0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ya bu iki değeri üst üste bindiremiyor muyuz daha önce sordum ama hiçte yapan görmedim. Ltft stft aynı grafikte bakılırsa anlamlı yoksa çok anlamı yok
Merhaba arkadaşlar.Bu gün yapmış olduğum kayıtları paylaşıyorum.
Aboooo aştım ben ya bak dediğim gibi olmuş Ayarınız kötü, -15-17 gideri var dedim gitmiş. Prins değilde bildiğimiz bir kit olaydı kablosunu alıp ayarımızı yapardık Neyse şimdi adamlara gidip ne diyeceksiniz ki, benim rölantide %15 yakıt fazlam var kısın deseniz mal mal bakarlar.... Ama kıllandırmayayım siz yinede gösterin, şikayetciyim rölantide garip falan deyin belki bakarlar.Birde foto yanında dosyanızıda paylaşırsanız daha iyi olur.
Murat bey, varsın fazla yaksın "ağanın eli tutulmaz " derler ya.Ahhhh keşke öyle olsa o zaman Lpg ile ne diye uğraşyoruzki .Teşekkür ederim .İnşallah usta ile aynı frekansları yakalarız.Usta ayarı yolda yapması gerekecek değil mi? Beni ayakta uyutmasın
Yok ya zaten ben burada taktırdığım yer Prins takmak için zorladı beni, ben illa lovato olacak dedim, o zaman usta bana prins ayarı illaki yolda yapılır seninkisi yolda olmasada olur demişti. Gerçi yola çıktık ta adam ayarmı yaptı yooo salladı gitti işte.Siz kaç km yol yaptınız lpg ile? Bir depo bittimi?
Ne prinsmiş be. Millete 1. Sınıf ürün diye satıyorlar. Ama ayar olmadıktan sonra bir anlamı yok. Orta yollu kitlerin 40 tl kablosunu alıyorsun. Kafana göre takılıyorsun. Ayarın zengin olmasıda fakir olması kadar zararlı.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
gömdünüz prinsi haa. Menderesi yediniz, Özalı yediniz, prinsi yedirtmem size
Prins ne yahu, valla adam akıllı ayarı olmadıktan sonra hepsi beş para etmez.
Murat Bey merhaba.Bu gün ayar yaptırdım.Eski kayıtlar ile arsında düzelme yolunda nasıl bir fark var sizce?
Sanki bu seferde %5 fakir de çalışıyor gibi.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yol ayarı yapmadı herhalde. Gördüğüm kadarı ile komple %10 azaltmış, rölanti - %5 lere yükselmiş ama %5 ek isteyen üst devirler bu sefer %15 istemeye başlamış.Ayarı nasıl yaptı?
Hocam kullanmaya devam edin, aklınızda arabada kalmasın. Birşey olmaz merak etmeyin. Sizce şimdilik hangisi daha iyi?
İlginiz için teşekkür ederim Murat Bey.Bu gün taktırdığım ustaya gidince bir hayli canım sıkıldı.Maalesef ruhsat,kasko işlerini yetiştireceğim diye biraz erken karar verdim.Montajı yapan işletme sahibi ayar hakkında birşey bilmiyor.Fakir karışım motora zarar verir mi dedim: yok zarar vermez dedi.Ben önceden fabia sıkıntı yaşadım, bu araçta kısa zamanda sübaplar zarar görsün istemiyorum dedim. Usta dedi ki, hangi araç olursa olsun 200 bin kilometrede sübapları değişmesi gerekir.Burdaki arkadaşlar derdi illaki AYAR ,AYAR,AYAR ama nerde bunu anlayan usta,birde bunlara bayilik veriyorlar. Şimdi Murat Ustam ,ben hangi ayar daha iyi bilemedim. Konya merkezde gitmediğim tek prins bayi kaldı.Onada daha önceden fiyat sorduğumda fakir karışım meselesi hakkında bilgi istedim dediki, fazla kurcalama oralarını .Konya daki ustalara güvenim kalmadı. Kafam bozuldu şimdi ayar kablosu fiyatlarına bakmaya başladım.Sizin tavsiyeniz nedir bu konuda.Bu ayarda devam edeyi mi yoksa başka bir ildeki usataya mı baktırayım.Fakir karışım meselesi beni hep tedirgin ediyor.
Murat abi, stft derli toplu iken ltft nin sapıtmasının nedeni nedir? Tam tersini görmüştüm hep.