Gönderen Konu: SIFIR (0) KM 2014-2015 MODEL YILI (C) SINIFI TÜM MARKA VE MODELLER FİYAT LİSTESİ  (Okunma sayısı 11106 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 11600
  • Model Yılı: '14
  • 38 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
merhaba.ben de dsg maduruyum.15 yıla yakın ilk önce bora sonra jetta kullandım.jetta dsg idi. aracım 4 yaşında 50000 km de bir sabah araba çalışmaz oldu .yerleri kazıya kazıya çekiciye zor çıkartılar.başaran fetiye de makatronik arıza oldugu tespit edildi.iyiniyet garantisinden şanzıman tamir edildi.kayıtları serviste var.aracın 2.el fiyatı bir günde 6600 tl düştü.bende bu durumda arabayı degiştirip yeni corolla muds aldım.arızanın giderilmesi için10 gün bekledim. o arada internette cin australya amerika ve ab ülkelerinde 10 yıl garanti verildiğini bu garanti olmadan satışına müsade edilmedigini ögrendim.buarada köyde yaşıyorum.madur çok ama oturup benim gibi yazan pekyok.iyi günler dilegimle....

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Tamer bey geçmiş olsun gerçekten sorun yaşamak hoş değil ama sorununuzun iyi niyet kapsamı içinde giderilmesi sizin için bir teselli olmuş Türkiye hariç DSG ile ilgili 10 yıl garanti verildiğini bende duymuştum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Dsg'yi bu kadar kötüleyip korkmayın yazılımlı 2008 2.0 Tdı jetta DSG 6 ileri var arkadaşımda araç 390 binde hergün kamyon gibi kullanılıyor tabiri caizse ama hiçbir sorun sıkıntı yok..Yinede mmt'nin sıfır şanzumanına toz duman koklatır vites değiştirmeye çalışmaya çalışırken ki aldığı nefeste :D Bu arada 45 binde şanzıman indiren MMT mağduruyum ;)
7 ileri olanların bazılarında çıktı çoğu sıkıntılar..Islak kavrama 6 ilerilerde öyle aham şaham problemler yok
Kim ne derse desin corolla artık bu paralara kıyaslanacak bir model olmaktan çıktı..!
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Dsg'yi bu kadar kötüleyip korkmayın yazılımlı 2008 2.0 Tdı jetta DSG 6 ileri var arkadaşımda araç 390 binde hergün kamyon gibi kullanılıyor tabiri caizse ama hiçbir sorun sıkıntı yok..Yinede mmt'nin sıfır şanzumanına toz duman koklatır vites değiştirmeye çalışmaya çalışırken ki aldığı nefeste :D Bu arada 45 binde şanzıman indiren MMT mağduruyum ;)
7 ileri olanların bazılarında çıktı çoğu sıkıntılar mekanizma yağın içinde çalıştığı için..Kuru kavrama 6 ilerilerde öyle aham şaham problemler yok
Kim ne derse desin corolla artık bu paralara kıyaslanacak bir model olmaktan çıktı..!
Zaten 6 ileri dsg sorunsuz  tabi okadar km yapmasi buyuk basari az buz degil 390 bin km :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Bu listede Corolla dahil tüm araçların alınabilirliği kalmadı bence ;) Ulan 70-80 bin liram olsa gider ev alırım. Araca para bağlamak çok yanlış. Mesela sıfır aldınız. Aracınzı park ettiniz. Bir dürzü geldi vurdu kaçtı. Kaskodan yaptırdınız. Aracın değeri düştü. Vuranı bulamadınız. Neyse bu konuya yazılacaklar bitmez. Efsaneye devam foruma selam... ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Sıfır araç her zaman için sıkıntılı iş Müjdat abi bende katılıyorum sana,biz tamamen karşıyız o olaya aynı modelleri donanımları 5-10 binlira altına yine sıfır gibi ikinci ellerini alabiliryorsun..Hoş yine o kadar para bağlar mıyım ? D-E sınıfı hariç biraz zor gereksiz bir yükselme var malesef..
Yine yapacağımı yaparım bir kaç model düşük alırım sınıf araç alırım gerekirse uğraşır kafama göre yapar binerim paramda cebimde kalır..Yeni aracın vergisiydi başına iş geldiğinde üzülmesiydi çok yorucu işler..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
ben mmt şanzımanı hayvanlar gibi tepine tepine kullananıda gördüm ama tek yaptığı servisde debriyaj değiştirmekti. düşünün ki adam boşa alıp gazı köklüyordu ve sonra D ye alıp gidiyordu. benim içim sızlamıştı.

