Gönderen Konu: LOVATO OBD2 ve AVENSIS (Dolum ağzı işi bitti)  (Okunma sayısı 46553 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Dolum Ağzının Yeri
« Yanıtla #200 : Mayıs 22, 2015, 16:45:02 »
Valla arkadaşlar bizim ADA konseyinden :D  çıkan karar bu yönde .Aslında bu kararda en etkili sebep daha önce 3 araca lpg taktırıp üçünde de bir kamyon sıkıntılar yaşamamızdır.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Mayıs 22, 2015, 16:45:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #201 : Mayıs 22, 2015, 17:03:34 »
Valla arkadaşlar bizim ADA konseyinden :D  çıkan karar bu yönde .Aslında bu kararda en etkili sebep daha önce 3 araca lpg taktırıp üçünde de bir kamyon sıkıntılar yaşamamızdır.

iyi gene LPG gitsin demişler ya YÜCEL gitsin deselerdi  :rofl: :rofl: :rofl: Neyse halk oylamasında seni kurtarırdık, LPG ye oy atmazdık :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #202 : Mayıs 22, 2015, 18:10:47 »
:D :D :D :D :D :D :D :D  SESLİ GÜLDÜM
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • necmieker.com
  • Kilometre: 15200
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #203 : Mayıs 23, 2015, 20:13:42 »
Abiler yeni corolla icin asagidaki montaj cok super yapilmis. Sadece gosterge cakmak yanina olsa daha super olabilirdi ama dolum yeri ve 52 lt lik simit tank super olmus.

http://www.aksoyotomotiv.com.tr/index.php/uygulamalar/category/15-toyota.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #204 : Mayıs 23, 2015, 20:23:32 »
Dolum yeri aşağıda , ama hiç pompacıları düşünen yok, adam yağmur çamur soğuk sıcak demeden eğilip takmak zorunda
Onlara da yazık
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #205 : Mayıs 23, 2015, 20:26:46 »
Evet benzin deposuna yapılmışta, ben pek uğraşmak istemedim, ikide bir o dolum aparatını sokup takmak lazım.

Bugün 60 TL lik gaz aldım, 25 LT falan tuttu herhalde. Korktum full doldurmaya nedense, gaz kaçar maçar diye  :argh:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #206 : Mayıs 23, 2015, 21:07:45 »
Dolum yeri aşağıda , ama hiç pompacıları düşünen yok, adam yağmur çamur soğuk sıcak demeden eğilip takmak zorunda
Onlara da yazık
Maalesef Hayat acımasız kaan
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Dervişlik bir dilektir. Dileyene düğün dernektir.
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '08
  • 8 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: LOVATO OBD2 ve AVENSIS (Dolum ağzı işi bitti)
« Yanıtla #207 : Mayıs 24, 2015, 19:52:24 »
murat kardeşim, tekrar hayırlı uğurlu olsun. Güzel günlerde kazasız sıkıntısız uzun uzun kullan aracını. ben de yeni toyotacılardanım. 2008 avensis aldım. Ortalama da 7,5-8 litre yakınca hemen (zaten aklımdaydı) LPG düşüncesine girdim. Senin serüveni okudum ve karar verdim. Senin edindiğin tecrübeye göre takacağım ya da takmayacağım:) Zaten 2-3 ay deneme kararı vermiştim benzinle. Yılda ortalama 8 bin km. yapıyorum ama ben de senin gibi en az 8-10 sene kullanmayı düşünüyorum arabamı. O yüzden LPGye meyilim var:)

Maceralarını ve tecrübelerini takipteyim :)
2008 Avensis 1.6 Comfort (2015- ? ) 96bin- ?
1998 Honda Civic 1.4 LS (2009-2015) 70bin-115bin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #208 : Mayıs 24, 2015, 20:17:29 »
Allah razı olsun Hocam, inşallah hayırlı bir karar vermişimdir vede vereceksinizdir.  :saygi:

