Gönderen Konu: Avensis T27 DVR Montajı hakkında  (Okunma sayısı 14812 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis T27 DVR Montajı hakkında
« Yanıtla #60 : Nisan 18, 2015, 15:13:55 »
murat  daha öncede konuşmuştuk benim bu ürüne karşı ön yargım vardı ama iyi yapmışsın üründe mantıklı  işçilikte sana sorum kontagı açtığında kayıt başlıyormu ve kayıt esnasında  aynada kayıt görüntüsü varmı yani aynanın üzerinde görüntü akıyormu yoksa bir dügmeye basıncamı anlık ön kamera  görüntüsünü ekrana aktarıyor
arka kamerayı mutlaka 1-2 vida ile sabitle bizim insanımız çok meraklı yada bilgisiz benim başıma geldi bu deyip elleyenmi istersin bagaj açma butonu zannedip kurcalayanmı kamera olduğunu anlayıp almak isteyenmi sonun benim kamerayı çıkartmışlardı birde yazın sıcakta bant açıyor bu yüzden  1 vida sabitle
kamera konumuna gelince  mümkün olduğu kadar ortada olsun birde arkayı değil yeri göstersin biraz k,, mesafe ayarı yap
kameranın mantığı ölü noktayı görmek kamera direk 90' olursa  arkaya dönüp bakmakla kameraya bakmak arasında fark olmuyor ama biraz aşagı egip tamponun ucunu gösterirsen 1 parmak kalana kadar yaklaşırsın
güle güle kullan mantıklı  ve güzel birşey yapmışsın
bende o plastiği çok yıpramıştım resimlerini indirince gördüm
paylaşımın teşekkürler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Nisan 18, 2015, 15:13:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Nisan 18, 2015, 15:33:51 »
Teşekkürler Abi sağolasın  :saygi:

Evet konuşmuştuk ama aklıma bu tip ürün çok yattığından aldım abi, DVR olayıda artısı oldu. Benim sıkıntım malum arkayı görecek kamera koymaktı ve konsola konacak monitörü pek istemiyordum. Bu şekilde derli toplu olacağını düşünüp sipariş ettim abi.  ::)

Evet abi, bu aynadaki elektrik kontağı açınca geliyor, her daim elektrik yokmuş o aynada , dahada iyi oldu, kontağı açınca elektrik gelince cihaz kendisini açıyor ve hemen kayıt etmeye başlıyor. Menüden bu özelliği iptal edebiliyorsun ama bu şekilde açar açmaz kayıt olması uğraştırmıyor. Ben açık bıraktım. Cihaz açılır açılmaz ekrana görüntü geliyor, 4 çeşit görüntü seçeneği var. 1 sadece ön tarafı, 2 ön tarafı gösterirken sağ üst köşesinde küçük arka tarafı,3 sarka tarafı gösterirken küçük sağ üst köşede ön tarafı, 4 sadece arka tarafı göstermesi için düğmesi var. basarak modları değiştirebiliyorsunuz.

Aynada görüntü devamlı dursun isterseniz menüde seçenek var, devamlı 15 sn -30 sn vb gibi uyku moduna geçebiliyor. yada düğmesine basarak manuel  görüntüyü kapatabiliyorsunuz. Arka planda kayıt işlemi devam ediyor.

Arka kamerada vida kullanmadım abi, vidası vardı ama delmek istemedim ama aklımda 1 vida atacağım yada servise gidince attıracağım bir vida. Şu anda dikkatli bakan olmazsa kamera çok görünmüyor. tam plakanın siyah çerçeve kısmında. Bu arada plakanında plastik çerçevesini falan söktüm, direk arabaya yapıştırdım plakayı. Araba siyah olunca kamerada siyah olunca neredeyse uzaktan hiç belli olmuyor.

Kamera konumu tam ortada değil abi, malum açma kapama düğmeleri var ortada ama tam ona yakın sol tarafına monte ettim. Plaka lambası ile açma düğmesi arasındaki plastik kısmın altında. Video görüntüsü koymuştum arka kameranın, pek sıkıntılı durmadı tam ortalamış gibi görüntü veriyor arkada ve kamera açısıda geniş açılı olduğundan bana göre süper gösterdi.

Yeri gösteriyor abi ama tam tampon ucunu gösteremedim çünkü montajını yaptığım yerde plakanın tenekesinin üstüne bindi kamera :) Geri vitese atınca ekranda çizgiler çıkıyor, bende şimdi o çizgilerin hangisinde benim tampon ucu var onu ayarladım kendime ona göre hareket ediyorum abi. Ama çok fazla tecrübe edemedim hala daha alışkanlık arkaya çevirip bakıyorum kafamı :) Aleti taktıktan sonra herhalde bir 20-30 dakika falan tecrübem olmuştur. Nasip bakalım alışmaya çalışacağım. İlk geri vites kamerası tecrübem olacak.

