ben 11inde sipariş verdim 15inde yola çıktı ama verilen kargo takip numarasında bulunamadı yazıyor, bakalım nezaman elimize ulaşacak, incelemelerinden çok güzel olduğu belli oluyor, belki bir iki kere lazım olacak bişey ama lazım olduğunda epeyce masraftan kurtaracak bizi
Ayni üründen bende de var, arkadasim 48 dolara baska bir siteden muhtemelen aliexpressten sipariş vermişti.. üründen memnunum, fiyatına göre gayet başarılı gps özelliği aramayanlar icin 100 dolardan fazla vermeye bence gerek yok..
aldık bakalım şimdi bu sisteme zaman rölesi nasıl takılır onu öğrenmek lazım araç çalıştıktan 10 sn sonra devreye girmesi için
Talat kardeşim çok sağol. hemen aldım 2 tane, bir ön bir arka için.

Hareket sensörünü açıp aküye direk bağlamayı düşünüyorum ben. Araç çalışmadığında hareket olmadığı için haliyle çok az bir akım çekecek. araç çalışıp da hareket ettiği zaman da hareket sensörü hareket sezdiği için sürekli çalışacak.
aldık bakalım şimdi bu sisteme zaman rölesi nasıl takılır onu öğrenmek lazım araç çalıştıktan 10 sn sonra devreye girmesi için
@Talat Serkes (28471) Zaman rölesini bende Ulus'ta konya sokakta teknik liselere devre satan elektronikçiler var orada yaptırdım, internetten vereceğin siparişlerde gelen ürün pek işine yaramaz (aracı çalıştırırken kısa süreli bir elektrik kesintisi oluyor ya orada röle sapıtıyor.) Ulus'ta yaptıracaksan sipariş verirken sana tavsiyem özellikle söylemen gereken ilk elektriği verdikten sonra elektriği kesene kadar elektrikte kesinti olmamasını söylemek, böyle söylediğinde onlar devreyi ona göre programlıyorlarmış. Kontağı çevirdiğinde ayarladığın süre sonunda sonra elektrik veriyor.
bir an korktum çakma g1w mu acaba diye.

