Özel mesajda da dediğim gibi. Ayarlar için çektiğüm resimlere göre ayarları yapın. Kayıt yapılacak değerleri seçmemişiniZ
Merhaba arkadaşlar.TORQUE PRO proğramında "Veri kaydı/Upload" ayarlarında nelerin kaydedileceğini şeçin sekmesini tıklayınca,bir sürü kriter geldi kimisi yeşil fon renginde kimisi siyah fon renginde ben hepsini yükledim.Sonra bu gün kayıt yaptım yaklaşık 6 kilimetre kadar.Kayıt sonuçlarına baktığım zaman "FUEL TRİM BANK 1 LONG TERM " verisinin BOŞ olduğunu gördüm.FUEL TRİM BANK SHORT 1 LOMG TERM verisinin işlenmiş(dolu) olduğunu gördüm.Veri kaydı yaptığım kriterleri kontrol ettim her iki kreteride işaretlemişim(zaten hepsini işaretledim).Fotoğraflarda da gözüküyor.Acaba FUEL TRİM BANK 1 LONG TERM verisini niçin alamadım?
Merhaba arkadaşlar.TORQUE PRO proğramında "Veri kaydı/Upload" ayarlarında nelerin kaydedileceğini şeçin sekmesini tıklayınca,bir sürü kriter geldi kimisi yeşil fon renginde kimisi siyah fon renginde ben hepsini yükledim.Sonra bu gün kayıt yaptım yaklaşık 6 kilimetre kadar.Kayıt sonuçlarına baktığım zaman "FUEL TRİM BANK 1 LONG TERM " verisinin BOŞ olduğunu gördüm.FUEL TRİM BANK SHORT 1 LOMG TERM verisinin işlenmiş(dolu) olduğunu gördüm.Veri kaydı yaptığım kriterleri kontrol ettim her iki kreteride işaretlemişim(zaten hepsini işaretledim).Fotoğraflarda da gözüküyor.Acaba FUEL TRİM BANK 1 LONG TERM verisini niçin alamadım?
Anlık telefon ekranınızdan takip ettiğinizde pekş ltft ve stft değerlerini görüyormuydunuz. Bende bir iki araçta denediğimde cihaz arabanın ltft sini okumuyordu.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Anlık değerlere dikkat etmedim Mehmet Bey. Panoda görüntülenecek olan göstergeler içerisinde sanırım LTFT/STFT işaretlemedim.Her cihaz okumuyor derken siz hangi cihazları takarak okuma yapabildiniz.Benim araç 2010 verso
Yanlış seçmişsin iz long term 1 sırt therm 1 ler seçilecek. Bu sensörlerden bazı araçlarda 2 adet var siz ikincisini seçmişsiniz
Ayna mahruti dişlisinden SwiftKey marifetiyle sevk edildi.
Yanlış seçmişsin iz long term 1 sırt therm 1 ler seçilecek. Bu sensörlerden bazı araçlarda 2 adet var siz ikincisini seçmişsiniz
Ayna mahruti dişlisinden SwiftKey marifetiyle sevk edildi.
Talat Bey,ben veri yüklemede ne varsa hepsini seçtim(Kimisi yeşil fon renginde kimisi siyah fon renginde) Zaten yüklenmiş verilerin fotoğrafının paylaştım orda da gözüküyor
Mesaj Birleştirildi: 07 Haz, 2016 10:21
Kullnmış olduğum ELM327 cihazı ile alakalı olabilr mi.Cihazın fotoğrafını koyuyorum.Ben bu cihazın 1,5 versiyonunu kullandım
Mesaj Birleştirildi: 07 Haz, 2016 10:31
[quote autho
[/quote]
Mehmet Bey, anlık göstergede STFT / LTFT verilerini görmek için TORQUE PRO proğramında "GÖSTERGE EKLE" sekmresinden hangi gösterge tipi ni seçmemiz gerekir
Mesaj Birleştirildi: 07 Haz, 2016 10:32
Anlık telefon ekranınızdan takip ettiğinizde pekş ltft ve stft değerlerini görüyormuydunuz. Bende bir iki araçta denediğimde cihaz arabanın ltft sini okumuyordu.