Garip bir duygu hocam, eskiden 250 TL verip depo dolduruyordum şimdi 120 TL ye dolacak herhalde, gerçi kaç km yol yapar bilemiyorum. Hoş dün aldım , yanaştım bir güzel LPG doluma, dolsun dedim :) Eskiden kalma ağız alışkanlığıyla, adamada tembih ettim tırrr deyince bırak diye, gerçi tırrr deyince değilde ses gelince bırak dedim adam dedi tırr deyince kapatırım dedi :) Daha o sesi duymak nasip olmadı çünkü dolumun yarısında tırstım tamam bu kadar yetsin dedim :) İlk LPG alırken yanımda LPG montajını yapan usta vardı 30 TL lik almıştık. Ama bu sefer tek başıma olunca korktum, her an bir yerden FISSSSS diye ses gelecek sandım. O kadar bekledik 60 TL lik gaz almışım :) Hafif hafif kendimi alıştıracağım şu anda dolum yapınca 3 ışık yandı, bakalım nasip bir dahaki sefere TIRRR sesini duyana kadar alırım ve o zaman kaç TL yakmış hesaplayabilirim belki.

Şu an için memnunmuyum hala daha bilmiyorum, dün arkadaşlarıda alıp tıka basa binerek gezmeye gittik, LPG nin kötü yanlarından biride bu işte her zaman diyorum LPG ucuz diye habşire arabaya binip bir yerlere giderek araba kullanmayarak edilecek karı yok ediyoruz :) , hiç benzinliyle farkı yoktu ama benden kaynaklı tereddütlerden dolayı sanki bana araba değişmiş gibi geldi, yakıtla alakalı değil bu değişiklik :) Frenlerle alakalı, sanki yumuşamış gibi geldi bana birde ha duracak ha birşey olacak diyerek ışıklardan kalkarken ilk arabayı aldığımdaki pati çektirmelere başladım nedense. Çok araba kullanan birisi değilim, uzun yolculuk etmesini severim sadece, bu yüzden de hala daha benzinliye alışamamışken birde bu LPG çıktı  :argh:

Videolar çektim bazı teknik verileri gösteren birazdan ilk Youtube videomu yükleyeceğim ve burada paylaşacağım inşallah teknikten anlayan arkadaşlar bakar ve yorum yapar.

Bu arada kendi davama düştüm sizi unuttum, Arabanız hayırlı olsun hocam, Allah kazasız belasız sorunsuz sıkıntısız hayırlı yolculuklar nasip etsin her daim.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #209 : Mayıs 24, 2015, 20:29:40 »
Murat abi hayirli ugurlu olsun. Lpg hakkinda cogu kisi hep kaliplasmis onyargi ile yaklasiyor. Yok motoru bitiriyormus yok cekmiyormus yok bilmem ne vs.vs.
lpg'li araci ozellikle yuksek devirlerde kullanmadikca Ve Benzin deposunda en az 7 veya 9 litre benzin bulunmasina ozen gosterildimi kolay kolay bi sey olmaz.
abi bende 2001 kartal vardi orjinal brc lpg'li.  O zamanlar ogrenciydik parasizliktan benzin deposunda benzin olmazdi ve surekli benzin pompasini yakardim. en sonunda cinnet gecirdim ve araci surekli gazda kullnmaya basladim. Abi inanirmisin 3 yil boyunca yaz kis hep gazda gittim bi kere sikinti cikarmadi. 3 yilin sonunda sadece gaz beyni bakim zamani degismesi lazim dediler degistirdim. maşallah sizin araba avensis motoru saglam. kartalin ceyrek porsiyon motoruna bi sey olmadiysa allah'in izniyle sizin arabaya hic bi sey olmaz. Tekrar hayirli olsun abi gule gule bin arabana.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Dervişlik bir dilektir. Dileyene düğün dernektir.
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '08
  • 8 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #210 : Mayıs 24, 2015, 20:45:38 »
Allah razı olsun Hocam, inşallah hayırlı bir karar vermişimdir vede vereceksinizdir.  :saygi:

Garip bir duygu hocam, eskiden 250 TL verip depo dolduruyordum şimdi 120 TL ye dolacak herhalde, gerçi kaç km yol yapar bilemiyorum. Hoş dün aldım , yanaştım bir güzel LPG doluma, dolsun dedim :) Eskiden kalma ağız alışkanlığıyla, adamada tembih ettim tırrr deyince bırak diye, gerçi tırrr deyince değilde ses gelince bırak dedim adam dedi tırr deyince kapatırım dedi :) Daha o sesi duymak nasip olmadı çünkü dolumun yarısında tırstım tamam bu kadar yetsin dedim :) İlk LPG alırken yanımda LPG montajını yapan usta vardı 30 TL lik almıştık. Ama bu sefer tek başıma olunca korktum, her an bir yerden FISSSSS diye ses gelecek sandım. O kadar bekledik 60 TL lik gaz almışım :) Hafif hafif kendimi alıştıracağım şu anda dolum yapınca 3 ışık yandı, bakalım nasip bir dahaki sefere TIRRR sesini duyana kadar alırım ve o zaman kaç TL yakmış hesaplayabilirim belki.

