0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Daha dur sen, bu ampulleri alıpta yerine uymazsa daha neler edecem sana İfşa etmek ne demek Talat Aliexpresste tükkan açmış, yazları orada çalışıyor diiicemmmmm Başka bir satıcıda yorum okudum hacı adam 2,5 ayda ampulü patlatmış
Abi peki ben de alsam gündüz farına bu ampulü taksam ilk çalışmada sarı gündüz farı olarak yanmadı ve kısa farları açtığım da beyaz olarak yanmaya devem etmesi mümkün mü. Mümkünse araç çalıştığı andan itibaren çalışacak olması ampulün ömürüne etki edermi.Olmadı Talat hocam Ankaraya geldiğimde senin ampulleri söküp deneme yapmamız mümkün mü [emoji23] [emoji23] [emoji23]
Başka bir satıcıda yorum okudum hacı adam 2,5 ayda ampulü patlatmış
Abe Mehmet birde ne demek istediğini anlayabilsem
geçen p0420 hatası için servise aracı götürdüğümde ilgili çalışan kartal gözlerinden 3 tur alım yaptığını ve ısınma nedeniyle sürekli yaktığını belirtti. benim maşallah 2 ay oldu gece gündüz yanıyor tık demedi. muhtemelen aynı markanın ürünleri değildi. biraz da kısmet bu iş
Evet ya, işte benim biraz sanki çöldeki kutup ayılarıyla samimiyetim var gibi bu konularda Mehmet şimdi anladım mesajını Değiştirmişsin Ama sorunu okuyunca şimdide aklıma Nihat hatipoğluna sorulan sorular geldi Valla her türlü çalıştırırsın bu lambayı, neyin kablosuna takarsan o çalışınca yanar ama duyunun aynı olması lazım.
Diyorum ki abi...Benim Drl çift kademe.İlk kademe araç çalıştığındaki gündüz farı özelliği.İkinci kademe park lambası özelliği.Bu ürünü alsam taksam çalışırmı.Sürekli gündüz farı yanma olayı yani.
Abi duy T20 7440
Gündüz farı zaten sürekli yanmıyor mu? Sen beni arabalardan anlıyor sanıyon ona göre sorular soruyon da ben anlamıyorum Mehmet. Şimdi sen bu ampulü taktın, diyelim ki gündüz farındaki ampulü söktün bunu taktın. SARI yanar, başka bir yerden elektrik aldın o zamanda o renk seçeneklerindeki renkten yanar ama iki renkte bir arada aynı anda yanmaz.
Abi gündüz farı 2 akkorlu kontak açıldığında sağlam parlak yanıyor ancak kısaları yakınca sönük park ampulü gibi yanıyor.
Bildim o ampulleri, 3 kablo geliyor değil mi onlara. Sanki yeni Avensislerdeki gündüz farı aynı, Cavit abilerinkinde.Şimdi Mehmet bu lambada bir soket birde ek kablo var. Soket normal arabanın sökülecek olan ampulün soketinin girdiği yere giriyor, ve 2 kablo var onda dolayısı ile bu şekilde bağlarsan DRL açıldığında senin bu ampul SARI renkte yanar sadece, 2 kablosu olduğundan da (tabi ben yanlış tahmin etmediysem sistemi yani başta dediğim gibi 3 kablo geliyorsa) senin bu parkları yakınca ışık şiddetinde azalma olayı olmaz. Yeni ampulün ilave olan tek kablosunuda bu senin soketine gelen parklar yanınca kısık yaktıran kablosuna bağlarsan BEYAZ renk yanar. Tabii bunlar benim sallamasyon tahminler çalışma prensibini bilmiyorum senin lambanın.
Aydınlatması bana pek yeterli gibi gelmedi. Birde pahalı birde takması falan çok zahmetli olur gibime geldi.
Benim Ledler daha gelmedi yahu Bakalım bende heyecan yaptım, hazırlıkları tamamladım gibi.Bir tane röle aldım, sağolsun forumdan @Osman Şenyurt (4631) ve @Burak Ulubir (32698) yardımcı oldular, 2,5 TL ye aldım bir tane, sonra ona kabloları lehimledim. Bir tane çakmaklık soketi vardı bozuk içine koydum roleyi ve bastım sıcak silikonu İçerde mıh gibi kaldı. Bayramda da motor kısmındaki sigorta kutusunu açtım. Kontak açınca 12V gelen sigorta buldum bir tane, kısaları açınca çalışan bir sigorta daha buldum. Bakalım bir sıkıntı olmazsa herşey o sigorta kutusu içinden hallolacak gibi ama üstadların @Ahmet Güve (8047) onay vermesi lazım bu sigortaları kullanabilirsin diye. Röle deki amaç araba çalışınca kontak açınca DRL lerin yanması, kısaları açınca da DRL lerin sönmesi. Ben kısalar yanınca DRL lerin sönmesini istiyorum.Bakalım artık ne olacak, ledler iyi gelir inşallah ta emek ve para verdiğime değer Kurbanlık koyun misali atladık ya bakalım hayırlısı inşallah.
Murat,Sigortadan nasıl alacaksın?Sigortayı söküp, araya kabloyu sıkıştırıp tekrar sigortayı takacak isen, görüntü kirliliği hariç sorun olmaz.Ama ustalık o değil Birde yinede bu şekilde yapar isen, taktıgın tarafta sigorta yok iken enerji olmasın, sigorta yok iken enerji olan tarafa takar isen sigorta koruması taktıgın donanımda iptal olmuş olur.
Abi nereden aldığının fotolarını da en son isreruk [emoji56] [emoji56] [emoji4] [emoji4] [emoji56] [emoji56]