0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
evet Arakadaşlar benimde 1.33 2015 life aracımın sehir için normal kullanımda arada bi agrasif sürüşte klima genelde açıkkıne 7.0 litre civarı yakıyor çok motor sesi duymak istedigim zaman 8 litreyi görüyorum ama nadir.aracım 40000 binde ventgas obdl sistem var. geçen gün bursa karacabey e gittim. kendim Manisa Soma da ikamet ediyorum. extra kendim hız sabitleyici alıp taktım kapaklı sahibinden 100 liraya sipariş verip 20 dk kadar ugraşıp taktım. 110 km hıza sabitleyerek gittigimde araba 5 litre civarı yakıyor. karacabey e vardıgımda 5.2 litre idi ortalama. klima açık 2. seviyede yol boyu. Soma - karacabey 190 km yol.dönüşte aynı sekilde bu sefer motor deviri 3500 devire sabitledim. ortama 125 km falan yapıyor. sehir içine girdigim zaman devredışı bıraktım normal agrasıf kullandım biraz. klima yine açıktı seviye arada 1 ve 2 ye alarak kullandım. bu sefer dönüşte somaya vardıgımda 6,4 litre ortalama yazıyordu. 6 vitesin büyük avantajı var bu yatsınamaz bi gerçek. ama tabii motor 1.6 olmadı için yüksek rampalarda uzun süreli çıkışlarda cruise control kendi kendine devre dısı kalıyordu devir düşmesinden ama hep 6. viteste 2 yetişkin yüksüz sekilde gittik geldik. genelde yokuşların sonuna dogru devir 3000 e düşünce otomatik iptal oluyor sabitleyici. genel anlamda çok güzel bi araç alıcaklar a tavsiyem tüpe gerek yok ama ben bol bol gezicem düşünmeden diyorsanız koklaya koklaya gidersiniz hesap yaptığım zaman 0,130 0,140 kuruş gibi gülünç rakamlar çıkıyor yanlış hesap yapmıyorsam aynı pompa aynı benzinlik aynı fiyat ile. hatta bazen aynı arkadaş bile doldurduğu oluyor gerçekten ben bu corolla yı seviyorum her ne kadar seven kadar alamayıp düşmanı olan olsada..
selamlar, bugün 2015 model 20 binde bir araç aldım.İzmir Borovalı bayinden.20 bin bakımları yapılmış.Almadan önce forumda yazılanları youtubedan gerekli videoları izledim.Lpg taktırmaya gerek var mı yok mu karar veremedim.Garanti bozulur mu sorusuna da yanıt bulmuş değilim.Bundan önceki arabam 2005 1,3 Getz benzinde çok yaktığı için Lavato marka tüp taktırmıştım gayet de memnundum.Araç çekişine gelince de Haftasonu Manisa-İzmir arası sabuncu beli rampasına çıkarken test edeceğim açıkçası.Getz de o dik yokuşu lpgli iken 3 le çıktım,öndeki araçlardan dolayı yavaşladığımda 2 yle devam ettim.Zaman zaman yaşadığım deneyimleri sizlere sunmaya çalışacağım.Teşekkürler
Arkadaşlar merhaba 1.33 Corolla sahibiyim. Yakıtım 6.9'dan aşağı düşmedi. Lpg taktırmadım. 9075 km aracım. Sizce yakıt ortalamam nasıl normal mi ? genelde şehir içi kullanım yapıyorum. Birde ben aracımı kaldırırken debriyajı çok kullanıyorum yani kavramayla kalkıyorum denilebilir. Zararı çok mu ? Doğrusu nasıldır ?Teşekkürler.
Hacam rampada bahsettiginiz hareketi cok fazla yaparsaniz normal.sureden daha erken bir zamanda debriyajiniz bitebilir. 1.33 ler 1.6 lara gore daha cobuk debriyaj sorunu yasiyor gozlemlerime gore. Yakit olarak da benzinli arabaya gore normal. Sehir ici demissiniz ama nereye kime gore sehir ici. Bende 1.16d Bmw var 8 ileri otomatik surekli pro eco modda kullaniyorum suan Istanbul ici o bile 7 nin altina dusmuyor. Ayni guzargahta kullandigimiz benzinli araclari (her marka arac icin) solemiyorum kac yaktigini. Bmw depoyu hafta da (5 gun) 1 fullerken 50 lt - benzinliye gunluk 18 lt yakit aliyoruz.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şehir içi Eskişehir ve oturduğum ev tepe de yani sürekli rampa çıkıyorum Cevabınız için teşekkürler sanırım kalkarken gazdan destek almak debriyajın ömrünü uzatıcak.
2015 1.33 life sahibi oldum yeni. Araçta prins marka lpg kiti mevcut şu ana kadar yaktığım yakıt aşağidaki tabloda 1. Değer yol bilgisayarının değeri 2. Değer lpg degeri En fazla 9.4 litre yaktım ama bu değer aracı çok fazla zorladim 120 den aşağı hiç düşmedim veYÜKSEK hızı gördüm en dusukndeger 6.6 buda Polatlı ankara arası sakın kullanım digerli s.içi s.dışı karışık. 5.6=7.1 (297 km 21 litre)7.5=8.5 (291 km 25 litre)7.1=8.2 (217 km 17.90 litre)8.1=9.4 (316 km 30 litre)5.3=6.6 (139 km 9.2 litre)6.4=8.0 (196.6 km 15.9 litre)5.5=7.0 (240.9 km 16.95 litre)7.3= 8.3(163.7 km 13.62 litre
Arabanın lpg de hiçbir sıkıntı yok arıza lambası yanmıyor bazen lpg li olduğunu bile unutuyorum lpg anahtarı usb girişinin yanında kapalı yerde olduğundan araca binenelerde fark edemiyor