0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam arkadaşlar,Talat hocam sormuştu ayak ucu aydınlatma için bir çalışmam vardı.Çok detaylı resimleri bulamadım ama fikir vermesi açısından iki resim ekliyorum.Ayak ucu aydınlatması için elektrikçilerde bulabileceğiniz sarı renkli faz lambası kullandım.(Yeşil,kırmızı renkleride mevcut)Öncelikle faz lambası 220V neon ampul olduğu için lambanın plastik kafasını çevirip çıkarıyoruz.İçindek neon ampul ve direnci söküyoruz.Elektronikçilerden 25 krş gibi bir fiyatla çok rahat bulabileceğiniz teyp kadran ampulü alarak iki kabloya lehimliyoruz.Işık gayet güzel ancak dahada loş bir ışık isterseniz lambaya seri 10ohm yada 22 ohm direnç kullanabilirsiniz.Ben uygulamayı yaptım ve sonradan kaldırdım sebebi gece şehirlerarası uzun yolculuklarda beni rahatsız etti şehir içinde gayet güzel problem olmuyor.Yapacak arkadaşlara umarım yararlı olur.
Talat hocam şu an yok ambians olarak çok güzel ama söktüm dediğim gibi gece şehirlararası zifir karanlıkta rahatsız etti beni.Dediğin dimmer kumanda etmemesi sanırım ampul akımları ile ilgili olsa gerek.Kullanılan ampuller ve dimmer hakkında bilgim olmadığından anca bu kadar yorum yapabiliyorum.Arkalarıda bağlayınca kumanda etmedi derken kısmadımı ışıkları yoksa hiçmi yanmadı lambaların?
Merhaba arkadaşlar,Bugün serviste auris için ayak ucu aydınlatma gördüm fiyatı 630 T.LAncak şöylede bir özelliği vardı siteme on-off buton eklenmiş,demekki benim gibi rahatsız olanlar var .Bende en kısa zamanda bu şekilde düzenleyeceğim benim sistemi.Selamlar
Yooo hiç te Şahinciler gibi olacak demedim, gereksiz riskli olur dedim. Bantı çıkar kapı altında ezilir falan dedim. Kısa devre falan işide cabası olur dedim. Demedi deme dedim Kapılardaki mevcut ampuller bana yeterli geliyor aydınlatma için.
amaç ambians başgan ;)risk nerdeyse sıfır
Ambiyans olsun diye kapılar açık gezecen yalım Şimdiden güle güle kullan
Uzunlara aldık bakalım
Nerden aldınız abi?
N11 59 tl kargo dahil
35 e alacaktı kargo dahil ama DURUN dedim, sattırmadım TR de tek olmak için yapmayacağım yok
Senden daha ucuz aldım yine 125/33 çekiyle. Konuşturma beni şimdi [emoji28] Montaj nasıl olacak yahu. Bizim farlarin arkasında tek kapak mi var o kapagi açıp içteki ampulü mu sokecegimŞimdi baktım 2 kapak var uzun ve kısa için. Ugrastirici olacak ama inşallah ampul hoşuma giderse yorgunluğa değer
En zoru kapakları sökmek, ama cevirince oluyor, arkası dolu biraz, ben geri taktım orjinalleri, hiç aydınlatmadı, hatta yarısı kadar bile gücü yoktu. İnş. iyidir bunlar. Benim Led almam lazım.@Talat Serkes (28471) @Murat Köse (28015)
hocam bir sorun olmasın böyle bir şey ilk sizden duyuyorum . forumlarda normal ampulden her türlü iyi olduğu yazıyordu ama dur bakalım ben de merak etim şimdi