0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1.kayıt benzinde mi Mutlu? Birde dosyadaki herşey kayıt almış;ama benim cihaz buların çğunu göstermiyor.Neden acaba?
Ayar yapan üyeler obdll sistem kullanıyor sende obdll sistem yok ki Mehmet hocam(dün öyle söyledin). Aynı program olmamasının sebebi bu olabilir. Obd ll ayrı sistem bu sipariş ettiğin Obd kablosu değil mi? Düz sıralı sistemli Obd ll sistemin çalışma prensibi faklı diye okuyoruz. OBDIı yeni nesil sonuçta yorumları uymayabilir Mehmet hocam
O2 sensörünü neye göre yorumluyoruz?
Herşeyi kayıt altına almak için select what to log kısmında tüm herşeyi seçmen gerek. İlk sayfada resimlerde paylaştım.
Yok onu demek istemedim,kaydetmesi için seçilen öğeler değer kayıt etmiyor benim ELM de.Mesela AFR kaydetmesi gerekenlerde var ama AFR ye ait değer yok ne yazıkki.Herhalde bizim ELM özellği böyle.
Selamlar, aracım 2001 model vvti Corolla 1.6 lpg ayarı yapabilmem için elm cihazı yeterli mi yoksa lpg ayar kablosu almam şart mı. Arabamda zavoli alisei sıralı sistem var. tam bilmiyorum ama obd'li değil. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevabınız için teşekkürler hocam. Sormak istediğim bir konu daha vardı. Lpg ayar kablosunu aracın lpg ecusuna mı yoksa normal ECU'ya mı takıyorum?
Vakum kaçağı zaten rölantide belli olur. Ama bu kaçak olayını LPG deki değerlerle değil Benzindeki değerlerle daha iyi anlarsınız. Sonuçta LPG de yakıt miktarı manuel olarak ayarlanabiliyor.Bu arada ECU güncellemesi iyi cesaret, hayırlı olsun
aracı çalıştırdıktan sonra map değeri genelde 380-400 mb. civarı oluyor. ama çok nadirende olsa kimi zaman bu değer 280-290 mb. civarında seyrediyor. tabi ayar sapıtık oluyor. map değerini iyi gözlemleyin. ben stop edip yeniden çalıştırıyorum ya da duruken 2 dip yapıyorum normale dönüyor.