0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence replice ve servisde ki jantlara bulaşmayın. Replica'ların kalitesini ben pek beğenmiyorum ve replica jantlar ile internette bir tane olsun olumlu bir yorum görmedim. Hatta bu jantları almadan bir iki gün önce replica jant sipraişi vermiş ama huylanmıştım ve okuyup internette ertesi gün iptal ettirmiştim. Servis de ki jantlar CMS üretimi. Gereksiz pahalılar. Mesela servis de pano da asılı duran Suriya, Athena, Orion, Snowflak tipi jantlar CMS üretimi. CMS'nin Toyota için sipariş üzerine ürettiği jantlar olup bu yüzden pahalı. 2.200 - 2.500 lira civarında 4 tanesi. En temizi gidip bir CMS bayisine zevkinize göre arabanıza uyan jantları almanız. Bu da Corolla için 16" - 5 x 114.3 bijon aralığı olmaktadır. Ben Advance donanım jantlarını istiyordum. Bir sordum ki servise bir tanesi 1.600 lira. Çünkü arabanın üzerinde geldiği için özel siparişe giriyormuş. Eh, diğer Show room'da ki jantlar da zaten CMS üretimi ve Suriya ve Snowflak tipi jantlar bir önce ki E140 kasa Corolla'lar da kullanılan jantlardı. Advance donanımda ki jantların yukarı da ki link de ki gibi replica'ları da var piyasada ama replica ne kadar uzun ömürlü olur bilemem. Hem kafanı sağa çevir, sola çevir, öne ve arkaya çevir o jantlara sahip Corolla'lar cirit atmakta. Bende gidip CMS bayisi buldum bana yakın olan ve gidip 1 ay önce taktırdım ve 950 lira ödedim 4 tane CMS marka jant'a. İşte bunlar benim jantlar.. Orta göbekleri de Toyota logolu alıp taktırdım ve güzel oldu. Hatta farklı bir görüntü ve kimlik oldu. CMS jant konusunda sağlam bir firmadır ve çoğu arabaya da jant üretmektedir.
Ankara - Kayseri - Ankara arası hafta sonu aracımı ilk defa uzun mesafe de kullandım. Elmadağ ve Kırşehir rampalarında kesinlikle çekmeme gibi bir problem olmadı. Aksine, hepsine de 6'ncı viteste çok rahat başladı ve başladığı gibi her türlü rampayı devirdi. Bu performansı 1.33 life'dan inanın hiç beklemiyordum.Araçta rampada uzun yolda kesinlikle güçten düşme olmuyor (2 yetişkinle)Genellikle 120-140 arası kullandım. Araba çok güzel, geçenlerde araca 120'den sonra ses çok geliyor yazmıştım, sanırım o asfaltın kalitesizliğinden kaynaklanıyormuş. Uzun yolda çok rahattı. Yakıtı ise ortalama 0,30 kuruş olarak hesapladım. 1.33 aracımdan gerçekten çok memnunum. İyi ki de almışım
Burada en büyük olay beklenti. Beklentileri karşılayacak olan aracı iyi inceleyip aldıktan sonra sıkıntı yok. Hayal kırıklıkları genelde daha güçlü motordan nispeten zayıf motora geçenlerde görülür. Araçlar için yorum yaparken kağıt üzerinden yapılan yorumlar da kısmen havada kalır.
Merhaba Arkadaşlar, aracı alalı 2 gün oldu, şu an 750 civarı km yaptım. Ortalama yakıt tüketimi 10.8 lerde... Aracı kaç devirde vites değiştirmeliyim, en ekonomik kullanım hangi aralıklarda... Vitesi değiştirme ışığı yanınca biraz gaza yükleniyorum ışık sönüyor... Bu ne anlama geliyor... Kullanan arkadaşlardan ricam varsa bu konuyla ilgili ayrıntılı ve daha fazla bilgi içeren cevapları yazar mısınız? Teşekkür ederim.