0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bridgestone'leri tek seven ender kişilerdenim herhalde. 1999 yılından beri Bridgestone kullanıyorum. 90 model 131 arabama 99 yılında Bridgestone SF 215 taktırmıştım. Hatta askerden yeni gelmiştim ve babam değiştirmişti lastikleri ve "madem arabayı yenileyemedim, lastikleri değiştireyim de oğlum yeni lastikler ile kullansın" demişti. 2005 Symbol arabam da iki kere Bridgestone B330 Evo kullandım. Symbol ve 131'in ilk sahibiydim. Symbol'de ilk aldığımda Good Year vardı memnun kalmadım şahsen. 2009'da 41 bininci km'de Bridgestone B330 Evo taktırdım ve 2012 yılı 116 bininci km de değiştirip ikinci Evo'ları taktırdım ve 4.5 ay önce Symbol'ü sattığım 145367. km'de ikinci Evo'lar üzerindeydi. Bu Corollayı alırken baktım ki lastikler Bridgestone Er 300 Turanza ve sevincimden havalara uçup öptüm lastikleri desem yeridir. Konforsuz ve sert lastik olabilir ama kolay yıpranmaz hele de bozuk yollar da iyi gider. Şu an 3000 küsür km deyim ve sırf konforlu ve sessiz lastik olsun diye keyfen atacak halim yok Bridgestone Er 300'leri. Değişim zamanı geldiğinde yine Bridgestone alırım. Ha, Turanza almam da başka modelini alırım. Kısaca ben BRIDGESTONE seven biriyim. Ve şimdi ki yorumum biraz sert olacak ama. Donanım haber de var bazen bu tipler. Adam sıfır km araba alıyor ve 5000 km sonra "bu lastikler kötü, satıyorum yerine yumuşak ve sessiz lastik alıyorum" diye konu açıyor. Bu hoş bir şey değil. Bu israftır.
Sana katılıyorum burak'çım 2 defa ER300 Turanza kullandım, tarlaya da girdim o lastiklerle yazlık yollarında, taşlık yollarda da gezdim tık demedi..Daha öncede belirtmiştim bir daha alır mıyım diye evet neden olmasın Bak şu an benim arabada Primacy 3 var.. Lastik ömrünü tamamlasın michelin almayı düşünmüyorum çünkü bunlarda çok çabuk eriyor,eridi hatta
er 300 ses , tasarruf ve ıslak zemin tutuşu iyi olmayan ama dayanıklı bir lastik. eskiden yollar kötüyken benim için dayanıklılık önemliydi artık daha yumuşak lastik arar oldum. israf olacağını düşünmesem bende değişecektim. belki gelecek yıla değişirim..
Er 300 ün hangi ölçüsü bu?? Toyota bayisinde lastik etiketli 205/55/16 vardı değerler F/F ti, resmen üniversitede dersten kalan öğrenci gibi Er300 taşlı yollarda fln fren mesafesi iyi, tutunma olarak ıslak haricinde iyi, arada sıkıntıdan zorlasamda bırakmadı araba kendiniGerçekten israf, bayiler hangi lastiği tercih edeceğimizi sorsalar keşke, işte o zaman farklı marka isterimBaşta bende aileme ısrar ettim yeni iken satalım kurtulalım diye. Araç evdeyken sakin kullanılıyor, eee dedim ne gerek var o zaman Bitene kadar devam. Oda ortalama 40.000 belkide 50.000
91 h galiba bizimkiler 91 v imiş ama ondada pek fark yok
Abs li araçlarda sert lastik sanki kuru zemin de ani frenlemede abs yi daha erken vede daha düşük hızlarda dahi devreye sokuyor yoksa bana mı öyle geliyor anlamadım. Mesaj Birleştirildi: Nisan 15, 2015, 11:56:06Kış lastiği gibi yakıt tüketimi var maşallah
Bizim auriste Turanza var biz gayet memnunuz lastikten sizler ne sıkıntısını yaşıyorsunuz bilmiyorum Yine benim corollada kumho ecst diye bi lastik var ben ondanda memnunum Astra'mız var bide ondada 2004 model turanza var ondanda memnunum Daha doğrusu ben bu zamana kadar lastik ayrımı yapmadım,nasıl oluyor lastikten memnuniyetsizlik önce onu bi bilmem gerekiyor galiba. Benim gibi aracı zorlamadan kullanan biri hiç bir lastiği ayırt edemez galiba