Gönderen Konu: Günün ikinci kazası. Arkadan bana vuruyor ben öndekine.. Arabam çıktı..!  (Okunma sayısı 20705 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Sevdiklerinle daha nice kilometreler yaparsın inşallah. Tekrar geçmiş olsun. Saygılar , sevgiler
" Less English, more bike."

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
Sevdiklerinle daha nice kilometreler yaparsın inşallah. Tekrar geçmiş olsun. Saygılar , sevgiler

Sağolasın teşekkürler. Bu arada farlar önce ki gibi 71 ile bitiyor. Aksi gibi sağ taraf 30.11.2015 üretimi, sağ taraf 07.12.2015 üretimi ve 07 Aralık babamın ölüm yıl dönümü olup pek sevmediğim tarih. Kim bilir belki babamdan bana bir mesaj.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun güle güle kullanın. Tekrar hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun abi.
Allah tekrar aynı senaryoları yaşatmasın inşallah.

Sevdiklerinle iyi günlerde kullanmanı dilerim.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Geçmiş olsun abi.
Allah tekrar aynı senaryoları yaşatmasın inşallah.

Sevdiklerinle iyi günlerde kullanmanı dilerim.

Sağol Yüksel. Amin cümlemizin.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun abi, Allah yolunu açık etsin, tekrarını yaşatmasın. Resim paylaşmamanı çok iyi anlıyorum. :) Bu güzel günün hatırına kurban veya sadaka vermeni öneririm.

Hadis-i Şerif
Sıkıntılarınızı sadakayla önleyin. [Deylemi]
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Geçmiş olsun abi, Allah yolunu açık etsin, tekrarını yaşatmasın. Resim paylaşmamanı çok iyi anlıyorum. :) Bu güzel günün hatırına kurban veya sadaka vermeni öneririm.

Hadis-i Şerif
Sıkıntılarınızı sadakayla önleyin. [Deylemi]

Sağolasın teşekkürler. Olacak mutlaka birisi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
@Burak Atılgan (32862) Yeni aracın hayırlı olsun. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
@Burak Atılgan (32862) Yeni aracın hayırlı olsun. :)

Sağolasın Aytaç teşekkürler, valla 2015 oldu he

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Tekrar geçmiş olsun.Allah beterinden korusun.
Ama diyerek sizle alakasi yok yanlis anlamayin ama abartilan fiyat.sonrasi bütün kullanicilari etkileyen sigorta ve kasko fiyatlari.
 o hasara bu fiyat gercekten cok fazla.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Tekrar geçmiş olsun.Allah beterinden korusun.
Ama diyerek sizle alakasi yok yanlis anlamayin ama abartilan fiyat.sonrasi bütün kullanicilari etkileyen sigorta ve kasko fiyatlari.
 o hasara bu fiyat gercekten cok fazla.

Katılıyorum sana. %100 haklısın. Ve faturayı inceledim. Arka stopları söküp takmaya, ön sisleri söküp takmaya bile 50'şer lira para yazmışlar ve ön tamponı söküp takmaya yine 50 lira. Çatlak arka tamponu sökmeye 50 lira ve yeni sıfır tamponu takmaya 50 lira. Bu arada en pahalısı farlar, kaput, arka tampon ve ön panjur. Farlar'ın biri 1100 lira, ön kaput 1000 lira, arka tampon 600 lira ve bunların boyaları ise ön kaput 350 lira, ön ve arka tampon boyası 270 lira. Ve bir sürü de ıvır zıvır parçaları var. Ha, ön panjur 600 lira.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Katılıyorum sana. %100 haklısın. Ve faturayı inceledim. Arka stopları söküp takmaya, ön sisleri söküp takmaya bile 50'şer lira para yazmışlar ve ön tamponı söküp takmaya yine 50 lira. Çatlak arka tamponu sökmeye 50 lira ve yeni sıfır tamponu takmaya 50 lira. Bu arada en pahalısı farlar, kaput, arka tampon ve ön panjur. Farlar'ın biri 1100 lira, ön kaput 1000 lira, arka tampon 600 lira ve bunların boyaları ise ön kaput 350 lira, ön ve arka tampon boyası 270 lira. Ve bir sürü de ıvır zıvır parçaları var. Ha, ön panjur 600 lira.
Benim anlamadığım, bize far sökme takmada 20,00 TL olan elektrik işçiliğini çok gören eksperler, servislere niye birşey diyemiyor ?

Geçen gün servisimize bir COROLLA geldi. Servisin 3.000,00, TL çektiği bu aracı biz 1.050,00TL'ye çıkardık.
Adamlar klipsleri sökme takmaya bile para yazmışlar.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Benim anlamadığım, bize far sökme takmada 20,00 TL olan elektrik işçiliğini çok gören eksperler, servislere niye birşey diyemiyor ?

