Gönderen Konu: SIFIR (0) KM 2014-2015 MODEL YILI (C) SINIFI TÜM MARKA VE MODELLER FİYAT LİSTESİ  (Okunma sayısı 11105 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Tekin bey 2010 yılında Corolla'nın 1.4 dizelini test etmiş beğenmemiş 1.6 benzinli almıştım zaten o zaman dizel bir araç düşünmüyordum siz aracımı İzmir buluşmasında görmüştünüz Yeti kasa yapısı itibarı ile Corolla'dan rüzgar direnç katsayısı yüksek bir model aynı motora sahip (1.6 TDI) Octavia 100 km 3.6 yakıt tüketirken bu biraz boş ağırlığının fazla olması ve rüzgar katsayısı sebebi ile Yeti'de 100 km 4.6 dır. Yeni Corolla tercih etmeyişimin sebepleri 1.6 dizel olmayışı yere yakın olması ve yeni kasayı beğenmemiş olmam. Fiyatları o zaman Yeti ile aynıydı fakat sorunsuzluğu ve ikinci el değeri için 1.6 dizel olsaydı tabi ki daha öncesin de 10 yıl kullandığım bir Corolla seçenekler içinde olabilirdi ama açıkçası yine de bir kez Toyota plazaya gittim ve aracı inceledim direk eledim yeni Corolla tercih etmiş olsaydım benim için sadece model yükseltmek olurdu kaldı ki E15 makyajlı kasa bana göre çok daha iyi çizgilere sahip biliyorsunuz E15 Corollam sıfır ayarındaydı ve araçlarımı genellikle uzun yolda kullanıyorum.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 16000
  • 39 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Benim aracımda cruise control var ama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Benim aracımda cruise control var ama :)

Bu kez otomatiğe koymamışlar, demekki manuelde motor gücü yeterli ama otomatikte yetersiz geliyor..  :o
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Çünkü Toyota onun karşılığında sizden 15.TL değerinde Cruise Control sistemini söktü.. :) yani benzinlilerle eşit oldunuz.

Zaten, Zafer beye bu konuyu açtıran sebepler de bunlardı sanırım.

Evet tamda üstüne bastınız burada canım ülkeme gönderilen ve donanımları her yıl düşen bizlere reva görülen bu satış politikaları ve üstüne üstlük fahiş fiyatları eleştirmek için açtım tamam listedeki araçların hepsinin fiyatları yüksek ne yazık ki vergilendirme sistemi vs vs ama Audi a3 filan kıyasladığımız da ve ya Skoda Süperb 1.6 TDI Elegance 86.300 tl fiyatına üstelik D sınıf bir araca kıyasla Corolla gerçekten 1.4 bir ünite ile fiyatı çok aşırı değil mi şimdi bazı arkadaşlar satışta birinci filan diyorlar ya bu gidişle her yıl başka donanımları azaltarak gönderecekler nasıl olsa satışta yine bir numara olabiliyorlar. Adamlar haklı bizler tüketici olarak bilinçlenmedikçe eleştiri yapmadıkça istedikleri fiyata satarlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Zafer bey,
Peki Toyota Corollanın donanımını arttırı ise alacakmısınız?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Evet tamda üstüne bastınız burada canım ülkeme gönderilen ve donanımları her yıl düşen bizlere reva görülen bu satış politikaları ve üstüne üstlük fahiş fiyatları eleştirmek için açtım tamam listedeki araçların hepsinin fiyatları yüksek ne yazık ki vergilendirme sistemi vs vs ama Audi a3 filan kıyasladığımız da ve ya Skoda Süperb 1.6 TDI Elegance 86.300 tl fiyatına üstelik D sınıf bir araca kıyasla Corolla gerçekten 1.4 bir ünite ile fiyatı çok aşırı değil mi şimdi bazı arkadaşlar satışta birinci filan diyorlar ya bu gidişle her yıl başka donanımları azaltarak gönderecekler nasıl olsa satışta yine bir numara olabiliyorlar. Adamlar haklı bizler tüketici olarak bilinçlenmedikçe eleştiri yapmadıkça istedikleri fiyata satarlar.

