Gönderen Konu: Toyota corolla 1.33 life  (Okunma sayısı 82079 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota corolla 1.33 life
« Yanıtla #80 : Nisan 24, 2015, 21:51:14 »
Motorun küçük olmasından kaynaklanan,çok sık vites değiştirme olayı insanı biraz yoruyor :)kendini f1 pilotu gibi zannediyosun ;) buda 1.33 motorun artılarından ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Nisan 24, 2015, 21:51:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Nisan 25, 2015, 00:10:22 »
@Yucel Gezgin (31335) Bu sizin elinizde Yücel Bey, biraz devirli kullanırsanız vites değiştirme sıklığınız azalır ama biraz fazla yakıtı göze alırsınız. Yıllardır manuel kullanan biri iseniz çok rahatsız etmez.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Merhaba, Ankara'dan 1.33 life kullanıcısıyım.
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Nisan 25, 2015, 06:20:47 »
Lastik hava basıncı ikaz lambası geçenlerde yandı.
Sağ arka lastiğin hava basıncı 29'a düşmüş. 35 bar basınca söndü. 
3 gün sonra tekrar yandı. 27'ye düşmüş, yine hava bastım söndü.
3 gün sonra yine yandı, 1000km. bakımı da gelmişti.
Servisteki iş emrine hava basıncının kontrol ettirilmesini ilave ettirdim.
Lastiğin havasını kaçıran şey çiviymiş, servis lastiği tamir etmiş (Ücreti 34 TL.)
Yani ikaz lambası boşuna tekrar tekrar yanmıyormuş.
Aman arkadaşlar neme lazım yansın demeyin, hava basıncı ikaz lambasını benim gibi göz ardı etmeyin.
Önemli bir ikazmış, boşuna koymamışlar, bundan sonra ikaz lambasına karşı çok daha titiz olacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Nisan 25, 2015, 09:06:55 »
 34 lira lastik tamiri. Bravo servise. Ayrıca tubeless lastiklerde çivi varsa kolay çıkmaz lastik küt diye inmez. Çok büyük tehlike değildir bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Nisan 25, 2015, 10:18:11 »
Lastik hava basıncı ikaz lambası geçenlerde yandı.
Sağ arka lastiğin hava basıncı 29'a düşmüş. 35 bar basınca söndü. 
3 gün sonra tekrar yandı. 27'ye düşmüş, yine hava bastım söndü.
3 gün sonra yine yandı, 1000km. bakımı da gelmişti.
Servisteki iş emrine hava basıncının kontrol ettirilmesini ilave ettirdim.
Lastiğin havasını kaçıran şey çiviymiş, servis lastiği tamir etmiş (Ücreti 34 TL.)
Yani ikaz lambası boşuna tekrar tekrar yanmıyormuş.
Lamba yanarken bir de bilinçsizce 140-150 yaptım  :(
Aman arkadaşlar neme lazım yansın demeyin, hava basıncı ikaz lambasını benim gibi göz ardı etmeyin.
Önemli bir ikazmış, boşuna koymamışlar, bundan sonra ikaz lambasına karşı çok daha titiz olacağım.

Aynı durum benimde başıma daha bir aylıkken araba geldi ve lastiği arabayı almış olduğum yerin servisine (NATAŞ) götürdüm. Alıp aşağı baktılar ve tamir edip verdiler bana. Ve hiç bir ücret almadılar.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Nisan 25, 2015, 10:37:15 »
İş emri düşülmesinden kaynaklı ücret çıkmış olabilir
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Nisan 25, 2015, 21:06:07 »
İş emri de açılmış olsa sonuçta yapılan işlem garanti kapsamın da olan bir işlem değil. Normal lastikçi bile 20 tl ye yapıyorsa lastik tamirini servisin bu işlemi 34 tl ye yapması çok normal.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #87 : Nisan 25, 2015, 23:07:47 »
Klasik servis tarifesidir arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Nisan 25, 2015, 23:30:55 »
Yeni model 1.33 toyota elite modelinin "follow me home " özelliği nasıl aktif ediliyor ? hani kumandaya basıp kapıları acınca farlar yanıyor ya o özellik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #89 : Nisan 25, 2015, 23:35:47 »
Yeni model 1.33 toyota elite modelinin "follow me home " özelliği nasıl aktif ediliyor ? hani kumandaya basıp kapıları acınca farlar yanıyor ya o özellik

