Gönderen Konu: Toyota corolla 1.33 life  (Okunma sayısı 82054 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür edildi
Toyota corolla 1.33 life
« : Ocak 05, 2015, 22:32:02 »
Merhabalar..Benzinli aracımı bugün teslim aldım.Araca ilk binip sürüşe çıktığımda kendimi ilk kez trafiğe çıkan sürücü adayı gibi hissettim.
Araçla ilgili deneyimli arkadaşlardan bilgi rica ettiğim birkaç konu var :
1. Direksiyon üstünde Display tuşuna bastığımda sırasıyla çıkan Trip A ve B tuşları ne işe yarıyor?
2.Benzin lambası yanıyor ama henüz gideceğim 50 km yol görünüyor.Sizce lamba yandığı zaman mutlaka yakıt eklemeli miyim? Aksi halde gösterge bozulur diyenler var.
3.Follow me Home özelliği nasıl çalışıyor? Kontağı kapattığımda 30 sn. süren herhangi bir ışık göremedim.
4.Lastik basınç ikaz lambası nerede yer alıyor ve sinyal şeklinde mi uyarı veriyor?

Şimdiden bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Toyota corolla 1.33 life
« : Ocak 05, 2015, 22:32:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bugün Yarın TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • 83 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota corolla 1.33 life
« Yanıtla #1 : Ocak 05, 2015, 22:50:13 »
Merhabalar..Benzinli aracımı bugün teslim aldım.Araca ilk binip sürüşe çıktığımda kendimi ilk kez trafiğe çıkan sürücü adayı gibi hissettim.
Araçla ilgili deneyimli arkadaşlardan bilgi rica ettiğim birkaç konu var :
1. Direksiyon üstünde Display tuşuna bastığımda sırasıyla çıkan Trip A ve B tuşları ne işe yarıyor?
2.Benzin lambası yanıyor ama henüz gideceğim 50 km yol görünüyor.Sizce lamba yandığı zaman mutlaka yakıt eklemeli miyim? Aksi halde gösterge bozulur diyenler var.
3.Follow me Home özelliği nasıl çalışıyor? Kontağı kapattığımda 30 sn. süren herhangi bir ışık göremedim.
4.Lastik basınç ikaz lambası nerede yer alıyor ve sinyal şeklinde mi uyarı veriyor?

Şimdiden bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

1. Trip A ve Trip B  ==> Bir tanesi ortalama yakıt tüketimi, bir diğeride aracın içerisindeki yakıtla gieceği menzildi sanırsam (Ben de çok Acemiyim)

2. Benzin lambasını yakmamak iyidir, çünkü dipteki pislikleri çekmeye başlarsın.

3. Bizim araçlarda Follow Me özelliği varmıydı bilmiyorum. Ben yok diye hatırlıyorum.

4. Lastik basınç ikaz lambası Gösterge panelinde, panelin sağında kalan kısımda sarımsı renkli bir ışık.

Ben de aracı bugün aldığım için, bilgier yetersiz olabilir. Eksiklerimizi ve yanlışlarımız tecrübeli arkadaşlar düzeltsin lütfen
Bugün Yarın TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2015, 23:25:19 »
Follow me özelliği var. Sinyal kolunu arabayı stop ettikten sonra kendine çekip bırakınca farlar 30 sn. yanar.

Lastik basınç sensörü 10 gün sonra mutlaka yanar sarı renk ünlem işareti. 4 lastik + 1 stepne için 34 - 35 hava bas söner. Sönmezse torpidoyu aç ve solunda düğme var, basılı tut ve 3 kere yanıp söner sensör ışığı ve uyarı sönmüş olur.

Hayırlı olsun.  :)
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bugün Yarın TOYOTA
  • 83 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 05, 2015, 23:29:55 »
Follow me özelliği var. Sinyal kolunu arabayı stop ettikten sonra kendine çekip bırakınca farlar 30 sn. yanar.

