Gönderen Konu: LOVATO OBD2 ve AVENSIS (Dolum ağzı işi bitti)  (Okunma sayısı 48027 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3167 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Dolum Ağzının Yeri
« Yanıtla #180 : Mayıs 21, 2015, 11:52:59 »
Bende öyle düşündüm, yandıktan sonra ölçüm yapılıyor , LPG nin AFR si 15.6:1 Benzininkisi 14.7:1 araba buna göre hareket etmeyecek mi? ECU su sonuçta benzine göre planlanmış, araba bakacak hava fazla geliyor havayı falan kısmayacak mı. Kafamda deli sorular var  :argh: :argh: :argh: inşallah sıkıntısız kullanırız

LPGde de çalışsa 14.7 yi tutmaya çalışır. AFR düştükçe zengin karışım olur. Bırak zengin kalsın daha iyi. :) Ama anlık fakirleşebiliyor, bu nedenle sürekli stft değeri oluşuyor. Benzinde bile 14.7 tutsa da sürekli bir yakıt artırıp azaltma komutu yaptığını görebilirsin abi.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Mayıs 21, 2015, 11:52:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Mayıs 21, 2015, 11:53:21 »
@Murat Köse (28015) Hocam taktırdın mı Lpg? hayırlı olsun.

:nija: :nija: :nija:  8-) 8-) 8-)

Tanınmamaya çalışıyordum ama :)

Allah razı olsun Aytaç, inşallah hayırlı olur.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Mayıs 21, 2015, 11:54:35 »
:nija: :nija: :nija:  8-) 8-) 8-)

Tanınmamaya çalışıyordum ama :)

Allah razı olsun Aytaç, inşallah hayırlı olur.

Benden kaçmaz :D, deli sorularını bekliyoruz. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #183 : Mayıs 21, 2015, 11:55:09 »
LPGde de çalışsa 14.7 yi tutmaya çalışır. AFR düştükçe zengin karışım olur. Bırak zengin kalsın daha iyi. :) Ama anlık fakirleşebiliyor, bu nedenle sürekli stft değeri oluşuyor. Benzinde bile 14.7 tutsa da sürekli bir yakıt artırıp azaltma komutu yaptığını görebilirsin abi.

Dükkandan eve dönerken şöyle bir bakmıştımda sakin sakin duran STFT ve LTFT değerlerim kıpır kıpır olmuştu :(

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 22, 2015, 16:49:37
Benden kaçmaz :D, deli sorularını bekliyoruz. :)

Aman Aytaç ya, daldık bakalım inşallah problem yaşamayız. Lpg nin soğuk borularından hat alıp torpido soğutması düşüncelerim var haha haha lpgnin etinden sütünden faydalanmak lazım
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #184 : Mayıs 21, 2015, 12:45:34 »
Aman Aytaç ya, daldık bakalım inşallah problem yaşamayız. Lpg nin soğuk borularından hat alıp torpido soğutması düşüncelerim var haha haha lpgnin etinden sütünden faydalanmak lazım

Vay, güzel proje. Tesisat çekeceksin yani ev gibi yapacaksın arabayı hocam. Hazır Lpg varken piknik için ocak falan da ayarla :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3167 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #185 : Mayıs 21, 2015, 13:36:21 »
Yalnız lpg yi soğutmada kullanmak çok yararlı olurdu hele de şu yaz aylarında.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #186 : Mayıs 21, 2015, 15:12:32 »
Doğru valla tüplü mangal var bu hafta BİMde gidip alam :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 1200
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #187 : Mayıs 21, 2015, 20:15:50 »
Murat Bey hayırlı olsun. Sizin adınıza sevindim. Tankın üzerini kapatma şekli de çok iyi olmuş. Aynı şeyi ben de düşünmüş, ancak hem o parçayı düzgün nasıl keseceğimi bilemediğimden hem de sonucun sağlıklı olacağından emin olamadığımdan vazgeçer gibi olmuştum.
O parçayı nasıl kestiğiniz/kestirdiğiniz hakkında bilgi verirseniz memnun olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #188 : Mayıs 21, 2015, 21:34:16 »
Murat Bey hayırlı olsun. Sizin adınıza sevindim. Tankın üzerini kapatma şekli de çok iyi olmuş. Aynı şeyi ben de düşünmüş, ancak hem o parçayı düzgün nasıl keseceğimi bilemediğimden hem de sonucun sağlıklı olacağından emin olamadığımdan vazgeçer gibi olmuştum.
O parçayı nasıl kestiğiniz/kestirdiğiniz hakkında bilgi verirseniz memnun olurum.

