Gönderen Konu: SIFIR (0) KM 2014-2015 MODEL YILI (C) SINIFI TÜM MARKA VE MODELLER FİYAT LİSTESİ  (Okunma sayısı 11107 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Sorun yok arka çamurlukların da davlumbazı olmayan içerideki sürücü tarafı hariç düğmelerinde ışıklandırması olmayan vs vs 1.4 dizel motoru ve yağ yakma problemi kronikleşmiş  85.340 tl Corolla ile devam sorun yok.
listedeki tüm f,yatlar olması gerekenden fazla. hiçbiri o paraları hak etmiyor.
dizel yağ yakma kronik değil 30.000 km de şu ana kadar yağ yakmadı bundan sonrada yakmaz bence. ayrıca mmt şanzımandan da memnunum
araçta mekanik problem yok. sadece iç malzeme kalitesi düşük.
yiğidi öldürelim hakkını yemeyelim

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
Ynt: SIFIR (0) KM 2014-2015 MODEL YILI (C) SINIFI
« Yanıtla #61 : Ocak 20, 2015, 09:35:43 »
Yağ yakan dizel COROLLA ve arka davlumbaz ile ilgili ;

2007 - 2013 arası Güney Afrika'da üretilen Corolla'lar da yağ yakma sorunu yaşanmış ve bu sorun Toyota servisleri tarafından garantiden halledilmiş. Yeni kasa dizel Corolla'lar da yağ yakma sorunu yok. Ayrıca Haziran 2014 sonrası üretimlerde arka davlumbaz var. En baz donanım LIFE olan bende bile var arka davlumbaz. Ve yine ilaveten, Corolla'da diğer rakipleri ile ufak tefek eksiklikler var. Mesela kap kara cam butonları, sürücü tarafı hariç tek dokunuşla açılmayan cam otomatikleri gibi. Ama şu bir gerçek ki Corolla'da metalik boya için fark ödemiyorsunuz. CLIO IV 1.2 bakmıştım ve metalik renk için 900 lira fark istendi. Ve yine Corolla'da en baz donanım LIFE ile en full donanım PREMIUM da tüm güvenlik ekipmanları standart. ESP (VSC) ABS, EBD, TRC, 7 hava yastığı, lastik basınç sensörü, yokuş kalkış desteği gibi güvenlik ekipmanları en baz donanımdan en full donanıma aynı. Bana göre önemli olan da budur. Jant kapaklı olmuş alaşımlı olmuş, sis farı olmuş veya olmamış, direksiyon deri olmuş veya olmamış çok da elzem değil.

C segmenti arabalar motor ve donanımlarına göre artık 55 bin liradan başlayıp 85 bin liralara çıkıyor. Bir FLUENCE'nin 1.5 DCI ve full donanımına opsiyon ekle 90 bin liraya fırlıyor. Aynı durum Jetta içinde geçerli ve bana göre VW arabaları ne hikmetse yüce Türk milleti tarafından çok abartılıyor. Yahu altı üstü bir JETTA. Bu araba 80'ler de vardı. Sonra kalktı yerini VENTO'ya bıraktı. 90'lar da EGE BANK'ın tüm arabaları VENTO idi ve plakaları 34 EGE ile başlıyordu. O zamanlar çalıştığım firmanın karşısında EGEBANK vardı ve garajında bir sürü lacivert 34 EGE plakalı VENTO vardı. 2000'ler de ve 90'ların sonunda VENTO yerini BORA'ya bıraktı. Allah için, yiğidi öldür hakkını yeme. BORA gerçekten klas arabaydı. Ve 2000'lerin ortasında BORA yerini tekrar JETTA'ya bıraktı. Tasarım olarak JETTA bana bir FOCUS gibi çekici ve sıra dışı gelmiyor. Sıradan, düz ve sade hatlara sahip. DSG sorunu ise cabası.

