0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arada atlamışım şimdi seyrettim videoyu tamam mükemmel olmuş ideal
@Talat Serkes (28471) Talat Bey Kusura bakmayın geç cevap verdim. Zamanlayıcı rölenin hazırını ebaydan aldım ancak tam istediğim gibi olmadı, onda sıkıntı şöyle oldu, aracın kontağını ilk kademe (AC) çevirdiğinizde elektrik alıyor, röle saymaya başlıyor, AC ile ON arasında bir müddet beklemek gerekiyor sonra kontağı çevir diğinizde kısa bir süreliğine araçta elektrik gidi geliyor o esnada rölede de elektrik gidip geliyor buda benim kamerada sıkıntı çıkartıyordu. Bunun üzerine Ankara/Ulus ta yaptırdım, yanlış hatırlamıyorsam 30TL idi.
http://www.aliexpress.com/item/Hot-Sale-5V-1-Channel-Relay-Module-With-Optocoupler-H-L-Level-for-Arduino-New-Time/32298040253.htmlhocam şöyle bir ürün alsak mesela kameranının şarj kablosuna monte etsek araç çalıştıktan 10 sn sonra çalışsa nasıl olur ki
Talat bey, ben şöyle bir devre yaptım. Yaklaşık 19-20 saniyelik bir gecikme sağlıyor. Elimde bulunan malzemeleri değerlendirdim. Diyot: 1N4001 yazmayı unutmuşum.
Yetkili servislerde orjinal kamera varmıdır ki? Aklımda o var şimdi de, orjinal o plaka lambasına takılanlardan varsa onlardan alıp taktırmak bu kamerayı da arabanın önüne monte etmek düşüncesindeyim Göremediğim her yere kamera takacağım bu gidişle
hocam ben bunu beceremem ki
@Murat Köse (28015) Çekilecek akıma göre genelde 0,75mm² – 6mm² aralığındaki çok telli izoleli kalaylı ve kalaysız oto kabloları kullanılıyor, oto elektrikçilerde bulabilirsin hocam.
Aytaç hocam normal 0.75 lik elektrik kablosu kullansam ne sıkıntısı olur mesela? Arabada modül vb şeyler takarken kablolar çok sertti farklı mı ki diye düşündüm.
Murat abi emeklerine sağlık. Araçta kullanılan kabloların sert olma sebebi ısıya ve esnemeye karşı dayanıklı olması 0.75 kaliteli olanlar var biraz daha etli veya 3x1.5 seyyar üçlü priz kablolarda kullanılan kablo işini görür. Lambalara ayrı ayrı ucları bağlarsan yükte azalır ledler çok akım çekmez fakat uzun vade için sağlıklı olur 0.75 2x0.75 3x 075 çeşit çok oto elektrik malzemesi satan yerlerde siyah renkte oluyor diğer normal elektrik kabloları beyaz renkte biraz sırıtabilir.
Nasipse bu haftasonu memlekete gideceğim de işsizlikten belki arkaya aldığım reflektörleri takarım diye düşündüm. Elimde bol miktarda elektrik ve ağ kablosu var ama bu araçta kullanılan kablolardan yok Ledler yanacak geri vites - normal gece lambası - birde fren lambası olarak 3 kablo çekeceğim. 0,75 lik kablo yeter diye düşünmüştüm de. nasip bakalım