0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar..Benzinli aracımı bugün teslim aldım.Araca ilk binip sürüşe çıktığımda kendimi ilk kez trafiğe çıkan sürücü adayı gibi hissettim.Araçla ilgili deneyimli arkadaşlardan bilgi rica ettiğim birkaç konu var :1. Direksiyon üstünde Display tuşuna bastığımda sırasıyla çıkan Trip A ve B tuşları ne işe yarıyor?2.Benzin lambası yanıyor ama henüz gideceğim 50 km yol görünüyor.Sizce lamba yandığı zaman mutlaka yakıt eklemeli miyim? Aksi halde gösterge bozulur diyenler var.3.Follow me Home özelliği nasıl çalışıyor? Kontağı kapattığımda 30 sn. süren herhangi bir ışık göremedim.4.Lastik basınç ikaz lambası nerede yer alıyor ve sinyal şeklinde mi uyarı veriyor?Şimdiden bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
Follow me özelliği var. Sinyal kolunu arabayı stop ettikten sonra kendine çekip bırakınca farlar 30 sn. yanar. Lastik basınç sensörü 10 gün sonra mutlaka yanar sarı renk ünlem işareti. 4 lastik + 1 stepne için 34 - 35 hava bas söner. Sönmezse torpidoyu aç ve solunda düğme var, basılı tut ve 3 kere yanıp söner sensör ışığı ve uyarı sönmüş olur. Hayırlı olsun.
Sanırsam bir çoğumuz aldığımız araçların 0 veya 2. El olsa dahi ilk aldığı gün kullanım kılavuzunu okumuyor.
Araç daha gelmeden okuyan var
Normal de kitap okumam ama konu araba olunca söylemiş olduğunuz grupta ilk sıralarda yerimi alırım.
Aldığım gün arabayı eve gelir gelmez o 600 sayfalık kitabı resmen bir gece de hatim etmiş ve ertesi sabah da inmiştim sahile erkenden arabanın her yerini kurcalamıştım kitap ile birlikte. Bazı gözden kaçan yerleri de buradan öğrendim. Mesela torpido içinde ki lastik basınç resetleme düğmesi gibi.
Arabanın çıkacağı rampa eğimi bellidir. Zaten çok fazla dikte zaten araba durduğu yerde kaldırmaya çalıştığınızda patinaj çekmekten başka birşey yapmıyor. Bana göre dik inerken bile acaba frene bassam dururmu düşüncesi yaratan dikler. Ayrıca arkadaşlara tavsiyem sırf deneme amaçlı yüklü rampada el frensiz debriyaj gaz yaparak arabayı zorlarsanız geçmiş olsun o debriyaj balatasından uzun vadede birşey beklemesinler.
Arkadaşlar merhaba , bugün eşim ve oğlumla beraber Ford bayiine gittik ve yeni Focus ile yeni Mondeo'yu inceledik.Bir kez daha Corolla alarak ne kadar doğru bir karar verdiğimizi anladık. Tamam onların ön konsolları çok daha güzel ama Corolla'daki ferahlık ve genişlik inanki Mondeo'da bile yoktu. Ayrıca metalik boya için +1.500 TL ücret talep ediyorlar.Çevremdeki herkes aracımı çok beğeniyor (kendim çelik jant da aldım) , performansını soranlara bayır yukarı çıkarken aracın bayılmaması için diğer büyük hacimli motora sahip veya dizel motora sahip araçlara göre 1 vites yerine 2 vites küçültüp yüksek devirle kolayca çıkabileceklerini söylüyorum. Hatta otomobilden çok iyi anlayan arkadaşlarımla benim aracımla yaptığımız yolculuklardan sonra hepsi performans yönünden hiç bir sorun olmadığı yönünde hemfikir kalıyorlar. Şehir içi 7,7-8,0 Lt tüketim ve 90-100 KM hızla 5,2-5,5 Litre tüketimi duyunca da araca hayranlıkları iyice artıyor. Nazar değmesinden korkuyorum