Nisan veya mart aylarında Kadıköy'den Göztepe'ye otobüs ile gelirken yanımda ki adam telefon ile görüşüyordu ve kulak misafiri oldum mevzu araba olunca. Adam 2012 model Passat almış ve DSG'li Passat almış. 20 bininci km'de DSG sorunu yüzünden şanzıman garantiden değişmiş. Ve 26 bin lira fiyat çıkmış. Ve adam arabayı satıp Honda ACCORD almış. Diğer ikinci arabası ise 2007 model LAGUNA imiş. Arkadaşına aynen şunları dedi. LAGUNA'yı sağa sola gitmek için kullanıyorum. ACCORD'u ise hafta sonu zevk için kullanıyorum. Araba alacaksan Japon'dan şaşma. YA Honda, ya Toyota, ya da SUBARU al bak keyfine. Atmosferikten şaşma. Turbo motorlar yağ yakıyor bir müddet sonra. İlla VW alacaksan eğer manual al DSG alma. Adam bunları yanımda konuştu ve Göztepe'de indiğim de halen konuşuyordu.

Ve patronumun arabası Passat Variant. 2009 model 1.4 TSI / 122 HP ve DSG'li. 2011 yılında ikinci el aldı. Dedim geçenlerde DSG sorunu yaşadınız mı siz diye ve bana benden önce ki sahibi yaşamış ve şanzımanı değiştirmiş dedi. Ben yaşamadım sorun dedi.
Diğer patronun ise (2 ortak) 2001 model BMW 320 arabası vardı ve 2012 model VW TIGUAN aldı ve o da 1.4 TSI / DSG'li. Bu araba benim sattığım o BMW'nin eline su bile dökemez diyordu.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Aslında yine aynı konuya geliyor konu araba fiyatlarının yuksek vergilerden dolayı genel olarak yuksek olusu. Burda onemli olan alacagınız arabanın icinize sinmis olması. Konu yine bir sekilde DSG ye gelmis , yazılanlar konusulanlar elbette ortada ama sahsi gorusum bende yakın cevremden 3 tane DSG zede tanıyorken tercihlerimin dısında olacaktır.
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ocak 20, 2015, 10:01:33 »
Yağ yakan dizel COROLLA ve arka davlumbaz ile ilgili ;

bir şerh koyalım toyota da yakın zamana kadar güvenlik donanımlarının bazılarını üst paketlere koyuyordu. yeni yeni standart yaptı.
bu arada diğer firmalarda zorunluluktan artık güvenlik paketlerini boş donanımlara standart olarak koyuyorlar.

Sonuç toyotanın bu konuda + yanı kalmadı

eğer güvenlikj donanımı bonkör araç isterseniz yıllardan beri mitsubishi ülkemizde en baz donanımlarda tüm güvenlik donanımlarını standart koyuyordu zaten.

Şunu itiraf edelim.
kaç yıldır dizel motoru güncellemekten aciz 90 hp komik d4d motor ve davlumbazsız araç satıp insanları alaya alan bir firma hala bu ülkede iyi satış rakamı sağlıyorsa nedeni geçmişteki sorunsuzluk imajıdır.

C sınıfı araç bakan bir adam 90 beygirlik geçmişi kötü donanımı kuş kalmış bir corolla mı alır.
yoksa kendi kendine park edebilen focus mu
 yada 136 hp astra mı?
Ya da marka algısına bakmayıp gırtlak dolusu skoda seat mı?

eğer bir insan bunlara bakarak hala corolla alıyorsa
tek nedeni kafam ağrımasın kardeşimdir....
Ha diğer modellerde artık iyi ama bu algıyı oturtmaları daha uzun sürecek.

Son söz: Sözüm toyota gibi sevdiğim bir firmaya değil ülkemizde hain arap dağıtıcılaradır...