Abi insanlar corollayı 90 lı yıllarda kazandığı sorunsuzluk imajı nedeniyle tercih ediyorlar . Bir çok kişi bu eksiklikleri bile bile fazla para vererek corolla alıyor. Zamanında bunu bende yaptım . Anladım ki çok büyük hata etmişim . Zaten yeni corollada ki davlumbaz olayı bana göre rezillikten başa bir şey değil . Böyle birşey dacia gibi bir markanın yan ürünü sayılabilecek ucuz araçta olur anlam verebilirsin ama fiyatı premium markalar ile rekabet edecek derecede yüksek olan dünya devi denilen toyota da bence rezillikten başka bir şey değildir. Kimi bu mesajı yazdığımdan dolayı tepki gösterebilir kendilerden ricam tepkilerini yazana değil yazdırana göstersinler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Zafer bey,
Peki Toyota Corollanın donanımını arttırı ise alacakmısınız?

Tabi ki Ahmet bey uzun yıllar 3 adet Corolla kullandım ve çok memnundum. Fakat sadece donanım değil zaten anlatmak istediğim de donanım değil çok önemli değil benim için yani bir hız sabitleyici olmuş olmamış farketmez ve ya vs vs Verso'da kullandığı dizel motoru kullansın çift kavrama otomatik şanzıman yapsın ve fiyatı da uygun olursa neden olmasın bundan sonraki aracım yine Corolla olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
Bir kere Versodaki dizel motor Corollaya gelmeyecek.

O zaman donanımda dolsa size maalesef hitap etmeyecek.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Ben şimdi size sorayım açık yüreklilikle yanıtlayın. Siz hangisini tercih edersiniz Corolla 1.4 premium mu 85.340 tl  ve ya Skoda Süperb 1.6 TDI Elegance mi 86.300 tl sınıf farklarını düşünmesek bile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
DSG şanzıman asla almam.
Onun haricinde haklısınız.

Ama manuel arabada almam.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
DSG şanzıman asla almam.

Tam olarak sorumun yanıtı olmasa da teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
DSG şanzıman asla almam.

Abi bırak arabayı bundan sonra yeter ki otomatik seçeneği olsun manuel herhangi bir taşıt almam . Hamallıktan başka bir şey değil .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Corollada Advance itibaren, hiç olmazsa "advance" kelime anlamını desteklemesi açısından,

Otomatik yükseklik ayarlı Lens farlar (salıncaklara takılan kollar kırılıyorsa elektronik olan sistemlerden kullanabilir),
AT, CVT veya Viskos Çift kavrama şanzımanlardan biri veya ikisi,
Cruise Control,
Otomatik Camlar,
Anahtarsız giriş ve çalıştırma,
Ön Cam Resistans,
Bagaj yan halısı içine gömülen bagaj kapağı kolları,
Aerodynamic 0.27 olması için alt kaplaması,
Arka çamurluk davlumbazı,
standart olmalı.

Bunları yaparken mevcut herhangi bir şeyi iptal etmemeli diye kendi düşüncemi ileteyim.

Böyle bir Corollaya binerim, işte o zaman benim gözümde Efsane olacaktır.

Not: Çift kavramada 1.4 D4-D yeterli gelir ama diğer otomatiklerde 1.6 ihtiyacı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • 39 kere teşekkür etti
Ben corolla dizel manuel aracımı alırken kıyaslamam ve tercihim su şekilde oldu.

1.6 comfortline manuel dizel golf veya 1.6 sport manuel dizel sedan astra 3 lüsü arasinda gidip geldim.

Birkaç kez showroomlara gidip baktik eşimle. İnternetten ve benzer araçlara sahip arkadaşlardan fikir aldım.

Bu 3 aracın fiyatlari aşağı yukari ayni oluyordu servisle yaptığım pazarlıklarda hatta corolla en ucuza geldi.

