0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
3 ay oldu ben alalı ve 2420 km deyim. 2 gün önce 4 tane alaşımlı jant taktırdım CMS marka ve güzel bir kimliğe büründü. 4.8 litreyi gördüm ben Göztepe / Kartal / Göztepe TEM oto yolunda 6. vites / 100 - 110 km/h aralığında. Rampa çıkma olayına gelince, aynen dediğin gibi olmadı 2 vites düşürürsün ve çıkar. Çıkmaz, gitmez diye bir şey yok. Vites uyarı ışığı mesela. Atıyorum 2. vites ile bir yokuş çıkıyorsun ve sana 3'e at diyor. Ama yokuş 2. viteslik yokuş ve sen kalkıp o lambaya göre 3'e atarsan gelip forumlar da "1.33 motor gitmiyor" diye konu açmak kaçınılmaz olur. Daha bugün Akasya Avm'den çıktım ve benle birkikte 3 kişi Acıbademe çıkan dik bir yokuş var, 1. vites ile girdim ve yokuşun ortasında 2'ye aldım ve önde ki durunca durdum ve hatta bilhassa durdum çünkü durmadan 1' e düşüp devam edebilirdim. Baktım arkadan gelen yok ve durdum. Yokuş kalkış desteğini kullanarak gayet sorunsuz o dik yokuş da kalkış yaptım. İşi bileceksin, kalkmayı bileceksin. Yıllar önce turbo motorlar yoktu. 124'ler, 131'ler, Renault 12'ler varken bu ülkede dik yokuşlar yine vardı ve hepsi de keçi gibi çıkıyordu. Yokuş da bu araba kalkmaz diyen bir zahmet yokuş kalkış reflekslerini gözden geçirsin. İnanmayan gelir Göztepe / Petrol Ofisi benzincsiine bir cumartesi sabahı, oturur yanıma deneriz. Ben kazanırsam İskender ondan, o kazanırsa İskender benden. Güle güle kullan arabanı. Seni mutlu ediyorsa gerisini boş ver.
Abi akasyanın yanın daki acıbademe çıkan hatta pazara dönen yerde dur kalk yaptıysan 1.33 toyota gözüm de baştacıdır. Neden dersen o yokuşta yeni kasa 1.6 focus durateck motor dur kalkta çıkamadığı oluyordu. İnanırmısın patinaj dahi çekemeden motor duracak gibi oluyordu. Sırf o nedenle biraz bekleyip yol boşaldığın da gazı kökleyip öyle çıkıyordum. Gerçi bence benim kullandığım araç sorunluydu. 2 - 3 sefer servise götürdüm aldığınız yakıttan kaynaklanıyor diyorlardı yada yazılımı güncellediklerini söyleyip gönderiyorlardı beni. Halbuki hergün 20 litre yakıtı göztepe Po dan alıyordum. Neyse işi özü sırf bu nedenle focuslardan soğudum hatta aynı işyerinde çalıştığım arkadaşlarım da bu aracı kullandıkların da aynı tepkiyi veriyorlardı. O nedenle kendime suç bulmuyorum ama eminim ki benim kullandığım araç arızalıydı. Çünkü abi dediğin gibi zamanın da o yollarda 124 ler 131 ler toroslar çıkıyordu.
Sevgili arkadaşlar, geçen hafta bahsettiğim ve ben dahil 3 kişi ile durup, yokuş kalkış desteğini devreye sokarak sorunsuzca kalkış yaptığım yokuş dan bu gün yine geçtim ve bu sefer fotoğraf da çektim. Bugün tek başımaydım ve yine yokuş kalkış ile sorunsuzca kalktım. Geçen hafta 3 kişiydik ve sorunsuzca yokuş kalkış ile kalktı. Araba 1.33 Corolla.. Bu yokuş yabana atılacak bir yokuş değildir. Ve bu yokuşu ben 1 ile girip 2 ile çıktım. Ve yine bu gün de fotoğrafı çektiğim nokta dan kalktıktan sonra 2'ye attım.
. Yani 1.33 den korkmaya gerek yok. Daha düne kadar VW, Passatları 1.6 / 102 HP olarak satıyordu. Yani şimdi bu motor 1.33 değil de 1.5 olsa emimin ön yargı ve gitmez, kalkmaz muhabbeti yapılıyor olmazdı.
siz buna yokuşmu diyorsunuz bu yokuşu 1,0 motorlu arabada çıkar ayrıca sadece yokuşta aracı bağırtarak çıkarmak aracın çekişinin iyi olduğunu göstermez aracın rampada devrini kaybettiği zaman tekrar devirlenmesi nasıl ara hızlanmaları nasıl dolu yükle uzun yol performansı nasıl sollamaları nasıl bunlardan bahsedin bence yokuşta durup kaldırarak motor iyi çekiyor diyemeyiz ayrıca anlatımlarınızı okuyan birisi aracın 1,6 motordan daha iyi çektiğini düşünebilir bu şekilde insanları yanlış yönlendirmek ve bilgilendirmek doğru değil benceMesaj Birleştirildi: Mart 15, 2015, 16:37:25daha dün dediğiniz 15 sene önceydi hocam
Hakan bey, dediğim gibi benim bu test ve yorumum 1.33 motor Corolla için yokuş da kalkmıyor diyenlere. 21 yıldır askerlik dahil araba kullanmaktayım. Yıllarca ufak motorlu araba kullandım. Performanslı araba da kullandım. Yani hayatım 131 - Symbol ve Corolla dan ibaret değil. Ve ben geçen hafta aynı testi 3 kişi varken yaptım. Haftaya aynı yokuşu cumartesi günü eğer olurda unutmazsam daha kalabalıkken yapacağım. Ananem ve teyzelerimi almaya gideceğim. Tahminim 5 kişi oluruz arabada. Ve asıl testi yine yazın Bodruma giderken Sabuncubeli rampasında yapacağım.
Burak abi bu gidişli test edecem diye senin arabanın baskı balatası daha çabuk sürede bitecek. Bence hiç gerek yok abi.
yokuşta kalkmıyor diyenler bence art niyetli kişilerdir ama sonuçta şu bir gerçekki 1300 kiloya yakın ağırlıkta bir kasa 1,33 motora ağır gelmektedir (not: kullanıcıyım )
Orası da doğru. Hani vergiden avantaj da değil.
Satış fiyatından avantaj ama, 1.6 ile arasında az fiyat farkı yok.
o kadaya ideal motor bence 2.0 dir. Ulkemiz vergi sartlari ve bunun sonucu yakit fiyatlari malumunuz.