Gönderen Konu: Toyota corolla 1.33 life  (Okunma sayısı 82078 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Hayat yaşadığın kadar güzeldir.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota corolla 1.33 life
« Yanıtla #100 : Mayıs 02, 2015, 11:49:42 »
3.000 - 4.000 civarı vites değiştirmenin ileriye dönük bir sıkıntısı olur mu ? Ben üçüncü, dördüncü viteste bayağı zorluyorum ara sıra?
Bülent bey. Bence ilk kullanım esnasında bahsettiğiniz şekilde kullanmanın ilerisi için faydası bile var.  Her nekadar rodaj olayı tartışmaya açık bir konu olsada.  Ilk etapta yuksek devirde uzun sire aracı zorlamak motoru açacaktır. En çok dikkat edilmesi gereken nokta. Ilk çalıştırmada en 10sn. Bekleyip opyle yürütmek aracı.
Hayat yaşayabildiğin kadar güzeldir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Mayıs 02, 2015, 11:49:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Mayıs 02, 2015, 11:53:31 »
80 km hızla giderken eğer gax pedalına parmak ucuyla dokunuyorsan araç otomatik olarak senden 6. Vitesi isteyecektir.  Tabiii düz yolda.

Aynen %100000 doğru tespit.  :)
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Mayıs 02, 2015, 11:57:45 »
Bu arada şehir içinde 3000. Bin i yeni devirdi araç.  Ortalama yakıt tüketimi icin 4.75 krs dan yakinda hesap yapacağım.  Burada paylasirim tüm dostlarla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #103 : Mayıs 02, 2015, 11:57:58 »
Ve ilaveten ;

Düz yol için konuşuyorum..

1. vites - 2.800 devir sihift yanar 2. vitese atarsın
2. vites - 2.000 devir shift yanar 3. vitese atarsın
3. vites - 2.000 devir shift yanar 4. vitese atarsın
4. vites - 2.000 devir shift yanar 5. vitese atarsın
5. vites - 2.500 devir shift yanar 6. vitese atarsın
6. vites - Allah ne verdiyse yolun durumuna bağlı..

Ha, 2.000 deviri pas geçip 2.200 devir veya onu da pas geçip 2.800 devir veya onu da pas geçip 3.200 devir de bile vites değiştirebilirsin. Shift lambası bu yazdığım devirler de yanıyor. Rampa çıkıyorsan zaten kafadan 2.800 - 3.500 devir kaçınılmaz.

Bu arada dün ilk kez klimayı açtım ve 1. ve 2. kademe yeterli oldu. Gerçi 21 dereceydi hava, bakalım 30 üzeri sıcaklık da nasıl soğutacak? Performans olarak aman aman bir hantallık görmedim. 6. vites 140 ile çıktığım E-5 / Acıbadem rampasını yine aynı hız da çıktım sorunsuzca..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Mayıs 03, 2015, 13:50:45 »
Ve ilaveten ;

Düz yol için konuşuyorum..

1. vites - 2.800 devir sihift yanar 2. vitese atarsın
2. vites - 2.000 devir shift yanar 3. vitese atarsın
3. vites - 2.000 devir shift yanar 4. vitese atarsın
4. vites - 2.000 devir shift yanar 5. vitese atarsın
5. vites - 2.500 devir shift yanar 6. vitese atarsın
6. vites - Allah ne verdiyse yolun durumuna bağlı..

Ha, 2.000 deviri pas geçip 2.200 devir veya onu da pas geçip 2.800 devir veya onu da pas geçip 3.200 devir de bile vites değiştirebilirsin. Shift lambası bu yazdığım devirler de yanıyor. Rampa çıkıyorsan zaten kafadan 2.800 - 3.500 devir kaçınılmaz.

Bu arada dün ilk kez klimayı açtım ve 1. ve 2. kademe yeterli oldu. Gerçi 21 dereceydi hava, bakalım 30 üzeri sıcaklık da nasıl soğutacak? Performans olarak aman aman bir hantallık görmedim. 6. vites 140 ile çıktığım E-5 / Acıbadem rampasını yine aynı hız da çıktım sorunsuzca..
Guzel ve ayrıntılı bir açıklama.  Eline sağlık üstat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 2615
  • Model Yılı: '15
  • 103 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Mayıs 09, 2015, 09:46:49 »
Geçtiğimiz hafta sonu yakın bir yerlere gideyim dedim ve 400 km civarında yol yaptım. Çorum Amasya arası... Araç beklentilerimi tam olarak karşıladı. Çok memnun kaldım. Araç basmayınca 1.3 basınca 1.6 performansına sahip... Amasya'yı bilenler bilir çok dik şehir içi çok yokuşa sahip tepelerin eteklerine kurulu Ali Kaya denilen bir restoran var. Oraya arkadaşın aracını takip ederek çıktım. Arkadaş, çok dik bu araç yolda kalırsa şaşırma gibi laflar edince de biraz canım sıkılmıştı. Arkadaşta 2003 2005 civarı dizel fiesta vardı. Emin olun tampon tampona çıktık. Araç, 3. viteste kolaylıkla çıktı. Ancak, arkadaşın aracı çıkmadığı için :) ikiye düşmek zorunda kaldım...