Allah razı olsun Kürşat Hocam, sağolun.

İş bittikten sonra firma Stepneye kılıf verelim dedi, elemanlar kılıf almaya çıktılar. Tabii ortalıkta stepne kılıfına girecek stepne vardı ama o plastik parça ile giremezdi. Elemanlar abi istersen göbeğini keselim stepnenin ortasına koyalım deidler. İnanın o zamana kadar arabanın sağını solunun delinmesine vs vs şeylerine acımıştım ama bu canım plastik parçayı kesmelerine izin vermedim. Sonra düşündüm ulen bunu nereye koyacağım falan derken içimden " İleride ben bunu geri monte ederim kesilmesin düzgün kalsın " dedim, sonra yine düşündüm "yahu arabadan sanki bu LPG sökülecek mi sanki "dedim ve sordum. Ne yapacaksınız nasıl keseceksiniz dedim.  Parçalarız abi, orta yeri kalır onuda stepnenin ortasına koyarız o şekilde bohçalarız dediler. Madem öyle olacak, adam gibi orta kısmını rsimdeki gibi keselimde geri kalan parçayı ben yine eski yerine koyarım dedim. Elemanlar şaşırdılar valla abi şimdiye kadar hiç böyle düşünen olmadı bizimde aklımıza gelmedi dediler. Ellerinde küçük boy spiral taşlı spiral vardı, onunda bir güzel iç orta bölümün bitim yerleri çizgisinden kestik. Zaten güneşte üstten bakınca çizgisi belli oluyor.  Neyse kestik ve bi güzel ortasını stepne içine koyarak bohçaladık. Artan parçayıda resimdeki gibi koyduk. Bana göre süper oldu. Beğenmenize sevindim  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #189 : Mayıs 22, 2015, 00:52:21 »
Murat hocam hayırlı uğurlu olsun. Kazası belasız günlerde kullanmayı nasip etsin Rabbim.
Valla konun 19 sayfa olmuş (cep telefonu ile okuyorum) hepsini okudum gecenin bu saatinde. Beni can evimden vurdun. Eskiden kendime kızardım çok pimpirikliyim diye... ama bu forumda seni gördükçe kendime rahmet okur oldum. Benden daha pimpirikliler de varmış diye ....[emoji12]
Abi ben de mi yapsam diye düşünmeye başladım ciddi ciddi... sen kıydıysan ben kıyarım diye kendi kendimi GAZA getiriyorum. Ama bilmiyorum. Üniversitedeyken arabama orijinal dışında hiç bir şey yapmazdım diye arkadaşlar bana "Orijinal adam" diye dalga geçerdi. Satmayacağımı bilsem takarim da... ya taktıktan sonra satmaya kalkarsam ev halkının dilinden düşmem artık. Muslif der valla...
Ama bir yandan da her 10 bin km de yaklaşık 1500 tl gibi bir kar var...
Neyse sabah ola Hayrola... Yalnız Allah'tan bu işi iyi yapan birini tanımıyorum Diyarbakır'da... Yoksa bu hafta sonu ben de sanayiye giderdim...
Tekrardan hayırlı olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #190 : Mayıs 22, 2015, 01:01:44 »
Murat hocam hayırlı uğurlu olsun. Kazası belasız günlerde kullanmayı nasip etsin Rabbim.
Valla konun 19 sayfa olmuş (cep telefonu ile okuyorum) hepsini okudum gecenin bu saatinde. Beni can evimden vurdun. Eskiden kendime kızardım çok pimpirikliyim diye... ama bu forumda seni gördükçe kendime rahmet okur oldum. Benden daha pimpirikliler de varmış diye ....[emoji12]
Abi ben de mi yapsam diye düşünmeye başladım ciddi ciddi... sen kıydıysan ben kıyarım diye kendi kendimi GAZA getiriyorum. Ama bilmiyorum. Üniversitedeyken arabama orijinal dışında hiç bir şey yapmazdım diye arkadaşlar bana "Orijinal adam" diye dalga geçerdi. Satmayacağımı bilsem takarim da... ya taktıktan sonra satmaya kalkarsam ev halkının dilinden düşmem artık. Muslif der valla...
Ama bir yandan da her 10 bin km de yaklaşık 1500 tl gibi bir kar var...
Neyse sabah ola Hayrola... Yalnız Allah'tan bu işi iyi yapan birini tanımıyorum Diyarbakır'da... Yoksa bu hafta sonu ben de sanayiye giderdim...
Tekrardan hayırlı olsun...

