0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet birebir tercümesi o şekilde ama yazılımda türkçe tercümesi yazdığım gibi avanslı bilmem neli Bende pozitif yönde baya etkisi oldu bu seçeneğin, gerçi bu ayar ilk ustanın yaptığında açıktı ben nedir ne değildir diye kurcuklarken fark etmiştim bu seçeneğin arabada etkisini. Neyse bu sıcaklık olayını en iyi herhalde bu katalitik sensörünün katalitik öncesi egzos sıcaklığına göre bakarsak eğer devirlerde ne olabilir anlarız diye düşünüyorum . Müsait zamanda hem benzinde hemde lpg de bir yol yapıp yüksek devirlerde en fazla 4000-4500 devirlerde kullanıp bakayım sonucu yazarım ama bak yazarken bile bu testi yaparmıyım bilemedim
Ben de deneyim bir ara abi.
Mutlu buraya bakarsak bizim LPG nin alev sıcaklığı benzinin alev sıcaklığından daha az görünüyorhttps://en.wikipedia.org/wiki/Adiabatic_flame_temperature
Lpgnin adyabatik yanma sıcaklığı benzine göre daha az abi. Alev alma sıcaklığı birbirine çok yakın. Isıl değerleri lpg nin daha az. Kendi kendine ateşlenme sıcaklığı ise benzine göre çok yüksek. Bu nedenle oktan sayısı benzine oranla yüksek. Sıkıştırma oranı yükseltilerek verimli bir hale getirilebilir motorlar.Ama alev yayılma hızı lpg nin daha düşüktür. Bu da yanma için benzine oranla daha fazla süreye ihtiyacı var demektir. Öte yandan gaz fazında olduğundan benzine oranla havayla daha iyi karışır, daha iyi karışım daha iyi yanma demektir. Fakat gaz fazında olduğundan volümetrik verimi düşüktür.
LPG silindir içi sıcakılığı çok çok yükseltir tabiri tam geçerli değil mi yani?Bir de aklıma takılan şu var:Foruma eklenilen veriler araştırmaları inceledikçe(özellikle bu sayfayı) LPG nin benzinden gerek yanma-verim vb çokta farklı olmadığını gördüm.Peki neden o zaman benzinli motor LPG liye göre çok çok güçlüdür derler?Veya bunlar şehir efsanesi mi?
Mutlu hiç anlamam bu arabanın parçalarından ama bak şöyle bir durum var benim arabada, yada vardı lovatodaki ayara göre konuşayım.Şimdi bir seçenek var, anticipates injection sequence diye türkçe tercümesi Enjeksiyon tetikleme avanslı duruma getir. diye bir seçenek. Avans ne demek diye buradan okuyunca merak etmiştim. Neyse bak bu seçenek aktif değilken bende ilk arabayı denememde dip gaz yapınca araba haldır huldur öne atıla atıla gidiyordu, pek teknik tanımını bilmem hani ilk kez araba kullanan birisi arabayı kaldrımaya çalışınca ani gaz mı verir ne olur haldır haldır zıplar gibi olur ya o şekilde oluyordu, bu sadece dip gaz yapınca yani aniden gaza basınca oluyordu, ama gaza yavaş yavaş basınca bu durum oluşmuyordu. Neyse bu seçeneği aktif edince hiç bu sıkıntıları yaşamadım. Öğrenme amaçlı soruyorum hazır senin gibi üstadı bulmuşken, bu neyi etkiliyor olabilir ki? Ne etkisi vardır LPG sisteminde? Lovatoda tanıdık bir makine mühendisine sorduğumda işte valvmatik gibi değişken enjeksiyon zamanlı falan filan diye açıklamıştı ama dediğim gibi terimleri ve araba parçalarını tam bilmediğimden anlamış gibi yapmıştım
Abi o menüyü yani avans menüsünü bir ara müsait olduğunda ingilizce dil seçeneğinde ekran görüntüsü alabilir misin? Bizim ecularda bu seçenek yok acaba bizimki fabrikasyon olarak kapalı ya da açık mı geliyor öğrenmiş Oluruz.
Sol üst köşenin altında
LPG nin volumetrik verimi düşük,Aynı işi yapmak için benzin enjeksiyonunda gereken hacimden daha fazla LPG ye ihtiyaç var.Bu daha fazla LPG hacmi nedeni ile emme sırasında daha az hava emiliyor.Bu nedenlede özellikle üst devirlerde verim düşüyor.
lpg sisteminin uyumsuzluğunun sadece bir kısmını önlemek için lpg sisteminden daha pahalı bir sistemden bahsediyoruz değil mi abi
Öyle deme bak acayip yöntemler buldum Oksijen üretmeye gerek yokmuş, havadaki oksijeni ayrıştırıp halledeceğiz, ZEOLİT denen bir maden ile. Pahalı bir şey de değil, arabanın hava emen yerine bundan koydukmuydu oldu da bitti maşallah Oksijen ile nitrojeni ayrıştırıyor, oksijen zenginleştiriyor. Bu düşünülebilir, pahalı bir şey de değilmiş
Mutlu bu avans olayı hakkında araca avans tabancası ile avans derecesini lpg daha geç yandığı için 2-3 artırın ve bujilerinizi 0.1 mm aralığını kısaltın diyorlar. Daha verimli olacağı ve çekişin artacağı söyleniyor. Bu konuda ne düşünüyorsun?Avans ayarını tabancasız fazla artırılırsa da avans vurması ve krank mili veya piston kolları kırması da yaşanabiliyormuş.
Doğrudur abi. Avansı fazla ayarlarsan ve benzinde kullanırsan dediğin olabilir tabiki de. O nedenle riskli biraz. Zaten makalede de görebileceğiniz gibi 4bin devire kadar benzin ile lpg nin avansı yakın birbirine. Onu bunu geçin de, şu ekip lpg bayisi açmalıyız bence.
Bayimi? Direk kendi kitimizle piyasaya gireriz be Zeolit falan dedim de adamlar neler yapmışlar ya, 1940 lı yıllardan patentler var belki daha eskileride vardır. Vay anasını ya, zeolit işide yattı Ama bu zeolitten üretme kabin filtreleri falan varmış belki faydası olur ihtiyacı olanlara.
Murat burak mutlu lpg cng dönüşüm sistemleri anlamınamı geliyor bu talat.