Geçen gün servisimize bir COROLLA geldi. Servisin 3.000,00, TL çektiği bu aracı biz 1.050,00TL'ye çıkardık.
Adamlar klipsleri sökme takmaya bile para yazmışlar.

Aynen Yüksel, en ufak klips ve vida için bile sökme takma yazmışlar ki zaten faturanın tamamı sökme takma. O hasarın hakkı bana göre taş çatlasın 4000 - 4500 TL hadi 5000 TL olsun. .  Neyse artık olan oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Yetkilide yapılınca maliyetin daha fazla çıkması normal. Hasar rakamı yüksek oluyor ancak satarken ekspertiz raporunu ve faturasını gösterince alıcı açısından daha kabul edilebilir oluyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun tekrardan abi çok sevindim aracınıza kavuşmanıza bu kaza inşallah nazar boncuğu olur ve Allah bir daha kaza bela vermez inşallah. İstediği kadar hasar çıksın isterse araç pert olsun yeterki cana birşey olmasın dünya malı yerine bir şekilde konuyor konmasa bile hayat devam ediyor ama cana geldi mi geri dönüşü olmuyor malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Geçmiş olsun tekrardan abi çok sevindim aracınıza kavuşmanıza bu kaza inşallah nazar boncuğu olur ve Allah bir daha kaza bela vermez inşallah. İstediği kadar hasar çıksın isterse araç pert olsun yeterki cana birşey olmasın dünya malı yerine bir şekilde konuyor konmasa bile hayat devam ediyor ama cana geldi mi geri dönüşü olmuyor malesef.

Kesinlikle Selçuk. Demir işte yapıldı ve aynısı oldu. :))) :)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 25, 2015, 17:02:34
Yetkilide yapılınca maliyetin daha fazla çıkması normal. Hasar rakamı yüksek oluyor ancak satarken ekspertiz raporunu ve faturasını gösterince alıcı açısından daha kabul edilebilir oluyor.

Kesinlikle Aytaç. Fotoğraflar ve yapılanların faturasını gösterince sorun olmaz. Bol bol klips ve vida var zaten ön kaputu ve arka tamponu ve farları saymazsak :)))  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun, inşallah ağız tadıyla kazasız, belasız kullanmanız dileğiyle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Yetkili serviste değişim, onarım ve boya yapılmış araçları kaza yapmış sınıfına sokamıyorum.

Fabrika içinde dahi üretim sonunda kazalar olabiliyor ve aynı parçalar değiştiriliyor, arada hiç bir fark yok.

Faturada en ufak vidaya kadar işlenmesi, o aracın ne kadar itina ile yapıldığının göstergesidir.

Yetkili serviste tamir olmuş araç yine kusursuz ve orjinal hayatına dönmüştür, geçirdiği kazayla ilgili tek kalıntısı, kasko kaydından başka bir şey değildir ve bu sadece bilgi amaçlıdır.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Sevgili Burak Abi ve Yunus çok büyük geçmiş olsun. Yeni gördüm durumları. Çok şükür ki sizlere bir şey olmamış. Allah beterinden saklasın.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Yetkili serviste değişim, onarım ve boya yapılmış araçları kaza yapmış sınıfına sokamıyorum.

Fabrika içinde dahi üretim sonunda kazalar olabiliyor ve aynı parçalar değiştiriliyor, arada hiç bir fark yok.

Faturada en ufak vidaya kadar işlenmesi, o aracın ne kadar itina ile yapıldığının göstergesidir.

Yetkili serviste tamir olmuş araç yine kusursuz ve orjinal hayatına dönmüştür, geçirdiği kazayla ilgili tek kalıntısı, kasko kaydından başka bir şey değildir ve bu sadece bilgi amaçlıdır.

Tekin abi bende senin gibi düşünüyorum bu konuda. Tek derdi dediğin gibi kasko derdi ki o da vuran suçlu olduğundan bozulmuyor. Bir de işte tramer de gözükecek. Olsun gözüksün, gizlim saklım yok.  Fotoğraf ve faturayı yeni sahibi görünce durumu anlar. Ve bana bu gün arabayı teslim eden arkadaş adamın birinin marşa basıp 12 km sonra kaza yaptığını ve 11 bin lira hasarı çıktığını söyledi. Ne zaman nerede geleceği belli olmuyor maalesef. Cana gelmesin yeter ki. Bir de bizim insanımız değişene takık durumda. Kaput değişti ve sorun yok. Ayarları da tam ve içten mandal ile açınca eşit derecede aralanıyor eskisi gibi. İnsanlar kanser oluyor tedavi görüyor, kimilerine organ nakli yapılıp organları değişiyor, kiminin kalbine stent takılıyor. Arabaların kaza durumuna göre kapısı bacası değişmiş çok mu. Bu ön yargı umarım bir gün değişir insanımızda.