Lastik basınç sensörü 10 gün sonra mutlaka yanar sarı renk ünlem işareti. 4 lastik + 1 stepne için 34 - 35 hava bas söner. Sönmezse torpidoyu aç ve solunda düğme var, basılı tut ve 3 kere yanıp söner sensör ışığı ve uyarı sönmüş olur.

Hayırlı olsun.  :)

Tecrübe işte ;)
Bugün Yarın TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2015, 23:37:25 »
Aslında bizde bir kere yandı sadece sonra hala karşılaşmadık çok şükür :)
Trip A ve B sizin hesaplamak istediğiniz mesafeler için.mesela depoyu doldurup sıfırladınız, o depo ile kaç km gitmenizi ölçmeyi kolaylaştırmak için.  Ben yazın evin önünde sıfırladım gezdik dolaştık tekrar geldik eve baktığımda 2772 km idi. Sırf birinde bunu ölçtüm. Diğerinde bir depo yakıtla kaç km gittiğini
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 05, 2015, 23:42:04 »
Sanırsam bir çoğumuz aldığımız araçların  0 veya 2. El olsa dahi ilk aldığı gün kullanım kılavuzunu okumuyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 05, 2015, 23:46:29 »

Sanırsam bir çoğumuz aldığımız araçların  0 veya 2. El olsa dahi ilk aldığı gün kullanım kılavuzunu okumuyor.
Araç daha gelmeden okuyan var :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 05, 2015, 23:54:15 »
Normal de kitap okumam ama konu araba olunca söylemiş olduğunuz grupta ilk sıralarda yerimi alırım.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 06, 2015, 00:12:16 »
Normal de kitap okumam ama konu araba olunca söylemiş olduğunuz grupta ilk sıralarda yerimi alırım.
aslında herkeste olması gereken o, bence :)
bilinçli kullanıcı olmalıyız
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 06, 2015, 01:40:51 »
Ben arabayi aldıktan 3 gün sonra kaputunu açıp baktim  :D
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 06, 2015, 02:01:58 »
Ben kokune kadar kullaniyorum benzini isik yaninca hemen almaniza gerek yok fakat diptekini pek kullanmak onerilmez pislik yuzunden r nin hemen ustune gelmeden alirsaniz iyi olur yani  gosterge bozulmaz bozulcak olsaydi bizimki bozulurdu surekli yaniyor ampul patliycak artik diye dalga geciyolar bizim arkadaslar :lol:
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 06, 2015, 08:24:08 »

Aldığım gün arabayı eve gelir gelmez o 600 sayfalık kitabı resmen bir gece de hatim etmiş ve ertesi sabah da inmiştim sahile erkenden arabanın her yerini kurcalamıştım kitap ile birlikte. Bazı gözden kaçan yerleri de buradan öğrendim. Mesela torpido içinde ki lastik basınç resetleme düğmesi gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bugün Yarın TOYOTA
  • 83 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 06, 2015, 12:12:31 »
Aldığım gün arabayı eve gelir gelmez o 600 sayfalık kitabı resmen bir gece de hatim etmiş ve ertesi sabah da inmiştim sahile erkenden arabanın her yerini kurcalamıştım kitap ile birlikte. Bazı gözden kaçan yerleri de buradan öğrendim. Mesela torpido içinde ki lastik basınç resetleme düğmesi gibi.

