Gönderen Konu: t27 avensis Gündüz farı konumu/Tavsiye/Öneri....Fotoğraflı  (Okunma sayısı 55505 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: t27 avensis Gündüz farı konumu/Tavsiye/Öneri....Fotoğraflı
« Yanıtla #120 : Ağustos 11, 2015, 16:56:18 »
Önümüzdeki 2 hafta izne ayrılmayacak olsam şimdiden siparişi vermiştim :) Şimdi ben evde yokken gelir melir  :rofl: :rofl: Bu arada benim kamera siparişim Türkiyede 25.07.2015 den beri elime ulaşmadı iyimi :) İyi ki takip kodu var olmasa iç edecekler herhalde  :argh: :argh:

Ayın 25inde birisi bana mesaj atsın da unutup %50 inidirimi kaçırmayalım 15-20 dolar iyi fiyat, ama diyor ki bir ID yani bir Aliexpress kullanıcısı 1 çift ürün alabilecek diyor.
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Ağustos 11, 2015, 16:56:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Ağustos 11, 2015, 23:48:12 »
Murat abi 1. Sen ne çok izne ayrılıyorsun öğretmen  gibisin maşallah.  2.cisi benim tırnak mayası soyulmuş  pis ellerimi makro çekim yaptığım kareleri neden nete koydun. Şu an ifşa oldum yani blink blink blink [emoji4] [emoji4] [emoji4] [emoji4]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #122 : Ağustos 12, 2015, 00:03:25 »
Daha dur sen, bu ampulleri alıpta yerine uymazsa daha neler edecem sana :) İfşa etmek ne demek :) Talat Aliexpresste tükkan açmış, yazları orada çalışıyor diiicemmmmm :)

Başka bir satıcıda yorum okudum hacı adam 2,5 ayda ampulü patlatmış  :rofl: :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Ağustos 12, 2015, 00:08:26 »
Daha dur sen, bu ampulleri alıpta yerine uymazsa daha neler edecem sana :) İfşa etmek ne demek :) Talat Aliexpresste tükkan açmış, yazları orada çalışıyor diiicemmmmm :)

Başka bir satıcıda yorum okudum hacı adam 2,5 ayda ampulü patlatmış  :rofl: :rofl: :rofl:
Abi peki ben de bu ürünü alsam , gündüz farına bu ampulü taksam ilk çalışmada sarı gündüz farı olarak yansa ve kısa farları açtığım da beyaz olarak yanmaya devem etse mümkün mü. Mümkünse araç çalıştığı andan itibaren çalışacak olması ampulün ömürüne etki edermi.
Olmadı Talat hocam Ankaraya geldiğimde senin ampulleri söküp deneme yapmamız mümkün mü [emoji23] [emoji23] [emoji23]
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #124 : Ağustos 12, 2015, 00:22:45 »
Abi peki ben de alsam gündüz farına bu ampulü taksam ilk çalışmada sarı gündüz farı olarak yanmadı ve kısa farları açtığım da beyaz olarak yanmaya devem etmesi mümkün mü. Mümkünse araç çalıştığı andan itibaren çalışacak olması ampulün ömürüne etki edermi.
Olmadı Talat hocam Ankaraya geldiğimde senin ampulleri söküp deneme yapmamız mümkün mü [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Abe Mehmet birde ne demek istediğini anlayabilsem :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Ağustos 12, 2015, 00:25:16 »

geçen p0420 hatası için servise aracı götürdüğümde ilgili çalışan kartal gözlerinden 3 tur alım yaptığını ve ısınma nedeniyle sürekli yaktığını belirtti. benim maşallah 2 ay oldu gece gündüz yanıyor tık demedi. muhtemelen aynı markanın ürünleri değildi. biraz da kısmet bu iş ;)

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 12, 2015, 00:26:32
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #126 : Ağustos 12, 2015, 00:29:45 »
Diyorum ki abi...
Benim Drl çift kademe.
İlk kademe araç çalıştığındaki gündüz farı özelliği.
İkinci kademe park lambası özelliği.
Bu ürünü alsam taksam çalışırmı.
Sürekli gündüz farı yanma olayı yani.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #127 : Ağustos 12, 2015, 00:31:21 »

geçen p0420 hatası için servise aracı götürdüğümde ilgili çalışan kartal gözlerinden 3 tur alım yaptığını ve ısınma nedeniyle sürekli yaktığını belirtti. benim maşallah 2 ay oldu gece gündüz yanıyor tık demedi. muhtemelen aynı markanın ürünleri değildi. biraz da kısmet bu iş ;)

