0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yusuf hocam en güzelini yapmışsınız. Aracın hava alma sistemi yakıt kadar önemli. Temiz hava filtresi temiz maf sensörü ve kelebek güzel bir olay. Güle güle kullanın. Fark varmı ltft stft değerlerinizde?
Rölantide %-8 lerde yüksek devirlerde %10-15 artılarda , prinsin yol ayarı mantığını bilmek lazım. Hiç programını görmedim. Mutlu Tekir arkadaşımız kullanıyor ve ayar yaptırmıştı belki size yol gösterebilir,sizde usta ayar yaparken durumu söylersiniz. Ltft stft den anlayan sadece mekanik değil aracın çalışma prensiplerini bilen bir usta elbette vardır. İnşallah bulursunuz.
Mutlu Tekir beye teşekkür ediyorum, prins konusunda usta önerdi.İnşallah bu cumartesi yol ayarını hakkıyla yaptıracağım.
Ankaraya quatro garaja mı gideceksin yoksa bak gittin prins taktırdın kendin el atamıyorsun Aslında size bir tavsiyem var, gerçi benzinde durum iyiydi ama bu bujileri de değişmediyse şimdiye kadar onlarıda Orjinalleri ile değiştirseniz süper olur.
Ankaraya quatro garaja mı gideceksin yoksa bak gittin prins taktırdın kendin el atamıyorsun [emoji14]Aslında size bir tavsiyem var, gerçi benzinde durum iyiydi ama bu bujileri de değişmediyse şimdiye kadar onlarıda Orjinalleri ile değiştirseniz süper olur.
Ehhh olacak o kadar kalite ucuz değil , prins olunca yüksek yerlerden yüksek ayar istiyor Cumartesi rota quatro garege diyeceğim.Nihayet LTFT/STFT kavramlarını bilen bir usta ile karşılaşmış olacağım bu bile beni mutlu ediyor Bujileri değiştirmedim.VERSO için orjinal buji hangisidir.Artık oldu olacak onuda halledeyim(battı balık yan gider ) ,nasıl olsa değişme zamanı yaklaşmış oldu.
Valla yaa ayar için işi bilmeyen ustalara muhtaç olmak ne kadar kötü. Murat abi haklı bujilerinde değişme vakti gelmiş. Bencede son olarak bujileri değiştirip o şekil düzgün bir ayar yaptırırsanız uzun km ler sıkıntısız kullanacağınızı düşünüyorum. GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İnşallah hayırlısı ile halledilir kazasız belasız kullanırsınız Araba kaç km de? Ve bujileri hiç değişmişmi? Benim bujileri yetkili servis 68000 km de falan değişmişti. O zaman tüplü değildi arabam. Hava ve yanma sistemleri bakımı iyi olursa süper olur bundan sonra ayar işi nasipse. Bujileri orjinal buji ile yetkili serviste değiştirin derim ben.
Evet iridium denso bujiler ama sizinkisi modeli ne bilmiyorum. 80bin baya iyi, tertemiz bujilerle ve güzel bir ayarla değmeyin keyfinize.
2010 model verso için buji serisini kitapçıkta buldum.
Yusuf Bey, sürekli hangi gazı kullanacaksanız o gaz ile ayar yaptırın ve sonrasında aynı gaz ile devam edin, mümkünse aynı istasyon. Kitiniz OBD düzeltmesi yapmadığı için farklı firmaların gazını kullandığınızda yaptığınız kilometrede ve aracın gücünde + veya - yönde farklılıklar olur. Yakıtla ilgili konularda hiç fark ettiniz mi bilmiyorum, örneğin biri PO, biri Shell, biri Total, diğeri de en ucuz LPG ile daha çok gittiğini yazar, sebebi budur. Ayrıca mevsim geçişlerinde de değerlerinizi kontrol edin, gerekiyorsa ayar yaptırın, LPG dağıtıcıları mevsime göre gazın içeriğini değiştirebiliyor.
Mehmet bey bu vakte kadar LPG yi SHELL den aldım.Sizlerin LPG için hangi markanın gazını önerirsiniz?
Ben ucuz bulduğum yerden alıyorum, bulamazsam benzin ile devam ediyorum, ama size bunu tavsiye edemem.
Anladım anlayacağımı sizi gidi OBD ciler sizi
Merhaba arkadaşlar.Araç 82.000 km de .Bu gün gittim bujileride değiştirdim. Buji markası DENSO SC20HR11 dört adedini 200 TL değiştirdim
bUjilerin durumu nasılmış?