0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Önceki mesajlarıma bakın Aydın Bey, bu kamerayı alma sebebim hareket sensörünün olması.
Neden devre takacaksın Talat hocam?
Talat Bey! kameranız gelsin bir deneyin belki devreye ihtiyaç olmayacak. Benim kamerada lazım oldu şöyleki; kameranın kendisinde 10sn gecikmeli açılma var onu ayarladım diyelim, aracı çalıştırıken kontağı ilk 1. kademe çevirdikten sonra bir müddet bekleyip bazı ışıkların sönmesi gerekiyor ya, onları beklemek duruma göre (hava sıcaklığından tutun, kendi dalgınlığıma göre) 7-10sn sürüyor, tabi 1. kademe kontağı çevirdiğimde kamera 10sn için saymaya başlıyor. ben 2. kademe (marş) için kontağı çevirdiğimde kamera çoğu zaman açılmış oluyordu, marş esnasında araç elektriğinde bi gidip gelme durumu oluyor o sırada benim kamera sapıtıyordu, reset tuşuna basmadan düzelmiyordu. ben kameranın 10sn gecikme süresi az olduğu için ilave gecikme için röle yaptırmıştım.Talat Bey kameranız gelsin dediğim gibi bir deneyin belki ihtiyacınız olmaz röleye falan. Elektrik alma konusunda kameranız geldikten sonra Ankaradasınız bi çayımızı içmeye gelirsin, benim aracı incelersin kabloyu gizleriz tavan döşemesi arasına, oradan kapı fitili içinden torpido gözünün altına veya sürücü tarafına pedalların oraya falan.
Hareket sensör hemen hemen hepsinde mevcut hocam, enerji yoksa nasıl devreye girecek ki ??
abi kamerada öyle bir özellik var mı? varsa bana 10 sn rahat yeterki:)
Hesaplamalar ve diğer bilgiler önceki mesajlarımda var. Aküye direk bağlamayı planlıyorum
Talat, Mustafa Beydeki durum bizde yok. Bizimkisi debriyaja bas düğmeye bas şeklinde, birde onun arabası dizel herhalde beklemesi gerekiyor. :tamam:Bu arada ben bilmeden bir güzellik yapmışım demek ki alete Çakmaklıktan enerji alırsan Mustafa beyin dediği gibi debriyaja basmadan düğmeye basınca elektrik geliyor, ama aynadaki elektrik sadece araba çalışınca geliyor. Yada ben öyle düşünüyorum. Geçen arabaya bindiğimde tek kademe açtım, çakmaklığa bağlı olan tablete elektrik geldi. Baktım benim yeni ayna çalışmıyor ufaktan tırstım, sonra debriyaja basarak arabayı çalıştırdım Kamera çalışmaya başladı. 10 dolar verip başka birşey alacağına içine sinen birşeyi al O 10 dolar verip şunu da alaydının sınırı yok be Şimdiden hayırlı olsun güle güle kullan Mesaj Birleştirildi: Nisan 27, 2015, 22:55:23Mutlu bu kameranın ekranı kapalı kalıyor mu çekim yaparken? Var mı bir bilgin? Şundan sordum gecenin bir vaktinde arabanın camında ışığı yanan birşey çevreden bazı şeref yoksunlarının dikkatini çekebilir.
Ekranı istediğin zamana ayarlayabiliyorsun abi isterse devamlı kapalı isterse çalışmaya başladıktan sonra 5-10-15 dk sonra otomatik kapanıyor.
Bence sag sütünden degilde şöför tarafından kabloyu saklayarak indirip sigorta kutusundan kontak açıldığı zaman enerjilenen bir sigortadan artı ve eksi uç alarak çakmaklık adaptörününe lehimleyerek etrafını bant ve sünğerle sararak uygun bir yere saklamak daha güzel olur.Hatta birde sigortadan alınan kabloya birde açma kapama butonuda eklenebilir.Tabiki buda bir fikir.
Elektrikçi beş dakikada yapabilir bende bu şekilde yapsam daha güzel olacak küllük kapağı devamlı açık ve enerjiyi burdan aldığımdan görüntü kirliliği oluyor.Çakmaklığı söküp arkasından bile bağlantılardan enerji alınabilir.
abi elektrikçilere de ne bileyim güvenemiyorum ki @Murat Köse (28015) aynadan alırsak kararan aynayı nasıl kullanacağız
Talat sen benim montaj fotolarına bakmadın herhalde, kararan aynaya bir etkimiz yok. Kablo falan kesmiyoruz, Aynanın elektrik soketinin arkasına kablo uçlarımızı iktirerek vede sonrasında kürdan ucu gibi bir şey ile sıkıştırarak elektriği rahatlıkla alabiliyorsun. O kadar basit ki, eğer yaparsan bu kadar kafa yorduğuna pişman olacaksın.
Evet abi aynen o şekilde, bir kere basmada çalışmıyor, 2 basmada elektrik geliyor yada direk çalıştırınca elektrik geliyor. Ben o şekilde diye keşfettim geçenlerde ama pekte emin değilim %90 eminim yani Abi kameranın 5V ile çalıştığına eminmisin? Benim alet ilede çakmaklık adaptörü geldi ama adaptörün içi boş sadece açma kapama düğmesi vardı üstünde. Yani 12V-24V a kadar çalışabiliyordu. Birde elin yatkın ise abi çok kolay bu işi çözebilirsin. Aklıma şu an için gelen bir çözüm mesela. Eskiden küçük altın plastik kapları olurdu, onun içine bu çakmaklıklara olan 5V dönüştürücüler varya USB çıkışlı ondan alıp içini açarsan ufacık bir devre var bu devreyi o küçük altın kabı gibi bir kaba silikon tabancası ile monte edersen süper olur. Al sana sağda solda saklanabilecek ufak bir adaptör. Daha küçük bir kap bile bulabilirsin. O adaptörleri büyük yapan kısım o çakmaklığa girmesi gereken kısım esas işlevi yapan devre ufacık birşey
Seninki o zaman 12v ile çalışıyor abi, g1w-c 5v ile çalışıyor. Ek olarak soğuk silikon da iş görür, ya da sıcaklıkla sıkılaşan makaronlar.