15 bine lada gelecekmiş. ben onu bekliyorum almak için ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 11600
  • 38 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
sn.Tekin Bozbey forum kanalı ile gönderdiginiz mesajı aldım ve cevapladım.mesajımın size ulaştıgını bilmiyorum.yılın büyük bölümünde Kaş ta yaşıyorum.Emekliyim.sizinde mail adresinizi bilseydik  yaşadıgımız sorunlar konusunda size sorular sorup düzgün akılcı yorumlarınızı alırdık.çünkü sizin yorumlarınızı önemsiyorum.  iyi günler dilegimle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
sn.Tekin Bozbey forum kanalı ile gönderdiginiz mesajı aldım ve cevapladım.mesajımın size ulaştıgını bilmiyorum.yılın büyük bölümünde Kaş ta yaşıyorum.Emekliyim.sizinde mail adresinizi bilseydik  yaşadıgımız sorunlar konusunda size sorular sorup düzgün akılcı yorumlarınızı alırdık.çünkü sizin yorumlarınızı önemsiyorum.  iyi günler dilegimle.

Mesajınız bana ulaşmadı, gerektiğinde Solda benim profilimin içinde görünen konuşma işareti ile özel mesaj yazabilir, özelden size gelen mesajları "Yanıtla" ile cevaplayabilirsiniz.

Profilinizin içinde yaşadığınız yeri belirtirseniz, herhangi bir soru veya yorumunuzda ne demek istediğiniz daha iyi anlaşılacaktır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
Aynı işi yapan farklı mekanik, mekatronik veya elektronik sistemlerin birbirine karşı mutlaka avantaj ve dezavantajları olacaktır. Otomobil üreticileri kendi kültürlerine, teknolojisine göre bu sistemleri geliştiriyorlar. Örneğin; Türkiye'de otomatik araç yokken, Amerika'da türbinli yağlı tip otomatikler kullanılıyordu. Farklı bi kültürle Alman üreticiler çift kavramalı şanzımanı geliştiriyorlar. Dikkat ederseniz Amerika'da akaryakıt ucuz, yüksek torklu ve beygirli araçlar; mekanik sorunsuzluk için türbinli şanzımanlar... Avrupa'da akaryakıt pahalı, düşük motor hacimlerine turbo beslemeli motorlar; sürüş zevkinden ve yakıt tüketiminden ödün vermemek için çift kavramalı şanzımanlar....

İlginçtir; yanlış bilmiyorsam, Mazda bazı modellerinde ilk 1 2 3 viteste tork konvertörlü, 4 5 6 viteslerinde çift kavramalı sistem kullanıyor. Çift kavramalı sistemlerin şehir içinde sürekli vites değiştirmesi sonucu arıza çıkarabileceğini düşünmüş olmalılar, öte yandan toplam şanzıman ağırlığı ve yüksek yakıt tüketimi diğer tarafta duruyor. Son DSG güncellemesi ile sorunu azaltmak için ilk kalkışlarda artık DSG 2.viteste kalkıyor diye okumuştum.

Her ne kadar zevksiz bir şanzıman olsa da ben, gelecekte tüm otomobillerde kullanılacağına inandığım CVT şanzımana hayranım. Şu Toyota Yaris Hybrid'deki şanzıman.

Her şeyden öte otomobil konusunda devlete ve distribütörlere çok kızıyorum. Benim vatandaşım neden DSG için 10 yıl garanti alamaz, neden donanımı eksik otomobili pahalıya alır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Tabi ki de özel mesaj yolu ile de üyelerimiz ile iletişimde bulunabilirsiniz. Diğer yandan yaşadığınız bazı sorunları başka takipçiler de yaşıyor olabilir, o sorunlar ve cevapları burada dile getirildiğinde başkalarına da fayda sağlanabilir.
 Bu arada lütfen türkçe yazım konsuunda biraz daha özen. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Her ne kadar zevksiz bir şanzıman olsa da ben, gelecekte tüm otomobillerde kullanılacağına inandığım CVT şanzımana hayranım. Şu Toyota Yaris Hybrid'deki şanzıman.

abd'de normal Yaris CVT'ler 1.5 motor ve 4 ileri olarak satılıyor. Yol ve arazi şartları fazla vites sayısına ihtiyaç duymuyor galiba.

