0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Oynaması normaldir Talat. Silindir içindeki hava yakıt karışımı hiç bir zaman doğru ayarlanamaz. Ayarlansa da anlık yanma verimi hiç bir zaman sabit olamaz. Aynı koşullarda bir çevrimde bölgesel olarak zengin karışım olur, yanma sonunda yanmamış yakıt çıkar; bir sonraki çevrimde ise bölgesel fakir karışım olabilir, yüksek NOx çıkabilir. Bunu mümkün mertebe kontrol etmeye çalışıyor sistem, egzosdan çıkan ürünlere bakarak. lpgde de dolansan baksan az da olsa oynama olur ama bu uzun dönem ortalamasına yansımayabilir.
talat soğuk motorda değerlere bakmanın bence bir anlamı yok. her zaman için hararet ortaya geldiği zaman başlanmalı ayara. benzinde ki kayıtlarım lpgden daha kötü sürekli rolantide fakir çalışıyor. bende manuel ayarla stft'ye göre kendim ayar çekiyorum program bu işi bilmiyor
bu arada torque ile bluetooth müzik dinleme aynı anda çaışıyor. bu nasıl oluyor anlamadım ama ikisi de sağlıklı çalışıyor. yolda bu gün hem ölçüm yaptım hem de bluetooth müzik dinledim. cihaz lg g3Mesaj Birleştirildi: Ocak 03, 2016, 14:22:43SON ÇEKTİĞİM VİDEO LPG İLEhttp://youtu.be/5ziK6npbWsg
Arkadaşlar lpg de yolda giderken örneğin 4.vites 60 km ile. Birden gaza dibine kadar değil yarımdan biraz fazla basıp değerleri okuyabilir misiniz? Acaba bu valvematik motorlarda değişken subap zamanlaması mi bu yakıt duzensizligini meydana getiriyor? Şöyle ki videoda stabil hız ve devirde giderken ltft ve stft değerlerim artı eksi 5 i geçmiyor ki bu değer iyi denilebilir. Lakin sabit devirde giderken birden gaza yarimdan fazla abaninca ltft değeri 15 leri görüyor yani yakıtımi artır diyor...
Normal. Çünkü orada güç ihtiyacı doğuyor ve AFR oranı 12.5 civarıdır güç istendiği durumlarda yani zengin. Ltft de 15 leri anlık görmesi demek yakıtı azalt demek oluyor. Olması gerektiği gibi.
Mutlu emin misin?LTFT + değerler yakıtı artır - değerler yakıtı azalt diye biliyorum ben.Bu arada Murat Abinin dediklerini söylüyorum.Önemli olan ltft diyor bu da kemikleşmiş değerleri verir stft daha oynaktır diyor. LTFT uzun vadeli bir yakıt düzeltme değerini belirtiyor.
Talat hocam bende murat abinin dediklerinden +Ltft leri fakir -Ltft leri zengin olarak öğrendim. Stft - yükseliyorsa karışımı zenginleştirmeye + Stft ler ise yakıtı kısma oluyor diye öğrendim.
@Burak Ulubir (32698) log kayıtlarım
Kayıtlarda ltft stft değerleri yok talat Sadece kalibrasyon var