***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
Ynt: SIFIR (0) KM 2014-2015 MODEL YILI (C) SINIFI TÜM MARKA
« Yanıtla #64 : Ocak 20, 2015, 10:03:13 »
Aslında yine aynı konuya geliyor konu araba fiyatlarının yuksek vergilerden dolayı genel olarak yuksek olusu. Burda onemli olan alacagınız arabanın icinize sinmis olması. Konu yine bir sekilde DSG ye gelmis , yazılanlar konusulanlar elbette ortada ama sahsi gorusum bende yakın cevremden 3 tane DSG zede tanıyorken tercihlerimin dısında olacaktır.

Konu neden DSG'ye geldi? Çünkü bizim yüce Türk milletine göre o fiyatları hak eden tek araba VW olup diğerleri hak etmez. Ondan geldi konu DSG'ye. TSI motorlar 2007'de ilk çıktığında 140 ve 170'lik çıktı. Sonra 140 kalktı 122 çıktı ve 170 kalktı 160 çıktı. Sonra 1.2 TSI 105'likler çıktı.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 20, 2015, 10:04:23
bir şerh koyalım toyota da yakın zamana kadar güvenlik donanımlarının bazılarını üst paketlere koyuyordu. yeni yeni standart yaptı.
bu arada diğer firmalarda zorunluluktan artık güvenlik paketlerini boş donanımlara standart olarak koyuyorlar.

Sonuç toyotanın bu konuda + yanı kalmadı

eğer güvenlikj donanımı bonkör araç isterseniz yıllardan beri mitsubishi ülkemizde en baz donanımlarda tüm güvenlik donanımlarını standart koyuyordu zaten.

Şunu itiraf edelim.
kaç yıldır dizel motoru güncellemekten aciz 90 hp komik d4d motor ve davlumbazsız araç satıp insanları alaya alan bir firma hala bu ülkede iyi satış rakamı sağlıyorsa nedeni geçmişteki sorunsuzluk imajıdır.

C sınıfı araç bakan bir adam 90 beygirlik geçmişi kötü donanımı kuş kalmış bir corolla mı alır.
 yada 136 hp astra mı?

eğer bir insan bunlara bakarak hala corolla alıyorsa
tek nedeni kafam ağrımasın kardeşimdir....
Ha diğer modellerde artık iyi ama bu algıyı oturtmaları daha uzun sürecek.

Son söz: Sözüm toyota gibi sevdiğim bir firmaya değil ülkemizde hain arap dağıtıcılaradır...

Şahsen dizel alacak olsam ya FLUENCE tercih ederdim ya da FOCUS:
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Insignia lpg li olarak 81 bin tl..pazarlıkla 75-77 arasında alınabilir..o fiyata süper bence
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Bu konu çok uzar . Herkesin aklı kendine yeter bizim sorunumuz birimiz ne düşünüyorsa başkalarının da onu düşünmesi gerektiğini düşünmek . Corollayı 85000 ne satanda alanda ben değilim tekrar ediyorum ben 85000 ne corolla almam ama 75000 ne focus veya 90000 ne a3 alırım .

Opsiyon konusunda ise focusun 90000 tl lik aracıyla corollanın 85000 tl ye satılan premium donanımı kıyaslanamaz bile 75000 gibi rakama satılan düz titanium focus  premium corollaya eş değerdir hatta fazlası vardır eksiği yoktur . Aradaki 10000 tl farkı da gidip 1.4 dizel corollaya vereceğime focusa opsiyon ekletirim .

Başta da dediğim gibi bu benim düşüncem ve beni bağlar . Kimse bu şekilde düşünmek zorunda değil bende kimse gibi düşünmek zorunda değilim . 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Ocak 20, 2015, 11:35:30 »

yada 136 hp astra mı?

