0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zamanında üst kapak açtırıp, 3.000 Lira'ya yakın masraf yapmış biri olarak söylüyorum. Boşverin üst devirleri, subapları elinize almak hoş olmuyor. Bizzat tecrübe ettim. Arada bir ''hatatatata''yı duyun, bırakın. '6.000 devir var, neden kullanmayayım' yanlış bir yaklaşım.
Gençler Zafer Abiye yüklenmeyin, sizin yaşınız genç....Biz biliriz o sağır motor tabirlerini Eskiden gençler babalarının arabalarını çalar, sağır dedikleri motorlara deli gibi yüklenip motoru canlandırdık derlerdi... Şimdi görüyorum da maşallah forumda baba arabasını çalan gençler değil hep araba sahipleri var.
Ben hala çaliyorum abi
Selamın aleykümzafer hocanın dediklerine sonuna kadar katılıyorum devirli kullanmak cepten başka hiçbi zarar vermiyo motor o kadarda atak oluyoselametle
Kim ne derse desin yüksek devir iyidir. Nazar değmesin 301600 km'de lpg'li ve yüksek devir kullandığım corollam var. Yeter ki 10.000 km'de yağı değişsin, susuz kalmasın, motor soğukken yüklenilmesin.
Ben hala daha bilimsel olabilecek bir cevap alamadım. Hadi tamam şimdiki araçlarda ECU var beyin var deyip belki sizin kullanım tarzınızı anlayıp ileride ona göre tepkiler verdirtiyor olabilir motora, ama ya eski araçlarda bu nasıl oluyor.... Arabadaki hangi AKILLI METAL varda bu sağırlaşmaya yada AÇILMAYA sebep oluyor?