0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lastik hava basıncı ikaz lambası geçenlerde yandı. Sağ arka lastiğin hava basıncı 29'a düşmüş. 35 bar basınca söndü. 3 gün sonra tekrar yandı. 27'ye düşmüş, yine hava bastım söndü.3 gün sonra yine yandı, 1000km. bakımı da gelmişti.Servisteki iş emrine hava basıncının kontrol ettirilmesini ilave ettirdim.Lastiğin havasını kaçıran şey çiviymiş, servis lastiği tamir etmiş (Ücreti 34 TL.) Yani ikaz lambası boşuna tekrar tekrar yanmıyormuş.Lamba yanarken bir de bilinçsizce 140-150 yaptım Aman arkadaşlar neme lazım yansın demeyin, hava basıncı ikaz lambasını benim gibi göz ardı etmeyin. Önemli bir ikazmış, boşuna koymamışlar, bundan sonra ikaz lambasına karşı çok daha titiz olacağım.
Yeni model 1.33 toyota elite modelinin "follow me home " özelliği nasıl aktif ediliyor ? hani kumandaya basıp kapıları acınca farlar yanıyor ya o özellik
Yeni Araç alan arkadaşlar. Allah kazasız belasız binmek nasip etsin. Bu arada şimdilik en azindan birkac sene daha turbo motor düşünmeden araç almak mantıklı. Bende jetta dan sırf turbo yüzünden vazgeçtim. Sıkıntı yaratan motor değil, kendini geliştirme başarısını göstermeyen ustalarimiz. Yoksa isi iyi bilseler turbo daha avantajlı.
Sabah keyfi için Çengelköy tarafına indim. Göztepe - Çengelköy. Hava çiğse şeklinde yağışlıydı. Yol bilgisayarını sıfırladım ve Kozyatağından girdim FSM yoluna. 6. vites 80 - 90 km/h ile sağ şeritten Julio IGLESIAS dinleye dinleye gittim. Kavacık / Anadolu Hisarı çıkışında 5.9 idi tüketim. Sahile indiğim de 5.4 idi. Henüz 120 - 140 - 150 gibi hızlar ile tüketim testi yapmadım. Bu hızlar da gittim elbet ama tüketimi ölçmedim. Bir de öyle test yapacağım. Tabi en güzel tüketim rekorum 4.8 idi Dönüşü ise Üsküdar üzerinden yaptım. Hareme geldiğimde 5.8 olmuştu tüketim. Eh, 4 ve 5. vitesler ile yol aldım Çengelköy - Harem arasını ve kimi zaman 3'e düştüm. Trafik ışığı ve yer yer viraj mevcuttur o yolda. Harem / Göztepe arasını E-5'den seyrettim ve yine 6. vites 100 - 110 ile yol aldım. Boştu yol ve Göztepe sapağında tüketim 5.6 idi. Sonra tüketimden çıkıp odo'ya getirip ölçümü bıraktım. Dedim ya, ben Kartal oto yolunda 4.8'i gördüm.
80-90 için 6. vites çok değil mi? Devir kaçta idi? Sanırım devirli kullanılmaz o hızlarda ama bir deneyip görmekte lazım tabii... Benim tespitimde sizinle uyuşmakta vites yükseldikçe yakıt tüketimi azalmakta... Mayısın sonunda uzun yola çıkacağım... Kesin değerleri o zaman alırım diye düşünüyorum. Uzun yol tüketimi cazip olursa şehir içi de o oranla cazip olur... Şu an yeni 1.6 otomatik motor yakıtı 12-13'lerde seyrediyor. Arkadaşımın aracı henüz 300-400 km..
2200 - 2500 civarıydı ve düz yolda 80 - 90 ile giderken 6. vites gayet de iyi yürütüyor arabayı. Ve ben şehir içi sürekli dur kalk trafiği ve kısa mesafeler de 8.6 - 8.7 gördüm en fazla.
80 km hızla giderken eğer gax pedalına parmak ucuyla dokunuyorsan araç otomatik olarak senden 6. Vitesi isteyecektir. Tabiii düz yolda.
3.000 - 4.000 civarı vites değiştirmenin ileriye dönük bir sıkıntısı olur mu ? Ben üçüncü, dördüncü viteste bayağı zorluyorum ara sıra?