Allah razı olsun Hocam, girdik bir yola bakalım hayırlısı. Allah cümlemize kaza bela vermesin.

Bende bu şekilde gaza geldim zaten hocam :) Baktım takan takana, daldım gitti :) Bu şartlar altında nereye kadar dayanacağım diyerek gittim bende zaten, eninde sonunda LPG işi olacak diye düşündüm. Pek satmayıda düşünmüyorum , hayırlısı ise tabi, bu yüzden bu aşamada karar verdim.

Hocam zaten senin orası problem, normal arabaya çözüm bulamıyorlar, ama ADANA da bu LPG işi iyiymiş, hatta forumda Adanalı bir arkadaşımız vardı burada LPG siz araba sahibini döverler diyordu :) Orada yani Adana da bu işin ehli daha çoktur, inşallah hayırlısı olsun hocam.

Malum önümüz yaz tatili falan, gezmeler gitmeler gelmeler çok olacak diyerek bende tam kara geçebileceğimiz zamanda taktırmak için acele ettim, inşallah pişman olmayız.  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #191 : Mayıs 22, 2015, 01:08:40 »
Hocam doğru söylüyorsun. Adanaya aslında önümüzdeki bir ay içinde gidecem. Benim kayınpeder eski motor ustası onunla da bir muhabbet edeyim bu konuda... yapsam Adanada yaparım zaten. Bu arada lpg yi taksak ve 3 yıl boyunca işletmesek bir şey olur mu?  Çok mu şansımı zorlamiş olurum?
Ruhsatla şunla bunla ugraşmamak adına. Gerçi Adanaya gidince plakayı da değiştiririm. Belki abes kaçar burada ama Diyarbakır plakası batı illerimize gidince sıkıntı olabilir diye degistirmek istiyorum plakayı. Ne bileyim kendini bilmez biri çizer ya da bir şey yapar mı diye düşünüyorum sürekli...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #192 : Mayıs 22, 2015, 01:22:30 »
Hocam doğru söylüyorsun. Adanaya aslında önümüzdeki bir ay içinde gidecem. Benim kayınpeder eski motor ustası onunla da bir muhabbet edeyim bu konuda... yapsam Adanada yaparım zaten. Bu arada lpg yi taksak ve 3 yıl boyunca işletmesek bir şey olur mu?  Çok mu şansımı zorlamiş olurum?
Ruhsatla şunla bunla ugraşmamak adına. Gerçi Adanaya gidince plakayı da değiştiririm. Belki abes kaçar burada ama Diyarbakır plakası batı illerimize gidince sıkıntı olabilir diye degistirmek istiyorum plakayı. Ne bileyim kendini bilmez biri çizer ya da bir şey yapar mı diye düşünüyorum sürekli...

