Gönderen Konu: Hafta Sonu Bombası! G1W-C Araç kamerası 40 dolar-Resimler gel  (Okunma sayısı 18367 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
Önceki mesajlarıma bakın Aydın Bey, bu kamerayı alma sebebim hareket sensörünün olması.
Hareket sensör hemen hemen hepsinde mevcut hocam, enerji yoksa nasıl devreye girecek ki ??
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Neden devre takacaksın Talat hocam?
ilk marşa basarken elektrik azalıyor ya cihaza zarar vermesin diye düşünmüştüm ama bakalım.
bu arada kameraya bişey demedin 10 dolar daha verip bunu alaydın diye :rofl: :rofl: :rofl: @Murat Köse (28015)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 180000
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
Talat Bey! kameranız gelsin bir deneyin belki devreye ihtiyaç olmayacak. Benim kamerada lazım oldu şöyleki; kameranın kendisinde 10sn gecikmeli açılma var onu ayarladım diyelim, aracı çalıştırıken kontağı ilk 1. kademe çevirdikten sonra bir müddet bekleyip bazı ışıkların sönmesi gerekiyor ya, onları beklemek duruma göre (hava sıcaklığından tutun, kendi dalgınlığıma göre) 7-10sn sürüyor, tabi 1. kademe kontağı çevirdiğimde kamera 10sn için saymaya başlıyor. ben 2. kademe (marş) için kontağı çevirdiğimde kamera çoğu zaman açılmış oluyordu, marş esnasında araç elektriğinde bi gidip gelme durumu oluyor o sırada benim kamera sapıtıyordu, reset tuşuna basmadan düzelmiyordu. ben kameranın 10sn gecikme süresi az olduğu için ilave gecikme için röle yaptırmıştım.

Talat Bey kameranız gelsin dediğim gibi bir deneyin belki ihtiyacınız olmaz röleye falan. Elektrik alma konusunda kameranız geldikten sonra Ankaradasınız bi çayımızı içmeye gelirsin, benim aracı incelersin kabloyu gizleriz tavan döşemesi arasına, oradan kapı fitili içinden torpido gözünün altına veya sürücü tarafına pedalların oraya falan.
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Talat Bey! kameranız gelsin bir deneyin belki devreye ihtiyaç olmayacak. Benim kamerada lazım oldu şöyleki; kameranın kendisinde 10sn gecikmeli açılma var onu ayarladım diyelim, aracı çalıştırıken kontağı ilk 1. kademe çevirdikten sonra bir müddet bekleyip bazı ışıkların sönmesi gerekiyor ya, onları beklemek duruma göre (hava sıcaklığından tutun, kendi dalgınlığıma göre) 7-10sn sürüyor, tabi 1. kademe kontağı çevirdiğimde kamera 10sn için saymaya başlıyor. ben 2. kademe (marş) için kontağı çevirdiğimde kamera çoğu zaman açılmış oluyordu, marş esnasında araç elektriğinde bi gidip gelme durumu oluyor o sırada benim kamera sapıtıyordu, reset tuşuna basmadan düzelmiyordu. ben kameranın 10sn gecikme süresi az olduğu için ilave gecikme için röle yaptırmıştım.

Talat Bey kameranız gelsin dediğim gibi bir deneyin belki ihtiyacınız olmaz röleye falan. Elektrik alma konusunda kameranız geldikten sonra Ankaradasınız bi çayımızı içmeye gelirsin, benim aracı incelersin kabloyu gizleriz tavan döşemesi arasına, oradan kapı fitili içinden torpido gözünün altına veya sürücü tarafına pedalların oraya falan.

abi kamerada öyle bir özellik var mı? varsa bana 10 sn rahat yeterki:) :)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Hareket sensör hemen hemen hepsinde mevcut hocam, enerji yoksa nasıl devreye girecek ki ??

Hesaplamalar ve diğer bilgiler önceki mesajlarımda var. Aküye direk bağlamayı planlıyorum
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
abi kamerada öyle bir özellik var mı? varsa bana 10 sn rahat yeterki:) :)

Talat, Mustafa Beydeki durum bizde yok. Bizimkisi debriyaja bas düğmeye bas şeklinde, birde onun arabası dizel herhalde beklemesi gerekiyor.  :tamam:Bu arada ben bilmeden bir güzellik yapmışım demek ki alete :) Çakmaklıktan enerji alırsan Mustafa beyin dediği gibi debriyaja basmadan düğmeye basınca elektrik geliyor, ama aynadaki elektrik sadece araba çalışınca geliyor. Yada ben öyle düşünüyorum. Geçen arabaya bindiğimde tek kademe açtım, çakmaklığa bağlı olan tablete elektrik geldi. Baktım benim yeni ayna çalışmıyor ufaktan tırstım, sonra debriyaja basarak arabayı çalıştırdım Kamera çalışmaya başladı.  :tamam:

10 dolar verip başka birşey alacağına içine sinen birşeyi al :) O 10 dolar verip şunu da alaydının sınırı yok be :) Şimdiden hayırlı olsun güle güle kullan  :saygi:

Mesaj Birleştirildi: Nisan 27, 2015, 22:55:23
Hesaplamalar ve diğer bilgiler önceki mesajlarımda var. Aküye direk bağlamayı planlıyorum

Mutlu bu kameranın ekranı kapalı kalıyor mu çekim yaparken? Var mı bir bilgin? Şundan sordum gecenin bir vaktinde arabanın camında ışığı yanan birşey çevreden bazı şeref yoksunlarının dikkatini çekebilir.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
Talat, Mustafa Beydeki durum bizde yok. Bizimkisi debriyaja bas düğmeye bas şeklinde, birde onun arabası dizel herhalde beklemesi gerekiyor.  :tamam:Bu arada ben bilmeden bir güzellik yapmışım demek ki alete :) Çakmaklıktan enerji alırsan Mustafa beyin dediği gibi debriyaja basmadan düğmeye basınca elektrik geliyor, ama aynadaki elektrik sadece araba çalışınca geliyor. Yada ben öyle düşünüyorum. Geçen arabaya bindiğimde tek kademe açtım, çakmaklığa bağlı olan tablete elektrik geldi. Baktım benim yeni ayna çalışmıyor ufaktan tırstım, sonra debriyaja basarak arabayı çalıştırdım Kamera çalışmaya başladı.  :tamam:

10 dolar verip başka birşey alacağına içine sinen birşeyi al :) O 10 dolar verip şunu da alaydının sınırı yok be :) Şimdiden hayırlı olsun güle güle kullan  :saygi:

Mesaj Birleştirildi: Nisan 27, 2015, 22:55:23
Mutlu bu kameranın ekranı kapalı kalıyor mu çekim yaparken? Var mı bir bilgin? Şundan sordum gecenin bir vaktinde arabanın camında ışığı yanan birşey çevreden bazı şeref yoksunlarının dikkatini çekebilir.
Ekranı istediğin zamana ayarlayabiliyorsun abi isterse devamlı kapalı isterse çalışmaya başladıktan sonra 5-10-15 dk sonra otomatik kapanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
Valla hocam bende aliexpressten blueskysea olandan sipariş verdim fakay bu kafamı kurcaliyor park modunda kayıt yapmazsa hiç bir işe yaramaz bu cihaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ekranı istediğin zamana ayarlayabiliyorsun abi isterse devamlı kapalı isterse çalışmaya başladıktan sonra 5-10-15 dk sonra otomatik kapanıyor.

:tamam:

O zaman sıkıntı olmaz,malum memleket servet düşmanı dolu  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
http://www.ebay.com/itm/141647275307

kolçaktan bununla koltuk altına uzatıp şöför koltuk altında kameranın adaptörünün kalmasını sağlamayı düşünüyorum üstatlar ne der bu duruma
@Murat Köse (28015)
@Cavit YORDAM (26016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Bence sag sütünden degilde şöför tarafından kabloyu saklayarak indirip sigorta kutusundan kontak açıldığı zaman enerjilenen  bir sigortadan artı ve eksi uç alarak çakmaklık adaptörününe lehimleyerek etrafını bant ve sünğerle sararak uygun bir yere saklamak daha güzel olur.Hatta birde sigortadan alınan kabloya birde açma kapama  butonuda eklenebilir.Tabiki buda bir fikir. :D
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Bence sag sütünden degilde şöför tarafından kabloyu saklayarak indirip sigorta kutusundan kontak açıldığı zaman enerjilenen  bir sigortadan artı ve eksi uç alarak çakmaklık adaptörününe lehimleyerek etrafını bant ve sünğerle sararak uygun bir yere saklamak daha güzel olur.Hatta birde sigortadan alınan kabloya birde açma kapama  butonuda eklenebilir.Tabiki buda bir fikir. :D

abi o sigorta işini ben yapamam ki Allah muhafaza yanlış şeyler yaparız yakarız arabayı  :)  @ahmet güve yakınlarda olsaydı yapardı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Elektrikçi beş dakikada yapabilir bende bu şekilde yapsam daha güzel olacak küllük kapağı devamlı açık ve enerjiyi burdan aldığımdan görüntü kirliliği oluyor.Çakmaklığı söküp arkasından bile bağlantılardan enerji alınabilir. ;)

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
@Cavit YORDAM (26016) @Talat Serkes (28471)

Aynadan alın elektriğiiiiiiii, çok kolay vede hiç birşey kesmek zorunda kalmıyorsunuz. En kestirme yer orası :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Elektrikçi beş dakikada yapabilir bende bu şekilde yapsam daha güzel olacak küllük kapağı devamlı açık ve enerjiyi burdan aldığımdan görüntü kirliliği oluyor.Çakmaklığı söküp arkasından bile bağlantılardan enerji alınabilir. ;)

abi elektrikçilere de ne bileyim güvenemiyorum ki :)

