Gönderen Konu: Toyota corolla 1.33 life  (Okunma sayısı 83016 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota corolla 1.33 life
« Yanıtla #20 : Mart 08, 2015, 00:21:33 »
3 ay oldu ben alalı ve 2420 km deyim. 2 gün önce 4 tane alaşımlı jant taktırdım CMS marka ve güzel bir kimliğe büründü. 4.8 litreyi gördüm ben Göztepe / Kartal / Göztepe TEM oto yolunda 6. vites / 100 - 110 km/h aralığında.

Rampa çıkma olayına gelince, aynen dediğin gibi olmadı 2 vites düşürürsün ve çıkar. Çıkmaz, gitmez diye bir şey yok. Vites uyarı ışığı mesela. Atıyorum 2. vites ile bir yokuş çıkıyorsun ve sana 3'e at diyor. Ama yokuş 2. viteslik yokuş ve sen kalkıp o lambaya göre 3'e atarsan gelip forumlar da "1.33 motor gitmiyor" diye konu açmak kaçınılmaz olur. Daha bugün Akasya Avm'den çıktım ve benle birkikte 3 kişi Acıbademe çıkan dik bir yokuş var, 1. vites ile girdim ve yokuşun ortasında 2'ye aldım ve önde ki durunca durdum ve hatta bilhassa durdum çünkü durmadan 1' e düşüp devam edebilirdim. Baktım arkadan gelen yok ve durdum. Yokuş kalkış desteğini kullanarak gayet sorunsuz o dik yokuş da kalkış yaptım. İşi bileceksin, kalkmayı bileceksin. Yıllar önce turbo motorlar yoktu. 124'ler, 131'ler, Renault 12'ler varken bu ülkede dik yokuşlar yine vardı ve hepsi de keçi gibi çıkıyordu. Yokuş da bu araba kalkmaz diyen bir zahmet yokuş kalkış reflekslerini gözden geçirsin. İnanmayan gelir Göztepe / Petrol Ofisi benzincsiine bir cumartesi sabahı, oturur yanıma deneriz. Ben kazanırsam İskender ondan, o kazanırsa İskender benden.

Güle güle kullan arabanı. Seni mutlu ediyorsa gerisini boş ver.

Abi akasyanın yanın daki acıbademe çıkan hatta pazara dönen yerde dur kalk yaptıysan 1.33 toyota gözüm de baştacıdır. Neden dersen o yokuşta yeni kasa 1.6 focus durateck motor dur kalkta çıkamadığı oluyordu. İnanırmısın patinaj dahi çekemeden motor duracak gibi oluyordu. Sırf o nedenle biraz bekleyip yol boşaldığın da gazı kökleyip öyle çıkıyordum. Gerçi bence benim kullandığım araç sorunluydu. 2 - 3 sefer servise götürdüm aldığınız yakıttan kaynaklanıyor diyorlardı yada yazılımı güncellediklerini söyleyip gönderiyorlardı beni. Halbuki hergün 20 litre yakıtı göztepe Po dan alıyordum. Neyse işi  özü sırf bu nedenle focuslardan soğudum hatta aynı işyerinde çalıştığım arkadaşlarım da bu aracı kullandıkların da aynı tepkiyi veriyorlardı. O nedenle kendime suç bulmuyorum ama eminim ki benim kullandığım araç arızalıydı. Çünkü abi dediğin gibi zamanın da o yollarda 124 ler 131 ler toroslar çıkıyordu.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 08, 2015, 00:21:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 09, 2015, 16:18:33 »
Abi akasyanın yanın daki acıbademe çıkan hatta pazara dönen yerde dur kalk yaptıysan 1.33 toyota gözüm de baştacıdır. Neden dersen o yokuşta yeni kasa 1.6 focus durateck motor dur kalkta çıkamadığı oluyordu. İnanırmısın patinaj dahi çekemeden motor duracak gibi oluyordu. Sırf o nedenle biraz bekleyip yol boşaldığın da gazı kökleyip öyle çıkıyordum. Gerçi bence benim kullandığım araç sorunluydu. 2 - 3 sefer servise götürdüm aldığınız yakıttan kaynaklanıyor diyorlardı yada yazılımı güncellediklerini söyleyip gönderiyorlardı beni. Halbuki hergün 20 litre yakıtı göztepe Po dan alıyordum. Neyse işi  özü sırf bu nedenle focuslardan soğudum hatta aynı işyerinde çalıştığım arkadaşlarım da bu aracı kullandıkların da aynı tepkiyi veriyorlardı. O nedenle kendime suç bulmuyorum ama eminim ki benim kullandığım araç arızalıydı. Çünkü abi dediğin gibi zamanın da o yollarda 124 ler 131 ler toroslar çıkıyordu.

