsun abi Allah ölümlü kazadan korusun da olan mala olsun bir şekilde yerine konur mal. Bu arada orjinal parça kullanılırsa iyi bir işçilikten sonra arabanızdan soğumanıza gerek yok bence gayet güzel bir aracınız var. İstanbul gibi bir yerde satıp başka araba alsanız da yine aynı şeyi yaşayabilirsiniz bu da her seferinde hem maddi hem manevi zora sokar sizi. Allah hepimizi kazadan beladan korusun dileğiyle :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '08
  • 144 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 12, 2015, 08:30:25 »
Geçmiş olsun. Nazara gelmissiniz. Allah korumuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 12, 2015, 09:20:30 »
@Burak Atılgan (32862) Geçmiş olsun Burak. Bir günde iki kaza hakikatten talihsizlik. Yine de üzülmeye değmez. Araçtan soğumana gerek yok, kazaları tahmin etmek olanaksız. Bizim şirkette çalışan bir arkadaş senin kazaya benzer bir kazayı arabayı alalı 5. gününde yapmış. Bayiden sıfır aracı teslim alıp bayi çıkışında kaza yapanlar da var, iyi yerinden bakmak lazım. Yaptırır binmeye devam edersin.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 12, 2015, 09:32:44 »
Sevgili Burak kardeşim,öncelikle geçmiş olsun,Allah beterinden saklasın,aracına nasıl özenle baktığını önceki paylaşımlarından biliyorum.Dolayısıyla biraz empati yapmak dahi içinde bulunduğun sıkıntılı süreci anlatmaya yetiyor.Acentadan yeni aldığım aracımın sol yanını komple çivi ile çizdiler,belki bir hafta gözüme uyku girmedi,gercekten çok üzülmüştüm.5 yıl sonra aracımı sattığımda alan adam çiziklerdeki boyayı hiç sormadı bile.
İnanırmısın,her musibette bir hayır var,Bu olay belki telafisi mümkün olmayan daha büyük vukuatı önlemiş olabilir.Önemli olan bu tür hadisedelerden sonra kendimizi,sorgulayabilmek ve varsa yanlış hareketlerimizi tekrarlamaktan kaçınmak gerekir.
Tekrar geçmiş olsun dileklerimle gözlerinden öperim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 12, 2015, 09:42:02 »
Burak Bey cok gecmis olsun.
Size en azindan birsey olmamis.Arac gorevini yapmis sonucta birde boyle dusunun.
Ancak 2014 te eski aracimla ani durma sonucunda arkadan en az 60-70 km hizla hic bir fren yapmadan arkadan carpan Opel Insignia yuzunden benimde 1 hafta boynum baya bi agrimisti.
Ve tamda aracimi satip Avensis almaya niyetlendigim zamandi.
Sizi cok iyi anlayabiliyorum.

Ancak size onerim arka tamponu ve on tamponu kesinlikle Autokinge goturun ve onarim yaptirin.Ister catlama, ister kirik olsun nerdeyse hepsini onarabiliyorlar.Boylece Tramer sorgusundaki hasar oraniniz cok ciddi anlamda azalacak.
Tampon tirnaklarindaki kiriklari bile halledebiliyorlar.

Diger ikinci onemli nokta eger arkadan vuran mercedes sahibine deger kaybi davasi acacaksaniz Servisin faturasindaki bedele gore dava acilagini bilin.
Yani serviste 3000 tl lik bedelmi cikti  10000 tl lik deger kaybi davasi acilamiyor.

Farlariniza ne oldu onu tam anlayamadim?Ledlerin oldugu kisimmi kirildi yada catladi acaba?

On izgaraya yapacak birsey yok muhtemelen darbenim cogu oraya absorbe oldu gibime geliyor...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Aralık 12, 2015, 11:33:09 »
Arkadaşlar, hepinize teşekkürler. Sağolun, yorumlarınız ve dilekleriniz ile beni rahatlattınız. Sabah gündüz gözü ile evin önünde fotoğraf çektim. Benim gözümde , motor kaputu, ön iki far grubu, ön ızgara ve arka tampon değişecek. Motor'da herhangi bir şey yok. radyatör vs. sağlam. Ön tamponun plaka yeri göçük ve çizikler var. Değişirlerse değişsinler, onarırlarsa onarsınlar, exper çünkü değiştireceğini değiştirip onarılacak olanları onarıma gönderiyor. Renault'dan biliyorum. Arka tamponu değiştirmemiş onarıma yollamışlardı arka sağ çamurluk boyanmıştı. Arka tampon değişir, çatlak var epey. Bagaj da plaka altında hafif bir göçük var. Dedim bunun için kapağı değiştirmeyin onarım olursa onarın dedim. 

