0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Birde araç için yüke bindiğinde(hareket halinde) aşağıdaki ifadelerin ortalama ideal değerler nedir?-MAS:-Oksijen (lambda) Sensörü:Bir şey daha sorucam:stft - ltft ifadeleri % olarak neyin oranı yani mesela % 5 hava/yakıt oranını mı ifade ediyor?Teşekkürler
O zaman değerler hava/yakıt oranını ifade ediyor.Örnek: Hava/Yakıt = + %5 ise hava fazla yakıt az demek, karışım fakir; Hava/Yakıt = - % 5 ise hava az yakıt fazla,karışım zengin. İfadeler doğru mu acaba?
LTFT= Long Term Fuel Trim= Uzun Dönem Yakıt DüzeltmesiSTFT= Short Term Fuel Trim= Kısa Dönem Yakıt DüzeltmesiAdları üstünde YAKIT DÜZELMESİ Hocam bunlar hava ile alakalı şeyler değil. Bunlar SENSÖR değil, arabadaki SENSÖRLER -Avensis te AFR -Air Fuel Ratio Sensor-Yakıt Hava Oranı Sensörü- Yada Geniş Bant Oksijen sensörü........ Diğeride Heated Oxygen Sensor -Oksijen Sensörü - Bu sensörler motorda yakıtın yanmasından sonra çıkan egzoz daki OKSİJEN MİKTARINA göre yakıtı ayarlarlar yani LTFT STFT yi oluşturturlar.
En iyisini almışsınız
Talat kardeşim sana güvenip v1.5 sipariş vermiştim. Canavar gibi çalışıyor alet Ltft değerim -3.1 yani biraz zenginde çalışıyor.Aracımın gerçek hata kodu da p0420 imiş. Artık uzun yolda felan grafiklerimi çıkartır yorumlarınızı alırım. Herkese teşekkürler.
Kod olarak katalitik diyor ama katalitik saglam olabiliyor.isin ucu birçok parcaya cikiyor sonra.tam bir baş belasi
Hocam atesleme ekipmanlarınin tamami varsa lpg.lpg ayari o2 sensorleri.catalitik.egzoz sistemindeki kacaklar hatta motordaki sekman piston vb parcalara kadar gidiyor işin ucu.Ama aslinda araç cok iyi çalışıyor oluyor.
Araç benzinde bu arızayı vermiyor. Ben de anlayamadım, savaşacağız artık biz de bu sorun ile napalım
Senin tam sıkıntın neydi ki Demirhan Bey?