Gönderen Konu: t27 avensis Gündüz farı konumu/Tavsiye/Öneri....Fotoğraflı  (Okunma sayısı 55535 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: t27 avensis Gündüz farı konumu/Tavsiye/Öneri....Fotoğraflı
« Yanıtla #140 : Eylül 28, 2015, 12:12:05 »
Aynen dediğin gibi almayı düşünmüştüm Ahmet Hocam, sigortayı çıkarıp araya ayaklarının bir tarafına değecek şekilde kabloyu sokup sigortayı itekleyecektim. Usta değiliz ki be üstad sen gibi , Bizimkisi amatör işi.  :saygi:

Evet yinede o şekilde yaparsam kısmına geldim, bunu bende düşündüm ama ne yapacağımı bilemedim aslında. Şimdi hocam, sigorta sökünce elektrik olan ayak giren yerden alırsam benim DRL lere gidecek olan hatta sigorta olmayacak, ve sigortasız çalışıp Allah muhafaza büyük sıkıntı oluşturabilirim, diğer bacaktan alırsam da bu sefer sigorta atarsa o sigortanın işlevini gördürdüğü atıyorum KISA FAR sönecek. Bu şekilde değil mi? Eğer bu şekilde ise ben ilk yolu seçip kendi DRL me giden kabloya sigorta koyayım o zaman en garantisi bu olacak herhalde.  :tamam:

Birde Ahmet hocam ben bu RÖLEYE gidecek olan kabloları evde CAT5 data kablosu vardı onun tellerini kullandım :) Renkli renkli olunca 5 kabloyu karıştırmayayım diye, iyimi ettim kötümü ettim bilemedim. Bu DRL lerin toplam kağıt üzerinde yazan gücü 10 Watt ,83  amper akım taşıyacaklar herhalde sıkıntı olur mu bu kablolarda gerçi en fazla uzunluğu 20 cm falan olur. Bayramda önümde bir araba yanmaya başlayınca ufaktan tırstım bu elektrik oynaması işlerinden. Malum cahil cesur oluyor  :) Birde böyle bir DRL işi için garanti olması adına kaç amper sigorta kullanmak gerekir  :saygi:

Mesaj Birleştirildi: Eylül 28, 2015, 12:03:14
! No longer available
Yuhahuhahauah iiiih iiiih vermicem. Kuruyup gitsede  vermicem hahahha
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Eylül 28, 2015, 12:12:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Eylül 28, 2015, 12:24:39 »
 :asikadam: :asikadam: :asikadam:

Arabanın önünden sigorta kutusunu açınca şu şekilde görünüyor

[attach=1]

Bu sağ üstteki, 51-45 arası 10-10-10-10-10-10-7,5A olan sigortalar var bizim arabada, 44 yok

51-50-49-48 olan 10Amperlik sigortalar da kontak açınca 12V Elektrik YOK, diğer 10-10-7,5A yazanlarda kontak açınca 12V elektrik geliyor, en sondaki 7,5A olanda Araba çalışınca 14V larda elektrik oluyor.

[attach=2]

Bu yukardaki KISA ve UZUN farlarda lambalar açılınca 12V oluyor, buradaki KISAlara ait olan bir tanesinden RÖLE yi çektirmek için elektrik alacağım nasipse, diğer NC (Normal KAPALI) ucuna yukarıda dediğim 3 (45-46-47) sigortadan almayı düşünüyorum ama hangisi iyi olur yada hiçbirisi olmaz @Ahmet Güve üstadın talimatlarını bekliyorum. Üstad yukarda yazdığım elektrik alma yöntemlerini okeylediğinde kafamdaki sorular cevaplarını bulacak nasipse
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #142 : Eylül 28, 2015, 13:26:03 »
Aslında bence araba çalışınca Ceyran gelen yerden alınması en iyisi.  Böylece araç çalışırken ampulün açılıp kapanması engellenir
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Eylül 29, 2015, 10:27:26 »
[quote author=

