0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben hala daha bilimsel olabilecek bir cevap alamadım. Hadi tamam şimdiki araçlarda ECU var beyin var deyip belki sizin kullanım tarzınızı anlayıp ileride ona göre tepkiler verdirtiyor olabilir motora, ama ya eski araçlarda bu nasıl oluyor.... Arabadaki hangi AKILLI METAL varda bu sağırlaşmaya yada AÇILMAYA sebep oluyor?
Katılıyorum ve bir de ekleme yapayım sizin aracınızın motoru emsallerine kıyasla daha iyi ve performanslıdır. Nazar değmesin maşallah nice yıllara ve yollara diyelim.
bende uzun zamandır LPG li araç kullanırım ve LPG de aşırı devrin motorda sorunlar yaratacağına inanıyorum.LPG de 3500 deviri geçmem geçeceksem sollama yapıyorumdur böyle zamanlarda anlık olarak benzine geçerim. (yani yüksek devir ihtiyaçlarımda benzine geçerim anladınız siz:))arkadaşlarında dediği gibi yüksek devir (benzinde) aşınmanın en çok olduğu zamandır zarar dediğimiz ömrünün erken tükenmesidir ve biz bunu istemeyiz toyotacı olarak
bencede korkmaya gerek yok nasilsa yagsoz susuzda gidiyor.nasilsa japon yapımı herseye dayanikli bence öle devamedilmesi daha iyi
Ben zaten boşta yüksek devir yaptıranlara anlam veremiyorum. Zorlamayla motor bitecek olsa kamyonlar hiç yük taşıyamazdı. Mesele motorun bakımı ve rodajı.
bakın ne kadar güzel bir noktaya geldiniz. kamyon motoru veya dizel motor neden uzun ömürlüdür ? düşük devirde çalışıyor çünkü
bu cevap herşeyin net olduğu cevap bence.üstüne bişey demem ben denemek isteyen denesin bakımlarını eksiksiz zamanında yaptırsın ve 6000devir kullansın hep.sonuçlarıda paylaşssın bence.