Şu an için memnunmuyum hala daha bilmiyorum, dün arkadaşlarıda alıp tıka basa binerek gezmeye gittik, LPG nin kötü yanlarından biride bu işte her zaman diyorum LPG ucuz diye habşire arabaya binip bir yerlere giderek araba kullanmayarak edilecek karı yok ediyoruz :) , hiç benzinliyle farkı yoktu ama benden kaynaklı tereddütlerden dolayı sanki bana araba değişmiş gibi geldi, yakıtla alakalı değil bu değişiklik :) Frenlerle alakalı, sanki yumuşamış gibi geldi bana birde ha duracak ha birşey olacak diyerek ışıklardan kalkarken ilk arabayı aldığımdaki pati çektirmelere başladım nedense. Çok araba kullanan birisi değilim, uzun yolculuk etmesini severim sadece, bu yüzden de hala daha benzinliye alışamamışken birde bu LPG çıktı  :argh:

Videolar çektim bazı teknik verileri gösteren birazdan ilk Youtube videomu yükleyeceğim ve burada paylaşacağım inşallah teknikten anlayan arkadaşlar bakar ve yorum yapar.

Bu arada kendi davama düştüm sizi unuttum, Arabanız hayırlı olsun hocam, Allah kazasız belasız sorunsuz sıkıntısız hayırlı yolculuklar nasip etsin her daim.

Allah razı olsun. İnşallah hep beraberce tadını çıkaralım arabalarımızın. Bilgilerimizi paylaştıkça çoğaltalım:)

Ben de aynen senin gibi düşünüyorum, o yüzden çok yakın buldum seni:) ben de biraz fazla titizim :rofl: kıyacağaım ama galiba arabama. Hoş 100 bin de 2. sahibi olarak aldım ama genede benim canımı delecekler. Bundan önce 98 hondam vardı 1.4 full orjinal. Bunun da orjinalliği bozulacak diye üzülüyorum. Ama kendimce hesabıma göre totalde %60a inecek yakıt masrafım. Yılda yaklaşık 1 200 - 1 300 TL kazancım olacak. 1,5 yılda amorti edeceğim (BRC şimdilik aklımda olan). Sorunsuz bir şekilde 7-8 sene kullansam
5 yıl x 1250= 6 250  kazancım olacak. Bu mantıkla gecikmemek de lazım galiba...yeter ki uğraştırmasın bizi. Senin izinden gideceğim abicim:)
2008 Avensis 1.6 Comfort (2015- ? ) 96bin- ?
1998 Honda Civic 1.4 LS (2009-2015) 70bin-115bin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #211 : Mayıs 24, 2015, 20:47:46 »
Hayırlı uğurlu olsun Murat Bey,umarım memnun kalırsınız,güzel ülkemizde lpg yerine kozmetik gazları basmalarda normal bütan+propan=lpg satsalar gerçekten çok iyi olucak,insanlarımızın canını yakan lpg diye bilmeden aldığımız bu değişik gazlar malesef, lpg ayarlarını zamanında yaptırdığımız ve doğru düzgün yerlerden aldığımız vakit sıkıntı çıkarmaz,ayar çok çok önemlidir Murat Bey,yüksek devirlerde pek hoş olmdığı söylenir,bizde 4000 rpm üzerine ne zaman çıkarız ki zaten.astra f aracım lpg kaynaklı bana çok sıkıntı çıkarmıştı,tabi ben hiç lpg bakımı yaptırmamıştım,onun için di bütün sıkıntılar,siz siz olun bakımları yetkili serv1sinizde yaptırın,STFT,LTFT,oksijen sensörü ayarları vb.
 Ben yeni taktırdım E12 ye,çekiş olarak adece ilk sıçramalarda biraz düşük,geri kalan herşey benzinli ile aynı,ben çekiş farkı göremedim.tekrar hayırlı olsun kitiniz,Allah kazasız belasız sürüşler versin
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #212 : Mayıs 24, 2015, 21:28:09 »
Allah razı olsun Eyüp Hocam,