Yaris Hybrid CVT vites kutusu benzer ama vites sayısı yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Bülent bey güzel özetlemişsiniz aracım yeni nesil DSG en son modellerde uygulanmış olabilir mi bilemiyorum ama 2 de kalkma falan yok fakat çok sık ve hızlı vites değiştiriyor 80 km/h hıza ulaştığınızda vites 7'de oluyor. Yakıt ekonomisi olarak manuel vitesle hemen hemen aynıdır. Türkiye'de extra garanti ile 5 yıla çıkabiliyor ve duyduğum tüm DSG problemleri garanti bitmiş olasa bile iyi niyet garanti kapsamında arızaları giderilmiş. Bu konuda her kafadan bir ses çıkıyor kimine göre 6 ileri dsg kimine göre 7 ileri dsg sorunlu deniyor. Benim araştırmalarıma göre problem yaşayanların bir çoğu aracına chip uygulayan ve motor gücü ve torkunu arttıranlar üretici 250 nm ye kadar 7 ileri dsg (kuru tip) daha yüksek torklu modellerde 6 ileri dsg (yağlı tip) kullanıyor. Bir çok forum da ve diğer araştırmalarıma göre bahsedilen davranış biçimleri benim DSG aracımda yok yeni nesilde sanırım bu sorunları tam olmasa da iyileştirmişler yani aracın hiç vites değiştirirken kararsız kalmasını rampa inişlerde normal D sürüş pozisyonunda çıktığınız vitesle inmesi ve her zaman aynı devir aralığında vites değiştirmiyor fakat bazen kullanımında benim farkettiğim bilhassa rampalarda aracın çekmediği durumlarda vites küçültmüyor bu gibi durumlarda ben ayağımı gazdan çekip tekrar gaza yüklendiğim de 2-3 vites düşüp müthiş bir ivme kazandırıyor. Kickdown yaptığınızda da durum aynı sizi koltuğa yapıştırıyor. Bence bu biraz kullanıcı ile de alakalı dikkatli kullanıldığında ve kullanımına özen gösterildiğin de ve bakımları düzenli yapıldığında sorun çıkacağını düşünmüyorum. Nasıl ki düz vites bir aracın vites değişimine ve debriyaj baskı balatasına özen gösteriyorsak DSG 'ye de aynı özeni göstermeliyiz. İngiltere'de yaptığım araştırmalarda en çok satan şanzıman olarak ilk sıralarda DSG'dir uzmanlar çok ekonomik konforlu ve performanslı olduğunu söylüyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
... benim farkettiğim bilhassa rampalarda aracın çekmediği durumlarda vites küçültmüyor bu gibi durumlarda ben ayağımı gazdan çekip tekrar gaza yüklendiğim de 2-3 vites düşüp müthiş bir ivme kazandırıyor.

Farkettiğiniz demeyelim de Hissettiğiniz demek daha doğru olacak kanısındayım,

Rampada vites küçültmeden hala büyük vites ile devam etme sebebi, torkunun yeterli gelmesi ve sizin hızlanma isteğinizin aşırı olmamasıdır.

Eğer daha çabuk hızlanmak istiyorsanız, ayağınızı gaz pedalından kaldırmadan sadece sonuna kadar basmanız yeterli gelecektir, ayak gaz pedalından kaldırıldığında hızlanma daha geç gerçekleşir. Kaç vites küçültmesinin önemi yoktur, max. devire ve torka 1 küçük viteslede çabucak ulaşabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Evet bende aynı şekilde düşünüyorum tork yeterli geliyordur ve sizin gaz pedalına verdiğiniz tepki ile alakalıdır bu durumda ayağımı gazdan çekmeden ani hızlanmayı denemedim belki motorun çekmeyeceğini düşünmemden olabilir fakat en kısa zamanda denerim. Zaten motorun gücü ve tork'u ile ilgili bir sorun yok.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Evet bende aynı şekilde düşünüyorum tork yeterli geliyordur ve sizin gaz pedalına verdiğiniz tepki ile alakalıdır bu durumda ayağımı gazdan çekmeden ani hızlanmayı denemedim belki motorun çekmeyeceğini düşünmemden olabilir fakat en kısa zamanda denerim. Zaten motorun gücü ve tork'u ile ilgili bir sorun yok.  :)

O anda tam gaz yaptığınızda vites düşürmeden şaha kalkarsa yinede şaşırmayın.. :)

Benzinliden kalma beklentiye sahip olduğunuzdan, bu durumdan oldukça hoşlanacaksınız.

Yalnız hemen belirteyim, aynı durum ve hisler 1.4 D4-D MMT araçlarda da aynen gerçekleşmektedir.

Şöyle düşünebilirsiniz, Yeti Corolladan daha fazla torka sahip ama Corollanında aerodinamik katsayısı çok daha düşük.

Yeti 0.36 Corolla 0.29

Sonuç; kaliteli diesel robotik şanzımanlı araçların hepsinin motorları ve teknolojileri birbirinden iyi.

MMT şanzımanda problem yok, ama Toyota D4-D ile daha farklı şanzıman uygulaması yapsaydı sizde bende aynı Yeni Corollaya biniyor olurduk buna eminim. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 16000
  • 39 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Yeni corollanin sürtünme katsayisi 0.29 cd'den 0.27 cd'ye düşürüldü diye biliyorum ben.   Tampon, kasa yapisi ve arka tampon altindaki
difuzor (ismi bumu emin değilim) sayesinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Yeni corollanin sürtünme katsayisi 0.29 cd'den 0.27 cd'ye düşürüldü diye biliyorum ben.   Tampon, kasa yapisi ve arka tampon altindaki
difuzor (ismi bumu emin değilim) sayesinde.

Haklısınız, Yeni Corollada 0.27 ama sadece diesel motorlu olanlarda, benzinlilerde alt kaplama yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 16000
  • 39 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Benim arabam dizel. Ben hepsinde var sanıyordum. Niye sadece dizele koymuslarki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Benim arabam dizel. Ben hepsinde var sanıyordum. Niye sadece dizele koymuslarki?

Çünkü Toyota onun karşılığında sizden 15.TL değerinde Cruise Control sistemini söktü.. :) yani benzinlilerle eşit oldunuz.

Zaten, Zafer beye bu konuyu açtıran sebepler de bunlardı sanırım.