90 beygir başta bana az gibi gelmişti ancak günlük kullanımda yeterli
zaten 136 beygirlik aracıda 2000 4000 devir arası kullanıldığında aşağı yukarı 90-100 beygir güç üretecektir.
o yüzden benzinli aracı 5000 üzeri kullanmıyorsanız zaten aynı performansı elde ediyorsunuzdur.
benim corolla da kendi kendine park ediyor güzel bir özellik ancak corolla alan birçokkişi ne gerek var deyip almıyorlar.
bir çok markada donanım ekledikçe birbirine yakın fiyatlara geliyor.
firmalar o hesabı zaten yapıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ocak 20, 2015, 11:49:26 »
90 beygir başta bana az gibi gelmişti ancak günlük kullanımda yeterli
zaten 136 beygirlik aracıda 2000 4000 devir arası kullanıldığında aşağı yukarı 90-100 beygir güç üretecektir.
o yüzden benzinli aracı 5000 üzeri kullanmıyorsanız zaten aynı performansı elde ediyorsunuzdur.
benim corolla da kendi kendine park ediyor güzel bir özellik ancak corolla alan birçokkişi ne gerek var deyip almıyorlar.
bir çok markada donanım ekledikçe birbirine yakın fiyatlara geliyor.
firmalar o hesabı zaten yapıyorlar.

astra dizel 1.6 da 136 hp üreteiliyor hocam. yani çok gelişmiş bir motor.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi

Opsiyon konusunda ise focusun 90000 tl lik aracıyla corollanın 85000 tl ye satılan premium donanımı kıyaslanamaz bile 75000 gibi rakama satılan düz titanium focus  premium corollaya eş değerdir hatta fazlası vardır eksiği yoktur . Aradaki 10000 tl farkı da gidip 1.4 dizel corollaya vereceğime focusa opsiyon ekletirim .

Kesinlikle katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Burak kardeşim DSG şanzımana sahip vag grubu bir araç kullanıyorum. Çok konforlu performanslı ve harika bir şanzıman tabi ki problemler çıkarabilir. Bu biraz kullanıcı ile alakalıdır Toyota çift kavrama bir şanzıman yapsın sorunsuz olsun ya da tüm rakipleri güçlü dizel ünite kullanırken düşük hacimli motorlar ve MMT ile devam etsin ya da araçlarında her yıl donanım vs vs kırparak canım ülkeme göndersin ve her yıl satışlarda ilk sıralarda yer alsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Ocak 20, 2015, 12:56:07 »
astra dizel 1.6 da 136 hp üreteiliyor hocam. yani çok gelişmiş bir motor.
doğrudur sonuçta 1.6 ama aynı motorun 110 bg versiyonuda var yani yazılımsal bir değişiklik var gibi.
onunda otomatik versiyonu yokmuş mesela
yani benim demek istediğim tüm markalar belli kriterlere göre bir fiyat seviyesi belirleyip o şekilde satış yapıyor.
mesela en pahalı vw 2-3 bin ucuza toyota ondan 2-3 bin aşağı renault gibi..
bazen bir özellik birinde oluyor diğerinde olmuyor
ama sonuçta aynı donanım seviyelerinde aralarında yine 3-5 bin fark sabit oluyor. öyle 10000 civarı bir fark olmuyor..
siz hangisini alırsınız o ihtiyaç doğrultusunda tüketiciye kalmış tabiki.
ben araç alırken hyundaiden çok yaktığı için yetiden de dsg sinden çekindiğim için vazgeçmiştim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
doğrudur sonuçta 1.6 ama aynı motorun 110 bg versiyonuda var yani yazılımsal bir değişiklik var gibi.
onunda otomatik versiyonu yokmuş mesela
yani benim demek istediğim tüm markalar belli kriterlere göre bir fiyat seviyesi belirleyip o şekilde satış yapıyor.
mesela en pahalı vw 2-3 bin ucuza toyota ondan 2-3 bin aşağı renault gibi..
bazen bir özellik birinde oluyor diğerinde olmuyor
ama sonuçta aynı donanım seviyelerinde aralarında yine 3-5 bin fark sabit oluyor. öyle 10000 civarı bir fark olmuyor..
siz hangisini alırsınız o ihtiyaç doğrultusunda tüketiciye kalmış tabiki.
ben araç alırken hyundaiden çok yaktığı için yetiden de dsg sinden çekindiğim için vazgeçmiştim..

