Gönderen Konu: T27 - 2009/2014- Avensise forum olarak uyguladığımız aksesuar ve modifikasyonlar  (Okunma sayısı 153360 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
balatalarda sıkıntı görünmüyor,  epey daha götürür
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
balatalarda sıkıntı görünmüyor,  epey daha götürür
Arada kanal var orası görünmeyene kadar kullanılır diye okumuştum abi. Diğerlerine baktım onlar da aynı aşınmışlar böyle giderse balataları 50 60 bin rahat kullanırım gibi. Balatalar bitince disk + balata değişimi yaparım galiba
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Talat hocam eline sağlık gene yapmışsın yapacağını.
Bizim T27 lerde varmı hiç dikkat etmedim T25 kasada balatalarda küçük metal bir parça vardı bitmeye yakın diske sürter ses yapardı.
Hiç gözüne iliştimi bizim kasalarda balata üzerinde böyle teneke gibi bir parça???
Keyifli sürüşler dilerim.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ümit abi,  hani sayende speed limiter yaptık ya bugün otobüsle memlekete gittim ( bu arada otobüsle bir yere gitmek ne kadar rahatmış yahu araba kullanırken resmen geriliyormuşum) . Hemen şoför arkası koltukta oturuyorken dikkatimi çekti. Şoför yani namıdiğer kaptan frenleme yapacağı zaman bizim silcecek kolu gibi olan yerdeki kolu indirip kaldırıyor araba yavaşlıyor sonra vites küçültüyordu. O kol ne işe yarar bilmiyorum ama aklıma bizim bu speed limiter geldi.  Mesela biz bu speed limiterı 30 km/h ayarlasak ve yavaşlayacağımız zaman bunu aktif etsek ( aktif edince araba yüksek hızdan düşük hıza geçiyordu)  bu şekilde kullanarak balataları daha az tüketirmiyiz.  Herhalde o motor freni yaptırıyor.  Frene basıp durmaktan da kurtuluruz gibime geldi. Ne dersin hiç denedin mi böyle bir şey?  Yavaşlatma olayını herhalde frenleri sıkmadan yapıyor bu speed limiter
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ümit abi,  hani sayende speed limiter yaptık ya bugün otobüsle memlekete gittim ( bu arada otobüsle bir yere gitmek ne kadar rahatmış yahu araba kullanırken resmen geriliyormuşum) . Hemen şoför arkası koltukta oturuyorken dikkatimi çekti. Şoför yani namıdiğer kaptan frenleme yapacağı zaman bizim silcecek kolu gibi olan yerdeki kolu indirip kaldırıyor araba yavaşlıyor sonra vites küçültüyordu. O kol ne işe yarar bilmiyorum ama aklıma bizim bu speed limiter geldi.  Mesela biz bu speed limiterı 30 km/h ayarlasak ve yavaşlayacağımız zaman bunu aktif etsek ( aktif edince araba yüksek hızdan düşük hıza geçiyordu)  bu şekilde kullanarak balataları daha az tüketirmiyiz.  Herhalde o motor freni yaptırıyor.  Frene basıp durmaktan da kurtuluruz gibime geldi. Ne dersin hiç denedin mi böyle bir şey?  Yavaşlatma olayını herhalde frenleri sıkmadan yapıyor bu speed limiter

Murat abi o sistem apayrı bir şey :)

Retarder diye adlandırılan bir sistem
Retarder, temel olarak şaftın ucuna yerleştirilen rotor ve stator denilen iki çark ile çalışan hidrodinamik basınçlı bir sistemdir. Araçta direksiyon altında bir retarder için kademeli bir kol ya da fren pedalına bağlı bir sistemle harekete geçirilir. Rotor aracın şaftına bağlıdır. Stator ise rotorun karşısında retarder gövdesine sabitlenmiştir. Şanzumandan gelen şaft hareketiyle rotor döner. Retarder devre girdiğinde rotor ve stator arasına yağ pompalanır rotorun dönüşüyle hareketlenen yağ statorun kanaçtıkçlarına çarpar ve yavaşlar. Buda rotoru yavaşlatır ve frenleme gerçekleşir.