Aynen o rampa Mehmet. Ben, yanımda annem ve arkada erkek kardeşim. Yani 3 yetişkin varız arabada. Baktım arkada araba yok ve bilerek durdum. Yokuş kalkış desteği kullanarak sorunsuz kalktım. Ve o yokuşun başından sola dönüp E-5'e inmek için aşağıdan gelen ve yukarı dan gelen arabaların geçmesini de gaz + debriyaj yaparaktan durmadan halledip yoluma devam ettim. Zaten rampa da gaz + debriyah hareketini (frene basmadan) 21 yıldır tüm arabalarım da bu tarz kritik yerlerde yapmışımdır.

Yani bahsettiğim yokuş burası ve yabana atılacak bir yokuş da değil.  Aynı testi babamın mezarını ziyarete gittiğim de yapacağım. Ümraniye / Hekimbaşı mezarlığı yokuşu.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '11
  • 43 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 09, 2015, 16:42:53 »
Arkadaşlar 98 model 1.3 corolla ile 2015 model 1.33 life corolla arasında çok performans farkı olur mu ? ( İkiside benzinli olmak şartıyla )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mart 09, 2015, 19:29:15 »
@Burak Atılgan (32862)  abi arabanın hakkını verdikten sonra senin de hakkını yememek lazım. Usta şoför kendini böyle zor yerlerde belli ediyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #24 : Mart 15, 2015, 16:03:01 »
Sevgili arkadaşlar, geçen hafta bahsettiğim ve ben dahil 3 kişi ile durup, yokuş kalkış desteğini devreye sokarak sorunsuzca kalkış yaptığım yokuş dan bu gün yine geçtim ve bu sefer fotoğraf da çektim. Bugün tek başımaydım ve yine yokuş kalkış ile sorunsuzca kalktım. Geçen hafta 3 kişiydik ve sorunsuzca yokuş kalkış ile kalktı.  Araba 1.33 Corolla.. Bu yokuş yabana atılacak bir yokuş değildir. Ve bu yokuşu ben 1 ile girip 2 ile çıktım. Ve yine bu gün de fotoğrafı çektiğim nokta dan kalktıktan sonra 2'ye attım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Başlangıcı olan herşeyin bir de sonu vardır...
    • http://devaimystic.deviantart.com/
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 203000
  • Model Yılı: '05
  • 174 kere teşekkür etti
  • 94 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 15, 2015, 16:19:29 »
Sevgili arkadaşlar, geçen hafta bahsettiğim ve ben dahil 3 kişi ile durup, yokuş kalkış desteğini devreye sokarak sorunsuzca kalkış yaptığım yokuş dan bu gün yine geçtim ve bu sefer fotoğraf da çektim. Bugün tek başımaydım ve yine yokuş kalkış ile sorunsuzca kalktım. Geçen hafta 3 kişiydik ve sorunsuzca yokuş kalkış ile kalktı.  Araba 1.33 Corolla.. Bu yokuş yabana atılacak bir yokuş değildir. Ve bu yokuşu ben 1 ile girip 2 ile çıktım. Ve yine bu gün de fotoğrafı çektiğim nokta dan kalktıktan sonra 2'ye attım.

selam dostum...

bizim buradaki buna benzer(belki de daha dik olabilir)dik yokuşu  ben de çekip 4 kişi ile nasıl çıktığımı göstereceğim hatta video olacak...  :rofl:
Başlangıcı olan herşeyin bir de sonu vardır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #26 : Mart 15, 2015, 16:34:33 »
Video çekmeyi beceremedim telefondan. Fotoğraf makinam yanımda olunca video da çekeceğim. Yani 1.33 den korkmaya gerek yok. Daha düne kadar VW, Passatları 1.6 / 102 HP olarak satıyordu. Yani şimdi bu motor 1.33 değil de 1.5 olsa emimin ön yargı ve gitmez, kalkmaz muhabbeti yapılıyor olmazdı.

