Gönderen Konu: Hafta Sonu Bombası! G1W-C Araç kamerası 40 dolar-Resimler gel  (Okunma sayısı 18371 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Benimki 5 volt ile çalışıyor telefon şarj adaptörü ile evin içinde çalıştırıyorum,kontaga ilk basıştada (aksesuar modunda)enerji gelip kamera açılıyor.Devreyi tan incelemedim fakat sd kart kutuları var plastik kapaklı belki devre küçükse içine monte edilip tavan döşemesi arasına gizlenebilir. ;)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Benimki 5 volt ile çalışıyor telefon şarj adaptörü ile evin içinde çalıştırıyorum,kontaga ilk basıştada (aksesuar modunda)enerji gelip kamera açılıyor.Devreyi tan incelemedim fakat sd kart kutuları var plastik kapaklı belki devre küçükse içine monte edilip tavan döşemesi arasına gizlenebilir. ;)

Evet arabaların çakmaklıklarına o modda (bunu not aldım aksesuar modu deniyormuş demek ki iki saat anlatmaya çalışıyordum :) ) elektrik geliyor abi, ama ayna devresine 2. seferde yada çalışınca geliyor elektrik.

Bu arada ben olsam döşeme içine sokuşturmazdım, ısınır mısınır Allah muhafaza bu tip elektrikli şeyleri göz önünde tutumak lazım  :saygi: Abi dediğim gibi bir kutu yapıp çift çıkışlı usb portuda koydunmuydu, ilerde başka bir alet bağlayacağın da falan direk oraya takarsın :)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 28, 2015, 23:11:30
Çakmaklık adaptörlerinden çıkan devrenin fotosunu koyayım

Mesaj Birleştirildi: Nisan 28, 2015, 23:21:02
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Benimki gümrükten geçmiş ankaraya kadar ulaşmış arkadaşlar. Az kaldı
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Evet arabaların çakmaklıklarına o modda (bunu not aldım aksesuar modu deniyormuş demek ki iki saat anlatmaya çalışıyordum :) ) elektrik geliyor abi, ama ayna devresine 2. seferde yada çalışınca geliyor elektrik.

Bu arada ben olsam döşeme içine sokuşturmazdım, ısınır mısınır Allah muhafaza bu tip elektrikli şeyleri göz önünde tutumak lazım  :saygi: Abi dediğim gibi bir kutu yapıp çift çıkışlı usb portuda koydunmuydu, ilerde başka bir alet bağlayacağın da falan direk oraya takarsın :)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 28, 2015, 23:11:30
Çakmaklık adaptörlerinden çıkan devrenin fotosunu koyayım

Mesaj Birleştirildi: Nisan 28, 2015, 23:21:02

abi aklıma yattı ama gene bir soru?

kararan ayna ile kamera aynı anda sağlıklı çaılışacak mı yani aynaya ya da kameraya yetersiz güç gitmesi ikisinden birinin randımanlı çalışmamasına neden olamz mı? yine sigorta iki cihazı da çekecek mi? kafamda deli sorular @Murat Köse (28015)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ben elektriğini geçen haftasonu vites kolunun ordaki tuşların aydınlatmasına bağladım, sürekli açıklar :) Aslında çakmaklıktan alacaktım ama nasıl birşey yapmışsa italyanlar, çakmaklığı sökmek için herhalde arabanın yarısını sökmem gerekecekti :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Talat, kameranın çektiği akım 1A'nın çok altında. Hal böyle olunca bir sorun olacağını sanmıyorum, Murat abi de yapmış bir sorunla karşılaşmamış sonuçta. :)
Benim kameraları da yollamışlar, bir de fotoğraf çekmişler bakın gerçekten gönderdik diye.  :alkis:
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Donanim haberde muratın enerjiyi aldığı gibi aynadan alanlar var problemle karşılaşmamımışlar.Mutlunun dediği gibi çektiği amperde çok az problem olmaz kanaatindeyim.Bu hafta sonu işim çıkmazsa denemek istiyorum. :)

