Gönderen Konu: Torque Programının Kullanımı  (Okunma sayısı 192250 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '10
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Ynt: Torque Programının Kullanımı
« Yanıtla #740 : Haziran 11, 2016, 18:58:49 »
İlgi ve  tavsiyelerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.  Mehmey bey , kendim yarın 150 km  mesafeye gidip geleceğim.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 12, 2016, 14:37:58
Bu gün  aracı benzinde 150 km kullandım.Dönüş yolunda LPG aldım ve kayıt yaptım.
2010 Toyota Verso Piremium - KONYA

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #740 : Haziran 11, 2016, 18:58:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #741 : Haziran 13, 2016, 12:39:56 »
Yusuf Bey, ayardan önceki kayıtla pek fark yok, yan yana koyunca böyle görünüyor. Eğer ustanız tüm harita üzerinde değişiklik yapıyorsa bu ayar +%5, -%5 aralığına gelemeyecek demektir. Araç değişken subap zamanlamasına sahip, düz atmosferiklerdeki gibi tüm haritayı yüzdesel olarak aşağı-yukarı almakla ayar yapamazlar. Ayar yolda, sabırla, her devirde, her ms süresi gözlenerek yapılmalı.

Referansınız resimdeki gibi bir kutucuğa ulaşmak olmalı, zirve değerleri göz ardı edebilirsiniz. Ben pek vakit ayırmadığım için bu ayarla geziyorum, Murat abi kayıtlarından birini eklerse esas referans o olur, biz de maşallah yazarız sıkıntı olmaz ;) @Murat Köse (28015)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #742 : Haziran 13, 2016, 12:57:07 »
Ankara'da Quattro Garage Bekir bey, yazılım işinde çok iyidir. Ankara'ya yolu düşen olursa Atiker Prins yol ayarını çok güzel yapar. Yusuf bey siz de kullanmaya devam edin böyle, çok da fazla takılmamak lazım.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #743 : Haziran 15, 2016, 21:47:55 »
Bu sıralar benim ayarda degişim göstermeye başladı.ecuyu sıfırladım ve bir süre benzinde kullandım.torque ile ltft takip ettiğimde benzinde rolanti bir müddet sonra sıfırdan fakir karışıma dogru kayma yapıyor,yani benzinde bile çok oynak bu sıralar bu oynaklıkla ayar yapmak doğru değil ama ben yinede bu akşam otomatik map ayarı ve rolanti ayarı yaptım bir müddet kullanıp takip edeceğim daha sonra yol ayarını yapmayı düşünüyorum eğer yine randıman alamazsam bir müddet ayarlar düzelene kadar benzinde kullanmayı düşünüyorum. >:( :D
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #744 : Haziran 15, 2016, 21:51:05 »
Bu sıralar benim ayarda degişim göstermeye başladı.ecuyu sıfırladım ve bir süre benzinde kullandım.torque ile ltft takip ettiğimde benzinde rolanti bir müddet sonra sıfırdan fakir karışıma dogru kayma yapıyor,yani benzinde bile çok oynak bu sıralar bu oynaklıkla ayar yapmak doğru değil ama ben yinede bu akşam otomatik map ayarı ve rolanti ayarı yaptım bir müddet kullanıp takip edeceğim daha sonra yol ayarını yapmayı düşünüyorum eğer yine randıman alamazsam bir müddet ayarlar düzelene kadar benzinde kullanmayı düşünüyorum. >:( :D

Stft ve ltft artı mı oluyor abi? Kaça yükseliyor?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #745 : Haziran 15, 2016, 22:17:33 »
Araç ısınınca bak abi. İlk çalıştırmada ki değerler aldatmaca.
Havalar soğukken yaptın en son ince ayar.ı.
Şimdi havalar ısındı vs değişkenler de fazla
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #746 : Haziran 15, 2016, 22:35:40 »
Uzun yolda kontrol ettim hafta sonu -7 lerde zengin karışımda en fazla -4 lere kadar zenğine kaçıyordu.

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #747 : Haziran 15, 2016, 22:41:07 »
Rölanti de eksi 8 lere kadar inmiş anlaşılan. Abi benzinde de durum aynı demiştin. Vakum kaçağı varmı bir kontrol et istersen. Pardon ya karıştırdım eksi değerlerde yani zengin karışım var fakir demiştin. Karıştırdım vakum kaçağı değilde maf sensörüne hava filtresi temizliğine odaklan
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #748 : Haziran 15, 2016, 22:58:14 »
Rölanti de eksi 8 lere kadar inmiş anlaşılan. Abi benzinde de durum aynı demiştin. Vakum kaçağı varmı bir kontrol et istersen. Pardon ya karıştırdım eksi değerlerde yani zengin karışım var fakir demiştin. Karıştırdım vakum kaçağı değilde maf sensörüne hava filtresi temizliğine odaklan

Bugün maf sensörünü söktüm fakat elimdeki kontak spreyi çok eski babamdan kalma yağlımı yağsızmı anlamadığımdam temizleyemedim.Hava filtresi değişeli 6 bin km oldu.Bu hafta sonu söküp bir temizleyeyim.O zamana kadarda yaptığım ayarla biraz dolaşayım bakalım nasıl değerler alacağım.

Eklediğim kontak temizleyici işimi görürmü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #749 : Haziran 15, 2016, 23:05:54 »
Abi beyaz bir A4 kağıdın köşesine sık, yağlı kağıt gibi şeffaflaşıyorsa kullanma. :tamam: birde cidden çok eskiye benziyor, içinde tenekesi oksitlenmiş olabilir temizleyeceğim derken daha çok kirletmeyesin  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #750 : Haziran 15, 2016, 23:07:47 »
Bugün maf sensörünü söktüm fakat elimdeki kontak spreyi çok eski babamdan kalma yağlımı yağsızmı anlamadığımdam temizleyemedim.Hava filtresi değişeli 6 bin km oldu.Bu hafta sonu söküp bir temizleyeyim.O zamana kadarda yaptığım ayarla biraz dolaşayım bakalım nasıl değerler alacağım.