Aracı park edince motoru stop edip bir kere selektör yapıyorsunuz devreye giriyor. Yalnız bu özelllik dediğiniz gibi değil aracı terk ederken bir müddet yanan farlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Nisan 26, 2015, 00:30:01 »
tesekkur edıyorum  bıraz sacma olmus o sekılde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Hayat yaşadığın kadar güzeldir.
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Nisan 26, 2015, 01:14:48 »
Yeni Araç alan arkadaşlar.  Allah kazasız belasız binmek nasip etsin.  Bu arada şimdilik en azindan birkac sene daha turbo motor düşünmeden araç almak mantıklı.  Bende jetta dan sırf turbo yüzünden vazgeçtim.  Sıkıntı yaratan motor değil,  kendini geliştirme başarısını göstermeyen ustalarimiz. Yoksa isi iyi bilseler turbo daha avantajlı.
Hayat yaşayabildiğin kadar güzeldir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 2615
  • 103 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Nisan 26, 2015, 19:36:10 »
Alman, japon farketmez Türk şöförler affetmez... Her ikisinin de hastası var... Ve her ikisini de kullanan biri olarak ikisinin de artılarını ve eksilerini kendi gözlerimle görüyorum... Bu iş tercih meselesi... Önce nasıl bir araç ve beklenti sorularına cevap verip ona göre seçim yapmak gerekiyor. Her iki araçta kendi alanında bir numara... Güreş'te bir spor, Karete'de... Ama sonuçta her ikisi de sporcu... Kalkıpta ikisi de birinci diye iki sporcuyu karşılaştırmak ne kadar saçma ise, şu araç şundan daha iyi diye yorum yapmak bence o kadar saçma... Çünkü, burası Türkiye... Türkiye'de araç kullanırken yaptığınız seçime göre diğer aracın artılarından kurtulurken, seçtiğiniz aracın artılarıyla da diğer aracın eksilerinden kurtuluyorsunuz... Ucuza araç binmek diye bir şey yoktur... Hem kaliteli, hem ucuz, hem sağlam... vs. özellikleri bir arada toplayan bir araç varsa önce ben alırdım. Birisi yakıta biniyor, parçaları, servisi pahalı,, birisi ekonomik hem yakıt hem servis açısından... Gelde karar ver... Aradaki fark göze gelmiyorsa, yorganımız ayağımıza yetiyorsa, tabi ki de parayı göz ardı edebiliriz. Ama bir aile babası, bir memur olarak Toyota eski aracıma göre daha ekonomik geldi...

Bugün tavsiyeleri dinleyerek, aracın yakıt ortalamasını 7.4'lere kadar düşürdüm. Şehir içi... Aracın km'si de 180 oldu.
Daha önce 700 km diye belirttiğim km aracın gidebileceği menzili gösteriyormuş... Bugün 570'lere düşünce anladım... :rofl:  :alkis:

Anlık yakıt tüketimi değerlerini de ölçmek için şöyle bir yöntem geliştirdim. Örneğin kısa mesafeli 10 km, 20 km gibi aralıklarda sürüş yaparken, ortalama yakıtı düşürüyorum. 10 km için gösterdiği ortalama yakıt tüketim değeri anlık yakıt tüketim değerine yakın bir değer oluyor...

Mesaj Birleştirildi: Nisan 26, 2015, 19:42:14
Yeni Araç alan arkadaşlar.  Allah kazasız belasız binmek nasip etsin.  Bu arada şimdilik en azindan birkac sene daha turbo motor düşünmeden araç almak mantıklı.  Bende jetta dan sırf turbo yüzünden vazgeçtim.  Sıkıntı yaratan motor değil,  kendini geliştirme başarısını göstermeyen ustalarimiz. Yoksa isi iyi bilseler turbo daha avantajlı.

