0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ben de taban genişletip 225 55 17 almaya karar verdim
Dış çap ufalınca araç daha atak olur evet bende onu düşünüyorum.Altta bir yerlerde taban küçülünce araç rahatladı yazmış ama ona pek güvenemiyorum aracın yol tutuşu azalır gibime geliyor.Talat hocam yazmış benide kaşıntı tuttu
Hahaha abi araç fabrika çıkışı 2 tip lastikle çıkıyor 1.205 60 162. 215 55 17.Öyle olaydı 16 jant lı avensislere 215 60 16 takın derlerdi[emoji23] Sanki hepimiz 170 ile otobanda makas atıyoruz [emoji4] [emoji4] [emoji4]
Ne biliyorsun ? Bak gördünmü çapla alakalıymış o performans olayı
Ben biliyorum zaten çap küçüldükçe araç serileşiyor. Aracın yere bastığı alan ile de ilgisi var. Ne biliyorsun derken bu araç 170 çıkana kadar yol biter birbirimizi yemeyelim şimdi [emoji51]
konfordan ödün verip yanak güçültmeyin. ben konforu artırmak adına yanak büyültüp, yol tutuşunda da zaafiyet yaratmaması açısından taban genişletme kararı verdim. lastik çapı 11 mm. artıp, taban 1 cm kadar genişliyor. birazda tüketim artar muhtemelen
Tamam tamam benim eşşeğim gancık olsun Hacı nasıl yani? Senki yüksek devirlerin adamısın, 170 ne ki bu arabada? Makas atmak sağlığa zararlıdır deyip toplumsal mesaj vereyim kamu spotu olsun. Hem zaten ben makası trafiğe kapalı alanda kendi kendime atıyorum lastikler ısınsın diye Mesaj Birleştirildi: Mayıs 18, 2016, 21:45:36Konfor mu? Yaylar ve amortisör çalışsın birazda
yüksek devirleri sollama dışında kullanmam. hız sınırlarına uyarım. akşam neskuikli sütümü içer erkenden yatarım
Yakışıklı lastik tabanı değişince çapıda değişiyormuş Tuhaf.http://www.yokohama.com.tr/lastik-jant-hesaplama
Yakışıklı lastik tabanı değişince çapıda değişiyormuş Tuhaf.
bizde 55 diye geçen değer yanak ölçüsüdür ve taban genişliğine göre yüzdesel uzunluğu ifade eder. dolayısıyla taban genişleyip yanak yüzdesi (55) sabit kalırsa yanak uzunluğu artar ve çap genişler.
herkes bildiğini döküyor abi ortaya... sayenizde bildiğimizden fazlasını öğrendik