O plastik kısma daha bakamadım, öyle bıraktım yaza belki müsait zamanım olursa söküp kabloyu içinden geçirebilirim ama bu şekilde de kablo bağı ile pek sıkıntı olmadı. Gerçi elimde siyah kablo bağı yoktu beyaz vardı sırıtıyor ama olsun :) İşimi gördüm ya çok hoşuma gitti. El emeği göz nuru, çok korkuyordum ama yapınca bir hoş oldum :)

2 video vardı abi gördünmü arka kamera ile alakalı, orada arkamda Ford Transit var yaklaşık aramızda 30-50 cm var ve her yerini gösteriyor kamera, açısı çok hoşuma gitti.

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Nisan 18, 2015, 16:08:57 »
arada atlamışım  şimdi seyrettim videoyu tamam mükemmel olmuş ideal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #63 : Nisan 18, 2015, 16:17:13 »
arada atlamışım  şimdi seyrettim videoyu tamam mükemmel olmuş ideal

Sağolasın abi, görüşlerin benim için çok önemliydi.  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #64 : Nisan 19, 2015, 20:18:57 »
Arka kameranın dıştan görünümü

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Nisan 19, 2015, 20:40:30 »
Güzel olmuş hocam ama bilmeyenler bagaj açma butonu diye basar  :lol:
Güle güle kullanın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #66 : Nisan 19, 2015, 20:49:04 »
Yetkili servislerde orjinal kamera varmıdır ki? Aklımda o var şimdi de, orjinal o plaka lambasına takılanlardan varsa onlardan alıp taktırmak bu kamerayı da arabanın önüne monte etmek düşüncesindeyim :) Göremediğim her yere kamera takacağım bu gidişle :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Nisan 25, 2015, 10:20:51 »
@Talat Serkes (28471) Talat Bey Kusura bakmayın geç cevap verdim. Zamanlayıcı rölenin hazırını ebaydan aldım ancak tam istediğim gibi olmadı, onda sıkıntı şöyle oldu, aracın kontağını ilk kademe (AC) çevirdiğinizde elektrik alıyor, röle saymaya başlıyor, AC ile ON arasında bir müddet beklemek gerekiyor sonra kontağı çevir diğinizde kısa bir süreliğine araçta elektrik gidi geliyor o esnada rölede de elektrik gidip geliyor buda benim kamerada sıkıntı çıkartıyordu. Bunun üzerine Ankara/Ulus ta yaptırdım, yanlış hatırlamıyorsam 30TL idi.

http://www.aliexpress.com/item/Hot-Sale-5V-1-Channel-Relay-Module-With-Optocoupler-H-L-Level-for-Arduino-New-Time/32298040253.html

hocam şöyle bir ürün alsak mesela  kameranının şarj kablosuna monte etsek araç çalıştıktan 10 sn sonra çalışsa nasıl olur ki
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Nisan 28, 2015, 17:19:12 »
http://www.aliexpress.com/item/Hot-Sale-5V-1-Channel-Relay-Module-With-Optocoupler-H-L-Level-for-Arduino-New-Time/32298040253.html

hocam şöyle bir ürün alsak mesela  kameranının şarj kablosuna monte etsek araç çalıştıktan 10 sn sonra çalışsa nasıl olur ki

Talat bey, ben şöyle bir  devre yaptım. Yaklaşık 19-20 saniyelik bir gecikme sağlıyor. Elimde bulunan malzemeleri değerlendirdim. Diyot: 1N4001  yazmayı unutmuşum.

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Nisan 28, 2015, 18:01:09 »
Talat bey, ben şöyle bir  devre yaptım. Yaklaşık 19-20 saniyelik bir gecikme sağlıyor. Elimde bulunan malzemeleri değerlendirdim. Diyot: 1N4001  yazmayı unutmuşum.

hocam ben bunu beceremem ki :)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Nisan 28, 2015, 18:05:51 »
Yetkili servislerde orjinal kamera varmıdır ki? Aklımda o var şimdi de, orjinal o plaka lambasına takılanlardan varsa onlardan alıp taktırmak bu kamerayı da arabanın önüne monte etmek düşüncesindeyim :) Göremediğim her yere kamera takacağım bu gidişle :)

Murat abi dashcam bir kameralarının olduğunu sanmıyorum. Fakat geri görüş kamerası var fakat gereksiz pahalı. Aldığım G1W-C kayıt kamerasının video çıkışı var. 7" bir ekran alarak sürekli geriyi de gösteren bir geri görüş kamera sistemine de sahip olacağım.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Nisan 30, 2015, 10:46:43 »
hocam ben bunu beceremem ki :)

