Gönderen Konu: T27 - 2009/2014- Avensise forum olarak uyguladığımız aksesuar ve modifikasyonlar  (Okunma sayısı 153226 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Selam arkadaşlar,
Talat hocam sormuştu ayak ucu aydınlatma için bir çalışmam vardı.Çok detaylı resimleri bulamadım ama fikir vermesi açısından iki resim ekliyorum.
Ayak ucu aydınlatması için elektrikçilerde bulabileceğiniz sarı renkli faz lambası kullandım.(Yeşil,kırmızı renkleride mevcut)
Öncelikle faz lambası 220V neon ampul olduğu için lambanın plastik kafasını çevirip çıkarıyoruz.İçindek neon ampul ve direnci söküyoruz.Elektronikçilerden 25 krş gibi bir fiyatla çok rahat bulabileceğiniz teyp kadran ampulü alarak iki kabloya lehimliyoruz.Işık gayet güzel ancak dahada loş bir ışık isterseniz lambaya seri 10ohm yada 22 ohm direnç kullanabilirsiniz.Ben uygulamayı yaptım ve sonradan kaldırdım sebebi gece şehirlerarası uzun yolculuklarda beni rahatsız etti şehir içinde gayet güzel problem olmuyor.
Yapacak arkadaşlara umarım yararlı olur.

Sadece V-POWER - Anti LPG

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi

Selam arkadaşlar,
Talat hocam sormuştu ayak ucu aydınlatma için bir çalışmam vardı.Çok detaylı resimleri bulamadım ama fikir vermesi açısından iki resim ekliyorum.
Ayak ucu aydınlatması için elektrikçilerde bulabileceğiniz sarı renkli faz lambası kullandım.(Yeşil,kırmızı renkleride mevcut)
Öncelikle faz lambası 220V neon ampul olduğu için lambanın plastik kafasını çevirip çıkarıyoruz.İçindek neon ampul ve direnci söküyoruz.Elektronikçilerden 25 krş gibi bir fiyatla çok rahat bulabileceğiniz teyp kadran ampulü alarak iki kabloya lehimliyoruz.Işık gayet güzel ancak dahada loş bir ışık isterseniz lambaya seri 10ohm yada 22 ohm direnç kullanabilirsiniz.Ben uygulamayı yaptım ve sonradan kaldırdım sebebi gece şehirlerarası uzun yolculuklarda beni rahatsız etti şehir içinde gayet güzel problem olmuyor.
Yapacak arkadaşlara umarım yararlı olur.

Teşekkürler abi şimdi var mı yoksa komple soktun mü?  İkincisi ben çinden dimmer almıştım 2 ampul bağlayınca çalışıyordu arkalara da yapınca 4 lamba oldu bu sefer kumanda edilmiyor. Geri 2 ya da tek lamba takınca kumanda ediyor bu neden olabilir abi bilgin var mı?
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Talat hocam şu an yok ambians olarak çok güzel ama söktüm dediğim gibi gece şehirlararası zifir karanlıkta rahatsız etti beni.
Dediğin dimmer kumanda etmemesi sanırım ampul akımları ile ilgili olsa gerek.
Kullanılan ampuller ve dimmer hakkında bilgim olmadığından anca bu kadar yorum yapabiliyorum.Arkalarıda bağlayınca kumanda etmedi derken kısmadımı ışıkları yoksa hiçmi yanmadı lambaların?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Talat hocam şu an yok ambians olarak çok güzel ama söktüm dediğim gibi gece şehirlararası zifir karanlıkta rahatsız etti beni.
Dediğin dimmer kumanda etmemesi sanırım ampul akımları ile ilgili olsa gerek.
Kullanılan ampuller ve dimmer hakkında bilgim olmadığından anca bu kadar yorum yapabiliyorum.Arkalarıda bağlayınca kumanda etmedi derken kısmadımı ışıkları yoksa hiçmi yanmadı lambaların?
Hiç kismadi da sanki kumanda çalışmıyor gibi ama ampuller den ikisi iptal olunca çalışıyor galiba fazla akım çekiyor diye düşünüyorum. Çin malı 1 dolarlık dimmer iste[emoji4]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Merhaba arkadaşlar,
Bugün serviste auris için ayak ucu aydınlatma gördüm fiyatı 630 T.L
Ancak şöylede bir özelliği vardı siteme on-off buton eklenmiş,demekki benim gibi rahatsız olanlar var :).Bende en kısa zamanda bu şekilde düzenleyeceğim benim sistemi.
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Merhaba arkadaşlar,
Bugün serviste auris için ayak ucu aydınlatma gördüm fiyatı 630 T.L
Ancak şöylede bir özelliği vardı siteme on-off buton eklenmiş,demekki benim gibi rahatsız olanlar var :).Bende en kısa zamanda bu şekilde düzenleyeceğim benim sistemi.
Selamlar
630 liraya ben scania tiri isiklandirir üstüne 3 sünnet düğünün yanıp sönen ışıklarını alırım hahah[emoji28] [emoji28] [emoji28]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Kapı altlarına hayalet logo yerine 9lu led turuncu şerit hazırladım kapı ışığından paralel çekeceğim. Kapılar açılınca yeri turuncu aydınlatacak iç mekan ambians aydinlatmalariyla bütün oluşacak diye ümidim var begenmezsem sökerim :)