Valla o konuda bilgim yok ama usta bana Eylüle kadar sıkıntı olmaz dedi. Hayırlısı bakalım :)

Hiç sıkıntı olmaz hocam ne sıkıntısı olsun, gerçi kendini bilmez her yerde var. Bizim ev şehir stadyumuna yakın, bazen maçtan dağılanlar sürüler halinde yoldan gidiyorlar, benim plakada Ankara plaka olunca , bazen tırsmıyor değilim. Hani ankaralı bir takımla maç yapmışlarda yenilmişlerdir falan diye :) Anlayacağınız manyağın çok olduğu memleketteyiz, o manyaklarda zaten plakaların nereye ait olduğunu bile bilmez :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • .
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 19000
  • Model Yılı: '13
  • 53 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #193 : Mayıs 22, 2015, 11:53:47 »
Abi hayırlı uğurlu olsun Allah kazasiz belasısiz sıkıntısız sürüşler versin.Sen de lpg takdırdın ya artık benim gözüme uyku girmez .Emin ol forumda lpg taktirmak konusunda tereddütte olan arkadaşlar arasında bi akım baslatacaksin gib. Kendimi ince eleyen sık dokuyan biri olarak görürdum hep,sayende lpg'ye daha çok yakınım .Hadi bakalım hayırlısı [emoji3]
[emoji13]
Bizimkisi bir aşk hikayesi...Çocukluk Aşkı, nasip edene şükür :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #194 : Mayıs 22, 2015, 12:00:07 »
Allah razı olsun abim. Durun bekleyin daha test etmedim arabayı, tüm açıklılıkla burada yazacağım. İyimi kötümü nedir ne değildir. Direk ah ne iyi ettim çok güzel çalışıyor olayı yapmayacağım.  :tamam: Şu an için sadece taktırdım, arabanın değerlerini kontrol edemedim daha. ne olur ne olmaz bakalım bi  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #195 : Mayıs 22, 2015, 12:23:16 »
Akşam aile içi yaptığım küçük görüşme sonunda lpg taktırmamaya karar verdik.1-2 yıl sonrası için farklı planlarımız olduğundan dolayı aracı satma durumumuz var ondan dolayı bizim lpg işi rafa kaldırıldı .Babam oğlum 1 milyonda yaksa aracına dokunma benzinli bin lpg işine hiç bulaşma dedi .Gül gibi arabana yazık edersin dedi bakalım şimdilik bizim dosya rafta
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #196 : Mayıs 22, 2015, 12:24:57 »
Akşam aile içi yaptığım küçük görüşme sonunda lpg taktırmamaya karar verdik.1-2 yıl sonrası için farklı planlarımız olduğundan dolayı aracı satma durumumuz var ondan dolayı bizim lpg işi rafa kaldırıldı .Babam oğlum 1 milyonda yaksa aracına dokunma benzinli bin lpg işine hiç bulaşma dedi .Gül gibi arabana yazık edersin dedi bakalım şimdilik bizim dosya rafta

Hayırlısı oldun Yücel, İstişare etmişin ve karara varmışsın maşallah. En kötü karar kararsızlıktan daha iyidir.  :alkis: :alkis: :alkis:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 837 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #197 : Mayıs 22, 2015, 12:26:38 »
Biz yazık etmiş mi oluyoruz abi ?  :)
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #198 : Mayıs 22, 2015, 12:30:17 »
Biz yazık etmiş mi oluyoruz abi ?  :)

Bilmiyorum gari o kadarını :) Ya nasip
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #199 : Mayıs 22, 2015, 14:10:29 »
Lpg ye geçince araca yazık olacak diye bir şey yok. Sadece aracın lpg ile nasıl kullanılacağı ve bazı teknik bilgileri bilmek gerekiyor. Bilinçli bir kullanımla lpg'den kaynaklanacak olumsuz durumların önüne geçilir.