0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
3.000 - 4.000 civarı vites değiştirmenin ileriye dönük bir sıkıntısı olur mu ? Ben üçüncü, dördüncü viteste bayağı zorluyorum ara sıra?
80 km hızla giderken eğer gax pedalına parmak ucuyla dokunuyorsan araç otomatik olarak senden 6. Vitesi isteyecektir. Tabiii düz yolda.
Ve ilaveten ;Düz yol için konuşuyorum..1. vites - 2.800 devir sihift yanar 2. vitese atarsın2. vites - 2.000 devir shift yanar 3. vitese atarsın3. vites - 2.000 devir shift yanar 4. vitese atarsın4. vites - 2.000 devir shift yanar 5. vitese atarsın5. vites - 2.500 devir shift yanar 6. vitese atarsın6. vites - Allah ne verdiyse yolun durumuna bağlı..Ha, 2.000 deviri pas geçip 2.200 devir veya onu da pas geçip 2.800 devir veya onu da pas geçip 3.200 devir de bile vites değiştirebilirsin. Shift lambası bu yazdığım devirler de yanıyor. Rampa çıkıyorsan zaten kafadan 2.800 - 3.500 devir kaçınılmaz. Bu arada dün ilk kez klimayı açtım ve 1. ve 2. kademe yeterli oldu. Gerçi 21 dereceydi hava, bakalım 30 üzeri sıcaklık da nasıl soğutacak? Performans olarak aman aman bir hantallık görmedim. 6. vites 140 ile çıktığım E-5 / Acıbadem rampasını yine aynı hız da çıktım sorunsuzca..
Geçtiğimiz hafta sonu yakın bir yerlere gideyim dedim ve 400 km civarında yol yaptım. Çorum Amasya arası... Araç beklentilerimi tam olarak karşıladı. Çok memnun kaldım. Araç basmayınca 1.3 basınca 1.6 performansına sahip... Amasya'yı bilenler bilir çok dik şehir içi çok yokuşa sahip tepelerin eteklerine kurulu Ali Kaya denilen bir restoran var. Oraya arkadaşın aracını takip ederek çıktım. Arkadaş, çok dik bu araç yolda kalırsa şaşırma gibi laflar edince de biraz canım sıkılmıştı. Arkadaşta 2003 2005 civarı dizel fiesta vardı. Emin olun tampon tampona çıktık. Araç, 3. viteste kolaylıkla çıktı. Ancak, arkadaşın aracı çıkmadığı için ikiye düşmek zorunda kaldım... Yakıt değerlerim, araç henüz 570 km'de... Çorum çıkışında sıfırladım ve Mecitözü arasında yaklaşık 40 km. 5.7 lt'yi yakaladım. Ortalama süratim 90 km civarı oldu... Amasya dönüşü 7 lt'lerde seyretti. Ortalama sürat 110-120 civarı idi...Tereddütü olan varsa hiç tereddüt etmesin tam bir ekonomi canavası bu araç... Sonuç, kesinlikle tavsiye,,, tam bir işçi, memur arabası... Araçta sadece beğenmediğim yön, yağmur , su birikintisine girince sanki hiç bir şey yokmuş gibi insanın yüzüne çarpıyormuş gibi şiddetli bir ses gelmesi... Toyota Yetkili Bayii ile durumu paylaştım... 1000 km bakımına gelince belki bir çözüm önerebilirler denildi. Bakalım...Yağmurlu havalarda da sanki araçta tavan yokta direk şemşiye gibi tık tık yağmur vuruşlarını sayıyormuş gibi oluyor insan. Arka tekerdeki davlumbaz olayı da tam bir gülmece... Adamlar, bildiğin kumaş kullanmışlar davlumbaz yerine... Neyse, toyata mühendisleri elbet biliyorlardır deyip geçecem artık...
şimdi anlamadığım nokta şu 80 km hızla giderken zaten ayağın gazdadır ayağını gazdan çekersen araba yavaşlar ve durur 80 km hılza giderken nasıl gaz pedalına parmak ucuyla dokunacaksınız merak ettim
aynen fiyatları güncellemişler ve 1.33 aurisi sanırım üretimden kaldırmışlar listede yoktu çünkü
Toyota'ya yakışmayan bir motor olduğunu düşünüyorum
Opel astra 1.6 alinir bu paralar 1.33 corolla ya da auris ede cok