var mı bilen çakma mı gerçek mi olduğunu?
bir de sitede uyumlu sd card göremedim.
@Talat Serkes (28471) Zaman rölesini bende Ulus'ta konya sokakta teknik liselere devre satan elektronikçiler var orada yaptırdım, internetten vereceğin siparişlerde gelen ürün pek işine yaramaz (aracı çalıştırırken kısa süreli bir elektrik kesintisi oluyor ya orada röle sapıtıyor.) Ulus'ta yaptıracaksan sipariş verirken sana tavsiyem özellikle söylemen gereken ilk elektriği verdikten sonra elektriği kesene kadar elektrikte kesinti olmamasını söylemek, böyle söylediğinde onlar devreyi ona göre programlıyorlarmış. Kontağı çevirdiğinde ayarladığın süre sonunda sonra elektrik veriyor.
hocam bu devre nasıl bir şey büyük mü? bu devreyi aaldıktan sonra tam olarak nereye takmamız gerekiyor? @Mustafa AYGÜN
Mesaj Birleştirildi: 25 Nis, 2015 13:13
bir an korktum çakma g1w mu acaba diye.
var mı bilen çakma mı gerçek mi olduğunu?
bir de sitede uyumlu sd card göremedim.
çakma değil tr de alan çok yorumlarda iyi. ki bir ihtimal çakma olsa paypal var parayı geri alırız
@Talat Serkes (28471) Devrenin büyüklüğü 3cmX5,5cmX2cm büyüklüğünde birşey. Devreyi ben elektrikçiye torpido altında kontağı açtığımda elektrik olan bir yerden hat aldırttım böylece kontağı kapattığımda boşa akü harcamamış oldu. Elektrik aldığım yerin fotosunu çekip eklerim yardımcı olur belki size. dediğim yerden bir + birde - hattınız olacak zaman rölesinde alacağınız yerden giriş çıkışları söylerler size, çıkışlarda + ve - yi kamera ile gelen çakmak girişi için gelecek aparatı açıp iki kablo ile aparat içine bağlamanız yeterli. Zaman rölesinin 12V olmasına dikkat edin. araçtan 12v alıp çıkışta yine 12V verecek. röleden sonra takacağınız kameranın çakmak girişi uygun volta düşürüp kameranıza elektrik verecek.
Torpido altında olmasının istememin nedeni kameranın kablosunu tamamen gizlemek isteyişimden, aynanın ordan cam ile tavan döşemesi arasına oradan kapı yan direğine oradan fitillerin içine ordan da torpido altına kameranın kablosu uzamış oldu, Kablo sadece ayna ile kamera arasında 10cm lik kısımda görünüyor.
Neden devre takacaksın Talat hocam?
@Talat Serkes (28471) Devrenin büyüklüğü 3cmX5,5cmX2cm büyüklüğünde birşey. Devreyi ben elektrikçiye torpido altında kontağı açtığımda elektrik olan bir yerden hat aldırttım böylece kontağı kapattığımda boşa akü harcamamış oldu. Elektrik aldığım yerin fotosunu çekip eklerim yardımcı olur belki size. dediğim yerden bir + birde - hattınız olacak zaman rölesinde alacağınız yerden giriş çıkışları söylerler size, çıkışlarda + ve - yi kamera ile gelen çakmak girişi için gelecek aparatı açıp iki kablo ile aparat içine bağlamanız yeterli. Zaman rölesinin 12V olmasına dikkat edin. araçtan 12v alıp çıkışta yine 12V verecek. röleden sonra takacağınız kameranın çakmak girişi uygun volta düşürüp kameranıza elektrik verecek.
Torpido altında olmasının istememin nedeni kameranın kablosunu tamamen gizlemek isteyişimden, aynanın ordan cam ile tavan döşemesi arasına oradan kapı yan direğine oradan fitillerin içine ordan da torpido altına kameranın kablosu uzamış oldu, Kablo sadece ayna ile kamera arasında 10cm lik kısımda görünüyor.
hocam ben o kadar aracı söküp beceremem elektrikçi de buralrda bulamam amacım kolçak çakmaklığından güç almak. şöför koltuk altı sol a sütünü oradan tavanla camın birleşim yerinden kameraya ulaşmak olcak hedefim.
Röle yapamazsam koltuk kenarına al tarafa falan küçük bir düğme koyup istediğim zaman kamerayı aktif etme düşüncem var.
@Murat Köse (28015) abi tam senle irtibat kuracaktım. kamera için ne diyorsun sence iyi ettik mi? birde bana şu kabloyu nasıl gizlerim bilgi verir misim? özellikle ön camla tavan döşemesi arasına kabloyu nasıl gizledin birde a sütünün oradaki parçayı nasıl söküp kabloyu gizledin?
ön cam ile tavan döşemesi arasında yeteri kadar boşluk var, en azından benimkinde var. kapı direğinin oradaki parçayı sökmene gerek yok birleşim yerinden plastik kısım döşemenin üzerine biniyor. o aradan iterseniz araya girer kablo. oradan kapı fitiline ulaşır, kabloyu kapı fitili içine gizleyerek soldan sürücü kapısının yanına veya aracın sağından aşağıya torpido gözünün altına indirebilirsiniz.
Aynen Mustafa Beyin dediğin gibi Talat Hocam, Hiç bir parçayı sökmene gerek yok. Ama çakmaklığa nasıl gider orasını bilemem

Ben direk aynadan aldım elektriği biliyorsun.
Neden devamlı kayıt etsin istemiyorsun

Hayırdır
Talat bende araç kamerası kablolarını mustafa beyin dediği gibi yapmıştım kabloları saklayacak kadar yer var hatta hiç bir yeri sokmenede gerek yok kanirttirip içine saklayacaksın.Ben torpidonn altından vites kolunun önündeki küllüge kadar kabloyu getirip enerjiyi buradan aldım.Bir ara küllüğü söküp arkasından gizleyerek enerji alacağım.
Talat kardeşim çok sağol. hemen aldım 2 tane, bir ön bir arka için.

