0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yahu arkadaşlar bu ER 300 Turanza'lar bu kadar mı kötü? Madem bu derece kötü üretimden kalkması lazım. Biraz abartıyorsunuz gibime geliyor veya nasıl araba kullanıyorsunuz anlayamadım. Hadi eski arabalarımda kullandığım Bridgestone'leri bir kenara bırakayım. ER 300 Turanza'ları bu arabam ile birlikte 3370 km dir kullanıyorum ve yağmurda da kullandım ve fren yapınca durdum. Savrulma yaşamadım, şeritten çıkmadım, ABS desen devreye girmedi, virajda savrulmadım, gidip de 70 ile girilecek FB stadı arkasında ki keskin viraja 120 ile girersem savrulurum tabi. Eh yani abartı düzeyde de gürültü hissetmedim. Farklı arabalar da kullandım Michelin olsun Goodyear marka olsun farklı lastiklere sahip olan. Ama yani nasıl bu kadar hassassınız anlamış değilim. 21 yıldır araba kullanırım ama bu derece hassas lastik testi yapmadım. Valla şu yorumlara göre işiniz çok zor. Kullandığım arabalarımın ve diğer kullandığım arabaların son hızlarına da çıktım. Hepinize iyi sürüşler. Bence yediğiniz yemeğin içinde sinek aramaya benzemiş bu durum. Bir başkasına göre de MICHELIN berbat lastiktir, diğerine göre CONTINENTAL..! Bu böyle uzar gider.
Bu arada pek araştırmadım ama; 185/65/14r falken istiyorum. 175 yerine 185'te karar kıldım. Kullananlardan bilgi alabilsem memnun olurum. Bu falken petlas fabrikasında mı üretiliyor, ortaklık mı var.... Valla dedikodu, dedikodu, hurafe bilmem birşeyler... Net bilgi istiyorum "bilenlerden". Vesselam. Okuyana cevap verene teşekkürler...
Allah kimseyi Auriste Turanza kullanacak hale düşürmesin derim abi.Beni en iyi sen anlarsin.52 bin km deki lastiklerim hala disleri vardi ya.[emoji1] Ki sayisiz el freni,patinaj,hor kullanima rağmen.
GüvenlikKuru zeminde frenleme 8,1 /10Islak zeminde frenleme 6,8 /10Islak zeminde yol tutuşu 8,3 /10Suda kızaklama 7,5 /10KonforYol tutuşu 9,1 /10Yol pürüzlerini kavrama 8 /10Yuvarlanma gürültüsü 5,7 /10TasarrufKullanım ömrü 6,3 /10Yakıt tasarrufu 4,2 /10 Rezulteo test sonuçları bunlar.O kadar da kötü değil.Linçlik bir lastik olduğunu düşünmüyorum.
İlkenin fotodaki kadar değil benimkiler ama çok da aşırı bi farkımız yok. O fark da İlkenin el frenini birazcık fazla kullanmasından
Lastigin 2. Senesinde gözlemlerini isteyecegim abim senden Benim 2012 uretimi er300. 27 bin kmlik lastigim.
O vidayı bilerek oraya yerleştirdiniz değil mi? [emoji4]
Kafama birşey takıldı. Lastiği alırken senesine üretildiği haftasına kadar bakıp en yeni lastiği almaya çalışıyoruz ama nedense arabaya taktıktan sonra neden bu durumu hiç önemsemiyoruz merak ediyorum.
Dediginden birsey anlayamadim abim. Lastigi araca taktiktan sonra niye tekrar tarihe bakalimki alirken baktik ustune 5 sene koyup ona gore tarih belirledik kafamizda. Mesela ben arkalardaki turanzalari 2017 de veya 50 bin kmde yenileyecegim. Ondeki egpleri 2019 da veya 50 bin kmde yenileyecegim