0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Valla ben hatayı orda yapıyorum. Benim benzin ms süreleri hem gaz hem benzinde oldukça yakın lakin buna rağmen ltft gaza yüklenince 25 leri görebiliyor. Bende şaşırdım artık. Ltft göre ayar yapmak ayrı bir sıkıntı kitin obd li mi değil mi Onu araştırıyorum. Eğer obd varsa ve baglarsam o zaman ayar yapabilirim. Siz nasıl yaptınız. Benzin ms sine bakmadan haritadan değerleri değiştirerek ltft yi sıfıra mi yaklastirdiniz? Sıfıra yaklaşınca benzin ms süreleri benzinde ve gazda yaklaşık kaç birim fark oluştu?
Talat hocam biz benzin lpg ms hiç baz almadık. Benim benzin ms 3.20 lerde Gaz ms 5,5 civarında. Malum lpg kitin yazılımında ltft stft anlık görünüyor. Haritada ki değerleri ltft sıfır olacak şekilde düşürüp arttırdık. Tabi aracı ilgili devir ve enjeksiyon ms sabit tutmak önemli. Bunu genelde her devir ve enjeksiyon sürelerinde yapmaya çalıştık.
Zaten gaz ms sine baktığımız yok.[emoji51] [emoji51] Anlamadığım bu ltft haritadan gaz dozajini ayarladın andan itibaren hemen düşüp yükseliyor mu?
Evet değişimi anlık görüyorsunuz. Tabi ayar yaparkenki yol koşulu aynıysa bunu anında görebilirsin.
Maşallah ya olayı aşmışsın sen. [emoji3] başını ağrıtırim artik[emoji56]
Olayı ben aşmadım ki Murat Abim aşmış. Ayarı o yaptı. Ben sadece soru sordum izledim. [emoji23]
Deme deme öle deme sessizce bizi izliyordur. O yardıma muhtaçları terk edemez görmezden gelemez.
İlk geçiş anında 5-6 sn. Dalgalanma normal. Sonrasında oturuyor. Az önce baktım devir 720 motor sıcaklığı 70 derece o2 2. Sensör 0.8 v gösteriyordu.
Yahu bu kayıt için seçmek gerekiyor ya tek tek sensörleri 3 kez temizle dedim yatım saattir uğraşıyorum haa. Hepsini seçip aynı anda eklenmiyor mu sinirim bozuldu yanlışlıkla temizleye basıyorum hepsi gidiyor. :#
olmuyor maalesef talat. Benim aktif okunabilen oksijen sensör değerlerimO2 sensor 1 equivalence ratio,O2 sensor 1 wide range voltageO2 volt bank 1 sensor 2Biz bunları p0420 sıkıntısından dolayı takip ediyoruz. Senİ lambda ve afr keser.
Arkadaşlar bu avensis için mi geçerli yoksa bende astrada denesem olur mu ?