Eklediğim kontak temizleyici işimi görürmü.
Cavit abi 6-7 tl ye balata spreyleri var, alıp temizle riske girme. Çok eski duruyor sprey.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #751 : Haziran 15, 2016, 23:33:16 »
Bende zaten güvenipte kullanamadım cumartesi sanayiye gideceğim spreyde alırım.Murat fikir çok iyi kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. :argh: :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #752 : Haziran 16, 2016, 00:10:35 »
Bende zaten güvenipte kullanamadım cumartesi sanayiye gideceğim spreyde alırım.Murat fikir çok iyi kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. :argh: :saygi:
Geçenlerde artık pazarlama olayımı bilmiyorum okuduğum yerde her hava filtresi değişiminden sonra maf sensörünü temizleyin diyordu. Solvent bazlı olmaması lazımmış plastik aksama zarar verebilirmiş. Bende nasipse hafta sonu araba ile ilgilenmeyi düşünüyorum eğer imkan bulabilirsem. Hem bu bagaj tetiği için hemde maf sensörü temizliği için. Bir site buldum, www.rulmanci.com buradan bazı şeyler sipariş ettim motip ürünleri iyi fiyata ve fiks kargo ücreti var
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #753 : Haziran 16, 2016, 00:17:57 »
Geçenlerde artık pazarlama olayımı bilmiyorum okuduğum yerde her hava filtresi değişiminden sonra maf sensörünü temizleyin diyordu. Solvent bazlı olmaması lazımmış plastik aksama zarar verebilirmiş. Bende nasipse hafta sonu araba ile ilgilenmeyi düşünüyorum eğer imkan bulabilirsem. Hem bu bagaj tetiği için hemde maf sensörü temizliği için. Bir site buldum, www.rulmanci.com buradan bazı şeyler sipariş ettim motip ürünleri iyi fiyata ve fiks kargo ücreti var

Motip güzel abi, kalanıyla ön camı temizle. Silecek lekelerini alıyor az da olsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #754 : Haziran 16, 2016, 13:54:49 »
Merhaba arkadaşlar.Ben bu gün hem  boğaz kelebeğini hem de maf sensörünü temizlettim.Usta git WÜRTH marka boğaz kelebeği spreyi al gel dedi.   Yağ satan başaka bir esnaftan 300 ml würth spreye 40 tl verdim.Usta kelebeği sökmeden temizledi 10 tl aldı.                        Maf sensörünüde aynı bu spreyle temizledi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #755 : Haziran 16, 2016, 14:15:44 »
sökmeden arka yüzeyi nasıl temizledi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #756 : Haziran 16, 2016, 14:19:22 »
sökmeden arka yüzeyi nasıl temizledi

Motoru çalıştırmadan gaz pedalına bastı kelebek yarı açık pozisyona geldi tekrar sprey sıktı bez ile  içini ovaladı ,bez koyu kirli bir şekile döndü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #757 : Haziran 16, 2016, 14:49:09 »
Merhaba arkadaşlar.Ben bu gün hem  boğaz kelebeğini hem de maf sensörünü temizlettim.Usta git WÜRTH marka boğaz kelebeği spreyi al gel dedi.   Yağ satan başaka bir esnaftan 300 ml würth spreye 40 tl verdim.Usta kelebeği sökmeden temizledi 10 tl aldı.                        Maf sensörünüde aynı bu spreyle temizledi
Araç nedir.
Önceki hali nasıldı çok kirlenmiş miydi
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #758 : Haziran 16, 2016, 15:02:54 »
Araç nedir.
Önceki hali nasıldı çok kirlenmiş miydi

Talat bey ,araç 2010 toyota verso.Ustaya açalım bakalım kirli ise temizleteceğim dedim. Usta açtı banada gösterdi  kirlenmiş temizlenmesi gerekir dedi. Fotoğraf  temizlik öncesine ait.İlk etepta motoru çalıştırmadan  sprey sıktı ,daha sonra kelebek pozisyonunu çevirdi tektar sprey sıktı bezle temizledi,daha sonra motoru çalıştırdı bir hayli gaz verdi   çalışır halde gaz verirken tekrar sprey sıktı. Temizlik yaptığı bezde koyu renkli pislik birikti. Sanki şimdi piskolojikmi bilmiyorum daha iyi gaz yiyor gibi geldi.Rölanti biraz yükseldi bir gün sonra tekrar eski ayarına döner dedi.

Ben aslında LPG yol ayarı yaptırmak için önceden temizletmek istedim.Yol ayarını yapacak usta özellikle MAF SENSÖRÜNÜ temizletttir dedi.Ben aracı ikinci el aldım .81.000 KM  bu vakte kadar boğaz kelebeği temizlenip temizlenmediğini bilmiyorum.Temizlik yapan usta 20.000 km temizlik için bir bakılsa iyi olur dedi.Kelebeği sökme konusuna gelince ,takarken adaptasyon sorunu yaşayabiliriz dedi.Sökmeden temizledi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #759 : Haziran 16, 2016, 21:10:53 »
Yusuf hocam en güzelini yapmışsınız. :tamam: Aracın hava alma sistemi yakıt kadar önemli. Temiz hava filtresi temiz maf sensörü ve kelebek güzel bir olay. Güle güle kullanın.

Fark varmı ltft stft değerlerinizde?
THE END