Talat hocam çok güzel olmuş.Eline sağlık
Aslında bende düşünüyordum aracı parçalamıyım , elektirik alındığında herhangi bir arıza ışığı yanar diye uzak duruyordum.Bunu kısa farlar yanar vaziyetteki sigortadan alsak arıza lambası yanarmı? Birde kullanmış olduğunuz lambayı bana kodunu ve nerden aldığınızı bana gönderebilirmisiniz?
Geçenlerde arkadaşın aracına (hundai 2004 model) ayak ucuna led lamba yaptırmıştım o bile cok güzel görünüyordu...Bu tam orjinal gibi olmuş.....
Sıkıntı kesinlikle olmaz. Sunu söyleyeyim ben de lambalar yanınca yansın diye değiştirecektim. Dün baktım hava kapalıyken ya da akşam üstü ışık yakmaya gerek olmadığı zamanlarda bile ambians ışığı güzel görünüyor. Yani orjinalinde ki gibi araç çalışınca yanması bence ideali. Zaten 10 tane ampulü 3 liraya aldım.bunlar eski tip ledler çabuk bozulmaz. Yani yansın dursun bu şekilde olmasını tavsiye ederim lambalara bağlamayın. Linkleri ana konuya ekledim
Çok kötü kanıma girdiniz biraz önce ebaydan siparişleri verdim.Hadi hayırlısı bakalım.

Abi sen araç çalışınca elektrik gelen bir yere bağla en iyisi orijinali gibi tavsiye ederim.
http://prius-club.su/index.php?topic=455.60
Ben arka koltuklara da düşündüm hatta 25 gün falan her araca bindikce yer aradım ama koltuk altında yer yok.
Ama bir yolu var B sütununun dibini delip oradan çıkarılabilir bu ampul arkalara da güzel olur.
Not bu konuda yani verdiğin linkte o kadar güzel şeyler yapılmış ki nutkum tutuldu. Beni durten o kadar çok şey var ki. Her tyt forumlu arkadaş bu verdiğin rus sitesi konusunu incelemeli....
Ruslar neler yapıyor abi
Drive2.net sitesine bakıyorumda üüüüf

Not:Yandex tarayıcı ile bu rus siteleri Türkçeye yarım yamalakta olsa çevriliyor daha rahat geziliyor
Bende yükleyeceğim yakında , kargo beklemedeyim sadece
kötü haber.
ledlerin ikiside patladı. çalışır halde sigortadan gelen akımı ölçmedim büyük ihtimal çalışırken 14-15volt geliyor.
hafta sonu ölçeceğim eğer çalışırken de 12 v geliyorsa ledler kötü olabilir. ona da çare cam ledlerden alıp denemekç
eğer 14v geliyorsa araya dimmerim var onu takarım ya da sigorta değiştiririm.
Geçmiş olsun Talat hocam, aynı ledleri daha önce tavan ve plaka aydınlatması için kullanmıştım. Her biri yaklaşık 5-6 gün dayanıp patlıyordu.
Konunun en başında söyleyip moralinizi bozmak istemedim.
T10 halojen turuncu ampul kullanmanızı tavsiye ederim.
Örnek: http://www.otoampul.net/dipsiz-ampuller/133-t10-5w-wyw-turuncu-dipsiz-ampul.html
üstat neden demedin

aynısını mı kullandın olmadı direkt cam ampul sipariş vereyim hazır dimmer de var parlaklığını kısarım istediğim parlaklıkta olur. ne dersin
Mesaj Birleştirildi: 05 Ksm, 2015 20:02
Geçmiş olsun Talat hocam, aynı ledleri daha önce tavan ve plaka aydınlatması için kullanmıştım. Her biri yaklaşık 5-6 gün dayanıp patlıyordu.
Örnek: http://www.otoampul.net/dipsiz-ampuller/133-t10-5w-wyw-turuncu-dipsiz-ampul.html
yav haklısın en iyisi osram... çinle ne uğraşıyorum ben. ama bu ambians ışıgı için sonuna kadar gideceğim çünkü kesinlikle çok iyi oluyor
Mesaj Birleştirildi: 05 Ksm, 2015 20:04
bu ürün orijinal osram mı hocam yazmıyor üstünde
Mesaj Birleştirildi: 05 Ksm, 2015 20:10
acaba bu cam ampuller ışığı çok dağıtır mı alma niyetim var ama. en sağlamı bu lambalar ömürlük olur.
Hocam aynısının beyazını kullanmıştım. İki günden sonra pırpır yanmaya başlıyor, sonraki günlerde de patlıyordu.
Linki örnek olarak koydum. Osram ya da başkası farketmiyor bence. Halojen ampuller kolay kolay patlamıyor. Zaten dimmer yapıp parlaklığı azaltırsanız 40 yıl gider

Ama halojen ampuller lede göre daha fazla ısındığı için sorun çıkarabilir mi? Kullandığınız duylar sanırım plastik. Erime ihtimalini de göz önünde bulundurun.
Hocam aynısının beyazını kullanmıştım. İki günden sonra pırpır yanmaya başlıyor, sonraki günlerde de patlıyordu.
Linki örnek olarak koydum. Osram ya da başkası farketmiyor bence. Halojen ampuller kolay kolay patlamıyor. Zaten dimmer yapıp parlaklığı azaltırsanız 40 yıl gider 
Ama halojen ampuller lede göre daha fazla ısındığı için sorun çıkarabilir mi? Kullandığınız duylar sanırım plastik. Erime ihtimalini de göz önünde bulundurun.
evet lastik ama dimmerle kısacağım için pek ısınmaz diye düşünüyorum.
Benim DRL sinyalleri takınca boşta kalan T20 sinyal lambalarım var AMBER, zorla ondan taktıracaksınız bana

Zaten bakalım nasipse Talat hocam bakacak ön konsoldan alttan ışık tutunca ışık sızması varmı diye, eğer varsa dayayacağım konsolun altından ışığı her yerden fışkırsın turuncu turuncu

Bişi değil karşıdan gelenin gözünü alacak diye korkuyorum
Başarılı olmuş. elinize sağlık.
Ledleri tekrar dimmer ile deneyip bir şans daha vereceğim. Bu arada sarı cam ampul ve benim lastik Duylar ile 2 saatlik test yaptım hala yanıyor. Sıcaklık 80 kusur derece ampulün. Ama duyda erime falan yok. Dimmerle 7 volta getirdim 7 volt ile 2 saat bu kadar ısındı daha fazla ısınmıyor 3 saat sonunda testi bitireceğim. Baktım eski ledler tekrar patladı o zaman sokup cam ampul takacağım
Talat hocam halojen ampul dimmersiz yandiginda duyda erime oluyor mu. Rica etsem bakabilir misiniz?
Turuncu led olmasa bir sürü led var internette ama amber ve Cree led çok az
Orjinalini alıp yapan yok mu daha?
Turuncu led olmasa bir sürü led var internette ama amber ve Cree led çok az
Orjinalini alıp yapan yok mu daha?
Her an birileri yapabilir
@Kaan Kara (29002)
Talat hocam halojen ampul dimmersiz yandiginda duyda erime oluyor mu. Rica etsem bakabilir misiniz?
Zannetmem hocam soktum artık sistemi topladım lastiği eritemiyor yani