Gönderen Konu: T27 - 2009/2014- Avensise forum olarak uyguladığımız aksesuar ve modifikasyonlar  (Okunma sayısı 153203 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 72500
  • Model Yılı: '11
  • 72 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
sizin xenon mervekleri kararıyor galiba. kronik sorunlu servis ücretsiz değiştiriyor diye hatırlıyorum. hız sabitleyici neden çalışmaz bilemiyorum @Ahmet Güve (8047)  abi bir tanı koyar kesin. lpg ayarı yaprken o lambalar karışım hatası olarak yanabilir. daha sonra yanmadıysa sorun yok

Talat Bey,  sırayla gideyim:
1. Hız sabitleyicide sorun yokmuş, sanırımbir şeyler yanlış gitti bende :)
2. T25 lerin zaten xenon değil. Sarı birışık. Zayıf. Onu xenon taktırmadan aydınlatamadım. xenon takınca da muayenede çıkarttırmak gerekiyor.
3.Sabah ilk çalıştırdıktan sonra biraz gidince yandı. henüz lpg ye geçmemiş olabilir ya da geçmiş de olabilir bilmiyorum. Bu durumda sanırım OBD sistemi karışımı ayarlamaya çalışırken yakmış olabilir. Bir daha yapmasını bekleyeceğim, yapmamasını temenni ederek. Bu arıza beyinde kaytlı mıdır? bunu manuel öğrenme yolu var mıdır, yoksa elmcihazından mı bakmalıyım.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Talat Bey,  sırayla gideyim:
1. Hız sabitleyicide sorun yokmuş, sanırımbir şeyler yanlış gitti bende :)
2. T25 lerin zaten xenon değil. Sarı birışık. Zayıf. Onu xenon taktırmadan aydınlatamadım. xenon takınca da muayenede çıkarttırmak gerekiyor.
3.Sabah ilk çalıştırdıktan sonra biraz gidince yandı. henüz lpg ye geçmemiş olabilir ya da geçmiş de olabilir bilmiyorum. Bu durumda sanırım OBD sistemi karışımı ayarlamaya çalışırken yakmış olabilir. Bir daha yapmasını bekleyeceğim, yapmamasını temenni ederek. Bu arıza beyinde kaytlı mıdır? bunu manuel öğrenme yolu var mıdır, yoksa elmcihazından mı bakmalıyım.
O zaman boş paket sizin araba t25 üst paketlerde xenon var. Ampul eskimiş olabilir. Performans ampulleri deneyebilirsiniz. Evet bu hata kayıtlı hafızada ama elm cihazı bunu okuyamaz. Techstream kablosu alınmalı ya da servise rica edip sildirilmeli. Kitiniz obd li ise pek dert etmeyin lakin yine de iyi bir ayar+obd desteği ile lpg candır canandır cep ve araç dostudur
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Yazlık lastikleri takarken on camurluk içlerine motip putur sıktım. On camurluklar yarım tam kapalı değil. Hazır almışken. 2 3 kat sıktım.

17 inç lastiği geçince direksiyon hemen bir miktar sertlesti ;)

1 Yil once serviste süspansiyon degisim/kontrol bakımına gittim ( kampanya varmış ücretsiz) sorun yok dediler inceledikten sonra. Ama bu gün baktığımda hafif yağ sizmisti normal mi acaba arka süspansiyonlarda bu yağ akıntısı.
Diğer t27 aracı olan arkadaşlarda durum nedir?

***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 65000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Talat pütür için davlumbazda da boşluk var mı baktın mı? Etkisi olur mu ne diyosun?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Talat pütür için davlumbazda da boşluk var mı baktın mı? Etkisi olur mu ne diyosun?

Sent from my iPhone using Tapatalk
On davlumbaz da boşluk var. Arkalara yok.  on davlumbaz olmayan yerlerde aslında aracın orjinalinde yumuşak bir madde kaplamislar. Faydalı olur mu ya da kulakla hissedilen bir iyileşme olur mu tam emin değilim. Ben deneme amaçlı yaptım güzel geldi gözüme en azında metali dış etkenlerden koruma görevi olur. Aslında hedefim davlumbazlari sokup içten ve dıştan putur atmak. Teroson sıvı puturler var kilosu 8 9 tl. Tüm. Davlumbazlari 2 3 taneyle kat kat yaparsın. Yazın planlarım arasında bakalım. Davlumbazlar elle sökülen küçük klipsler tutuyor. Yazın sıkıldıkça yaparım diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Ücretsiz süspansiyon değişimi mi vardı t27 lerde?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Yok hocam ya,  süspansiyon değildi o.  Arka tarafta makas gibi no 1 diye birşeydi.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Yok hocam ya,  süspansiyon değildi o.  Arka tarafta makas gibi no 1 diye birşeydi.

Kampanya hala devam ediyor mu? Neden değiştirildiği hakkına bilgi verebilirmisiniz?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
2510H   / SSC - (C/I for EU : 2KBA-072) - for Rear suspension arm N° 1 - OPERATION 2   2KBA-072   This European safety campaign has been applied to this vehicle.

İçeriği hakkında bir bilgim yok, gittiğimde değiştirdiler bu parçayı
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
2510H   / SSC - (C/I for EU : 2KBA-072) - for Rear suspension arm N° 1 - OPERATION 2   2KBA-072   This European safety campaign has been applied to this vehicle.

İçeriği hakkında bir bilgim yok, gittiğimde değiştirdiler bu parçayı
Hmm süspansiyon yazmışlar faturada ama benimki kontrol edilmiş sadece soru  yok dedilerdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür edildi

Kampanya hala devam ediyor mu? Neden değiştirildiği hakkına bilgi verebilirmisiniz?
Arka bağımsız süspansiyonun kol değişim kampanyası. Bir seri aracta zayıf malzeme kullanıldığı tespit edildiğinden araçların tamamı kontrol ediliyor ve herhangi bir bosluk veya arıza var ise değişim yapiliyor yoksa kontrol edilip etiket vuruluyor. Kampanya devam ediyor.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Çinden 5 liraya aldığım krom şerit. Dış mekana yapıştırdigim krom 1 senedir bir şey olmadıysa ic mekanda duran bu şerit bozulmadan 5 sene gider herhalde en az :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Bu ne ya çöp bunlar  :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Sen önüne gelene çöpte sonra da burada şov yap ;-)

Daktilo ile gönderildi.

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Sen önüne gelene çöpte sonra da burada şov yap ;-)

Daktilo ile gönderildi.
Ben elestiriye açığım. Dikkat ettiysen çöp demene alınmadım. Zevkler renkler meselesi tabiki [emoji56] [emoji56] [emoji56] [emoji9]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
Ya @Talat Serkes (28471) kardeşim , @Murat Köse (28015) abi neden hep zevkler meselesinde tartışmaya giriyor  :rofl: :rofl: :rofl:

Çok güzel olmuş,güle güle kullan bu arada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Ya @Talat Serkes (28471) kardeşim , @Murat Köse (28015) abi neden hep zevkler meselesinde tartışmaya giriyor  :rofl: :rofl: :rofl:

Zaten onun gözüne ben hiç giremedim. Bir kez yaptığımızın şey : koçum eline sağlık güzel olmuş demedi!.

Ben onu öyle seviyorum [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı

Kedi-Ciğer ilişkisi  :rofl:
THE END