Kaynak : http://www.bilgiustam.com/retarder-fren-nedir-nasil-calisir/

abi bu video resmen sana doldurulmuş :D :D  :rofl: :rofl:
https://www.youtube.com/watch?v=V3fiaMw2X7A
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Birde egzost freni vardı eskilerde ama şimdi sanırım hep retarder oldu sistemler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
 :rofl: :rofl: :rofl: Ule Kaan cuk oturdu  :rofl: :rofl: 2 numarada oturuyordum  :rofl: :rofl:

Mesaj Birleştirildi: Kasım 07, 2016, 00:22:07
Birde egzost freni vardı eskilerde ama şimdi sanırım hep retarder oldu sistemler

Speed limiter neyle yavaşlatıyor abi? 
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
:rofl: :rofl: :rofl: Ule Kaan cuk oturdu  :rofl: :rofl: 2 numarada oturuyordum  :rofl: :rofl:

Mesaj Birleştirildi: Kasım 07, 2016, 00:22:07
Speed limiter neyle yavaşlatıyor abi?

Bide Retarder kullanılırken fren lambalarıda yanıyor. küçük bir not :)

Abi limitör manuel vitesli araçta yavaşlatma yapmaz diye düşünüyorum. Mesela otomatikte sabitleyici ile giderken inişte hızlanma eğiliminde vites küçültüp hızı korumaya çalışıyor araç. sınırlayıcıda ben yavaşlattığını görmedim sadece göstergede uyarı verdi bizde,hatta Speed Limit XX yazısı kıpkırmızı oldu ben yavaşlayınca normale döndü
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Bide Retarder kullanılırken fren lambalarıda yanıyor. küçük bir not :)

Abi limitör manuel vitesli araçta yavaşlatma yapmaz diye düşünüyorum. Mesela otomatikte sabitleyici ile giderken inişte hızlanma eğiliminde vites küçültüp hızı korumaya çalışıyor araç. sınırlayıcıda ben yavaşlattığını görmedim sadece göstergede uyarı verdi bizde,hatta Speed Limit XX yazısı kıpkırmızı oldu ben yavaşlayınca normale döndü

Ben bir kaç sanki böyle kullandım frenledi gibi hissettim Kaan,  arabayı bişi asılıyor gibi oldu.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
Ben bir kaç sanki böyle kullandım frenledi gibi hissettim Kaan,  arabayı bişi asılıyor gibi oldu.

abi  bi ihtimal gazı kesiyor olabilir, yığılmaya sebep oluyordur bu
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Retarder 60 km ve üzeri hızda devreye girer yağlı sistem Retarder sadece Scania'da mevcut. Eksoz namı diğer motor freni olmazsa olmaz sistemdir. Çalışma prensibi kolu düğmeyi v.s.çektiğiniz zaman eksoz kelebeği kapanarak duman motora tekrar verilir aynı anda silindir üzerindeki küçük delikler açılarak motorun güç kaybetmesi sağlanır. Speed limitör hakkında hiç bir bilgim yok  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
abi  bi ihtimal gazı kesiyor olabilir, yığılmaya sebep oluyordur bu

:wacko: devamlı kullandığım şeyi unuttum iyi mi  :wacko: ben hep kullanıyorum bunu, hız sabitleyiciyi nerdeyse hiç kullanmıyorum. Hep speedlimiter. Ayarladığım hızı geçince ekran değişiyor pasif ediyorum hızlanıp gidiyorum sonra tekrar devreye alıyorum o ayarladığım hıza  kolu yukarı iterek ve o hıza inene kadar araba yavaşlıyor.  Fren mi sıkıyor yoksa başka bir işlem mi yapıyor bilmiyorum ama yavaşlıyor.  Bu işi not aldım zaten bakalım ilk yola çıktığımda deniyeceğim  :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Kasım 07, 2016, 08:07:18
Retarder 60 km ve üzeri hızda devreye girer yağlı sistem Retarder sadece Scania'da mevcut. Eksoz namı diğer motor freni olmazsa olmaz sistemdir. Çalışma prensibi kolu düğmeyi v.s.çektiğiniz zaman eksoz kelebeği kapanarak duman motora tekrar verilir aynı anda silindir üzerindeki küçük delikler açılarak motorun güç kaybetmesi sağlanır. Speed limitör hakkında hiç bir bilgim yok  :)