Evet ya, işte benim biraz sanki çöldeki kutup ayılarıyla samimiyetim var gibi bu konularda  :islik: :islik: :islik:

Mehmet şimdi anladım mesajını :) Değiştirmişsin  :tamam:

Ama sorunu okuyunca şimdide aklıma Nihat hatipoğluna sorulan sorular geldi  :rofl: :rofl: :rofl:

Valla her türlü çalıştırırsın bu lambayı, neyin kablosuna takarsan o çalışınca yanar ama duyunun aynı olması lazım.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #128 : Ağustos 12, 2015, 00:32:07 »
Evet ya, işte benim biraz sanki çöldeki kutup ayılarıyla samimiyetim var gibi bu konularda  :islik: :islik: :islik:

Mehmet şimdi anladım mesajını :) Değiştirmişsin  :tamam:

Ama sorunu okuyunca şimdide aklıma Nihat hatipoğluna sorulan sorular geldi  :rofl: :rofl: :rofl:

Valla her türlü çalıştırırsın bu lambayı, neyin kablosuna takarsan o çalışınca yanar ama duyunun aynı olması lazım.
Abi duy T20 7440

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #129 : Ağustos 12, 2015, 00:35:57 »
Diyorum ki abi...
Benim Drl çift kademe.
İlk kademe araç çalıştığındaki gündüz farı özelliği.
İkinci kademe park lambası özelliği.
Bu ürünü alsam taksam çalışırmı.
Sürekli gündüz farı yanma olayı yani.

Gündüz farı zaten sürekli yanmıyor mu? Sen beni arabalardan anlıyor sanıyon ona göre sorular soruyon da ben anlamıyorum Mehmet. :wacko: :wacko: :wacko:

Şimdi sen bu ampulü taktın, diyelim ki gündüz farındaki ampulü söktün bunu taktın. SARI yanar, başka bir yerden elektrik aldın o zamanda o renk seçeneklerindeki renkten yanar ama iki renkte bir arada aynı anda yanmaz.

Abi duy T20 7440

T20 olan duyun hangi lambayı yakıyor sende?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #130 : Ağustos 12, 2015, 00:38:08 »
Gündüz farı zaten sürekli yanmıyor mu? Sen beni arabalardan anlıyor sanıyon ona göre sorular soruyon da ben anlamıyorum Mehmet. :wacko: :wacko: :wacko:

Şimdi sen bu ampulü taktın, diyelim ki gündüz farındaki ampulü söktün bunu taktın. SARI yanar, başka bir yerden elektrik aldın o zamanda o renk seçeneklerindeki renkten yanar ama iki renkte bir arada aynı anda yanmaz.
Abi gündüz farı 2 akkorlu kontak açıldığında sağlam parlak yanıyor ancak kısaları yakınca sönük park ampulü gibi yanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #131 : Ağustos 12, 2015, 00:47:22 »
Abi gündüz farı 2 akkorlu kontak açıldığında sağlam parlak yanıyor ancak kısaları yakınca sönük park ampulü gibi yanıyor.

Bildim o ampulleri, 3 kablo geliyor değil mi onlara.  :tamam: Sanki yeni Avensislerdeki gündüz farı aynı, Cavit abilerinkinde.

Şimdi Mehmet bu lambada bir soket birde ek kablo var. Soket normal arabanın sökülecek olan ampulün soketinin girdiği yere giriyor, ve 2 kablo var onda dolayısı ile bu şekilde bağlarsan DRL açıldığında senin bu ampul SARI renkte yanar sadece, 2 kablosu olduğundan da (tabi ben yanlış tahmin etmediysem sistemi yani başta dediğim gibi 3 kablo geliyorsa) senin bu parkları yakınca ışık şiddetinde azalma olayı olmaz. Yeni ampulün ilave olan tek kablosunuda bu senin soketine gelen parklar yanınca kısık yaktıran kablosuna bağlarsan BEYAZ renk yanar. Tabii bunlar benim sallamasyon tahminler çalışma prensibini bilmiyorum senin lambanın. :tamam:

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #132 : Ağustos 12, 2015, 00:55:54 »
Bildim o ampulleri, 3 kablo geliyor değil mi onlara.  :tamam: Sanki yeni Avensislerdeki gündüz farı aynı, Cavit abilerinkinde.

