Gönderen Konu: Torque Programının Kullanımı  (Okunma sayısı 192120 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Torque Programının Kullanımı
« Yanıtla #340 : Şubat 10, 2016, 20:53:29 »
Yeni kayıt.Fena değil gibi. STFT-rpm grafiği

STFT değil LTFT ye bakın hocam :tamam: STFT ninuzun süredir kullanılan bir arabada bu değerlerde olması normal :tamam:
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #340 : Şubat 10, 2016, 20:53:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '10
  • 28 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #341 : Şubat 10, 2016, 20:54:20 »
STFT değil LTFT ye bakın hocam :tamam: STFT ninuzun süredir kullanılan bir arabada bu değerlerde olması normal :tamam:
Murat hocam hosgeldiniz[emoji1]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #342 : Şubat 10, 2016, 20:59:26 »

LTFT-rpm/LTFT-record ekledim.Ne biçim grafik bunlar Murat Hocam,tipleri hiç hayra alamet durmuyor.

Uzun süredir derken ne demek istediniz anlamadım.Son yaptığı km mi,LPG li olarak kullanıldığı km i veya yaşı mı?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #343 : Şubat 10, 2016, 21:07:59 »
Lpg yi taktıralı 4000 km anca oldu. Ondan önce hiç böyle bir sıkıntı yoktu. Daha doğrusu aracın çekişinde gidişinde, sesinde herhangi bir sıkıntım yok. Sadece lpg yi taktırdıktan sonra motor arıza ışığı yanmaya başladı. İki kez lpg yi kapatıp benzinde uzun süre sürdüm ve ışık yanmadı. Lpgye alıp sürünce ortalama 400 km sürdükten sonra ışık yakıyor. Yani sıkıntım lpgde kullanınca hata kodu vermesi. Oda meşhur P0420 kodu çıktı, adamlar bu kod için site felan yapmışlar :)
Lpg kitim prins silverline, iki kez yolda ince ayar yaptırdım dolayısıyla lpg ayarından olma ihtimali düşük diye düşünüyorum. Ama sorun nedir şuan için pek bir bilgim yok.
Lpg 63500km iken takıldı, şuan aracımın km si 67500 civarlarında. Piyasadaki diğer araçlara bakıyorum, millet ışığı yanık bir şekilde dolaşıyor ortalıkta. Ben ise bu işin üstüne gideceğim bakalım çözebilirsek tabiki.
Işığın yanmasının bana tek zararı, aracımın cruise controlü motor arıza ışığı yandığında devre dışı kalması. Onun dışında üstte de belirttiğim gibi başka herhangi bir anormallik yok.
Araç 2006 model Grand Vitara.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #344 : Şubat 10, 2016, 21:11:21 »
Lpg yi taktıralı 4000 km anca oldu. Ondan önce hiç böyle bir sıkıntı yoktu. Daha doğrusu aracın çekişinde gidişinde, sesinde herhangi bir sıkıntım yok. Sadece lpg yi taktırdıktan sonra motor arıza ışığı yanmaya başladı. İki kez lpg yi kapatıp benzinde uzun süre sürdüm ve ışık yanmadı. Lpgye alıp sürünce ortalama 400 km sürdükten sonra ışık yakıyor. Yani sıkıntım lpgde kullanınca hata kodu vermesi. Oda meşhur P0420 kodu çıktı, adamlar bu kod için site felan yapmışlar :)
Lpg kitim prins silverline, iki kez yolda ince ayar yaptırdım dolayısıyla lpg ayarından olma ihtimali düşük diye düşünüyorum. Ama sorun nedir şuan için pek bir bilgim yok.
Lpg 63500km iken takıldı, şuan aracımın km si 67500 civarlarında. Piyasadaki diğer araçlara bakıyorum, millet ışığı yanık bir şekilde dolaşıyor ortalıkta. Ben ise bu işin üstüne gideceğim bakalım çözebilirsek tabiki.
Işığın yanmasının bana tek zararı, aracımın cruise controlü motor arıza ışığı yandığında devre dışı kalması. Onun dışında üstte de belirttiğim gibi başka herhangi bir anormallik yok.
Araç 2006 model Grand Vitara.
Katalitik arızası galuba uzun süre bozuk lpg ayarı sonucu oluşuyor diye düşünüyorum. Kitin markası modeli önemli değil gibi. Yanlış yakıt karışımı yakıt ayarlayan sensörlere zarar veriyor ve sonra işler karışmaya başlıyor
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #345 : Şubat 10, 2016, 21:17:35 »
LTFT-rpm/LTFT-record ekledim.Ne biçim grafik bunlar Murat Hocam,tipleri hiç hayra alamet durmuyor.

