0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi bu grafik kısa yakıt düzeltmesi ve uzun yakıt düzeltme sinin toplamını mi gösteriyor. Bizim için önemli olan ikisinin toplamının 0 a yakın olması değil mi? Eğer öyleyse ikisinin de olduğu grafiğe bakmak gerekir. Teki bir işe yaramaz
Talat zaten yol ince ayarı yapmadım sadece lpg ayar kablosuyla otomatik map ayarı yaptım değerlerdede pek düzelme olmadı.Yarın tekrar bir ltft ayarlarını sıfırlayıp tekrar ayar yapacağım sonrada ince yol ayarı yapılacak.
Abi şimdi şöyle yap. Akü kutup başı sok 5 dk bekle tak. Sonra aracı hiç gaza alma bi kaç gün 100 km kadar benzinde sür sonra değerlere bak. Düzelince lpg ayarına giriş.
Ok. kutup başını söktüm bekledim fakat benzinde ayarlar düzelmişmi diye bakmadım (ltft sıfırlanmamış olabilir) tabiki kutup başını söküp aracı benzinde çalıştırdığımda araç çalıştı sonra rolanti bozukluğundan stop etti tekrar çalıştırdım normale döndü.Dediğin gibide olabilir ltft sıfırlandıktan sonra benzin değerlerini lpg ye kopyalamak daha sağlıklı olacak.
http://m.youtube.com/watch?v=8uduFeRVBQcMurat abinin kanalında var. Tüm değerleri göster sonra aracın rolantide çalıştır. Sıfıra yakınsa 3500 devirde boşta çalıştır ltft stft toplamı sıfıra yakın olmalı abi. Özellikle rolantide
Ben bunu kaçırmışım torque de bu ekranları ayarladım benzindeki ltft ve stft degerlerinin kutup başını sökünce sıfırlanıp sıfırlanmadığını daha iyi takip edebileceğim teşekkür ederim talat. (Tabiki bu güzel video için @Murat Köse (28015) teşekkürler)
Benim takip kodu da yok elm cihazinin[emoji17]
Talat bey takip kodunu veriyorlar aslinda
Ltft ve stft değerlerine bakıp burada yayınlada görelim bakalım nasıl ayar yapabilmişmisin talat.
Bugün lpg ayar kablosuyla bağlandım (Map1 ayar sensörünü aracı çalıştırmadan bağladım) ilk önce - kutup başını söktüm beş dakika bekledim sonra otomatik map ayarı yaptım.Tek başıma olduğumdan ince yol ayarını daha sonraki günlerde yapamayı düşünüyorum.Torque programı ile şehir içi kısa mesafede log kayıtları oluşturdum eskiye göre biraz düzelme var fakat ayarlar hala riskli.İlerleyen günlerde yol ayarı yapmayı hedefliyorum.
Abi araç 5 gündür çalışmıyor saat ikindi 4 te marsa bastım hava 8 derece. Gaza geçmedi.bu benzin değerleri... Yarın aküden resetleme yapacağım. Biraz benzinle binip sonra tekrar yayınlayacağım. Netice itibariyle ile fakir karışım biraz var. Önemli olan lpg de hangi değerlerin olacağı.. Onun için yarın ecu RESET sonra 1 hafta benzinde gezer sonra gaza alır değerlere bakarım insallah[emoji4] [emoji4]