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Talat, kameranın çektiği akım 1A'nın çok altında. Hal böyle olunca bir sorun olacağını sanmıyorum, Murat abi de yapmış bir sorunla karşılaşmamış sonuçta. :)
Benim kameraları da yollamışlar, bir de fotoğraf çekmişler bakın gerçekten gönderdik diye.  :alkis:
Yalnız karşıdan güzel bir şey geçerse birden elektriklenme olup, çok amper çekebilir. :islik:

Şaka bir yana, bir ara dolandırdım kenarlardan. Yalnız bu kadar akım çeken bir sistem için daha ince kablo da yapabilirlermiş. Kablo da yetiyor üstündeki boy olarak. Aracın çakmaklığı, aracı kapatınca bir süre daha elektrik alıyor ve kamera kayda devam ediyor. Ben genelde kapatma tuşu ile kapatıyorum kamerayı. Uzun süre araç çalışmadan durduğunda ise kamera tarihi sıfırlanıyor ama ayarlar bozulmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Magic Power diye bir ürün varmış Blackvue markasının. Araç içindeki aletlerin fazla akım tüketerek aküyü bitirmesini engelliyormuş. Bununla birlikte  24 saat kayıt yapacak şekilde kullanmayı planlıyorum.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
abi aklıma yattı ama gene bir soru?

kararan ayna ile kamera aynı anda sağlıklı çaılışacak mı yani aynaya ya da kameraya yetersiz güç gitmesi ikisinden birinin randımanlı çalışmamasına neden olamz mı? yine sigorta iki cihazı da çekecek mi? kafamda deli sorular @Murat Köse (28015)

Sıkıntı yok Talat hocam, sıkıntı olacak olsa sigortası atar zaten. Çok dert ettin bence, kafana yatan neresi ise oradan al, ben en kestirme ve en kolay yerden elektrik aldığımı düşünüyorum  :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Nisan 29, 2015, 16:05:50
Magic Power diye bir ürün varmış Blackvue markasının. Araç içindeki aletlerin fazla akım tüketerek aküyü bitirmesini engelliyormuş. Bununla birlikte  24 saat kayıt yapacak şekilde kullanmayı planlıyorum.

Mutlu 24 saat kayıt için harici harddisk kullanman gerekebilir. Benim yeni aynalı olan DVR da değilde yeni gelen sizinki gibi kamerada 3 dakikalık FHD kayıt 270Mb yer kaplıyor. Aynanın kayıt 2 dakikası 75 mb. 24 saat için hareket sensörüne bağlı çalışacak bir sistemde nasıl olur bilemiyorum.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Sıkıntı yok Talat hocam, sıkıntı olacak olsa sigortası atar zaten. Çok dert ettin bence, kafana yatan neresi ise oradan al, ben en kestirme ve en kolay yerden elektrik aldığımı düşünüyorum  :tamam:

Mutlu 24 saat kayıt için harici harddisk kullanman gerekebilir. Benim yeni aynalı olan DVR da değilde yeni gelen sizinki gibi kamerada 3 dakikalık FHD kayıt 270Mb yer kaplıyor. Aynanın kayıt 2 dakikası 75 mb. 24 saat için hareket sensörüne bağlı çalışacak bir sistemde nasıl olur bilemiyorum.