Aynen bende turbo yüzünden vaz geçtim Jetta'dan. Atmosferik olsa idi gözü kapalı alırdım... Ama yorumları okuyunca özellikle ilk 30.000, 50.000'lerde iki defa turbo patlatanların sayısının azımsanmayacak derecede olduğunu görünce, ve de bir turbonun 2.800 lira gibi bir fiyata değiştiğini öğrenince, anında soğudum jettadan. Pazarlığını da bitirmiştim.

Seçimimn Toyota olduğu için çok memnunum. Turbo olmadığı için en fazla bir iki lira fazla benzine biner ve basınca gaza gider... Diğer türlü aklımda diyerek her gaza dokunduğunda korkarak basmaktansa, bir şey oldu olacak diye tir tir titremektense, benim babam Toyota gibi adam sözünün de hakkını vererek Toyota da karar kıldım.

Tüm arkadaşlara kazasız, belasız, güzel günlerde araç kullanmayı diliyorum ve aman gaza çok önemli bir sebebiniz yoksa fazla yüklenmeyin diyorum... Ben yüklendim kendimden biliyorum, çok hoş sonuçlar doğurmuyor...
coralla 1,33 life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #93 : Nisan 26, 2015, 20:38:39 »
Sabah keyfi için Çengelköy tarafına indim. Göztepe - Çengelköy. Hava çiğse şeklinde yağışlıydı. Yol bilgisayarını sıfırladım ve Kozyatağından girdim FSM yoluna. 6. vites 80 - 90 km/h ile sağ şeritten Julio IGLESIAS dinleye dinleye gittim. Kavacık / Anadolu Hisarı çıkışında 5.9 idi tüketim. Sahile indiğim de 5.4 idi. Henüz yüksek hızlarda tüketim testi yapmadım. Bu hızlar da gittim elbet ama tüketimi ölçmedim. Bir de öyle test yapacağım. Tabi en güzel tüketim rekorum 4.8 idi   :)

Dönüşü ise Üsküdar üzerinden yaptım. Hareme geldiğimde 5.8 olmuştu tüketim. Eh, 4 ve 5. vitesler ile yol aldım Çengelköy - Harem arasını ve kimi zaman 3'e düştüm. Trafik ışığı ve yer yer viraj mevcuttur o yolda. Harem / Göztepe arasını E-5'den seyrettim ve yine 6. vites 100 - 110 ile yol aldım. Boştu yol ve Göztepe sapağında tüketim 5.6 idi. Sonra tüketimden çıkıp odo'ya getirip ölçümü bıraktım. Dedim ya, ben Kartal oto yolunda 4.8'i gördüm.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Nisan 26, 2015, 22:41:46 »
Sabah keyfi için Çengelköy tarafına indim. Göztepe - Çengelköy. Hava çiğse şeklinde yağışlıydı. Yol bilgisayarını sıfırladım ve Kozyatağından girdim FSM yoluna. 6. vites 80 - 90 km/h ile sağ şeritten Julio IGLESIAS dinleye dinleye gittim. Kavacık / Anadolu Hisarı çıkışında 5.9 idi tüketim. Sahile indiğim de 5.4 idi. Henüz 120 - 140 - 150 gibi hızlar ile tüketim testi yapmadım. Bu hızlar da gittim elbet ama tüketimi ölçmedim. Bir de öyle test yapacağım. Tabi en güzel tüketim rekorum 4.8 idi   :)

Dönüşü ise Üsküdar üzerinden yaptım. Hareme geldiğimde 5.8 olmuştu tüketim. Eh, 4 ve 5. vitesler ile yol aldım Çengelköy - Harem arasını ve kimi zaman 3'e düştüm. Trafik ışığı ve yer yer viraj mevcuttur o yolda. Harem / Göztepe arasını E-5'den seyrettim ve yine 6. vites 100 - 110 ile yol aldım. Boştu yol ve Göztepe sapağında tüketim 5.6 idi. Sonra tüketimden çıkıp odo'ya getirip ölçümü bıraktım. Dedim ya, ben Kartal oto yolunda 4.8'i gördüm.  :)