Hareket sensörünü açıp aküye direk bağlamayı düşünüyorum ben. Araç çalışmadığında hareket olmadığı için haliyle çok az bir akım çekecek. araç çalışıp da hareket ettiği zaman da hareket sensörü hareket sezdiği için sürekli çalışacak.
Mutlu bu olay bu şekilde olmuyor

Aküyü bitirirsin, hareket algılama arabanın hareketi değil çevredeki hareketleri algılama, kedi köpek geçse çalışacak yani

Mesaj Birleştirildi: 25 Nis, 2015 21:51
hocam bu devre nasıl bir şey büyük mü? bu devreyi aaldıktan sonra tam olarak nereye takmamız gerekiyor? @Mustafa AYGÜN
Mesaj Birleştirildi: 25 Nis, 2015 13:13
çakma değil tr de alan çok yorumlarda iyi. ki bir ihtimal çakma olsa paypal var parayı geri alırız
Talat illa devre yaptıracağım dersen 12V giriş 5V çıkışlı yaptır, üstünede açma kapama düğmesi koydur ve benim yaptığım gibi AYNA dan elektrik al. O devrenin kutusunuda yine cama yapıştırırsın yada aynaya yapıştırırsın çift taraflı bant ile süper olur. Kablo işinden kurtulursun

Bu şekilde hem çakmaklıktaki adaptörden kurulursun hemde her yerden kablo çekmezsin. Bazen bu çakmaklık soketi lazım oluyor, Bugün bende 2. DVR ımı taktım

Çakmaklıkta mevcutta bulunan çift çıkışlı adaptörden elektrik aldım. DVR ın kendi kablosunu kullanmadım
Sen kapalı garaja park ediyorsun herhalde. Benim araba yolda park halinde , motion sensor açık olsa vede arabadan her daim elektrik alsam sabahtan sabaha herhalde akü biter diye düşünüyorum.
Sen kapalı garaja park ediyorsun herhalde. Benim araba yolda park halinde , motion sensor açık olsa vede arabadan her daim elektrik alsam sabahtan sabaha herhalde akü biter diye düşünüyorum. 
Yoo evin önü site içi. Kameraların çektiği akımları bilen var mı? 1-2A olduğunu sanıyorum, fakat araç çalışmazken sadece motion sensor çalışacak kamera çalışmayacak haliyle tüketim daha da azalacak 0.1-0.2 A seviyelerine inecektir.
G1W-C'nin araç içi adaptörünün üstünde aşağıdaki şeyler yazıyormuş.
"from G1W manufacturer (szdome.en.alibaba.com) ,it show Car Charger Output : DC 5V-1.0A,so 1A may be the answer."
Adaptör 5v'da 1A kapasitesinde fakat kamera 1A'den daha az akım tüketiyordur. Yine de 1A çektiğini düşünsek 5V'da, adaptörün verimini %80-90 düşünsek 12V girişte 0.5A çekecektir. Bu çekeceği en fazla tüketim, araç hareket etmezken motion sensor modundayken de 1/10'u kadar tüketim sağlasa 0.05A.
Kameranın 2 gün üstüste çalıştığını hiç motion sensor moduna girmediğini düşünsek (Geceleri illaki motion sensor modu aktif olacaktır, etrafta hiç hareketlenme olmayacağından) 0.5A*48h=24Ah, aküm 60Ah olduğuna göre sıkıntı olmayacaktır.
Kabloyu döşeme içine sokacaksın çok rahat giriyor.kendi kablosu çakmaklıga rahat yeter.Bendeki gt680w ninki kabloları saklayarak cakmakliga kadar geliyor.