0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Scanmaster kullandım ve başarılı bir şekilde bağlandı fakat sadece hata kodlarını gorebildim ve sildim. Araçtan anında verileri alamadım (sensor okumalarını). Acaba birşeyi eksik mi yaptım?
Scanmaster ı nereden indirdin Demir Bey?
Fakat almış olduğum elm cihazı sanırım benim araç ile uyumlu değil. Hiçbir okuma alamıyorum. Hata olarak da her bağlantıda farklı kodlar veriyor.
Hocam bağlantı protokollerinden birinde sıkıntı olmasın? Ayarlar, bağlantı tipindeki seçenekleri teker teker dener misin?
Protokolü önce otomatik yaptım ve dediğim gibi değişik değişik hatalar gösterdi her seferinde ve sil dediğimde hataları silip motor arıza ışığını söndürdü fakat başka hiçbir okuma alamadım. Sonra protokolleri tek tek denedim sadece biri çalıştı ve yine aynı şeyler oldu. Bir de dikkatimi çeken bağlanınca protocol unknown diyor yani hangi protokol olduğunu bilmiyor. Anlamadım gitti. Bir turlu adam akıllı bağlanamadı. Aldığım elm cihazı da bluethoothlu ve on/off tuşlu olanından. Acaba değişik tip bir elm alsam çalışır mı diye düşünüyorum. Kablolusu var bir de on/off tuşu olmayan bluethooth lusu var.
On off tuslular genelde v2.1 Beyaz renk galiba ya da siyah. bu cihazlar pek tutulmuyor böyle kod okumama hata silememe gibi durumlar oluşturuyor. V1.5 cihaz ile deneyin kesinlikle mavi on off tussuz olanlar
Tüm programlar var pc Android symbian https://www.sendspace.com/file/e3a25r
Talat kardeşim bir türlü indiremiyorum bu programı.
Sonunda değerlerime ulaşabildim.Değerlendirmelerinizi bekliyorum.Mesaj Birleştirildi: Şubat 07, 2016, 23:20:28Çok kısa bir gezinti kaydı. 1 km gibi.
Motor ısınsın biraz daha çeşitli koşullarda ve biraz daha uzun yolda bir daha kayıt alırsın abi.Bu haliyle biraz dağınık gibi.
Abi kayıt alırken arabayı sabit devirde belli bir süre sürüp kademe kademe devir attırımına giderek sürersen hangi devirde araç ne durumda daha iyi gözlemleye biliriz.Bu durum dabenim gördüğüm 1500 devire kadar araç zengin 1500 devir sonrası ise fakir görünüyor gibi.
Evet arkadaşlar v1.5 mavi (on/off tuşu olmayan) elm den sipariş verdim. İnşallah bu adam akıllı çalışır.Bir de şuan elimde olan v2.1 cihaz ile bağlanırken bazen bana ecu seçtiriyordu. İki tane can bus diye ecu buluyordu. Hangisini seçersem seçeyim yine sensorlerin hiçbirisinden okuma alamıyordum.