Zaten aliexpressten alacağınız  ürün de  bundan farklı değildir. Benim elimden geldiği için yaptım. Şu an problem yok bakalım. Çevrenizde elinden gelen birisi varsa kolayca yapılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #72 : Nisan 30, 2015, 10:54:47 »
Arkadaşlar arabada bir yere elektrik kablosu çekeceğiz diyelim, bu kabloların bir özelliği varmıdır? Kaçlık olur normal elektrikçilerden tedarik edilir mi yoksa oto elektrikçilerde mi olur?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Nisan 30, 2015, 11:01:43 »
@Murat Köse (28015) Çekilecek akıma göre genelde 0,75mm² – 6mm² aralığındaki çok telli izoleli kalaylı ve kalaysız oto kabloları kullanılıyor, oto elektrikçilerde bulabilirsin hocam.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #74 : Nisan 30, 2015, 11:09:10 »
@Murat Köse (28015) Çekilecek akıma göre genelde 0,75mm² – 6mm² aralığındaki çok telli izoleli kalaylı ve kalaysız oto kabloları kullanılıyor, oto elektrikçilerde bulabilirsin hocam.

Aytaç hocam normal 0.75 lik elektrik kablosu kullansam ne sıkıntısı olur mesela? Arabada modül vb şeyler takarken kablolar çok sertti farklı mı ki diye düşündüm.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Nisan 30, 2015, 11:15:16 »
Aytaç hocam normal 0.75 lik elektrik kablosu kullansam ne sıkıntısı olur mesela? Arabada modül vb şeyler takarken kablolar çok sertti farklı mı ki diye düşündüm.

Sorun olacağını sanmam aynı işi görür bence. Ancak oto kablolarınnda kullanılan malzemelerin önemli teknik hususları varsa onu bilmiyorum. Önemli olan çekilecek akıma göre doğru kalınlıkta kablo kullanmak.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #76 : Nisan 30, 2015, 11:23:49 »
Nasipse bu haftasonu memlekete gideceğim de işsizlikten belki arkaya aldığım reflektörleri takarım diye düşündüm. Elimde bol miktarda elektrik ve ağ kablosu var ama bu araçta kullanılan kablolardan yok :) Ledler yanacak geri vites - normal  gece lambası - birde fren lambası olarak 3 kablo çekeceğim. 0,75 lik kablo yeter diye düşünmüştüm de. nasip bakalım
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Nisan 30, 2015, 12:14:00 »
Murat abi emeklerine sağlık. Araçta kullanılan kabloların sert olma sebebi ısıya ve esnemeye karşı dayanıklı olması 0.75 kaliteli olanlar var biraz daha etli veya 3x1.5 seyyar üçlü priz kablolarda kullanılan kablo işini görür. Lambalara ayrı ayrı ucları bağlarsan yükte azalır ledler çok akım çekmez fakat uzun vade için sağlıklı olur 0.75 2x0.75 3x 075 çeşit çok oto elektrik malzemesi satan yerlerde siyah renkte oluyor diğer normal elektrik kabloları beyaz renkte biraz sırıtabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #78 : Nisan 30, 2015, 13:14:15 »
Murat abi emeklerine sağlık. Araçta kullanılan kabloların sert olma sebebi ısıya ve esnemeye karşı dayanıklı olması 0.75 kaliteli olanlar var biraz daha etli veya 3x1.5 seyyar üçlü priz kablolarda kullanılan kablo işini görür. Lambalara ayrı ayrı ucları bağlarsan yükte azalır ledler çok akım çekmez fakat uzun vade için sağlıklı olur 0.75 2x0.75 3x 075 çeşit çok oto elektrik malzemesi satan yerlerde siyah renkte oluyor diğer normal elektrik kabloları beyaz renkte biraz sırıtabilir.

Allah razı olsun sağolasın  :saygi:

Benimde niyetimde dediğin kabloların içini kullanmak vardı, 3 kablolu olan seyyar 3lü fiş kablosu :) Ama onlar kalın gelirler herhalde bu mevcut arabanın kablolarına bağlayabilmek için. Yeterli gaza gelmedim daha Yaşar, bakalım nasip memlekete gidince durum belli olacak. Alet edevatı arabaya koyayımda hazır bulunsun bari. Gerçi bizimkiler kesin kızarlar, arabaylamı ilgileneceksin diye... Tatilleri hiç sevmiyorum  :olu: :olu: :olu: Renkte sıkıntı olmaz herhalde, tamponun içinde duracak.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Nisan 30, 2015, 13:55:27 »
Nasipse bu haftasonu memlekete gideceğim de işsizlikten belki arkaya aldığım reflektörleri takarım diye düşündüm. Elimde bol miktarda elektrik ve ağ kablosu var ama bu araçta kullanılan kablolardan yok :) Ledler yanacak geri vites - normal  gece lambası - birde fren lambası olarak 3 kablo çekeceğim. 0,75 lik kablo yeter diye düşünmüştüm de. nasip bakalım

Şu reflektörleri merak ettim Murat bey. Özellikle gündüz performanslarını. Takınca bizim içinde videolu bir test yaparsınız inşallah.