Yakıt değerlerim, araç henüz 570 km'de... Çorum çıkışında sıfırladım ve Mecitözü arasında yaklaşık 40 km. 5.7 lt'yi yakaladım. Ortalama süratim 90 km civarı oldu... Amasya dönüşü 7 lt'lerde seyretti. Ortalama sürat 110-120 civarı idi...

Tereddütü olan varsa hiç tereddüt etmesin tam bir ekonomi canavası bu araç... Sonuç, kesinlikle tavsiye,,, tam bir işçi, memur arabası...
Araçta sadece beğenmediğim yön, yağmur , su birikintisine girince sanki hiç bir şey yokmuş gibi insanın yüzüne çarpıyormuş gibi şiddetli bir ses gelmesi... Toyota Yetkili Bayii ile durumu paylaştım... 1000 km bakımına gelince belki bir çözüm önerebilirler denildi. Bakalım...

Yağmurlu havalarda da sanki araçta tavan yokta direk şemşiye gibi tık tık yağmur vuruşlarını sayıyormuş gibi oluyor insan. Arka tekerdeki davlumbaz olayı da tam bir gülmece... Adamlar, bildiğin kumaş kullanmışlar davlumbaz yerine... Neyse, toyata mühendisleri elbet biliyorlardır deyip geçecem artık...
coralla 1,33 life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #106 : Mayıs 09, 2015, 10:04:32 »
Geçtiğimiz hafta sonu yakın bir yerlere gideyim dedim ve 400 km civarında yol yaptım. Çorum Amasya arası... Araç beklentilerimi tam olarak karşıladı. Çok memnun kaldım. Araç basmayınca 1.3 basınca 1.6 performansına sahip... Amasya'yı bilenler bilir çok dik şehir içi çok yokuşa sahip tepelerin eteklerine kurulu Ali Kaya denilen bir restoran var. Oraya arkadaşın aracını takip ederek çıktım. Arkadaş, çok dik bu araç yolda kalırsa şaşırma gibi laflar edince de biraz canım sıkılmıştı. Arkadaşta 2003 2005 civarı dizel fiesta vardı. Emin olun tampon tampona çıktık. Araç, 3. viteste kolaylıkla çıktı. Ancak, arkadaşın aracı çıkmadığı için :) ikiye düşmek zorunda kaldım...

Yakıt değerlerim, araç henüz 570 km'de... Çorum çıkışında sıfırladım ve Mecitözü arasında yaklaşık 40 km. 5.7 lt'yi yakaladım. Ortalama süratim 90 km civarı oldu... Amasya dönüşü 7 lt'lerde seyretti. Ortalama sürat 110-120 civarı idi...

Tereddütü olan varsa hiç tereddüt etmesin tam bir ekonomi canavası bu araç... Sonuç, kesinlikle tavsiye,,, tam bir işçi, memur arabası...
Araçta sadece beğenmediğim yön, yağmur , su birikintisine girince sanki hiç bir şey yokmuş gibi insanın yüzüne çarpıyormuş gibi şiddetli bir ses gelmesi... Toyota Yetkili Bayii ile durumu paylaştım... 1000 km bakımına gelince belki bir çözüm önerebilirler denildi. Bakalım...

Yağmurlu havalarda da sanki araçta tavan yokta direk şemşiye gibi tık tık yağmur vuruşlarını sayıyormuş gibi oluyor insan. Arka tekerdeki davlumbaz olayı da tam bir gülmece... Adamlar, bildiğin kumaş kullanmışlar davlumbaz yerine... Neyse, toyata mühendisleri elbet biliyorlardır deyip geçecem artık...