Abi 32 gb ile 6.1 saat kayıt yapılıyormuş Full HD kayıt ile. Hareket sensörünün çok iyi olmadığı ve genellikle yakalayamadığı söyleniyor. G-sensör olası bir darbeyi kaydedecek şekilde açık tutulabilir belki. Gelsin bir araç dışı test edeyim de görürüz nasıl bir şey olduğunu. :)
G-sensör ya da hareket sensörü kullanılamayacaksa kamerayı araç kullanmazken açık tutmanın bir mantığı yok o zaman. 1080p değil de 720p kayıt yapılırsa kayıt süresi artar da görüntü kalitesi nasıl değişir, bunu da denemek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
 O kamera 1080P çekim yapabiliyor ve azami 32Gb belleği destekliyor. Gerçi 64gb deneyenler de olmuş. 720p ya da altında belki 32gb bellek yeterli olur Mutlu'nun bahsettiği tarzda kullanım için.
 Bu arada çekeceği enerji ne kadar az da olsa, gece görüş vb fonsiyonlar açık olunca biraz daha fazla çekecektir muhtemelen. Zaten önünde bir ışık da mevcut kameranın.
 Daha gelişmiş bir sistem isteniyorsa, derin deşarja dayanıklı bir baratya grubu bulunup(LiIon tarzı), bagajda Ups olarak kullanılabilir sırf kamera için. Hem ısıdan çok etkilenmez(uygun konumlama ile), hem de bir ara devre ile araç çalıştığında şarj edilebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra

vaayy abi git nerden alırsan al kafa ütüleme burda diyorsun :-\ :( :olu:
@Murat Köse (28015)

arkadaşlar deneyeceğim zaten 1 adet daha önceden çakmaklık usb şarj aleti sipariş vermiştim o gelince söküp deneyeceğim inşallah.

@Cavit YORDAM (26016)  abi sende yapınca resim atar mısın şu toy forumdaşına bir rehber ol :)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Yok be Talat hocam, hiç öyle dermiyim. Kablo kirliliği olmayacak tek yer orası ama sizin cihazlar  5V olunca insan tavsiye vermeye korkuyor :) iyi bir elektronikçi dükkanda o devreyi çok ucuza ve sağlam yapabilir.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Kameranın gece görüşünden bahsediliyor benim anladığım gece görüşü önündeki led ışıkların yanması , o kadar ledlede fazla bir şey beklememek lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Donanim haberde muratın enerjiyi aldığı gibi aynadan alanlar var problemle karşılaşmamımışlar.Mutlunun dediği gibi çektiği amperde çok az problem olmaz kanaatindeyim.Bu hafta sonu işim çıkmazsa denemek istiyorum. :)
Donanımhaberde böyle konularda mı var abi, link verebilirseniz ben artık oralarda takılayım. Beni oralar anlar :(

Mesaj Birleştirildi: Nisan 30, 2015, 08:12:23
LED ise işiniz sakat
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Kameranın gece görüşünden bahsediliyor benim anladığım gece görüşü önündeki led ışıkların yanması , o kadar ledlede fazla bir şey beklememek lazım

o ledler yanmıyor abi onlar gece aydınlatmaya yarayan kızılötesi led. insan gözüyle yandığı görünmez ama kameranın açısında bulunduğu yeri nasıl oluyorsa aydınlatıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Kızıl ötesi olması iyi olmuş, yoksa normal led ile cama çarpan ışık baya bir görüntüyü bozardı :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Donanımhaberde böyle konularda mı var abi, link verebilirseniz ben artık oralarda takılayım. Beni oralar anlar :(
http://forum.donanimhaber.com/m_103408149/mpage_9/f_//tm.htm#105236147

http://forum.donanimhaber.com/m_74988670/tm.htm

bakalım abi senin resimleri inceleyim birde cavit abi yaparsa bende yaparım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ooooo süper konular varmış bu Dh de, yıllardır takılıyorum oraya 2 konum var :) Biri GPS biride Nokia :) Forumları pek kurcalamasını sevmem :)

http://forum.donanimhaber.com/m_74988670/tm.htm

Burada benim ayna kamera gibilerden de varmış, keşke daha önceden görseymişim, araştırma olurmuş :(

Buda benim diğer alet,

Şarj girişi cam vantuzunda, vantuzu söküp takmak zorunda kalmıyorsunuz.
THE END