0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Araç zengin karışımda fakat önceki değerlerinize göre daha iyi,kabul edilebilir değerler.
Güzel çıkmış değerler, hayırlı olsun.
Merhaba arkadaşlar bu gün yaptığım kayıtlar ve log dosyasıMesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2016, 15:11:54
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra kayıt aldım, inceleyip yorumlarsanız sevinirim:
Bunu nasıl yaptın çok çok iyi eski değerleri ne göre. Quatro garaj sonrası mı yoksa Mesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2016, 21:45:23İyi iyi maşallah güle güle kullanın hangi program bu?
Murat üstadı aynen öyle. Quatro garaj Bekir ustanın ayarından geçti. Ahh bu piyasada usta diye geçinen Nalbant ustaları ah. KONYA da.prins bayisinin takmış olduğu enjektör benim araca göre küçükmüş. 2,4 olması gereken enjektör yerine 2,2 kullanmış. Sağolsun Bekir usta bu böyle olmaz dedi ve değiştirdi. Bu formda iyiki siz gibi yardım sever arkadaşlar var. Murat Bey ve diğer tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum
Peki Yusuf hocam farkı fark ettiniz mi? Ayarlı ve ayarsız arasındaki farkı?Birde e eski enjektör ne oldu? Üstüne para ödediniz mi? Malesef sektör böyle işliyor saldım çayıra mevlam gayıra. Adam güya büyük firma bayisi ama ne nasıl yapılır bilmiyor, firma da satış derdinde. Müşteri memnuniyeti sıfır, öğret kardeşim bayiine adam gibi işi.
Kesinlikle fark oldu. Motor daha hızlı gaz alıyor.Daha kısa zamanda toparlıyor.İşçilik parası ödedim(50 tl) .Bekir usta prins tedarikçilerinden birisiyle telefon görüşmesi yaptı eski enjektörler kendilerinde kaldı. Bekir Usta ilk işi kaput açtı ,enjektörlerin yazılı bilgileri alt kısımdaydı ayna tutarak okudu.Bu enjektörler bu araca yetersiz bu böyle olmaz değişmesi gerekir dedi.Bir bayinin yaptığı hatayı diğer bayi düzeltiyor.Ah birde bu bayilerdeki yetkililer insanı hiç bir şey bilmiyormuş gibi sanıp bol keseden atıp tutmasalar.Başka bir ile ayar yaptırmaya gidiyorum sözde bu ilde kaç tane prins bayi var.Fakir karışım zarar vermez diyen bayinin aslında bayiliğini iptal edeceksin ama senin dediğin gibi firma satış derdinde. Şimdiki ayar biraz zengin karışıma kaymış durumda,sanırım fakir karışım olmaktansa biraz zengin karışım olması tercih edilir.Bir şey dikkatimi çekti.Bekir usta hem OBD soketine hemde LPG Ecu suna bağlantı yaparak yol ayarı yaptı.Burda en son yol ayarı yaptırdığım kişi sadece LPG ecusuna bağlantı yaparak ayar yapmıştı. Bekir Ustaya sordum bu ayar değişir mi: Kolay kolay değişmez dedi.Akü değişiminde ayarda değişiklik olur mu dedim, yok hayır olmaz dedi.
murat abi scanmaster ile laptopla bağlanıp kayıt aldım. Kaydı csv uzantısı olarak bilgisayara kaydettim. csv yi excele atıp kendim oluşturdum grafikleri biraz zenginde çalışıyor ama sen iyi diyorsan elletmeye gerek yok o zamanMesaj Birleştirildi: Haziran 19, 2016, 00:11:33bu arada manifold basıncı değerlerini de aldım ama hangi değerler arası olması lazım bilmiyorum
Bu enjektör değişimi falan toplamda 50 tl ye mi mal oldu yani? İyiymiş
Geçmiş olsun Yusuf bey, gözünüz arkada kalmadan kullanabilirsiniz. Keşke Karabükden Mutlunun da selamı var diyeydiniz.
Yol ayarı için 100 Tl ,enjektör değişimi içinde 50 tl toplamda 150 tl ödedim.Mesaj Birleştirildi: Haziran 19, 2016, 03:34:17 Mutlu Hocam,öncelikle size çok teşekkür ediyorum.Beni doğru adrese yönlendirmişsiniz. Bekir ustaya sizin gönderdiğinizi söyledim.
Yusuf hocam lpg taktırıp tasarruf yapacam derken dünya masraf yaptınız. Yol ayarı için 100 tl nedir yaa. 1 günlük yevmiye parasını adamlar 1 ayar için alır olmuş. Keşke arabanızın dizelini alsaydınız en fazla 1000 tl daha para verirdiniz şimdiki duruma göre diye düşünüyorum. Benim de başım dan lpg montajı ve sonrası aşamaları geçti ve tecrübe edindim. Tekrar benzinli araba alırmıyım evet ama tüp taktırırmıyım kendi şartlarıma göre hayır.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yusuf hocam lpg taktırıp tasarruf yapacam derken dünya masraf yaptınız. Yol ayarı için 100 tl nedir yaa. 1 günlük yevmiye parasını adamlar 1 ayar için alır olmuş. Keşke arabanızın dizelini alsaydınız en fazla 1000 tl daha para verirdiniz şimdiki duruma göre diye düşünüyorum. Benim de başım dan lpg montajı ve sonrası aşamaları geçti ve tecrübe edindim. Tekrar benzinli araba alırmıyım evet ama tüp taktırırmıyım kendi şartlarıma göre hayır.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/quoteEvet bu lpg işi biraz pahalıya geldi bana.Yol ayarı için 100 tl yüksek rakam ama bulunduğum ildeki ustalar daha ucuza yapıyorlar fakat ayar mı yapıyorlar ayar mı bozuyorlar belli değil. Inşallah bir daha ayar yapacak durum olmaz