Kar yağdığı için arabamı hiç kullanamadım. Getirdiğim gibi duruyor evin otoparkında
Bugün Yarın TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 06, 2015, 16:24:12 »
Buyrun benim. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 26, 2015, 00:11:23 »
    Toyota Corolla 1.33 life araçla ilgili bazı sitelerde çok dik rampalarda araç içinde 5 kişi varken rampada dururken aracın kalkmadığı konusunda bir forum gördüm ve burada aracın Toyota bayii tarafından da test edildiği ve dik rampada 5 kişi ile kalkmadığı yazılmış ve resimde paylaşılmış.Resimdeki rampa ile aynı eğimde dik yaklaşık 35 derecelik rampanın tam ortasında aracımın içinde sürücü dahil 5 yetişkin olduğu halde; önce yokuş kalkış destek ile,sonra sadece el freni desteğiyle,sonra sadece fren debriyaj kavraması ile ve son olarakta TRC çekiş desteği iptal edip tam dört defa ve sorunsuz aracı kaldırdım, isteyen olursa daha sonra dik rampanın resmini de atarım.Araç normal sürüş şartlarında gerekli çekişi ekonomik bir tüketim ile sorunsuz sunmaktadır.Fazlasını isteyenlere turbolu araçları tavsiye ederim.Lütfen kimse gereksiz bilgi kirliliği yapmasın...
2015 Toyota Corolla 1.33 Life LPG (BRC)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 26, 2015, 16:37:28 »
Arabanın çıkacağı rampa eğimi bellidir. Zaten çok fazla dikte zaten araba durduğu yerde kaldırmaya çalıştığınızda patinaj çekmekten başka birşey yapmıyor. Bana göre dik inerken bile acaba frene bassam dururmu düşüncesi yaratan dikler. Ayrıca arkadaşlara tavsiyem sırf deneme amaçlı yüklü rampada el frensiz debriyaj gaz yaparak arabayı zorlarsanız geçmiş olsun o debriyaj balatasından uzun vadede birşey beklemesinler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 26, 2015, 23:52:38 »

valla ben okudum araç gelmeden daha araç geldi babam gidip aldı ben daha göremedim neresi nasıl diye merak ediyorum gerçe test arabasıyla 1 saat kadar geçirdim ama kullanırken olmuyor güzelce karıştıramadım geri görüş kamerası varmış aynaya baktım açılmayıca yoktur herhalde bile dedim (eski modellerde aynadaydı benim suçum değil) ama sürüşü çok hoşuma gitti ve debriyajına bayıldım basmasan bile hata affediyor  :D

Mesaj Birleştirildi: Şubat 26, 2015, 23:57:18
benzin ışığı yanık gezmek göstergeleri elbette bozmaz ama uzun süre böyle gezerse yakıt pompasının yanma ihtimali var.
2015 COROLLA ADVENCE
2005 YARİS SOL A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota corolla 1.4d-4d premium
    • Elkar oto fren servisi (büyük araç)
  • Kilometre: 20000
  • 79 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 27, 2015, 00:04:57 »
Arabanın çıkacağı rampa eğimi bellidir. Zaten çok fazla dikte zaten araba durduğu yerde kaldırmaya çalıştığınızda patinaj çekmekten başka birşey yapmıyor. Bana göre dik inerken bile acaba frene bassam dururmu düşüncesi yaratan dikler. Ayrıca arkadaşlara tavsiyem sırf deneme amaçlı yüklü rampada el frensiz debriyaj gaz yaparak arabayı zorlarsanız geçmiş olsun o debriyaj balatasından uzun vadede birşey beklemesinler.

