0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sorun yok arka çamurlukların da davlumbazı olmayan içerideki sürücü tarafı hariç düğmelerinde ışıklandırması olmayan vs vs 1.4 dizel motoru ve yağ yakma problemi kronikleşmiş 85.340 tl Corolla ile devam sorun yok.
Yağ yakan dizel COROLLA ve arka davlumbaz ile ilgili ;
Aslında yine aynı konuya geliyor konu araba fiyatlarının yuksek vergilerden dolayı genel olarak yuksek olusu. Burda onemli olan alacagınız arabanın icinize sinmis olması. Konu yine bir sekilde DSG ye gelmis , yazılanlar konusulanlar elbette ortada ama sahsi gorusum bende yakın cevremden 3 tane DSG zede tanıyorken tercihlerimin dısında olacaktır.
bir şerh koyalım toyota da yakın zamana kadar güvenlik donanımlarının bazılarını üst paketlere koyuyordu. yeni yeni standart yaptı.bu arada diğer firmalarda zorunluluktan artık güvenlik paketlerini boş donanımlara standart olarak koyuyorlar.Sonuç toyotanın bu konuda + yanı kalmadıeğer güvenlikj donanımı bonkör araç isterseniz yıllardan beri mitsubishi ülkemizde en baz donanımlarda tüm güvenlik donanımlarını standart koyuyordu zaten.Şunu itiraf edelim.kaç yıldır dizel motoru güncellemekten aciz 90 hp komik d4d motor ve davlumbazsız araç satıp insanları alaya alan bir firma hala bu ülkede iyi satış rakamı sağlıyorsa nedeni geçmişteki sorunsuzluk imajıdır.C sınıfı araç bakan bir adam 90 beygirlik geçmişi kötü donanımı kuş kalmış bir corolla mı alır.yoksa kendi kendine park edebilen focus mu yada 136 hp astra mı?Ya da marka algısına bakmayıp gırtlak dolusu skoda seat mı?eğer bir insan bunlara bakarak hala corolla alıyorsa tek nedeni kafam ağrımasın kardeşimdir....Ha diğer modellerde artık iyi ama bu algıyı oturtmaları daha uzun sürecek.Son söz: Sözüm toyota gibi sevdiğim bir firmaya değil ülkemizde hain arap dağıtıcılaradır...
C sınıfı araç bakan bir adam 90 beygirlik geçmişi kötü donanımı kuş kalmış bir corolla mı alır.yoksa kendi kendine park edebilen focus mu yada 136 hp astra mı?Ya da marka algısına bakmayıp gırtlak dolusu skoda seat mı?
90 beygir başta bana az gibi gelmişti ancak günlük kullanımda yeterlizaten 136 beygirlik aracıda 2000 4000 devir arası kullanıldığında aşağı yukarı 90-100 beygir güç üretecektir.o yüzden benzinli aracı 5000 üzeri kullanmıyorsanız zaten aynı performansı elde ediyorsunuzdur.benim corolla da kendi kendine park ediyor güzel bir özellik ancak corolla alan birçokkişi ne gerek var deyip almıyorlar. bir çok markada donanım ekledikçe birbirine yakın fiyatlara geliyor.firmalar o hesabı zaten yapıyorlar.
Opsiyon konusunda ise focusun 90000 tl lik aracıyla corollanın 85000 tl ye satılan premium donanımı kıyaslanamaz bile 75000 gibi rakama satılan düz titanium focus premium corollaya eş değerdir hatta fazlası vardır eksiği yoktur . Aradaki 10000 tl farkı da gidip 1.4 dizel corollaya vereceğime focusa opsiyon ekletirim .
astra dizel 1.6 da 136 hp üreteiliyor hocam. yani çok gelişmiş bir motor.
doğrudur sonuçta 1.6 ama aynı motorun 110 bg versiyonuda var yani yazılımsal bir değişiklik var gibi.onunda otomatik versiyonu yokmuş mesela yani benim demek istediğim tüm markalar belli kriterlere göre bir fiyat seviyesi belirleyip o şekilde satış yapıyor.mesela en pahalı vw 2-3 bin ucuza toyota ondan 2-3 bin aşağı renault gibi..bazen bir özellik birinde oluyor diğerinde olmuyorama sonuçta aynı donanım seviyelerinde aralarında yine 3-5 bin fark sabit oluyor. öyle 10000 civarı bir fark olmuyor..siz hangisini alırsınız o ihtiyaç doğrultusunda tüketiciye kalmış tabiki.ben araç alırken hyundaiden çok yaktığı için yetiden de dsg sinden çekindiğim için vazgeçmiştim..
Herkes dsg nin sorununa takmış . Toyotanın mmt si çok mu sağlam oda ilk çıktığı yıllarda sorun yumağı idi . Dsg nin bu kadar konuşulma sebebi ise satış adedidir . Araştırma yapmadım ama ülkemizde otomatik şanzımanlar içinde en fazla satılanı büyük ihtimal dsg dir .
Zafer bey bu konuda yağ yakmanın, davlumbazın, auto cam kumandasının ne işi var peki ? Bunları siz söylediniz.