DSG yeni nesilde sorunların bittiği söyleniyor şu ana kadar kullanımda ben çok memnunum bu biraz şans biraz da kullanıcı ile alakalıdır. DSG konusunda bende sorunları yüzünden çok araştırmıştım ve bu sorun yaşayanların çok azınlığı Skoda modellerinde yaşanmış ve sorun yaşayanların bir çoğu araçlarına yazılım chip vs ile gücünü arttıran kişiler dikkatli kullanıldığında ve bakımları düzenli yapıldığında sorun çıkmayacağını düşünüyorum. Hiç çıkmaz diyemem tabi sonuçta tüm araçlarda her türlü problem çıkabilir fakat keşke Yeti'den sırf bu sebepten dolayı vazgeçmeseymişsiniz şu an Skoda 'da düz vites araç ve model yok denecek kadar az ben alırken ısrarla düz vites istemiştim ama hiç bir bayide bulamamıştık. Böylesine problem riski olsaydı ısrarla DSG satmazlardı sonuçta araçlar 2 veya 5 yıl garantili hatta garanti bitmiş olsa dahi iyi niyet garanti kapsamından onarımları mümkün söylendiği gibi 26.000 tl onarım tutarı hiç duymadım kaldı ki o tutar da garantiden karşılanmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Herkes dsg nin sorununa takmış . Toyotanın mmt si çok mu sağlam oda ilk çıktığı yıllarda sorun yumağı idi . Dsg nin bu kadar konuşulma sebebi ise satış adedidir  . Araştırma yapmadım ama ülkemizde otomatik şanzımanlar içinde en fazla satılanı büyük ihtimal dsg dir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Herkes dsg nin sorununa takmış . Toyotanın mmt si çok mu sağlam oda ilk çıktığı yıllarda sorun yumağı idi . Dsg nin bu kadar konuşulma sebebi ise satış adedidir  . Araştırma yapmadım ama ülkemizde otomatik şanzımanlar içinde en fazla satılanı büyük ihtimal dsg dir .

Aynen katılıyorum +1000 bu konuda DSG sorunlarının ne alakası var.
Bu da bir uzmanın DSG kullanımı yorumundan alıntıdır.
DSG ve benzeri şanzımanların ortak özellikleri, yoğun trafikte debriyajın otomatik basılı sistemde çalışması ve yarım debriyaj kavramasında kalması sonucu ısı oluşmasıdır. Bu oluşan ısı ise sistemin arıza yapma ihtimalini arttırır. Oysa uzun yolda aracı kullanırken bu sistemi zorlayıcı hareket olmadığı için şanzıman yağı ısınmaz ve doğal olarak da sorunlar yaşanmaz. Bilhassa DSG özelliklerinde olan dişli kutularında var olan iki grup ve ana milli neredeyse iki dişli kutusu grubunun varlığında dönen ve harekete hazır bekleyen donanımlar yoğun trafik dur kalk ortamında ısı nedenidir. Bu olumsuzlukların giderilmesi için bu durumda sık sık vitesi boşa alarak vites kutusunda baskı ve bu baskı nedeniyle oluşan zorlama giderilerek ısının oluşması engellenebilir. Start&Stop düzenekleri olan uygulamalarda bu olumsuzluk zaten minimum düzeydedir. Sonuca gelirsek bilinçli kullanım ile sorun yaşanmayacaktır.