Uzun süredir derken ne demek istediniz anlamadım.Son yaptığı km mi,LPG li olarak kullanıldığı km i veya yaşı mı?

Yakın zamanda aküyü sökmediyseniz, uzun zaman oluyor :) Yaşı değil önemli olan bu yakıtla her devir ve yükte kullanılması.

Değerleriniz çok çok kötü değil gibi geldi bana. :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #346 : Şubat 10, 2016, 21:23:09 »
Yakın zamanda aküyü sökmediyseniz, uzun zaman oluyor :) Yaşı değil önemli olan bu yakıtla her devir ve yükte kullanılması.

Değerleriniz çok çok kötü değil gibi geldi bana. :tamam:

Akü resetlemesini yapayım tekrar değerleri girerim Murat Bey?

Düzgün bir LTFT grafiği nasıl olamlı internette bir türlü bulamadım.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #347 : Şubat 10, 2016, 21:33:34 »
Akü resetlemesini yapayım tekrar değerleri girerim Murat Bey?

Düzgün bir LTFT grafiği nasıl olamlı internette bir türlü bulamadım.

Siz akü resetlemesi yapmışmıydınız? yapmanıza gerek yok. Bu sadece durum tespiti, siz ayar falan yapmayacaksanız gerek yok başka bir işleme
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #348 : Şubat 10, 2016, 22:13:00 »
Honda forumundan mehmet özençin lpg ve lpg ayarıyla ilgili yazıları.Daha önce forumda  paylaşılmıştı tekrar paylaşma gereği duydum.

http://www.teamhondaturkey.com/forum/lpg_cng_ve_alternatif_yakit_sistemleri/brc_honda_lpg_sirali_gaz_hakkinda_bilmek_istediginiz_hersey-t70347.20.html
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #349 : Şubat 10, 2016, 22:25:12 »
Honda forumundan mehmet özençin lpg ve lpg ayarıyla ilgili yazıları.Daha önce forumda  paylaşılmıştı tekrar paylaşma gereği duydum.

http://www.teamhondaturkey.com/forum/lpg_cng_ve_alternatif_yakit_sistemleri/brc_honda_lpg_sirali_gaz_hakkinda_bilmek_istediginiz_hersey-t70347.20.html

Bana obdli kitler sadece arıza ışığını söndürür diyenin alnını karışlarım.
Obd atiker 26bin km 2 sene kullandım sürekli elm cihazıyla kontrol ettim ve sürekli olması gereken toleranslar içinde tutuyordu.
Öte yandan Mehmet Akın abinin lovato obd sinde de obd bağlı olmasına rağmen esp arızası yaktı. Neyseki şu anda sorunlarını halletti ve onda da toleranslar dahilinde tutuyor obd.

Brc obd ye laf atmadan evvel artık bir.an evvel obd li bir kit çıkartmalılar. 4bin devir üstünde kullanılan her lpg sisteminde motorda subap sıkması olacaktır, bunda lpg markasının bir önemi yoktur. Zaten ekonomi amaçlı takılan bir kitle agresif kullanmanın mantığı terstir. Bunlar dışında denilenlere katılıyorum

Mesaj Birleştirildi: Şubat 10, 2016, 22:27:38

Ltft biraz dağınık gibi abi. Akü resetleyip kayıt alabilir misin. Stft yi de ekler misin.
Ltft +-%2.5 stft +-%10  olmalı maksimum
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #350 : Şubat 10, 2016, 22:29:20 »
Obd atiker 26bin km 2 sene kullandım sürekli elm cihazıyla kontrol ettim ve sürekli olması gereken toleranslar içinde tutuyordu.
Öte yandan Mehmet Akın abinin lovato obd sinde de obd bağlı olmasına rağmen esp arızası yaktı. Neyseki şu anda sorunlarını halletti ve onda da toleranslar dahilinde tutuyor obd.

