0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar daha önceki bütün ayar denemelerim fiyasko ile sonuçlanıyordu.Aracımda OBD siz zavoli kit var ve artık adından bile nefret eder olmuştum ki Denemek için 80 liraya valtek enjektör alıp taktım.Daha sonra nozul basınç derken ayarlarını yaptım.Yolda ince ayardan sonra 30 km log kaydı tuttum.sonuç aşağıda.
4 tanesi 80 lira hocam.http://www.lpgkablo.com/kme-lpg-enjektor-filtre-seti.aspx?pageID=18&PID=5044&CatID=72
Murat köse hoca sağolsun çok yardımcı oldu.Emeğini ödeyemem.Sabırla bütün sorularıma cevap verdi sağolsun.
bende bugün aöf sınav dönüşü 25 km kayıt aldım. biraz daha ince ayar yaparsam iyi olucak
Bende bugün sadece rolanti ince ayarı yaptım.Rolantide ltft +17lerde geziyordu.Rolanti ayarını yaptıktan sonra 70 km kadar uzun yol yaptım.Yol ince ayarınıda yaptıktan sonra ayarlar oturacak gibi duruyor.
Ya maşallah bir ayarsız ben kaldım iyi mi[emoji4] tekrar ecu sıfırlayıp 3 5 gün hiç lpg ye gecmeyecegim. Sonra lpg ye alıp ayara girisecegim bende
Talat hocam bu kaçıncı deneme böle. Benim benzin de ltft 10 11 stft de sürekli +5 6 7 gösteriyordu. Araçtırdık denedik ettik sorunun emme manifoldu üzerindeki girişlerde vakum kaçağı olduğunu tespit ettik ve gerekli midahale sonrası şuan düzeldi. Sen de önce benzinde sorun olup olmadığın dan emin ol bence. Ayrıca dün 2 saat lpg bayisindeydim. Usta lpg ayarı sıfırlanmış olanlara bile 5 dk otomatik kalibrasyon yapıp gönderiyodu. Bir iki muhabbet ettim müşteriler belki yılların lpgli araç kullanıcıları ama hiç birinin ltft stft den haberi yok. Bu şekilde ltft stft den habersiz gaz ayarı yaptırdıklarını sanıyorlar işte. Bizim milletimiz için arıza ışığı yakmasın çekişi iyi olsun yeter. Dünyanın kullanıcısı var lpg li şurada 5 - 10 kişiyiz bu ayarın log kaydını tutup düzeltmeye çalışan.
Zaten ustaciklara lafım yok. Onlar çok biliyor! Valla onu bunu bilmem de bu milletin aracı bu bozuk ayarlarla yine 100 bin 150 bin subap vs yakmadan gidiyorsa demekki bizim gibi ayar yapılsa neredeyse benzinde çalışır gibi 400 bin km gider herhalde[emoji51]
Valla ben de merak ediyorum Talat. Mazdaların hassas diyorlar bakalım düzgün ayar ve 4000 devir üstüne çıkmadan kaç bin km gidecek çok merak ediyorum
obd bağlantısı kesilmiş. rpm-afr grafiğinde gözüküyor, devir 0 gözüküyor