Ve dediğim gibi, atmosferik de olsa o vites uyarı lambası çift karakterli. Eğer sakin kullanıp az gaza basıyorsan 2000 devir de uyarı lambası yanıyor ve vites büyütüyorsun. Ama yok, biraz daha gaza basıp 2000 devir de yanan uyarı lambasını pas geçiyorsan, 3000 devir de tekrar yanıyor lamba ve o zaman vites büyütüyorsun. Bu durum rampa çıkış içinde geçerli. Yani bu durum da 3. vites ile rampa çıkan biri 2000 devir de uyarı lambası yanınca 4'e atınca "abi bu 1.33 gitmiyor yahu" diye konu açar elbette. Ama pas geçip 3000 devir de 4 e atarsan bu araba gider. Büyük vites ile yokuş çıkmak marifet değil. Esas olan uygun deviri uygun vites ile çıkmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 15, 2015, 16:36:26 »
siz buna yokuşmu diyorsunuz bu yokuşu 1,0 motorlu arabada çıkar ayrıca sadece yokuşta aracı bağırtarak çıkarmak aracın çekişinin iyi olduğunu göstermez aracın rampada devrini kaybettiği zaman tekrar devirlenmesi nasıl ara hızlanmaları nasıl dolu yükle uzun yol performansı nasıl sollamaları nasıl bunlardan bahsedin bence yokuşta durup kaldırarak motor iyi çekiyor diyemeyiz ayrıca anlatımlarınızı okuyan birisi aracın 1,6 motordan daha iyi çektiğini düşünebilir bu şekilde insanları yanlış yönlendirmek ve bilgilendirmek doğru değil bence

Mesaj Birleştirildi: Mart 15, 2015, 16:37:25
. Yani 1.33 den korkmaya gerek yok. Daha düne kadar VW, Passatları 1.6 / 102 HP olarak satıyordu. Yani şimdi bu motor 1.33 değil de 1.5 olsa emimin ön yargı ve gitmez, kalkmaz muhabbeti yapılıyor olmazdı.

daha dün dediğiniz 15 sene önceydi hocam
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #28 : Mart 15, 2015, 16:41:13 »
siz buna yokuşmu diyorsunuz bu yokuşu 1,0 motorlu arabada çıkar ayrıca sadece yokuşta aracı bağırtarak çıkarmak aracın çekişinin iyi olduğunu göstermez aracın rampada devrini kaybettiği zaman tekrar devirlenmesi nasıl ara hızlanmaları nasıl dolu yükle uzun yol performansı nasıl sollamaları nasıl bunlardan bahsedin bence yokuşta durup kaldırarak motor iyi çekiyor diyemeyiz ayrıca anlatımlarınızı okuyan birisi aracın 1,6 motordan daha iyi çektiğini düşünebilir bu şekilde insanları yanlış yönlendirmek ve bilgilendirmek doğru değil bence

Valla fotoğraf belki pek ifade edemeyebilir bu yokuşu. Ama yaban atılacak bir yokuş değildir. AKASYA AVM'den çHasanpaşaya giderken sağdan Acıbadem'e çıkan yokuş. Bu yokuş da öyle çok da bağırmıyor yani araba. 3000 devir de attım 2'ye. Çok kalkamayan olmuştur bu yokuş da yaz aylarında. Benim 90 model 131 arabam varken de bu yokuş vardı ve yıllar önce 131 arabam ile el freni ile kalkardım ve kalkamayan da olurdu bu yokuş da. Symbol ile de el freni kullanarak kalkardım bu yokuş da.