Otobüs Mercedes-Benz idi.  Hasta oldum kaptanın çıt çıt kol çekmesine  :lol: bizim de olsun arkadaş  :P
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Talat hocam eline sağlık gene yapmışsın yapacağını.
Bizim T27 lerde varmı hiç dikkat etmedim T25 kasada balatalarda küçük metal bir parça vardı bitmeye yakın diske sürter ses yapardı.
Hiç gözüne iliştimi bizim kasalarda balata üzerinde böyle teneke gibi bir parça???
Keyifli sürüşler dilerim.
Olması lazım abi. Eğer ustalar sökerken çıkarmadılar ise ama emi değilim @Ufuk Sönmez i çağıralım
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Geçen hafta  Bolu Göynük taraklı Bilecik Kütahya Afyon gidip geldim 720 km. Ayrıca Afyon içi biraz gezdim. Ortalama hız:81 ortalama yakıt tüketimi 8.0 lt. Toplam yolculuk süresi : 8 saat 45 dakika.
Lpg 2.60 2.50 den aldım.
Ortalama 22kr yakmış. Tektim ve 1 tane valiz vardı. Hız sınırlarını bayağı bir geçtim. Bilecik Afyon arası yollar süperdi 2 yüz o n. Gördüm maşallah stabil ilerledi araç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Speed limitor  frenleme yapıyormu doğrusu bilmiyorum ama yarın deneyeceğim bakalım ama sanmıyorumda.
Hala Yalova'dan selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Speed limitor  frenleme yapıyormu doğrusu bilmiyorum ama yarın deneyeceğim bakalım ama sanmıyorumda.
Hala Yalova'dan selamlar

Merakla bekliyorum abi  :tamam: Hayırlı yolculuklar bu arada.  :saygi:

Bana sanki frenleme yapıyor gibi geldi. Hafızada ayarlanmış bir hız varken iptal edip yani pasife alıp kolu yukarı itince araba yavaşlamıştı o ayarlı hıza ulaşmak için.  :blink:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
:wacko: devamlı kullandığım şeyi unuttum iyi mi  :wacko: ben hep kullanıyorum bunu, hız sabitleyiciyi nerdeyse hiç kullanmıyorum. Hep speedlimiter. Ayarladığım hızı geçince ekran değişiyor pasif ediyorum hızlanıp gidiyorum sonra tekrar devreye alıyorum o ayarladığım hıza  kolu yukarı iterek ve o hıza inene kadar araba yavaşlıyor.  Fren mi sıkıyor yoksa başka bir işlem mi yapıyor bilmiyorum ama yavaşlıyor.  Bu işi not aldım zaten bakalım ilk yola çıktığımda deniyeceğim  :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Kasım 07, 2016, 08:07:18
Otobüs Mercedes-Benz idi.  Hasta oldum kaptanın çıt çıt kol çekmesine  :lol: bizim de olsun arkadaş  :P
Yakışır abi benide muavin al tabi yolcularla anlaşabilirsem  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Merakla bekliyorum abi  :tamam: Hayırlı yolculuklar bu arada.  :saygi:

Bana sanki frenleme yapıyor gibi geldi. Hafızada ayarlanmış bir hız varken iptal edip yani pasife alıp kolu yukarı itince araba yavaşlamıştı o ayarlı hıza ulaşmak için.  :blink:

Fren yapmıyor gazı kesiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Yakışır abi benide muavin al tabi yolcularla anlaşabilirsem  :islik:
Ehtiyarladım Yaşar,  benden kaptan olmaz :P bugün arabayı apartmanın garajından güç bela çıkarabilidim. Geri geri.  Benim güç bela çıktığım yere kömür yüklü kamyonet geri geri girdi ve daracık yoldan bodruma gitti ya oracıkta arabayı satasım geldi  :rofl:

Mesaj Birleştirildi: Kasım 07, 2016, 21:44:16
Fren yapmıyor gazı kesiyor

Kaç kere denedin bu speed limiterı  :wacko: arkadaş ben yokuş yukarı mı gidiyorum da aktif edince gazı kesiyor araba yavaşlıyor  :-[
Gazdan ayağı çekmekten çok farklı tepki veriyor araba ve resmen kasılıyor.  Sizin arabaları bilmem benimkinde RETARDER var  :rofl:

Park ettiğim yerden çıkınca boş olarak bulacağıma emin olsam şimdi çıkacağım otoyola haaaaaa  ::)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Ehtiyarladım Yaşar,  benden kaptan olmaz :P bugün arabayı apartmanın garajından güç bela çıkarabilidim. Geri geri.  Benim güç bela çıktığım yere kömür yüklü kamyonet geri geri girdi ve daracık yoldan bodruma gitti ya oracıkta arabayı satasım geldi  :rofl:

Mesaj Birleştirildi: Kasım 07, 2016, 21:44:16
Kaç kere denedin bu speed limiterı  :wacko: arkadaş ben yokuş yukarı mı gidiyorum da aktif edince gazı kesiyor araba yavaşlıyor  :-[
Gazdan ayağı çekmekten çok farklı tepki veriyor araba ve resmen kasılıyor.  Sizin arabaları bilmem benimkinde RETARDER var  :rofl:

Park ettiğim yerden çıkınca boş olarak bulacağıma emin olsam şimdi çıkacağım otoyola haaaaaa  ::)

denemek serbest tabiki :islik: