Gönderen Konu: T27 - 2009/2014- Avensise forum olarak uyguladığımız aksesuar ve modifikasyonlar  (Okunma sayısı 153253 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
O nasıl oluyor yahu SS isterim yaparken :)

Ben yabancıların yalancısıyım , aratmak lazım. Transmission oil headlight falan diye
Develerin Katranlanması

Develer 2-3 yaşından itibaren Haziran ayında Katran ve Zeytinyağı karışımı ile katranlanır.

Develerin tüyleri kızgınlıktan sonra düşer bu bahar aylarında olur.Tüyler döküldüğünde cilt kalınlaşır.Deve merada haşerata karşı çıplak hale gelir. Cildin yumuşaması, kılların çıkması, ve deveyi haşerata karşı nispeten korumak için deveyi yağlamak zorunluluktur.

Develer Anadolu da Üç defa, birincisi  Mayıs ayının ilk günlerinde  yapılır.

Hazırlanacak katranın içeriği aşağıdadır.

Bir kısım katran

Yarım kısım kuyruk yağı

Yarım kısım peynir suyu

Karıştırılır.Baş boyun ve bedene sürülür. Kuyruğa, apış, oyluk araklarına bezir yağı sürülür.

İkinci yağlama Onbeş gün sonra yapılır .Bu yağlamada içerik aşağıdaki gibidir.

Bir kısım katran

Yarım kısımdan fazla yağ

Yarım kısımdan fazla peynir suyu

Çok az da tuz

Üçüncü yağlama Onbeş gün sonra yapılır.Bu yağlamada içerik aşağıdaki gibidir.

Bir kısım katran

İki kısım kuyruk yağı

Bu yağlamada tüyler gelişmiş olduğundan başka sürülmez

Not: devenin tüyleri değiştiği zaman senede bir defa tabanı değişir. Bu zaman da dev az çok topallar. Deveyi bu zaman istirahat ettirip, çalıştırmamak gerekir.

Not: yağlama sırasında kuyruk yağı bulunmazsa zeytin yağıda aynı amaçla kullanılabilir

Topçu Mecbuası 103

Bana tiransmiisyon  oyil diyor yav [emoji56] [emoji56] [emoji56] [emoji23] [emoji23] [emoji23]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Al bebeğim DEvelerden fırsat bulursan buna bir bak :)

https://www.youtube.com/watch?v=9uMKFxLE_K4
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Al bebeğim DEvelerden fırsat bulursan buna bir bak :)

https://www.youtube.com/watch?v=9uMKFxLE_K4
Yanlız böyle hafif bir şekilde sararan fara su bile döksen eski haline geliyor şu kuruyana kadar parlak kalıyor. Bu yağ da aynı mantık. En fazla 4 5 gün. Sonra yağ gidecek yine aynı hatta daha fazla toz toplayacak
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
.arka sinyallere led sinyal ve aynı zamanda geri vites lambası işini hafta sonu murat abi çözecek inşallah lambalarimiz geldi
haftaya ben de montaj yapıp resim eklemeye çalışırım. geri vites aydınlatma sorunu inşallah tarih olacak.
fikir babasi murat abi projenin ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ben yaptım Talat, fazla uzun sürmedi ama maşallah alt taraf baya toz olmuş,bagaj halısını ve kenarda ki halıları çekmişken iyi bir temizlik yaptım.  Bu arada dirençleri koyacak yer çok.  Ben bu kenar halılarını tutturan plastik çivilerin gelmediği diğer kulakların altına sıkıştırdım.

Normal orjinal geri vites ampülüne led kırmızı ampül almıştım flaşör etkisi yapacaktım ikaz olsun diye ama soket düşündüğüm gibi çıkmadı.  Şimdilik sadece yanıyor,  yanıp yanıp sönmüyor geri vitese takınca.  İleride belki canım sıkılırsa uğraşacak bir şey olsun diye yaparım.

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Ben yaptım Talat, fazla uzun sürmedi ama maşallah alt taraf baya toz olmuş,bagaj halısını ve kenarda ki halıları çekmişken iyi bir temizlik yaptım.  Bu arada dirençleri koyacak yer çok.  Ben bu kenar halılarını tutturan plastik çivilerin gelmediği diğer kulakların altına sıkıştırdım.

Normal orjinal geri vites ampülüne led kırmızı ampül almıştım flaşör etkisi yapacaktım ikaz olsun diye ama soket düşündüğüm gibi çıkmadı.  Şimdilik sadece yanıyor,  yanıp yanıp sönmüyor geri vitese takınca.  İleride belki canım sıkılırsa uğraşacak bir şey olsun diye yaparım.
maşallah abi eline sağlık.ben de şimdilik kendim soğutucu yaptım ama bağlamadım.arkadaşın lancere bizim gündüz fardan taktim. 2 saat öldüm
motor sigortasında komple elektrik var içeri hat çektim.zar-zor delik buldum falan cskmakliga. bağladik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Bizim arabalar gelişime açık  :asikadam: tam KKY DIY arabası  :rofl: elektriği alması ampülü değiştirmesi sıkıntı yapmıyor maşallah ama ön ampül değişimleri facia  :argh:

Bu arada geri vites elektriğini sonradan takma park sensörü kablosundan al.  En azından aracın orjinal kablosunu ellememiş olursun  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Bizim arabalar gelişime açık  :asikadam: tam KKY DIY arabası  :rofl: elektriği alması ampülü değiştirmesi sıkıntı yapmıyor maşallah ama ön ampül değişimleri facia  :argh:

Bu arada geri vites elektriğini sonradan takma park sensörü kablosundan al.  En azından aracın orjinal kablosunu ellememiş olursun  :tamam:
valla park sensoru nerede bilemiyorum. kabloyu siyiririm sorun olmaz inşallah
bagajpplastiği kolay sokuldu mu(? içteki vidalar kolay cıktı mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Talat hiç plastik falan sökmeye gerek yok.  O plastik sağ ve sol tarafında halıyı tutan çekince çıkan plastik çivileri sök yeter.  Zaten alttan gidiyor kablo
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Talat hiç plastik falan sökmeye gerek yok.  O plastik sağ ve sol tarafında halıyı tutan çekince çıkan plastik çivileri sök yeter.  Zaten alttan gidiyor kablo
ama o plastik halinin üst kısmında.yani halıyı bastırıyor. korkum pandizotu cçekerken kırılırsa falan şekli bozulursa diye korkuyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
ama o plastik halinin üst kısmında.yani halıyı bastırıyor. korkum pandizotu cçekerken kırılırsa falan şekli bozulursa diye korkuyorum
Yahu arabayı servise versen nasıl yapacaklar.  Kırılma falan olmuyor ama sen bilirsin
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Bu arada forumda aracı bütünü ile gösteren resim paylasmayacagım artık.  Kesinlikle nazar deyıyor.  Ha kac paralık araba bulunmaz hint kumaşı da degil lakin buna kanaat getirdim.  Bekir abinin durumu buna en yakın Örnek.  Yine drl ler taktıktan sonra ve resim attıktan kısa sure sonra bozulması da bunun işareti. Bundan sonra birşeyler yaparsam pek resim paylaşmam. Buna taktığım ampuller vs de dahil. Sadece aracın küçük bir kısmını gösteren fotolar yardım amaçlı belki koyarım. Nazar insanı bile çatlatırken anılan hadiselerin vuku bulması kaçınılmaz olacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
yahu  Talat,isim verme bari  :rofl: :rofl:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Bende haykırarak güldüm buna :rofl: :rofl:
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
O zaman forumda kenafir gözlü var bulmamiz lazim

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
Çare foruma Maşallah butonu gelmesi gibi görünüyor   :saygi: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Bu arada forumda aracı bütünü ile gösteren resim paylasmayacagım artık.  Kesinlikle nazar deyıyor.  Ha kac paralık araba bulunmaz hint kumaşı da degil lakin buna kanaat getirdim.  Bekir abinin durumu buna en yakın Örnek.  Yine drl ler taktıktan sonra ve resim attıktan kısa sure sonra bozulması da bunun işareti. Bundan sonra birşeyler yaparsam pek resim paylaşmam. Buna taktığım ampuller vs de dahil. Sadece aracın küçük bir kısmını gösteren fotolar yardım amaçlı belki koyarım. Nazar insanı bile çatlatırken anılan hadiselerin vuku bulması kaçınılmaz olacaktır

Kesinlikle var böyle bir olay, buna bende dikkat ettim. Fotolu paylaşımlardan sonra hep bir kazalı konu ile tekrardan görüyoruz arabaları. Allah beterinden saklasın.  Kimse çıksın ortaya,  :kötü: imtihan olayı birazda,  imtihan böyle birşey,  daha büyük imtihanlarımız olmasın inşallah.  :saygi:  Allah mal sevgisini kalbimize yerleştirmesin.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Sadece uyarıydı arkadaslar benimki  basıt bir Örnek ti.  Sadece dikkat edin yeter.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Sadece uyarıydı arkadaslar benimki  basıt bir Örnek ti.  Sadece dikkat edin yeter.

Küsme yaaaa :) Haklısın maşallah demek lazım ama insan kendi kendine daha çok nazar ediyor.  :tamam:
THE END