Mehmet Bey, anlık göstergede STFT / LTFT verilerini görmek için TORQUE PRO proğramında "GÖSTERGE EKLE" sekmresinden hangi gösterge tipi ni seçmemiz gerekir
Mesaj Birleştirildi: 07 Haz, 2016 12:54
Merhabalar.Son Torque kaydımda STFT / LTFT verilerini gördüm.Şİmdi bu verileri" Torque Log Viewe rAnd Analyzer" progamında grafik halinde görmek istiyorum ama proğram hata veriyor.Yaptığım işlemlerin fotoğrafını ekledim.Torque Log Viewer And Analyzer proğramının neresinde yanlış yapıyorum yardımcı olurmusunuz
Mesaj Birleştirildi: 07 Haz, 2016 12:56
Merhabalar.Son Torque kaydımda STFT / LTFT verilerini gördüm.Şİmdi bu verileri" Torque Log Viewe rAnd Analyzer" progamında grafik halinde görmek istiyorum ama proğram hata veriyor.Yaptığım işlemlerin fotoğrafını ekledim.Torque Log Viewer And Analyzer proğramının neresinde yanlış yapıyorum yardımcı olurmusunuz
Nihayet Mehmet Akın beyin yardımı sayesinde LTFT/STFT değerlerini grafik halinde görüntüleyebildim.Mehmey beye teşekkür ediyorum.Bu akşam yapmış olduğum kayıtların grafiklerini burda paylaşıyorum.Ayar hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
Yusuf hocam bu kaydı ne zaman aldınız. Araç kullanılmış ve motor ısınmışmıydı? Ben resim olarak değilde log dosyasına bakarak yorumda bulunabilirim, eğer dosyayı da paylaşırsanız bakalım ama şu resimlere göre çok iyi görünmüyor.
Yusuf hocam bu kaydı ne zaman aldınız. Araç kullanılmış ve motor ısınmışmıydı? Ben resim olarak değilde log dosyasına bakarak yorumda bulunabilirim, eğer dosyayı da paylaşırsanız bakalım ama şu resimlere göre çok iyi görünmüyor.
Murat Bey ,motoru rolantide 5 dakika kadar çalıştırdım.Motor suyu sıcaklığı göstergesi olan mavi ışık sönmüştü ondan sonra kaydı başlattım.
Yusuf Bey, RPM yerine #record seçip LTFT ve STFT için ayrı ayrı resimleri ekleyebilir misiniz?
İlk sayfada Mutlu'nun anlattığı şekilde, son ikisini eklemişsiniz zaten.
X Y
#record Fuel Trim Short Term Bank 1
#record Fuel Trim Long Term Bank 1
Engine Rpm Fuel Trim Short Term Bank 1
Engine Rpm Fuel Trim Long Term Bank 1
Rcord & STFT/LTFT girdim.
STFT daha derli toplu duruyor, ilginç. Bu aracın haritası zengin yada fakirde denmez bence, sadece ince bir yol ayarına ihtiyacı var, daha derli-toplu olabilir. Gazı aynı yerden almaya gayret ederek kayıtlara devam edin Yusuf Bey. 1000 km bakımına gittiğinizde yol ayarı istersiniz.
STFT daha derli toplu duruyor, ilginç. Bu aracın haritası zengin yada fakirde denmez bence, sadece ince bir yol ayarına ihtiyacı var, daha derli-toplu olabilir. Gazı aynı yerden almaya gayret ederek kayıtlara devam edin Yusuf Bey. 1000 km bakımına gittiğinizde yol ayarı istersiniz.
İnternetim olmadığından uzak kalmıştım. Mehmet Sezer abi, Mehmet Akın abi, Murat abi yardımcı olmuşlar sağolsunlar. Mehmet Sezer abinin dediklerine katılıyorum.