Brc obd ye laf atmadan evvel artık bir.an evvel obd li bir kit çıkartmalılar. 4bin devir üstünde kullanılan her lpg sisteminde motorda subap sıkması olacaktır, bunda lpg markasının bir önemi yoktur. Zaten ekonomi amaçlı takılan bir kitle agresif kullanmanın mantığı terstir. Bunlar dışında denilenlere katılıyorum

Sana katılıyorum mutlu şu anki aklım olsaydı bende obd sistemli bir kit taktırırdım.Brc ilerki zamanlarda obd sistemli bir kit çıkarttığında brc ustalarının yorumlarını merak ediyorum. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #351 : Şubat 10, 2016, 22:39:37 »

Mutlu yaa, bende geçen İzmire gittik geldik, yol otoyol olunca basası geliyor insanında benim arabada 6. viteste 120 leri geçince zaten 4000 devirlere gelmiş oluyor.... eeee ne yapacağız?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #352 : Şubat 10, 2016, 22:41:40 »

Mesaj Birleştirildi: Şubat 10, 2016, 22:27:38
Ltft biraz dağınık gibi abi. Akü resetleyip kayıt alabilir misin. Stft yi de ekler misin.
Ltft +-%2.5 stft +-%10  olmalı maksimum

Bu akşam ki kayıt bir önceki sayfada var.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #353 : Şubat 10, 2016, 22:42:00 »
Sağolsun Murat Köse abinin tavsiyesi ile Lovato Obd kit taktırdım. Gerçi arıza ışığından kurtulalı 2 hafta oldu. Bahanecek sıkı dosluklar iyi insanlar tanıdım. Güzel bir log ayarım oldu. Benim arıza lpg menüsündeki yanlış seçilen obd bağlantı seçeneği kaynaklı çıktı. Auto modundan 8. Tercihe geçtim. Sorun çözüldü.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #354 : Şubat 10, 2016, 22:44:26 »
Bende sanki bildiğimden mi taktırdım Mehmet :) Burada forumda sevdiğimiz kardeşlerimiz abilerimiz taktırdığı için kulak dolgunluğuna taktırdık :) Ogün Çetinkaya sağolsun, ikide bir lovato lovato dedikçe bende Lovatoya odaklandım. Malum burada saf saf LPG karşıtı sloganlar atıyordum hhahahhaha :rofl: :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #355 : Şubat 10, 2016, 22:46:53 »
Bende sanki bildiğimden mi taktırdım Mehmet :) Burada forumda sevdiğimiz kardeşlerimiz abilerimiz taktırdığı için kulak dolgunluğuna taktırdık :) Ogün Çetinkaya sağolsun, ikide bir lovato lovato dedikçe bende Lovatoya odaklandım. Malum burada saf saf LPG karşıtı sloganlar atıyordum hhahahhaha :rofl: :rofl: :rofl:
Abi bence foruma lovato ile ilgili soru cevap bölümü açman gerekiyor. Belli o zaman daha çok arkadaşa ulaşabiliriz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 28 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #356 : Şubat 10, 2016, 22:53:25 »
Güzel yurdumun güzel ustaları lpg montajı konusunda gercekten çok iyiler.Ama ayar konusuna gelince maalesef aynı şeyi soyleyemiycem.Eğer titiz bir insansanız kendiniz öğrenip yapacaksınız.inanin bu forumda konuştuğumuz konulardan birçoğunun haberi yok.çok iyi ustalarimiz elbette var onları tenzih ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #358 : Şubat 10, 2016, 23:23:55 »
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #359 : Şubat 10, 2016, 23:27:21 »
Yeni kitleri OBD  :D

http://www.brcturkiye.com/sequent-32-lpg-kiti/

@Mutlu Tekir (30216)
@Cavit YORDAM (26016)

Hadi görelim artık brc ustalarını. Hala sadece arıza ışığı söndürüyor abi diyecekler mi.
Ustaların montaj bilgilerine lafım yok, bir mühendis nasıl bir ustanın pratik bilgilerine vakıf değilse de, aynı şekilde ustaların da bu kitleri üreten mühendislerin teorik, teknik bilgilerine vakıf olacaklarını düşünmüyorum.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.