0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu ayarlar yolda yapılıp düzeltildikten sonra mazallah aküde bir problem oldu ve enerji kesildi ecuda ayarlar sıfırlandıktan sonra tekrar ayar istermi acaba.
Yapılan lpg ayarı ile lpg nin beynine müdahale ediliyor abi. Ve bu obd li bir sistem değilse değişmiyor hiç. Asıl sorun da bu zaten. Lpg beyni kafasına göre takılıyor, ama motor da stft ltft ile püskürtülen yakıtı değiştirmek istiyor, ama kontrol elinde değil. Haliyle lpg kafasına göre takılmaya devam ediyor (ayarı düzgün değilse) ve de motor da buna müdahele edemediği için bu değerler büyüyor büyüyor. Sende de aynısı olmuş. Uzun zamandır aynı ayarlarla gittiğinden kaynaklı bu sanırım. Bunun için akünü resetle, öyle gönder bi bakalım.
Ya şunu anlamadım obd li sistemler MAP haritasında oynama yapabiliyor mu? Bildiğim kadarıyla yapamıyor yapamadığı için de zengin karışım fakir karışım ayarını nasıl düzenleyecek. Ben bu konuda emin degilim
Murat abi sağolsun noktayı koymuş.Ben de ufak ekleme yapayım. Bu obd nin yaptığı düzeltme map haritasını etkilemiyor anlık düzeltiyor çünkü. O nedenle obd kapalı yolda düzgün bir ayar önem kazanıyor. Yoksa sistem hiç bir işe yaramaz. Mehmet Akın abinin lovato örneği gibi. 3. Mü 4. Mü gidişinde mi ne yol ayarı yaptırabildi.
Aminnnnnnnn Al yaaa kablosuz hayat olmaz, LPG ci kablosuz olmaz Mutlu ya laf atam azcık
Şimdi bende kablo alıcam galiba bir lpg ayarımız kalmıştı onuda yapalım bari.BRC ci aranıyor ayarları yapmamıza yardımcı olacak.Arkadaşlar torque log kayıtlarınızı sizlerde paylaşırsanız tecrübelerimizi arttırabiliriz.
BRC nin piri Burak Ulubir abi, onda her türlü BRC kablosu var.
Pek bir şey anlamadım belirli devirlerde rakamların üzerine gelince kendisimi ayarlama yapıyor.Mantığı nedir.Cahillik kötü şey. Brc kablo aynı satıcının kendi sitesinde fiyatı 42 tl sanalpazardaki fiyatı 35 tl ikisindede karğo ücretsiz. ilğinç
Burakın başını bayağı ağrıtacaz gibi geliyor bana.
Burak BRC için bu kabloyu alsam yeterlimi@Burak Ulubir (32698) http://www.sanalpazar.com/Lpg-c04a-pro-Brc-Ayar-Kablosu-cd-ucretsiz-Kargo__isp16840343
ELM de geldi bugün. Biraz kurcaladım kayıt da yaptım sanırım. LTF STF değerleri hangi PID'i ifade ediyor bilmiyorum ama Fuel Trim Bank 1 Long Term(%),Fuel Trim Bank 1 Short Term(%),Air Fuel Ratio(Commanded)(:1),Fuel trim bank 1 sensor 2(%),Air Fuel Ratio(Measured)(:1) değerlerini seçtim.Tabloyu nasıl oluştruyorz
abi o kablo güzel ancak sadece rolanti ince ayarı lpg geçiş sıcaklığı vs. Ayarlayabilirsin. Baştan map haritası oluşturmak ve yol ayarı için brc map sensörü alman lazım. O da 100 tl civarı. Sanalpazarda satışı vardı.