Şimdi Mehmet bu lambada bir soket birde ek kablo var. Soket normal arabanın sökülecek olan ampulün soketinin girdiği yere giriyor, ve 2 kablo var onda dolayısı ile bu şekilde bağlarsan DRL açıldığında senin bu ampul SARI renkte yanar sadece, 2 kablosu olduğundan da (tabi ben yanlış tahmin etmediysem sistemi yani başta dediğim gibi 3 kablo geliyorsa) senin bu parkları yakınca ışık şiddetinde azalma olayı olmaz. Yeni ampulün ilave olan tek kablosunuda bu senin soketine gelen parklar yanınca kısık yaktıran kablosuna bağlarsan BEYAZ renk yanar. Tabii bunlar benim sallamasyon tahminler çalışma prensibini bilmiyorum senin lambanın. :tamam:
Olay aynen  anladığın ve izah ettiğin gibi abi. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Eylül 28, 2015, 10:57:39 »
Selam,
Ben yan ayna için olanı çok beğendim ama fiyatı biraz pahalı  :argh:
Acaba orjinalinin içinde şerit koyacak kadar yer var mıdır, içini açan oldu mu hiç?

http://www.aliexpress.com/store/product/LED-Dedicated-rear-view-mirror-lights-turn-signals-daytime-running-lights-ground-lamp-3-in-1/908956_1401755661.html

imla düzeltmesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #134 : Eylül 28, 2015, 11:01:28 »
Aydınlatması bana pek yeterli gibi gelmedi. Birde pahalı birde takması falan çok zahmetli olur gibime geldi.  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Eylül 28, 2015, 11:11:53 »
Aydınlatması bana pek yeterli gibi gelmedi. Birde pahalı birde takması falan çok zahmetli olur gibime geldi.  :tamam:

Abi senin ledlere göre hareket edeceğim, takipteyim. Ayna modülü vs. hepsini toptan veririm sipariş, fabrikanın unuttuklarını tamamlayalım.  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #136 : Eylül 28, 2015, 11:22:33 »
Benim Ledler daha gelmedi yahu :) Bakalım bende heyecan yaptım, hazırlıkları tamamladım gibi.

Bir tane röle aldım, sağolsun forumdan @Osman Şenyurt (4631)  ve @Burak Ulubir (32698)  yardımcı oldular, 2,5 TL ye aldım bir tane, sonra ona kabloları lehimledim.  Bir tane çakmaklık soketi vardı bozuk içine koydum roleyi ve bastım sıcak silikonu :) İçerde mıh gibi kaldı. Bayramda da motor kısmındaki sigorta kutusunu açtım. Kontak açınca 12V gelen sigorta buldum bir tane, kısaları açınca çalışan bir sigorta daha buldum. Bakalım bir sıkıntı olmazsa herşey o sigorta kutusu içinden hallolacak gibi ama üstadların @Ahmet Güve (8047) onay vermesi lazım bu sigortaları kullanabilirsin diye. :)

Röle deki amaç araba çalışınca kontak açınca DRL lerin yanması, kısaları açınca da DRL lerin sönmesi. Ben kısalar yanınca DRL lerin sönmesini istiyorum.

Bakalım artık ne olacak, ledler iyi gelir inşallah ta emek ve para verdiğime değer :) Kurbanlık koyun misali atladık ya bakalım hayırlısı inşallah.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Eylül 28, 2015, 11:35:30 »
Murat,
Sigortadan nasıl alacaksın?
Sigortayı söküp, araya kabloyu sıkıştırıp tekrar sigortayı takacak isen, görüntü kirliliği hariç sorun olmaz.