80-90 için 6. vites çok değil mi? Devir kaçta idi? Sanırım devirli kullanılmaz o hızlarda ama bir deneyip görmekte lazım tabii... Benim tespitimde sizinle uyuşmakta vites yükseldikçe yakıt tüketimi azalmakta... Mayısın sonunda uzun yola çıkacağım... Kesin değerleri o zaman alırım diye düşünüyorum. Uzun yol tüketimi cazip olursa şehir içi de o oranla cazip olur... Şu an yeni 1.6 otomatik motor yakıtı 12-13'lerde seyrediyor. Arkadaşımın aracı henüz 300-400 km..
coralla 1,33 life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #95 : Nisan 26, 2015, 22:55:14 »

80-90 için 6. vites çok değil mi? Devir kaçta idi? Sanırım devirli kullanılmaz o hızlarda ama bir deneyip görmekte lazım tabii... Benim tespitimde sizinle uyuşmakta vites yükseldikçe yakıt tüketimi azalmakta... Mayısın sonunda uzun yola çıkacağım... Kesin değerleri o zaman alırım diye düşünüyorum. Uzun yol tüketimi cazip olursa şehir içi de o oranla cazip olur... Şu an yeni 1.6 otomatik motor yakıtı 12-13'lerde seyrediyor. Arkadaşımın aracı henüz 300-400 km..

2200 - 2500 civarıydı ve düz yolda 80 - 90 ile giderken 6. vites gayet de iyi yürütüyor arabayı. Ve ben şehir içi sürekli dur kalk trafiği ve kısa mesafeler de 8.6 - 8.7 gördüm en fazla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Nisan 29, 2015, 21:45:24 »
2200 - 2500 civarıydı ve düz yolda 80 - 90 ile giderken 6. vites gayet de iyi yürütüyor arabayı. Ve ben şehir içi sürekli dur kalk trafiği ve kısa mesafeler de 8.6 - 8.7 gördüm en fazla.

En uygun zamanda deneyeceğim Sayın Hocam, sanırım yüksek vites düşük hız yakıt tüketimini düşürüyor. 
Mayısın sonunda uzun yol deneyimim olacak. Bakalım kaç gösterecek ortalama yakıt. Ama düşük olacağını tahmin ediyorum.
coralla 1,33 life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Hayat yaşadığın kadar güzeldir.
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Nisan 29, 2015, 22:41:06 »
80 km hızla giderken eğer gax pedalına parmak ucuyla dokunuyorsan araç otomatik olarak senden 6. Vitesi isteyecektir.  Tabiii düz yolda. 
Hayat yaşayabildiğin kadar güzeldir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Nisan 30, 2015, 22:15:01 »
80 km hızla giderken eğer gax pedalına parmak ucuyla dokunuyorsan araç otomatik olarak senden 6. Vitesi isteyecektir.  Tabiii düz yolda.

3.000 - 4.000 civarı vites değiştirmenin ileriye dönük bir sıkıntısı olur mu ? Ben üçüncü, dördüncü viteste bayağı zorluyorum ara sıra?
coralla 1,33 life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Nisan 30, 2015, 23:31:21 »
3.000 - 4.000 civarı vites değiştirmenin ileriye dönük bir sıkıntısı olur mu ? Ben üçüncü, dördüncü viteste bayağı zorluyorum ara sıra?

Niye zararı olsun ki, yolculuk sonrasında motorun dinlenmesine 1 dk kadar izin veriliyorsa bir şey olacağını düşünmüyorum. Şanzıman oranı düşük araçların 100-110 km hızında 3000-3500 devir çeviriyor. Bu devirler normal. Tam tersine ara sıra yüksek devirde sürerek motor açılınca ya da enjektörler temizlenince motorun kendine geldiğini rahatlıkla görebilirsiniz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.