Benim bu mesajım 1.33 motorlu Corolla için yokuş da kalkmıyor diyenlere. Çekişi de söyledim ayrıca. 6 ile giderken gerekirse 4'e atıp devirlersin ve durumu kurtarırsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 15, 2015, 16:41:43 »
Hakan o dedigin testler yapildi ve diger konularda paylasildi. Sende sanki hic yapilmamis gibi digerlerini yaniltma istersen.  Bazi yerlerde aracin yetenekleri yaninda surucu yetenegi cok onemli faktordur bunu kabul ederim
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #30 : Mart 15, 2015, 16:46:59 »
Hakan bey, dediğim gibi benim bu test ve yorumum 1.33 motor Corolla için yokuş da kalkmıyor diyenlere. 21 yıldır askerlik dahil araba kullanmaktayım. Yıllarca ufak motorlu araba kullandım. Performanslı araba da kullandım. Yani hayatım 131 - Symbol ve Corolla dan ibaret değil. Ve ben geçen hafta aynı testi 3 kişi varken yaptım. Haftaya aynı yokuşu cumartesi günü eğer olurda unutmazsam daha kalabalıkken yapacağım. Ananem ve teyzelerimi almaya gideceğim. Tahminim 5 kişi oluruz arabada. Ve asıl testi yine yazın Bodruma giderken Sabuncubeli rampasında yapacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mart 15, 2015, 16:54:38 »
Hakan bey, dediğim gibi benim bu test ve yorumum 1.33 motor Corolla için yokuş da kalkmıyor diyenlere. 21 yıldır askerlik dahil araba kullanmaktayım. Yıllarca ufak motorlu araba kullandım. Performanslı araba da kullandım. Yani hayatım 131 - Symbol ve Corolla dan ibaret değil. Ve ben geçen hafta aynı testi 3 kişi varken yaptım. Haftaya aynı yokuşu cumartesi günü eğer olurda unutmazsam daha kalabalıkken yapacağım. Ananem ve teyzelerimi almaya gideceğim. Tahminim 5 kişi oluruz arabada. Ve asıl testi yine yazın Bodruma giderken Sabuncubeli rampasında yapacağım.

Burak abi bu gidişli test edecem diye senin arabanın baskı balatası daha çabuk sürede bitecek. Bence hiç gerek yok abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #32 : Mart 15, 2015, 16:59:26 »
Burak abi bu gidişli test edecem diye senin arabanın baskı balatası daha çabuk sürede bitecek. Bence hiç gerek yok abi.

Bir şey olmaz. Misal, Symbolü 10 yıl kullandım ve 145367 km yol yaptım ve baskı / balata değişmedi. 131 desen 14 yıl / 170527 km yol yaptı ve 100 bin de babam komple bakım yaptırmıştı ve baskı balata o zaman değişmişti.

Merak etme, daha fazla da yormam arabayı.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mart 15, 2015, 17:03:31 »
yokuşta kalkmıyor diyenler bence art niyetli kişilerdir ama sonuçta şu bir gerçekki 1300 kiloya yakın ağırlıkta bir kasa 1,33 motora ağır gelmektedir (not: kullanıcıyım )
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 15, 2015, 17:09:15 »
O kasaya ideal motor bence 2.0 dir. Ulkemiz vergi sartlari ve bunun sonucu yakit fiyatlari malumunuz.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #35 : Mart 15, 2015, 17:17:15 »
yokuşta kalkmıyor diyenler bence art niyetli kişilerdir ama sonuçta şu bir gerçekki 1300 kiloya yakın ağırlıkta bir kasa 1,33 motora ağır gelmektedir (not: kullanıcıyım )

Orası da doğru. Hani vergiden avantaj da değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 15, 2015, 17:24:57 »
Orası da doğru. Hani vergiden avantaj da değil.

Satış fiyatından avantaj ama, 1.6 ile arasında az fiyat farkı yok.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Başlangıcı olan herşeyin bir de sonu vardır...
    • http://devaimystic.deviantart.com/
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 203000
  • Model Yılı: '05
  • 174 kere teşekkür etti
  • 94 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 15, 2015, 17:34:37 »
Satış fiyatından avantaj ama, 1.6 ile arasında az fiyat farkı yok.

tam onu diyecektim...liste fiyatları arasında çok fark var... ;)

evet tüm konuşulanlar 1,33 motor içindir... ;) 1,6 daha iyi çeker...tartışmasız...

o kadaya ideal motor bence 2.0 dir. Ulkemiz vergi sartlari ve bunun sonucu yakit fiyatlari malumunuz.

2,0 en uygunu olurdu aynen katılıyorum... :alkis:
Başlangıcı olan herşeyin bir de sonu vardır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mart 15, 2015, 17:49:37 »
turbolusu biran önce gelsede görsek meraktan çatlayacaz  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 15, 2015, 17:53:27 »

kendimi takıntılı hissettim biraz ama , şu fotoğrafta yokuşun sonunda da bir corolla var hani :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara