Gönderen Konu: LOVATO OBD2 ve AVENSIS (Dolum ağzı işi bitti)  (Okunma sayısı 46554 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Dolum Ağzının Yeri
« Yanıtla #160 : Mayıs 20, 2015, 19:12:52 »
Gitti güzelim avensis [emoji14] Birde egzostun yanında dolum ucu bomba gibi :islik:
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Mayıs 20, 2015, 19:12:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #161 : Mayıs 20, 2015, 19:25:30 »
Gitti güzelim avensis [emoji14] Birde egzostun yanında dolum ucu bomba gibi :islik:

İlke akşama Kasımpaşa'ya gideceğim sende gel  :rofl: :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #162 : Mayıs 20, 2015, 19:29:21 »
Lpg riski az bir sistem. Tabi doğru yapılmışsa. Zamanında bir kaza yapmıştım. Arabanın sağlam kalan yeri lpg tankıydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #163 : Mayıs 20, 2015, 19:30:34 »
Tabi dolum ağzı doğru taraftaydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #164 : Mayıs 20, 2015, 19:37:03 »
İlke akşama Kasımpaşa'ya gideceğim sende gel  :rofl: :rofl: :rofl:
:rofl: :rofl: ben zaten oralardayım da oranın espirisi ne abi :)

Edit: Mesaj alındı :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #165 : Mayıs 20, 2015, 22:20:40 »
LOVATO cu arkadaşlar,

Şimdi arabaya gittim geldim, araba soğukken motor suyuna bak azaldıysa ekle demişlerdi, azalma yok. Motor çalışınca azalırmı ki?

Esas sorum şu, arabayı açtık diyelim, start stop düğmesine 2 kere basınca yani göstergeler yanmaya başladığında, bu lovatonun tüp göstergesinin ışığıda yanıyor ama belli bir süre arabayı çalıştırmayınca sönüyor ışıkları normal bir durum mu? Ayrıca yandığında direk YEŞİL ışığıda yanıyor, yani arabayı çalıştırsam ve gitsem direk gaza geçecek herhalde. Benzin falan kullanmayacak  :blink:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #166 : Mayıs 20, 2015, 23:34:59 »
Lpg takarken lpg regulatorune aracın. Su  hortum unu kesip araya t.bağlantı atarak alıyorlar. Oyuzden  o arada su  eksildigi .için sonradan antifiriz  eklemek lazım.eğer orda bir kaçak yoksa sonradan eksiltme olmaz.
Diğer konuda lovato  kullananlar daha iyi bilir.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #167 : Mayıs 20, 2015, 23:38:00 »
Lpg takarken lpg regulatorune aracın. Su  hortum unu kesip araya t.bağlantı atarak alıyorlar. Oyuzden  o arada su  eksildigi .için sonradan antifiriz  eklemek lazım.eğer orda bir kaçak yoksa sonradan eksiltme olmaz.
Diğer konuda lovato  kullananlar daha iyi bilir.

Sağolasın hocam, Antifriz değilde SU eklemiştik. Zaten çok fazlada su eksilmedi herhalde, 1-2 su bardağı kadar gibi
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #168 : Mayıs 20, 2015, 23:46:13 »
LOVATO cu arkadaşlar,

Şimdi arabaya gittim geldim, araba soğukken motor suyuna bak azaldıysa ekle demişlerdi, azalma yok. Motor çalışınca azalırmı ki?

Esas sorum şu, arabayı açtık diyelim, start stop düğmesine 2 kere basınca yani göstergeler yanmaya başladığında, bu lovatonun tüp göstergesinin ışığıda yanıyor ama belli bir süre arabayı çalıştırmayınca sönüyor ışıkları normal bir durum mu? Ayrıca yandığında direk YEŞİL ışığıda yanıyor, yani arabayı çalıştırsam ve gitsem direk gaza geçecek herhalde. Benzin falan kullanmayacak  :blink:
Herşey normal abi, benim ZAVOLI'de de durum böyle.

Kontağı açıp, arabayı çalıştırmayıp 15 sn civarı bekleyince LPG göstergesi sönüyor.

Ayriyetten, bende de direkt yeşil yanıyor fakat kontağa basınca benzinle başlıyor. Korkulacak bir durum yok.  :tamam:
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #169 : Mayıs 21, 2015, 00:01:49 »
Herşey normal abi, benim ZAVOLI'de de durum böyle.

Kontağı açıp, arabayı çalıştırmayıp 15 sn civarı bekleyince LPG göstergesi sönüyor.

Ayriyetten, bende de direkt yeşil yanıyor fakat kontağa basınca benzinle başlıyor. Korkulacak bir durum yok.  :tamam:

Allah razı olsun Yüksel, Peki kontağa bastık çalıştırdık BENZİNDE çalıştı, beklleyelim mi yoksa basıp gidelim mi? Hani benzinle falan alışsınmı hesabı artık her ne ise, Çünkü bu durumda iken geçen ilk takıldığında, adam gaza bas LPG ye geçer bu konumda iken demişti. Hemen LPG ye geçmesinde sıkıntı olur mu?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #170 : Mayıs 21, 2015, 00:48:57 »
Allah razı olsun Yüksel, Peki kontağa bastık çalıştırdık BENZİNDE çalıştı, beklleyelim mi yoksa basıp gidelim mi? Hani benzinle falan alışsınmı hesabı artık her ne ise, Çünkü bu durumda iken geçen ilk takıldığında, adam gaza bas LPG ye geçer bu konumda iken demişti. Hemen LPG ye geçmesinde sıkıntı olur mu?

Ya bu motor sıcak değilse gaza basmayla filan LPG'ye geçmez ki.Sıralı sistem motor ısısıyla çalışır ,motor zaten ayarlanan sıcaklık ve üzerindeyse sen marşa bastıktan hemen sonra LPG'ye geçer.
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #171 : Mayıs 21, 2015, 01:14:14 »
Kendi yaptığım şeyi söyleyeyim abi.

Benim aracım garajda duruyor, soğuk görmüyor ve garaj ısısı kışın genelde 12 dereceydi. Fakat yaz-kış marşa bastıktan sonra 30 sn civarı bekliyorum. Aklımda benzinde veya LPG'de çalışması olmuyor, yağın sağlıklı bir şekilde motor içerisinde dolaşması oluyor. Teferruatlı açıklamaları vardır veya araç üreticileri "Beklemenize gerek yok" derler ama insanın kendi doğruları var, benim doğrum da bu şekilde.
Yazın en geç 1 dk içerisinde benzine geçiyor zaten.

Gaza basarsan motor suyu daha çabuk ısınacağı için LPG'ye daha çabuk geçer ama ne gerek var ? Ne kadar benzin yakacak ki ?
Mart ayında 80,00 TL'lik benzin aldım, geçen hafta o 80,00 TL'lik benzin bitti, depo çeyrek konumuna indi. Ama bu süre içerisinde 6.000 KM'ye yakın yol yaptım, çoğu uzun yol fakat sık sık marşa bastım. Yakılan benzinin hesabını sen yap abi.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #172 : Mayıs 21, 2015, 08:24:47 »
@Murat Köse (28015) Hocam hayırlı olsun. Atmosferik motorlu bir otomobil kullanıp da Ülkemiz şartlarında lpg taktırmamak, hele hele de araç evin tek aracıysa ve sürekli kullanılıyorsa ev ekonomisine büyük zarardır. Güle güle kullanmanızı temenni ederim.

Lovato bir çok parçası lpg nin öncü ülkelerinden İtalyan'dır. Dolum tankı Konya malı olabilir. Enjektörlerinin sesini ilk beş-7 bin km kadar duyamazsanız şaşırmayınız. Daha sonraları ve özellikle düşük sıcaklıklarda enjektörlerde ses olabilmekte. Ben geçen sene OBD'siz kiti 1500tl ye taktırmıştım. Aracım AE101 di malumunuz. Ancak sizin aracınıza uyacak olan akıllı motorlar için üretilen OBD li kittir. Bunun avantajı aracın ecu su ile birlikte lpg sistemi hareket etmektedir.