Mehmet Akın abi, o analyzer programı neden hata veriyormuş? Böyle bir sorunla bir daha karşılaşan olursa paylaşalım ki faydası olsun.
Benim laptop ta güncellemeye geçti, yusuf hocam rpm devir ve record grafiği de yapıp paylaşabilirmisiniz?
Stft ler daha derli toplu çünkü ltft ler oturmuş, ltft nin %5 olduğu yerde artık stft %0 ile düzeltecek birşey bulamıyor.
Mesaj Birleştirildi: 09 Haz, 2016 01:59
Rcord & STFT/LTFT girdim.
Yusuf hocam gönderdiğiniz dosyaya baktım, sizin aracın Rölantide yaklaşık %15-17 gibi fazlası var araç ecusu yakıt kesmeye çalışıyor, grafikte görünen -%11 lerdeki ltft ve -%6-7 lerdeki stftlerin sebebi bu. Zengin karışımda ama devirli kullandığınızda sanki dip gaz yapmışsınız gibi geldi bana , open loopa girmiş muhtemelen orada da %5 fakirde gibi. Aracı kullanırken çok gaz vere vere kullanmayın, kayıt alırken kademe kademe devirlerde kullanın 1000-1500-2000-2500-3000-3500-4000-4500 gibi belli bir süre kullanın bu devirlerde daha sağlıklı sonuçlar görülebilir. Ama iyi bir yol ayarı şart gibi. Siz Prins taktırmıştınız değil mi? Mutlaka yol ayarı yapmışlardır ama çok hassas gelmedi bana.
Teşekkür ederim Muarat Bey, prins silvirline taktırmıştım taktıralı bir hafta oldu.Ustaya sorduğumda ayarı yolda yaptık dedi. Kayıt alırken kademeli devir hususunu dikkat etmedim,bundan sonraki kayıtlarda dikkat edeceğim.Ben araçı biraz agrasif kullanıyorum galiba, siz gaz olayını hatırlatınca farkına vardım.
Bakın grafiktende belli, her rölanti kısmına düştüğünüzde, gazdan ayağınızı kestiğinizde LTFT -7 ile başlamış -9 olmuş en son -12 lerde ama yine de daha gideri var

Prins konusunda bilgim yok, pahalı şeylere karşı antipatim vardır. BRC yide Prinsi de sevemedim gerçi onlarda beni sevmemiştir herhalde

Neyse dediğim gibi kayıt alırken kademe kademe gidin belli bir süre o kademelerde sabit gitmeye çalışın. En son arabayı durdurmadan öncede rölantide kaydı alıp paylaşın daha doğru sonuçlar ortaya çıkar
İnternetim olmadığından uzak kalmıştım. Mehmet Sezer abi, Mehmet Akın abi, Murat abi yardımcı olmuşlar sağolsunlar. Mehmet Sezer abinin dediklerine katılıyorum.
Mehmet Akın abi, o analyzer programı neden hata veriyormuş? Böyle bir sorunla bir daha karşılaşan olursa paylaşalım ki faydası olsun.
Hoşgeldin Mutlu. Yusuf beyin program ayarlarında kayıt alınacak verilerin neredeyse tamamı seçilmiş vaziyetteydi. Programda verileri açmaya çalışırken hata veriyordu. Bende seçili veri sayısını min. İndirmesi tavsiyesinde bulundum. Sorun düzeldi.
Merhaba arkadaşlar.Bu gün yapmış olduğum kayıtları paylaşıyorum.
Ya bu iki değeri üst üste bindiremiyor muyuz daha önce sordum ama hiçte yapan görmedim.
Ltft stft aynı grafikte bakılırsa anlamlı yoksa çok anlamı yok
Ya bu iki değeri üst üste bindiremiyor muyuz daha önce sordum ama hiçte yapan görmedim.
Ltft stft aynı grafikte bakılırsa anlamlı yoksa çok anlamı yok
Aynı şeyi bende düşündüm Talat Bey ::)Artık tecrübeli arkadaşar değerlendirsinler