Arabayı bıraktım Nataş'a. Kalkıp sanayi köşelerinde boyacı arayacak zamanım yok. Autoking bilmem ne onlara da gidecek halim yok. Nataş hepsini halleder. Pazartesi başlayacak işlemler. Benim kaskomdan yapılıp Mercedes'e rücu edilecek. Bakalım, görelim. Ön tampon değişirse sis farlarım yenisine takılacak, arka tamponunda değişmesi durumunda park sensörlerim yeniye takılacak.  Değer kaybı için tereddütüm var. Mercedes kiralık araba. Birde adam sakinleştirdi beni ve ben suçluyum haklsın deyip ifade de kendini suçladı. Birde şöyle yanı var, Allah korusun gidip Mercedese veya Ferrariye çarpsam adam kalkıp bana dava açsa ocağım söner. 2-3 bin lira için değer mi bilemem ama arabamı yine uzun yıllar kullanacağım.

Yüksel ; ağlattın beni. Adamın dibisin. Öz be öz kardeşimsin bu böyle biline.

Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 12, 2015, 11:38:26 »
Kaput ve far grubu değişir Burak, farların tanesi 1000TL civarı, kaputta işçilikle berabet 1.200-1300TL civarı tutar. Diğer işlemlerle birlikte tahminim 5000TL civarı maliyeti olur, Mercedes'in sigortası karşılar senin hasarsızlığın bozulmaz, ancak tramerde görünecek. Kaza fotolarını sakla Expertiz raporunu ve bayinin keseceği detaylı faturayı da sakla. Detayları https://www.sbm.org.tr/tr sitesinden takip et.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 12, 2015, 11:43:46 »
Kaput ve far grubu değişir Burak, farların tanesi 1000TL civarı, kaputta işçilikle berabet 1.200-1300TL civarı tutar. Diğer işlemlerle birlikte tahminim 5000TL civarı maliyeti olur, Mercedes'in sigortası karşılar senin hasarsızlığın bozulmaz, ancak tramerde görünecek. Kaza fotolarını sakla Expertiz raporunu ve bayinin keseceği detaylı faturayı da sakla. Detayları https://www.sbm.org.tr/tr sitesinden takip et.

Aynen Aytaç. Arka tamponda değişir. Önü bilemem ama değişir herhalde. Varsın gözüksün. Renault'un da ön kaput boyalıydı ve değişmişti, arka sağ çamurluk ve arka tampon boyalıydı ve tramer'de vardı ama takas ettiğim için sorun olmadı. O haliyle iyi fiyat verdiler çünkü araba gerçekten temizdi. Fotoğraflarını da saklarım halen onun. Bunu da saklayacağım, fatura vs. duracak bende. Allahtan kamyonet yerine yaya çıkmadı karşıma yoksa ona çarpabilirdim Mercedes'in şiddeti ile.

Ha, kalkıp da bu tip değişen için arabayı da satacak değilim. Aynı şey yenisine de gelir. Eh, o zaman ben her kaza da araba değiştireceksem çıkamam işin içinden.

Yıllar önce babam gitti gelmedi geri,
Araba bu yapılır gelir geri..
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 12, 2015, 11:48:18 »
Burak Bey! Büyük geçmiş olsun. Aracınızı servisten yapılmış halde aldıktan sonra can sıkıntınız geçer (umarım öyle olur), Ancak trafikte olacak isek bu gibi kazaların olması maalesef ki kaçınılmaz, siz ne kadar dikkatli olsanız da her kes öyle değil. Tekrar geçmiş olsun.
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Aralık 12, 2015, 11:56:59 »
Cok geçmiş olsun. Can sıkıcı bir durum ama maalesef trafikte böyle şeyler oluyor siz istemeseniz de..
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Aralık 12, 2015, 12:14:41 »
Geçmiş olsun, istemsiz oluşan ufacık çiziklere bile üzülüyoruz ister istemez ama bunlarla kurtulduğunuza şükür. Önünüzdeki araç kamyonet sonuçta duvar gibi bir şey yaralanma olmadığına şükür diyelim.Fotoğraflarını gören bir alıcı sanıyorum sorun etmez bunları fiyatı da ona göre olur zaten. Değer kaybı olur sadece ki bunu da dava ile alabilirsiniz inşallah. Servisten çıkınca ilk günkü gibi olacaktır araba sizin de gönlünüz ferahlayacaktır diye düşünüyorum. Geçmiş olsun tekrar
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 32000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 12, 2015, 12:21:11 »
Çok geçmiş olsun abi, Allah beterinden saklasın.
Türk, Tanrı'nın yeryüzündeki kılıcıdır.