Diğer bir husus lpg ikmal borusunu neden eksozun altından geçirmişler? Tabi bunun bir açıklaması vardır. Ancak mümkünatı var ise başka bir yerden geçirmelerinde fayda var.

Aynı mesafede yakıt için cebinizden çıkan para kullanıma bağlı olarak yaklaşık %40 oranında azalacaktır. Ben memnun kalacağınızı düşünüyorum. Eski aracıma lpg taktırırken 150.000km lpg ile kullanılmış bir focus da oradaydı ve araç gayet iyi durumdaydı. Tekrar hayırlı uğurlu olsun. Oldukça isabeti iyi bir karar vermişsiniz.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 21, 2015, 08:27:18
Bu arada geçtiğimiz günlerde bir hoca arkadaşta sıfır km aldığı opel astrası'na alır almaz garanti kapsamında lpg taktırdı. Bu verdiğiniz kararın da ne derece doğru olduğunu gösterir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #173 : Mayıs 21, 2015, 09:22:52 »
@Murat Köse (28015) Hocam hayırlı olsun. Atmosferik motorlu bir otomobil kullanıp da Ülkemiz şartlarında lpg taktırmamak, hele hele de araç evin tek aracıysa ve sürekli kullanılıyorsa ev ekonomisine büyük zarardır. Güle güle kullanmanızı temenni ederim.

Lovato bir çok parçası lpg nin öncü ülkelerinden İtalyan'dır. Dolum tankı Konya malı olabilir. Enjektörlerinin sesini ilk beş-7 bin km kadar duyamazsanız şaşırmayınız. Daha sonraları ve özellikle düşük sıcaklıklarda enjektörlerde ses olabilmekte. Ben geçen sene OBD'siz kiti 1500tl ye taktırmıştım. Aracım AE101 di malumunuz. Ancak sizin aracınıza uyacak olan akıllı motorlar için üretilen OBD li kittir. Bunun avantajı aracın ecu su ile birlikte lpg sistemi hareket etmektedir.

Diğer bir husus lpg ikmal borusunu neden eksozun altından geçirmişler? Tabi bunun bir açıklaması vardır. Ancak mümkünatı var ise başka bir yerden geçirmelerinde fayda var.

Aynı mesafede yakıt için cebinizden çıkan para kullanıma bağlı olarak yaklaşık %40 oranında azalacaktır. Ben memnun kalacağınızı düşünüyorum. Eski aracıma lpg taktırırken 150.000km lpg ile kullanılmış bir focus da oradaydı ve araç gayet iyi durumdaydı. Tekrar hayırlı uğurlu olsun. Oldukça isabeti iyi bir karar vermişsiniz.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 21, 2015, 08:27:18
Bu arada geçtiğimiz günlerde bir hoca arkadaşta sıfır km aldığı opel astrası'na alır almaz garanti kapsamında lpg taktırdı. Bu verdiğiniz kararın da ne derece doğru olduğunu gösterir.

Allah razı olsun Hocam, cümlemiz kazasız belasız güzel günlerde kullanalım Arabalarımızı  :saygi:

Egzosun altında geçen boru vb şeyler yok, sadece 20-30 cm beri tarafında dolum ağzı var. Ve ben sıkıntı olacağını sanmıyorum, resimde çok dibindeymiş gibi görünüyor sadece :)

Daha hiç kullanmadım sadece dükkandan eve 5-6 km kadar kullandım arabayı, 30 TL lik gazda bitmiştir herhalde yada bitmeye yakındır baya bir yol gittik yol testi yapacağız diye, hem devirli hemde hızlı kullandılar arabayı  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #174 : Mayıs 21, 2015, 10:54:18 »
Murat abi desene ayar yapıyoruz ayağına arabaya görmediği devirleri gösterdiler görmediği hızlara çıkardılar .:D İşin esprisi bence iyi bile yapmışlar zaten bu lpg işinde ne kadar fakir karışım o kadar motora zarar demek o yüzden dolayı yüksek devirlere göre ayar yapıldığı zaman hem araç üs devirlerde de size performans sağlar hem de alt devirlerde kullandığınızda yakıt ekonomisi sağlar
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #175 : Mayıs 21, 2015, 11:20:42 »
Bu arada otobana çıkıldığında 15-20 dakika 5bin devir çevirmek motora iyi geliyor. Tabi benzinde. Alt devirlerin canlandığını hissediyorum genelde.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #176 : Mayıs 21, 2015, 11:22:21 »
Murat abi desene ayar yapıyoruz ayağına arabaya görmediği devirleri gösterdiler görmediği hızlara çıkardılar .:D İşin esprisi bence iyi bile yapmışlar zaten bu lpg işinde ne kadar fakir karışım o kadar motora zarar demek o yüzden dolayı yüksek devirlere göre ayar yapıldığı zaman hem araç üs devirlerde de size performans sağlar hem de alt devirlerde kullandığınızda yakıt ekonomisi sağlar

İnşallah bakalım ne olacak daha kullanamadık ki :) anca memlekete falan giderken belli olacak ak koyun kara koyun. Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete  ::)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 21, 2015, 11:26:00
Bu arada otobana çıkıldığında 15-20 dakika 5bin devir çevirmek motora iyi geliyor. Tabi benzinde. Alt devirlerin canlandığını hissediyorum genelde.

Peki araba ne hissediyor ki :) Mutlu sen biliyon bu teknik değer işlerini AFR-STFT - LTFT falan ben hep gözlemliyorum ELM327 ile Tabletten programla. Nelere dikkat edeyim, Bu LPG işi garibime gidiyor, sonuçta bu arabalar benzine göre ayarlanmış, biz hava alma yerine LPG pompalıyoruz, bu AFR vb şeyleri ölçerken LPG de hava yerine LPG olduğundan aracın ECU sunun ölçtüğü değerler ne kadar sağlıklı olabilir?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #177 : Mayıs 21, 2015, 11:31:12 »
AFR, yi ve LTFT,STFT'yi egzos hattı üstündeki sensörlerden hesapladığı için abi doğru sonuç verir.
Log etme ekranında tüm bilgileri gir abi, Torque u açtığında kaydetmeye başla tüm verileri (Realtime monitörden) aracını sür  nereye gidiyorsan. Evine döndüğünde bu log dosyasını alırsın ve senin başlattığın diğer Torque konusunda Hasan Yetkin kardeşim bir program paylaşmıştı. Onunla da bakarsın grafiklere. :)
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #178 : Mayıs 21, 2015, 11:37:42 »
AFR, yi ve LTFT,STFT'yi egzos hattı üstündeki sensörlerden hesapladığı için abi doğru sonuç verir.
Log etme ekranında tüm bilgileri gir abi, Torque u açtığında kaydetmeye başla tüm verileri (Realtime monitörden) aracını sür  nereye gidiyorsan. Evine döndüğünde bu log dosyasını alırsın ve senin başlattığın diğer Torque konusunda Hasan Yetkin kardeşim bir program paylaşmıştı. Onunla da bakarsın grafiklere. :)

Bende öyle düşündüm, yandıktan sonra ölçüm yapılıyor , LPG nin AFR si 15.6:1 Benzininkisi 14.7:1 araba buna göre hareket etmeyecek mi? ECU su sonuçta benzine göre planlanmış, araba bakacak hava fazla geliyor havayı falan kısmayacak mı. Kafamda deli sorular var  :argh: :argh: :argh: inşallah sıkıntısız kullanırız
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #179 : Mayıs 21, 2015, 11:51:54 »
Bende öyle düşündüm, yandıktan sonra ölçüm yapılıyor , LPG nin AFR si 15.6:1 Benzininkisi 14.7:1 araba buna göre hareket etmeyecek mi? ECU su sonuçta benzine göre planlanmış, araba bakacak hava fazla geliyor havayı falan kısmayacak mı. Kafamda deli sorular var  :argh: :argh: :argh: inşallah sıkıntısız kullanırız

@Murat Köse (28015) Hocam taktırdın mı Lpg? hayırlı olsun.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.