Bu yorumdan yola çıkarsak bende aracımı sürekli uzun yolda kullandığım için sorun çıkma riski epey düşmüş oluyor. Ben DSG'yi istemeyerek ve zorunlu olduğum için aldım fakat sorun yaşayan bir çok kullanıcılarının dahi kesinlikle tekrar DSG tercih edeceğini belirtmeleri bu şanzımanın ne kadar konforlu ekonomik ve performanslı olduğunu gösterir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
Zafer bey bu konuda yağ yakmanın, davlumbazın, auto cam kumandasının ne işi var peki ? Bunları siz söylediniz.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
30000 km dir kullanıyorum. sorun çıkarmı acaba diye düşünüyordum. ama ben memnun kaldım . bazen aniden gaza basınca yada yokuş çıkarken yığılma yapıyor. bu yüzden kulakçıklarla önceden müdahale ederek yada manuele geçerek bunları aşıyorum.

bi kere mmt şanzıman konfor vaad etmiyor. ama abartıldığı kadar sarsıntı hissetmedim. kesinlikle benden daha az sarsıntılı vites değiştiriyor.
bide manuelde sürücü vitese elense çekip güreşirken sarsıntıya çok odaklanamıyor. (bu arada uzun yol yapıyorsanız bi süre sonra manuel amelelik gibi gelliyor). kaldıki sarsıntılı geçişler sorun değil bu vitesin karakteri.
mmt yakıt ekonomisi ve bakım masrafı azalması vaad ediyor ve onu yapıyor. o yüzden ben mmtyi başarılı buluyorum. (ama önceki modelleri kullanmadım )
dsg li araçta kullandım tabiki sarsıntısız vites değiştiriyor o bakımdan iyiydi.

şanzımandan ne beklediğini nasıl tepki verdiğni iyi bilirsen bu mmt beni üzmez diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Kavrama, ister Robotik olsun, ister AT, hepsinde yokuş tırmanışlarında mod Spor yada Power veya ne isim verildiyse alınmalıdır, aksi halde hiç bir otomatik şanzımandan performans veya konfor beklemeyin.

Tiptronik mod genelde yokuş aşağı inişlerde gerekli ve kullanışlı oluyor.

Düz veya inişli çıkışlı hızlı yollarda Cruise ile yol alıyorsanız ECO modda kalabilirsiniz, performansınız düşmez.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Zafer bey bu konuda yağ yakmanın, davlumbazın, auto cam kumandasının ne işi var peki ? Bunları siz söylediniz.

Selçuk bey evet doğrudur ben söyledim fakat söylettirene bakmak gerekiyor siz bu konuya yanıt verene kadar belki 50 yanıt yazılmıştı ve hiç kimse bu tür yorum yapmadı herkes fikrini beyan etti ve hiç kimse Corolla'yı yerden yere vurmadı sadece fiyatını eleştirdiler ve yorum yazan herkes bir Toyota kullanıcısı olarak bu fiyata tercih etmeyeceklerini filan yazdılar işi benim Corolla ile bir alıp veremediğime kadar siz getirdiniz 10 yıl Corolla kullandım fakat Toyota satış servis ve araçlarında eksik gördüğüm taraflarını eleştirmekten doğal bir şey olabilir mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
bir arkadaş fordla kıyaslayınca bakıyım dedim. premium corolla ile aynı donanım olan ford titanyum 4k otomatik dizel araç 79.150 + metalik renk 1625+ geri görüş ve navigasyon 2080 : 82855 tl aradaki fark 2485 tl.

gerçi ford 1.6 dizel ve daha hala opsiyon  var,  güzel bişey keşke corollada da o opsiyonlar olsa ama onlarıda alırsan fiyatlar alıyo başını gidiyo. buseferde insan bu kadar para verdim acaba başka model veya markamı alsam diyebilir..

uzun lafın kısası benim gözlemlerime göre firmalar diğerlerine göre bir fiyat farkı belirliyor. ucuz veya pahalı gibi görünsede donanımlar eşitlenince o fiyat farkı da sabit kalıyor.