Murat Köse senin araba Şahin gibi olacak dedi ama begenmezsem sökerim led benim kapı benim [emoji6]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Yooo hiç te Şahinciler gibi olacak demedim, gereksiz riskli olur dedim.  Bantı çıkar kapı altında ezilir falan dedim.  Kısa devre falan işide cabası olur dedim.  Demedi deme dedim  :asikadam:

Kapılardaki mevcut ampuller bana yeterli geliyor aydınlatma için.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Yooo hiç te Şahinciler gibi olacak demedim, gereksiz riskli olur dedim.  Bantı çıkar kapı altında ezilir falan dedim.  Kısa devre falan işide cabası olur dedim.  Demedi deme dedim  :asikadam:

Kapılardaki mevcut ampuller bana yeterli geliyor aydınlatma için.

amaç ambians başgan ;)risk nerdeyse sıfır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
amaç ambians başgan ;)risk nerdeyse sıfır :)

Ambiyans olsun diye kapılar açık gezecen yalım  :lol: Şimdiden güle güle kullan  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Ambiyans olsun diye kapılar açık gezecen yalım  :lol: Şimdiden güle güle kullan  :saygi:

hahahah laptop başında hönkürerek güldüm. asıl amaç TR de tek olmak. 8-) 8-) 8-) ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra

Uzunlara aldık bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
N11 59 tl kargo dahil
:rofl: 35 e alacaktı kargo dahil ama DURUN dedim,  sattırmadım TR de tek olmak için yapmayacağım yok   :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
:rofl: 35 e alacaktı kargo dahil ama DURUN dedim,  sattırmadım TR de tek olmak için yapmayacağım yok   :asikadam:
Senden daha ucuz aldım yine 125/33 çekiyle. Konuşturma beni şimdi [emoji28]
Montaj nasıl olacak yahu. Bizim farlarin arkasında tek kapak mi var o kapagi açıp içteki ampulü mu sokecegim

Şimdi baktım 2 kapak var uzun ve kısa için. Ugrastirici olacak ama inşallah ampul hoşuma giderse yorgunluğa değer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Senden daha ucuz aldım yine 125/33 çekiyle. Konuşturma beni şimdi [emoji28]
Montaj nasıl olacak yahu. Bizim farlarin arkasında tek kapak mi var o kapagi açıp içteki ampulü mu sokecegim

Şimdi baktım 2 kapak var uzun ve kısa için. Ugrastirici olacak ama inşallah ampul hoşuma giderse yorgunluğa değer
Valla ben daha takmadım Mehmet taktı, istersen ona bi sor  :tamam: Ama dediğine göre akü tarafı zor diğer taraf 30-40 saniye falanmış
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
En zoru kapakları sökmek, ama cevirince oluyor, arkası dolu biraz, ben geri taktım orjinalleri, hiç aydınlatmadı, hatta yarısı kadar bile gücü yoktu. İnş. iyidir bunlar.
Benim Led almam lazım.

@Talat Serkes (28471)
@Murat Köse (28015)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
En zoru kapakları sökmek, ama cevirince oluyor, arkası dolu biraz, ben geri taktım orjinalleri, hiç aydınlatmadı, hatta yarısı kadar bile gücü yoktu. İnş. iyidir bunlar.
Benim Led almam lazım.

@Talat Serkes (28471)
@Murat Köse (28015)

hocam bir sorun olmasın böyle bir şey ilk sizden duyuyorum . forumlarda normal ampulden her türlü iyi olduğu yazıyordu ama dur bakalım ben de merak etim şimdi  :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
hocam bir sorun olmasın böyle bir şey ilk sizden duyuyorum . forumlarda normal ampulden her türlü iyi olduğu yazıyordu ama dur bakalım ben de merak etim şimdi  :-\

Yok Talat, bunlardan değil benim aldiklarımdan bahsettim, sen yine de beklentini çok yüksek tutma, orjinaller çok güçlü çünkü. Umarım istediğin gibi aydınlatır.