Ama ustalık o değil  :P
Birde yinede bu şekilde yapar isen, taktıgın tarafta sigorta yok iken enerji olmasın, sigorta yok iken enerji olan tarafa takar isen sigorta koruması taktıgın donanımda iptal olmuş olur.  ;)
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Eylül 28, 2015, 11:42:58 »
Benim Ledler daha gelmedi yahu :) Bakalım bende heyecan yaptım, hazırlıkları tamamladım gibi.

Bir tane röle aldım, sağolsun forumdan @Osman Şenyurt (4631)  ve @Burak Ulubir (32698)  yardımcı oldular, 2,5 TL ye aldım bir tane, sonra ona kabloları lehimledim.  Bir tane çakmaklık soketi vardı bozuk içine koydum roleyi ve bastım sıcak silikonu :) İçerde mıh gibi kaldı. Bayramda da motor kısmındaki sigorta kutusunu açtım. Kontak açınca 12V gelen sigorta buldum bir tane, kısaları açınca çalışan bir sigorta daha buldum. Bakalım bir sıkıntı olmazsa herşey o sigorta kutusu içinden hallolacak gibi ama üstadların @Ahmet Güve (8047) onay vermesi lazım bu sigortaları kullanabilirsin diye. :)

Röle deki amaç araba çalışınca kontak açınca DRL lerin yanması, kısaları açınca da DRL lerin sönmesi. Ben kısalar yanınca DRL lerin sönmesini istiyorum.

Bakalım artık ne olacak, ledler iyi gelir inşallah ta emek ve para verdiğime değer :) Kurbanlık koyun misali atladık ya bakalım hayırlısı inşallah.
Abi nereden aldığının fotolarını da en son isreruk [emoji56] [emoji56] [emoji4] [emoji4] [emoji56] [emoji56]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #139 : Eylül 28, 2015, 11:58:37 »
Murat,
Sigortadan nasıl alacaksın?
Sigortayı söküp, araya kabloyu sıkıştırıp tekrar sigortayı takacak isen, görüntü kirliliği hariç sorun olmaz.

Ama ustalık o değil  :P
Birde yinede bu şekilde yapar isen, taktıgın tarafta sigorta yok iken enerji olmasın, sigorta yok iken enerji olan tarafa takar isen sigorta koruması taktıgın donanımda iptal olmuş olur.  ;)

Aynen dediğin gibi almayı düşünmüştüm Ahmet Hocam, sigortayı çıkarıp araya ayaklarının bir tarafına değecek şekilde kabloyu sokup sigortayı itekleyecektim. Usta değiliz ki be üstad sen gibi , Bizimkisi amatör işi.  :saygi:

Evet yinede o şekilde yaparsam kısmına geldim, bunu bende düşündüm ama ne yapacağımı bilemedim aslında. Şimdi hocam, sigorta sökünce elektrik olan ayak giren yerden alırsam benim DRL lere gidecek olan hatta sigorta olmayacak, ve sigortasız çalışıp Allah muhafaza büyük sıkıntı oluşturabilirim, diğer bacaktan alırsam da bu sefer sigorta atarsa o sigortanın işlevini gördürdüğü atıyorum KISA FAR sönecek. Bu şekilde değil mi? Eğer bu şekilde ise ben ilk yolu seçip kendi DRL me giden kabloya sigorta koyayım o zaman en garantisi bu olacak herhalde.  :tamam:

Birde Ahmet hocam ben bu RÖLEYE gidecek olan kabloları evde CAT5 data kablosu vardı onun tellerini kullandım :) Renkli renkli olunca 5 kabloyu karıştırmayayım diye, iyimi ettim kötümü ettim bilemedim. Bu DRL lerin toplam kağıt üzerinde yazan gücü 10 Watt ,83  amper akım taşıyacaklar herhalde sıkıntı olur mu bu kablolarda gerçi en fazla uzunluğu 20 cm falan olur. Bayramda önümde bir araba yanmaya başlayınca ufaktan tırstım bu elektrik oynaması işlerinden. Malum cahil cesur oluyor  :) Birde böyle bir DRL işi için garanti olması adına kaç amper sigorta kullanmak gerekir  :saygi:

Mesaj Birleştirildi: Eylül 28, 2015, 12:03:14
Abi nereden aldığının fotolarını da en son isreruk [emoji56] [emoji56] [emoji4] [emoji4] [emoji56] [emoji56]

! No longer available
THE END