@Murat Köse (28015)  aynadan alırsak kararan aynayı nasıl kullanacağız :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
abi elektrikçilere de ne bileyim güvenemiyorum ki :)

@Murat Köse (28015)  aynadan alırsak kararan aynayı nasıl kullanacağız :rofl:

Talat sen benim montaj fotolarına bakmadın herhalde, kararan aynaya bir etkimiz yok. Kablo falan kesmiyoruz, Aynanın elektrik soketinin arkasına kablo uçlarımızı iktirerek vede sonrasında kürdan ucu gibi bir şey ile sıkıştırarak elektriği rahatlıkla alabiliyorsun. O kadar basit ki, eğer yaparsan bu kadar kafa yorduğuna pişman olacaksın.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Talat sen benim montaj fotolarına bakmadın herhalde, kararan aynaya bir etkimiz yok. Kablo falan kesmiyoruz, Aynanın elektrik soketinin arkasına kablo uçlarımızı iktirerek vede sonrasında kürdan ucu gibi bir şey ile sıkıştırarak elektriği rahatlıkla alabiliyorsun. O kadar basit ki, eğer yaparsan bu kadar kafa yorduğuna pişman olacaksın.

Eklediğin montaj resimlerine baktımda dediğin daha mantıklı geldi hafta sonu bende fırsat bulursam aynadan enerji alayım.Peki kontağı açınca enerji geliyor kontağı kapatınca enerji kesiliyor değilmi.Birde çakmaklık enerji ucunu tavan kaplamasının içine gizleme problemi var  çakmaklık aparatını söküp direk kamera bağlanmaz çünkü kamera 5 volt ile çalışıyor direk 12 volt alırsak kamera mefta olur. :)
@Murat Köse (28015)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Evet abi aynen o şekilde, bir kere basmada çalışmıyor, 2 basmada elektrik geliyor yada direk çalıştırınca elektrik geliyor. Ben o şekilde diye keşfettim geçenlerde ama pekte emin değilim %90 eminim yani :)

Abi kameranın 5V ile çalıştığına eminmisin? Benim alet ilede çakmaklık adaptörü geldi ama adaptörün içi boş sadece açma kapama düğmesi vardı üstünde. Yani 12V-24V a kadar çalışabiliyordu. Birde elin yatkın ise abi çok kolay bu işi çözebilirsin. Aklıma şu an için gelen bir çözüm mesela. Eskiden küçük altın plastik kapları olurdu, onun içine bu çakmaklıklara olan 5V dönüştürücüler varya USB çıkışlı ondan alıp içini açarsan ufacık bir devre var bu devreyi o küçük altın kabı gibi bir kaba silikon tabancası ile monte edersen süper olur. Al sana sağda solda saklanabilecek ufak bir adaptör. Daha küçük bir kap bile bulabilirsin. O adaptörleri büyük yapan kısım o çakmaklığa girmesi gereken kısım esas işlevi yapan devre ufacık birşey
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Evet abi aynen o şekilde, bir kere basmada çalışmıyor, 2 basmada elektrik geliyor yada direk çalıştırınca elektrik geliyor. Ben o şekilde diye keşfettim geçenlerde ama pekte emin değilim %90 eminim yani :)

Abi kameranın 5V ile çalıştığına eminmisin? Benim alet ilede çakmaklık adaptörü geldi ama adaptörün içi boş sadece açma kapama düğmesi vardı üstünde. Yani 12V-24V a kadar çalışabiliyordu. Birde elin yatkın ise abi çok kolay bu işi çözebilirsin. Aklıma şu an için gelen bir çözüm mesela. Eskiden küçük altın plastik kapları olurdu, onun içine bu çakmaklıklara olan 5V dönüştürücüler varya USB çıkışlı ondan alıp içini açarsan ufacık bir devre var bu devreyi o küçük altın kabı gibi bir kaba silikon tabancası ile monte edersen süper olur. Al sana sağda solda saklanabilecek ufak bir adaptör. Daha küçük bir kap bile bulabilirsin. O adaptörleri büyük yapan kısım o çakmaklığa girmesi gereken kısım esas işlevi yapan devre ufacık birşey

Seninki o zaman 12v ile çalışıyor abi, g1w-c 5v ile çalışıyor. Ek olarak soğuk silikon da iş görür, ya da sıcaklıkla sıkılaşan makaronlar.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Seninki o zaman 12v ile çalışıyor abi, g1w-c 5v ile çalışıyor. Ek olarak soğuk silikon da iş görür, ya da sıcaklıkla sıkılaşan makaronlar.

12V-24V arası çalışıyor Mutlu,

Makaron dediğim şeyde olmaz, ben o devreyi o altın kutusu gibi küçük bir şeye yapıştırmak için demiştim. Bu devreler o kadar küçük ki aklınız şaşar :) En ufağından bir Çakmaklık usb adaptörünün içinden  baş parmak tırnağı kadar  devre çıkıyor. ufak ve ince, gerisi çakmaklıktan elektrik almak için uzunluk ve de usb portları
THE END