Golfe göre corolla çok daha donanımlı artısı eksisini tek tek saymayacağım. Astra donanim olarak aşağı yukari corollayla ayni.

Golf almama nedenim cevremde aracıyla ilgili problem çıkan arkadaslarimin olmasi, +3 yil garanti için 2000tlye yakın para istemesi (kendi arabalarina güvenmiyorlar herhalde, toyotada 550 tl +2 yıl), metalik boya için bile 1500tlye yakın fark istemesi donanim olarak eksik olmasi.(start stop, elek. Park freni, v.s. fazlasi var ama bana bunlar ileride.cikabilecek ekstra sorun ihti malleri) ve corollaya göre içi ve bagaji daha küçük.

Astra almamamin nedesi ise dizel 1.6 motorun yeni olmasi ve aracın fabrika verileri yakıt tuketimi.düşük olmasına rağmen gerçekte pek öyle olmamasi ve yakin zamanda kasa değişikliği olacağı.(ayrıca eşimde beğenmedi :))

ben bunlara bakarak aldim, aklımda 1.4 dizel performans acabasi vardı. Benim için gayet yeterli. Önceki aracımda 2004 corollaydi 5 yıl.boyunca problemsiz bir biçimde kullanmamda tercihimi kolaylastirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
Tam olarak sorumun yanıtı olmasa da teşekkür ederim.

O zaman DSG sanzıman oldugu için almam diyeyim.
Bu kullanımdaki zevk, yakıt tüketimi gibi güzellikleri olsada o arıza korkusu her marş'a bastıgımda kafamda soru işareti olacak, o soru işareti ilede arabanın hiçbir zevkini yaşayamam.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
O zaman DSG sanzıman oldugu için almam diyeyim.
Bu kullanımdaki zevk, yakıt tüketimi gibi güzellikleri olsada o arıza korkusu her marş'a bastıgımda kafamda soru işareti olacak, o soru işareti ilede arabanın hiçbir zevkini yaşayamam.

Aynen DSG konusunda haklı olabilirsiniz fakat şöyle de bakmak lazım araçlar garantili ve sorunları biliniyor iyi niyet garantisi kapsamında onarımları yapılıyor ve bütün sorun yaşayan DSG araç sahiplerine sorulduğunda tekrar DSG tercih edeceklerini söylüyorlar. Araca her bindiğinizde rahatsız olma duygusunu bende yaşadım ama şimdi büyük bir keyifle ve zevkle kullanıyorum. DSG sorunu da aynı Toyota'nın 1.4 dizel motorlarındaki yağ yakması gibi bilinen bir sorun ve firma arkasında duruyor. Şimdi bu yanıtınıza istinaden tekrar bir soru sormalıyım peki Toyotadaki MMT şanzıman için ne düşünüyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
MMT sorunsuz ve konforsuz bir şanzıman.
Gözüm kapalı alırım.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • 39 kere teşekkür etti
Birde MMT şanzıman farkı 2000/2500 tl DSG   farkı 9000/10000 tl :)

Benimki manuel şanzıman ama yeni corollada MMT nin birazda olsa iyileştirildiği söyleniyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Birde MMT şanzıman farkı 2000/2500 tl DSG   farkı 9000/10000 tl :)

Benimki manuel şanzıman ama yeni corollada MMT nin birazda olsa iyileştirildiği söyleniyor

Tayfun kardeşim bu modele göre değişiklik gösterebilir benim aracımın DSG farkı 4000 liradır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
MMT sorunsuz ve konforsuz bir şanzıman.
Gözüm kapalı alırım.

MMT ve DSG gibi her kullanıcıya göre değil,

Ben bu şanzımanlarla sorun yaşamam ama bir bayan ilk hafta içinde şanzımanı eline alabilir.

Yani bu şanzımanlar biraz profesyonel, her kullanıcıya uygun değil.

Diğer taraftan performans ve yakıt tüketimi konularında en başarılı olanlar.