İnşallah hep beraber güle güle bineriz arabalarımıza. Bu arada geçen gün öğrendim Ahmet Güve hoca bir yerde bahsetti, VALVMATİC motorlarda Benzin Pompası yanması sorunu yokmuş, yani bu benzin seviyesinden dolayı  :tamam: Bu güzel oldu, gerçi bakalım tam dolu bir depom var ne zamana bitecek Allah kerim, buharlaşarak biter belkide :)

Aynen Mustafa Hocam,

Buradaki arkadaşların hep hesapları o şekilde, inşallah evdeki hesap çarşımıza uyar :) Edilecek kar ile yeni motor yaptırırız diyenlere kandım aslında birazda  ::)

Allah razı olsun Mustafa Hocam,

Sizinkisi de hayırlı uğurlu olsun. İyi güvenilir yerlerden almaya çalışacağız artık, ilk aldığım yer İpragazdı ikinci aldığım yer Aygaz. Burada da var bazı yerler piyasadan o kadar ucuza satıyorki önünde kuyruk oluyor resmen. Herkesin gözü dönmüş, LPG MPG fark etmiyor, ucuz olan ne varsa yakacaklar :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #213 : Mayıs 24, 2015, 22:08:17 »
Murat abi tüpü taktırdın üstünden inmezsin. Artık Yıllık 10bin-15bin km rahat yaparsın.Tatiler geziler piknikler bayramda akraba ziyaretler, ekmek almalar bakkala gitmeler dönemi seni bekliyor. Bu arada göbeğine dikkat et abi:-)))) 4000 deviri geçme diyorlar lpgde  sende benzinden kaynaklanan sakin kullanim vardır.o yönde sorun olacağını düşünmüyorum. lpgde 200bin kritik kmdir. 200bine kadar 5 kere motor  parası çıkar abi. Arada bi benzinde de kullanmanı tavsiye ederim kafan daha çok rahat eder. Enjektörler arada bayram eder:')))))  abi iyi ki taktırdın.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kralına yol vermişim, soytarısıyla uğraşamam...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #214 : Mayıs 24, 2015, 22:36:11 »
merhaba  iyi akşamlar yukarıda necmi beyin gönderdiği linke baktığımda bence baştan sona kadar hepsi yanlış gibi geldi.(usta değilim sadece kullanıcı olarak söylüyorum) kusura bakmasınlar ama sigorta kutusunun üzerine lpg ecu beyninin nasıl montajının yapılması enjektörlerin yerinin seçimi vs bence daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. https://www.youtube.com/watch?v=-l0Cczo6WZ4   ve https://www.youtube.com/watch?v=8L-lDeOQfCE farklı model olmasına rağmen ikisindede aynı yerlerde vede dağılımı daha hoş olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #215 : Mayıs 24, 2015, 22:57:01 »
Uğur bey, Balıkesir Efe otogaza Yasin sormuştu , bunlar fazladan kablo boru kullanıyorlarmış
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kralına yol vermişim, soytarısıyla uğraşamam...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #216 : Mayıs 24, 2015, 23:00:46 »
kaan kardeşim peki bu şekilde oluşturulması iyi bir şeymi? sigorta kutusuyla işiniz oldu çıkartıp taktınız vs soketi oynadı iyi birşeymi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #217 : Mayıs 24, 2015, 23:01:07 »
Video yayınlamak ne kadar da zormuş :) Forumda eskiden videoları direk mesaj içinde yayınlardık şimdi yayınlanamıyor herhalde

http://youtu.be/8uduFeRVBQc

http://youtu.be/uhZ564CMi2Q
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #218 : Mayıs 24, 2015, 23:08:53 »
Değerler ile biraz uğraşmak lazım.
Çok daha kötülerinide gördüm, ama daha iyi olabilir.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #219 : Mayıs 24, 2015, 23:19:23 »
2. videoda Kompresör açıkken AC yi açınca devir yükseliyor, AC yi kapatınca Devir düşüyor. Kompresör çalışmaya devam ediyor. Sebebi nedir? Normal benzinde de aynı şekildeydi. Yük bindiği için motor devrinimi arttırıyor?
THE END