0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
balatalarda sıkıntı görünmüyor, epey daha götürür
Ümit abi, hani sayende speed limiter yaptık ya bugün otobüsle memlekete gittim ( bu arada otobüsle bir yere gitmek ne kadar rahatmış yahu araba kullanırken resmen geriliyormuşum) . Hemen şoför arkası koltukta oturuyorken dikkatimi çekti. Şoför yani namıdiğer kaptan frenleme yapacağı zaman bizim silcecek kolu gibi olan yerdeki kolu indirip kaldırıyor araba yavaşlıyor sonra vites küçültüyordu. O kol ne işe yarar bilmiyorum ama aklıma bizim bu speed limiter geldi. Mesela biz bu speed limiterı 30 km/h ayarlasak ve yavaşlayacağımız zaman bunu aktif etsek ( aktif edince araba yüksek hızdan düşük hıza geçiyordu) bu şekilde kullanarak balataları daha az tüketirmiyiz. Herhalde o motor freni yaptırıyor. Frene basıp durmaktan da kurtuluruz gibime geldi. Ne dersin hiç denedin mi böyle bir şey? Yavaşlatma olayını herhalde frenleri sıkmadan yapıyor bu speed limiter
Birde egzost freni vardı eskilerde ama şimdi sanırım hep retarder oldu sistemler
Ule Kaan cuk oturdu 2 numarada oturuyordum Mesaj Birleştirildi: Kasım 07, 2016, 00:22:07Speed limiter neyle yavaşlatıyor abi?
Bide Retarder kullanılırken fren lambalarıda yanıyor. küçük bir not Abi limitör manuel vitesli araçta yavaşlatma yapmaz diye düşünüyorum. Mesela otomatikte sabitleyici ile giderken inişte hızlanma eğiliminde vites küçültüp hızı korumaya çalışıyor araç. sınırlayıcıda ben yavaşlattığını görmedim sadece göstergede uyarı verdi bizde,hatta Speed Limit XX yazısı kıpkırmızı oldu ben yavaşlayınca normale döndü
Ben bir kaç sanki böyle kullandım frenledi gibi hissettim Kaan, arabayı bişi asılıyor gibi oldu.
abi bi ihtimal gazı kesiyor olabilir, yığılmaya sebep oluyordur bu
Retarder 60 km ve üzeri hızda devreye girer yağlı sistem Retarder sadece Scania'da mevcut. Eksoz namı diğer motor freni olmazsa olmaz sistemdir. Çalışma prensibi kolu düğmeyi v.s.çektiğiniz zaman eksoz kelebeği kapanarak duman motora tekrar verilir aynı anda silindir üzerindeki küçük delikler açılarak motorun güç kaybetmesi sağlanır. Speed limitör hakkında hiç bir bilgim yok
Talat hocam eline sağlık gene yapmışsın yapacağını.Bizim T27 lerde varmı hiç dikkat etmedim T25 kasada balatalarda küçük metal bir parça vardı bitmeye yakın diske sürter ses yapardı.Hiç gözüne iliştimi bizim kasalarda balata üzerinde böyle teneke gibi bir parça???Keyifli sürüşler dilerim.
Speed limitor frenleme yapıyormu doğrusu bilmiyorum ama yarın deneyeceğim bakalım ama sanmıyorumda.Hala Yalova'dan selamlar
devamlı kullandığım şeyi unuttum iyi mi ben hep kullanıyorum bunu, hız sabitleyiciyi nerdeyse hiç kullanmıyorum. Hep speedlimiter. Ayarladığım hızı geçince ekran değişiyor pasif ediyorum hızlanıp gidiyorum sonra tekrar devreye alıyorum o ayarladığım hıza kolu yukarı iterek ve o hıza inene kadar araba yavaşlıyor. Fren mi sıkıyor yoksa başka bir işlem mi yapıyor bilmiyorum ama yavaşlıyor. Bu işi not aldım zaten bakalım ilk yola çıktığımda deniyeceğim Mesaj Birleştirildi: Kasım 07, 2016, 08:07:18Otobüs Mercedes-Benz idi. Hasta oldum kaptanın çıt çıt kol çekmesine bizim de olsun arkadaş
Merakla bekliyorum abi Hayırlı yolculuklar bu arada. Bana sanki frenleme yapıyor gibi geldi. Hafızada ayarlanmış bir hız varken iptal edip yani pasife alıp kolu yukarı itince araba yavaşlamıştı o ayarlı hıza ulaşmak için.
Yakışır abi benide muavin al tabi yolcularla anlaşabilirsem
Fren yapmıyor gazı kesiyor
Ehtiyarladım Yaşar, benden kaptan olmaz bugün arabayı apartmanın garajından güç bela çıkarabilidim. Geri geri. Benim güç bela çıktığım yere kömür yüklü kamyonet geri geri girdi ve daracık yoldan bodruma gitti ya oracıkta arabayı satasım geldi Mesaj Birleştirildi: Kasım 07, 2016, 21:44:16Kaç kere denedin bu speed limiterı arkadaş ben yokuş yukarı mı gidiyorum da aktif edince gazı kesiyor araba yavaşlıyor Gazdan ayağı çekmekten çok farklı tepki veriyor araba ve resmen kasılıyor. Sizin arabaları bilmem benimkinde RETARDER var Park ettiğim yerden çıkınca boş olarak bulacağıma emin olsam şimdi çıkacağım otoyola haaaaaa