ben  1.4 dizel ile yaptım da 1 saat koku gitmedi araçtan arkadaşlarında tavsiyesiyle rampada ya yokuş kalkış desteğini yada el frenini kullanıcam ustalık falan dinlemiyor yokuşta durunca
Düştük bir japon sevdasına Allah ayırmasın ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Merhaba
  • Kilometre: 9900
  • Model Yılı: '21
  • 84 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 07, 2015, 19:23:30 »
Arkadaşlar merhaba , bugün eşim ve oğlumla beraber Ford bayiine gittik ve yeni Focus ile yeni Mondeo'yu inceledik.
Bir kez daha Corolla alarak ne kadar doğru bir karar verdiğimizi anladık. Tamam onların ön konsolları çok daha güzel ama Corolla'daki ferahlık ve genişlik inanki Mondeo'da bile yoktu. Ayrıca metalik boya için +1.500 TL ücret talep ediyorlar.
Çevremdeki herkes aracımı çok beğeniyor (kendim çelik jant da aldım) , performansını soranlara bayır yukarı çıkarken aracın bayılmaması için diğer büyük hacimli motora sahip veya dizel motora sahip araçlara göre 1 vites yerine 2 vites küçültüp yüksek devirle kolayca çıkabileceklerini söylüyorum. Hatta otomobilden çok iyi anlayan arkadaşlarımla benim aracımla yaptığımız yolculuklardan sonra hepsi performans yönünden hiç bir sorun olmadığı yönünde hemfikir kalıyorlar. Şehir içi 7,7-8,0 Lt tüketim ve 90-100 KM hızla 5,2-5,5 Litre tüketimi duyunca da araca hayranlıkları iyice artıyor. Nazar değmesinden korkuyorum :)
2022 Toyota Corolla Dream Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #19 : Mart 07, 2015, 19:37:35 »
Arkadaşlar merhaba , bugün eşim ve oğlumla beraber Ford bayiine gittik ve yeni Focus ile yeni Mondeo'yu inceledik.
Bir kez daha Corolla alarak ne kadar doğru bir karar verdiğimizi anladık. Tamam onların ön konsolları çok daha güzel ama Corolla'daki ferahlık ve genişlik inanki Mondeo'da bile yoktu. Ayrıca metalik boya için +1.500 TL ücret talep ediyorlar.
Çevremdeki herkes aracımı çok beğeniyor (kendim çelik jant da aldım) , performansını soranlara bayır yukarı çıkarken aracın bayılmaması için diğer büyük hacimli motora sahip veya dizel motora sahip araçlara göre 1 vites yerine 2 vites küçültüp yüksek devirle kolayca çıkabileceklerini söylüyorum. Hatta otomobilden çok iyi anlayan arkadaşlarımla benim aracımla yaptığımız yolculuklardan sonra hepsi performans yönünden hiç bir sorun olmadığı yönünde hemfikir kalıyorlar. Şehir içi 7,7-8,0 Lt tüketim ve 90-100 KM hızla 5,2-5,5 Litre tüketimi duyunca da araca hayranlıkları iyice artıyor. Nazar değmesinden korkuyorum :)

3 ay oldu ben alalı ve 2420 km deyim. 2 gün önce 4 tane alaşımlı jant taktırdım CMS marka ve güzel bir kimliğe büründü. 4.8 litreyi gördüm ben Göztepe / Kartal / Göztepe TEM oto yolunda 6. vites / 100 - 110 km/h aralığında.

Rampa çıkma olayına gelince, aynen dediğin gibi olmadı 2 vites düşürürsün ve çıkar. Çıkmaz, gitmez diye bir şey yok. Vites uyarı ışığı mesela. Atıyorum 2. vites ile bir yokuş çıkıyorsun ve sana 3'e at diyor. Ama yokuş 2. viteslik yokuş ve sen kalkıp o lambaya göre 3'e atarsan gelip forumlar da "1.33 motor gitmiyor" diye konu açmak kaçınılmaz olur. Daha bugün Akasya Avm'den çıktım ve benle birkikte 3 kişi Acıbademe çıkan dik bir yokuş var, 1. vites ile girdim ve yokuşun ortasında 2'ye aldım ve önde ki durunca durdum ve hatta bilhassa durdum çünkü durmadan 1' e düşüp devam edebilirdim. Baktım arkadan gelen yok ve durdum. Yokuş kalkış desteğini kullanarak gayet sorunsuz o dik yokuş da kalkış yaptım. İşi bileceksin, kalkmayı bileceksin. Yıllar önce turbo motorlar yoktu. 124'ler, 131'ler, Renault 12'ler varken bu ülkede dik yokuşlar yine vardı ve hepsi de keçi gibi çıkıyordu. Yokuş da bu araba kalkmaz diyen bir zahmet yokuş kalkış reflekslerini gözden geçirsin. İnanmayan gelir Göztepe / Petrol Ofisi benzincsiine bir cumartesi sabahı, oturur yanıma deneriz. Ben kazanırsam İskender ondan, o kazanırsa İskender benden.

Güle güle kullan arabanı. Seni mutlu ediyorsa gerisini boş ver.