Helal olsun. Arabayı öyle güzel özetlemişsin ki. Yazdıklarının her satırına harfiyen katılıyorum. Davlumbaz aynen dediğin gibi kumaş gibi bir keçe. Var mı var işte. Tavan olayına da katılıyorum ve yağmur damlaları değdikçe sac sesi duyuyorum. Bu arada su birikintisi olayına gelirsek. Henüz araban yeni ve altı olsun çamurluklar olsun dolmadığından su üzerinden geçince sanki içerisi su alıyor gibi ses duyman normal. İlk başlar da bende duydum ve sonra arabanın altı ve çamurlukları yağmurlu günlerde yol yapıp çamurla vs. doldukça o ses nispeten azaldı. Bu arabalar da yalıtım biraz zayıf. Bazı arkadaşlar çamurluklara yalıtım kaplattı. Servis de belki sana öyle bir teklif de bulunabilir. 1 ay önce Bostancı da sormuştum bir yere 600 lira demişti. O an müsait olmadığım için yaptırmamıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Haziran 14, 2015, 00:30:29 »
Şehir içi Çanakkale de litresi 4.71 den 35 krs. Hesap çıktı.  Bilgilendirmek için yazayım dedim :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Haziran 15, 2015, 09:22:17 »
80 km hızla giderken eğer gax pedalına parmak ucuyla dokunuyorsan araç otomatik olarak senden 6. Vitesi isteyecektir.  Tabiii düz yolda.

şimdi anlamadığım nokta şu 80 km hızla giderken zaten ayağın gazdadır ayağını gazdan çekersen araba yavaşlar ve durur 80 km hılza giderken nasıl gaz pedalına parmak ucuyla dokunacaksınız merak ettim
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Haziran 15, 2015, 09:31:10 »
şimdi anlamadığım nokta şu 80 km hızla giderken zaten ayağın gazdadır ayağını gazdan çekersen araba yavaşlar ve durur 80 km hılza giderken nasıl gaz pedalına parmak ucuyla dokunacaksınız merak ettim
Sabit bir şekilde gaz pedalına basmak kast edilmiş sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Temmuz 01, 2015, 12:33:51 »
bu arada 1 temmuz itibariyle fiyatları güncellemişler. geçen hafta aldığım yerde söylemişlerdi pek inanmamıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #111 : Temmuz 01, 2015, 15:55:35 »
aynen fiyatları güncellemişler ve 1.33 aurisi sanırım üretimden kaldırmışlar listede yoktu çünkü
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Temmuz 01, 2015, 16:53:27 »
aynen fiyatları güncellemişler ve 1.33 aurisi sanırım üretimden kaldırmışlar listede yoktu çünkü

1.33 üretimden kalkarsa kuşlar gibi hafifleyeceksin arkadaşım gözün aydın.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #113 : Temmuz 01, 2015, 17:36:27 »
Toyota'ya yakışmayan bir motor olduğunu düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Temmuz 01, 2015, 17:48:56 »
Auris 1,33 liste fiyatı yok ama corolla 1,33 var. Hemide 52,950 el insaf.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Temmuz 01, 2015, 22:34:14 »
Toyota'ya yakışmayan bir motor olduğunu düşünüyorum

toyota'ya yakışmayan demişsiniz fakat bazı insanların beklentilerini karşılayan bir motor olduğunu düşünüyorum.kaldı ki il bazında 1 ayda satılan 60 toyota dan 23 tanesi 1.33 life. insanlar deniyor beğeniyor ki bu parayı veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Temmuz 01, 2015, 22:35:23 »
Opel astra 1.6 alinir bu paralar 1.33 corolla ya da auris ede cok
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Temmuz 01, 2015, 22:48:31 »
Her harfine de katılıyorum.  Cok para. ..
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Temmuz 02, 2015, 03:56:14 »
Benim gibi dimi Tuncay abi  :islik:
1.6 Astra aldigim fiyat park sensoru kartal muhafaza dahil 49400. İnanmazsin abi bunu duyan 2 arkadasima daha aldik :)  Beyaz, Neptun Mavi, Siyah.
1,33 vergi avantaji oldugu vakit belki cazibesi olabilir ancak 1.6 ile ayni vergi. 1.33 Aurisi listeden kaldirmislar. Corollada da kalkarsa o zaman cumbusu gor abi ikinci elde kotu motordu gitmiyordu uretimi durdu vs diye.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Temmuz 02, 2015, 16:49:49 »
Biliyorum mehmet valla sen.en.iyisini yaptın. Vergi avantajida yok,Birde icerisi cok bos.aracin.hiçbirşey. yok oyuzden bende olsam 1.6 opel veya ikinci el temiz bir arac
2011 d4d Corolla