0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tabi konuşulan durum benzinli araçlar için geçerli...Dizel bi araçta 6000 dd ?? faydalımı zararlımı peki
her zaman yapmazsanız bi sıkıntı olmaz lpg varsa yapmayın ama benzinde yapın. o redlineyi zaten araca zararlı olmasın diye koymuşlar
Aynen katılıyorum zaten bu devirlerde sürekli kullanan da yoktur fakat ara sıra yüksek devirlere çıkmak motor sağlığı için daha iyidir bununla birlikte asıl önemli olan düşük devirde araç çekmediği durumlarda dahi aracı aynı viteste kullanıp motoru bayıltmamaktır. Sanırım red line 7000 devirden den sonra giriyor ondan sonrasında sürekli kullanmalar sakıncalı olabilir. 1.6 benzinli Corolla dual vvti maximum beygir gücünü 6400 devirde verdiğine göre bu devirlerde kullanmanın bence bir sıkıntısı yoktur.
Sağır motor diye bir deyim duymuşsunuzdur.2006 E12 Hatchback 1.6 Corolla aracımı ikinci el 20.000 km de almıştım ilk sahibi bir bayan takasla Renault bayisine vermiş aracı aldığımda 5'ci vitese zor geçiyordu nedeni de 5'ci vites hiç kullanılmamış ve araç düşük devirlerde kullanılmış sağır bir araçtı performansı falan çok düşüktü 4 yıl kullandım 53.000 de km sattım motor emsallerine kıyasla en iyi durumuna gelmişti ve en küçük bir sorunu yoktu bunda zaman içinde ve sık sık yüksek devirlerde kullanmamın çok etkili olduğunu söyleyebilirim.
Bence bu rodajın iyi yapılmamasından kaynaklanıyor. Düzgün bir rodajdan sonra fazla aşırıya kaçılmadığı sürece düşük devirlerde kullanımın performansa negatif bir etkisi olacağını düşünmüyorum.
Rodajdan kaynaklı olduğunu sanmıyorum sonuçta aracı 20.000 km kullanmış kullanıcı bayan 5.ci vitesi kullanmamış hal böyle olunca düşük sürat ve düşük devirlerde kullanmış buda motorun emsallerine oranla performansının düşük kalmasına neden olmuş. red line tam olarak 6.400 devirde başlıyor yani tam olarak maximum beygir gücünü ürettiği devir. Bunun anlamı 6.400 devir çevirmenin hiç bir sakıncası yok tabi bu gücü istediğiniz süre ile