Birde Ahmet hocam ben bu RÖLEYE gidecek olan kabloları evde CAT5 data kablosu vardı onun tellerini kullandım :) Renkli renkli olunca 5 kabloyu karıştırmayayım diye, iyimi ettim kötümü ettim bilemedim. Bu DRL lerin toplam kağıt üzerinde yazan gücü 10 Watt ,83  amper akım taşıyacaklar herhalde sıkıntı olur mu bu kablolarda gerçi en fazla uzunluğu 20 cm falan olur. Bayramda önümde bir araba yanmaya başlayınca ufaktan tırstım bu elektrik oynaması işlerinden. Malum cahil cesur oluyor  :) Birde böyle bir DRL işi için garanti olması adına kaç amper sigorta kullanmak gerekir  :saygi:

Mesaj Birleştirildi: Eylül 28, 2015, 12:03:14
! No longer available
[/quote]

Ahmet bey bu işleri mutlaka daha iyi bilir ama, şahsi fikrim, 10 wattlık bir devre 2,5 amperlik bir sigorta yeter  bence (araç için kullanılan sigortalar kaç amperden başlıyor tam emin olmadan yazdım). Kaldı ki bir kısa devre olayında oldukça fazla akım oluşacağından sigorta rahatlıkla atacaktır. Kullanacağınız kablolara gelince cat5 kabloları drl için kullanılabilir. 0,83 amper akımdan bahsetmişsiniz, bazı şarj cihazları bile 2 amper akım veriyorken kabloları sizin kullanacağınız cat5 kablolarından daha ince oluyor.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #144 : Ekim 09, 2015, 14:53:21 »
Merakla beklediğim DRL le ve Sinyaller bugün geldi, yanında hediye olarak 2 adet LED Ampul verdiler, PARK lambası yapmak için. Görünüm güzel ışık güzel, evde test ettim çalışıyor tüm lambalar ama bakalım arabada nasıl duracaklar merak ediyorum :)

Fotoları bunlar,
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #145 : Ekim 09, 2015, 15:01:01 »
Abi bende bekliyordum.  :alkis:

@Murat Köse (28015)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #146 : Ekim 09, 2015, 15:01:50 »
Sipariş vermişmiydin Mehmet :) Dayanamadın değil mi :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #147 : Ekim 09, 2015, 15:02:58 »
E hadi hayırlısı  bakalım. Arabanın üzerinde görmek için sabırsızlanıyoruz. Gece ve özellikle de gündüz performanslarını çok merak ediyorum. Video bekliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #148 : Ekim 09, 2015, 15:13:37 »
Bende görmek için sabırsızlanıyorum hocam :) Nasip bakalım, kapalı alanımız da yokki şöyle etrafa şekil yapıyormuş gibi olmayacak bir mekan olsa şimdiye montaja başlamıştım. Oyyyy oyyyyy neyse bakalım nasip.

Geceleri DRL kısmını kapatacağım hocam, sayenizde röle işini tamamlamıştım  :saygi: DRL olunca Gündüz çekimi inşallah güzel olur, geceleri ve gündüz Sinyal olayıda iyiyse vede uzun sürelide olursa süper olur inşallah.

Bu Sinyal kısmında dirençler var, 3-5 saniyelik yaktım , ısınmış gibi geldi, onu arabada sağa sola değdirmemek lazım herhalde, yada metal bir yere bağlamak lazım.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #149 : Ekim 09, 2015, 15:18:29 »
Gündüz verdiği ışık iyi olursa benim gündüz farının olduğu yuvalara bende düşünebilirim sonucu merakla bekliyorum. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #150 : Ekim 09, 2015, 15:21:02 »
Gündüz verdiği ışık iyi olursa benim gündüz farının olduğu yuvalara bende düşünebilirim sonucu merakla bekliyorum. :)

Cavit abi, şimdi güzel olur arabanı satmaktan vaz geçip bunlardan alırsın, sonra yeğenimizle aran bozulmasın  :lol: :lol: :lol:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #151 : Ekim 09, 2015, 15:26:06 »
Cavit abi, şimdi güzel olur arabanı satmaktan vaz geçip bunlardan alırsın, sonra yeğenimizle aran bozulmasın  :lol: :lol: :lol:
Konseyi topladık ve kararımızı verdik satılık ilanlarını şimdilik kaldırdık.Avensis ile devam edeceğiz Zaten benim gönlümde satmaktan yana değildi.Yarın fren balatalarını değiştireceğim kısmet olursa. :D :islik:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #152 : Ekim 09, 2015, 15:32:07 »

Yok abi seni bekliyoruz işte  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #153 : Ekim 09, 2015, 15:43:25 »
Yeni bir yorum gelmis aynı ürünün benzerine 1 ayda yarısı patladı led lerin diye doğruysa pek uzun süre kullanamazsın gibi.  Neyse g... Pardon olan olmus[emoji3] [emoji3] [emoji3]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #154 : Ekim 09, 2015, 16:31:18 »
Fotolar görünmüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #155 : Ekim 09, 2015, 17:08:18 »

Bu Sinyal kısmında dirençler var, 3-5 saniyelik yaktım , ısınmış gibi geldi, onu arabada sağa sola değdirmemek lazım herhalde, yada metal bir yere bağlamak lazım.

Şu gold renkli montaj deliği olan dirençlerden mi ?  Eğer onlardansa evet çabuk ısınıyorlar,  metal bir aksama monte edebilirseniz sıcaklığı azaltmış olursunuz. O dirençler ledlerin normal fasılada yanabilmeleri için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #156 : Ekim 09, 2015, 17:28:50 »
Arkadaşlar dayanamadım gittim taktım geldim :) Yarım saat lik en fazla bir saatlik bir iş :) Çok kolay oldu ya, ama sağdan soldan bazısı ateş mi yakmış nedir ateş kokusu plastik kokusu duydukça valla yüreklerim eridi :) Şu elektrik işini çok seviyorum ama bir o kadar da çok korkuyorum :)

Neyse Fotoları koyarım nasipse birazdan.Şimdi yapmam gereken çok daha önemli bir işim var.  :saygi: :saygi: :saygi:

Soldaki led olan sağdaki eskisi

[attach=1]

Bunlarda kısalar ve DRL lerin görünümü

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #157 : Ekim 09, 2015, 17:48:51 »
Konseyi topladık ve kararımızı verdik satılık ilanlarını şimdilik kaldırdık.Avensis ile devam edeceğiz Zaten benim gönlümde satmaktan yana değildi.Yarın fren balatalarını değiştireceğim kısmet olursa. :D :islik:

Hayırlısı olsun abi, sen aramızdan ayrılacaksın diye üzülmüştüm. İyi olmuş konseyin kararı :)

Şu gold renkli montaj deliği olan dirençlerden mi ?  Eğer onlardansa evet çabuk ısınıyorlar,  metal bir aksama monte edebilirseniz sıcaklığı azaltmış olursunuz. O dirençler ledlerin normal fasılada yanabilmeleri için.

Evet Osman hocam onlar, Aynen dediğiniz gibi yaptım, ön taraftaki demir profile bağladım temas edecek şekilde. Bu arada RÖLE sıkıntısız işlem görüyor. Allah razı olsun tekrardan. Bana bir harf öğretenin kölesi olurum hesabı, ben de çok memnun oldum yardımınızdan. :saygi: :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #158 : Ekim 09, 2015, 18:02:09 »
Hala görünmüyor resimler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #159 : Ekim 09, 2015, 18:12:23 »
Yeni bir yorum gelmis aynı ürünün benzerine 1 ayda yarısı patladı led lerin diye doğruysa pek uzun süre kullanamazsın gibi.  Neyse g... Pardon olan olmus[emoji3] [emoji3] [emoji3]
Not çekemediğim  için yazdım param olsa hemen alacak inşallah. Tabi murat abi montaj fotosu  yayinlarsa