0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2011 E15 1.6 Benzinli Corolla aracımı rodaj döneminden sonra 4 yıl bahsettiğim yüksek devirlerde kullandım. İddia ediyorum motor verimi ve sağlığı açısından emsallerinden çok çok iyi durumdaydı yakıt tüketimi çekiş vs vs asıl önemli olan aracı düşük devirde kullanmamaktır.
Ben naptigimi bilmiyorum valla cok sakin gittigimde oluyo cok deli gittip gec attigimda geçen kücük bi deneme yapmistik 3vitesteyken 90 görmüştüm sanirim
Belki yeri değil ama aklıma gelmişken sorayım.Araç yüksek devir çevirirken havalandırma çıkışlarından yanık kokusuna benzer bir koku gelmesi normal mi?
Bazen kalkışlarda yada hız denerken vitesi biraz geç atıp 6000 dvr.Görüyor Araba acaba bir zararı olurmu diye aklıma geldi geçenlerde.Selamlar.
Okan boş bir yol bulduğunda veya trafiğe kapalı düz bir yolda 2'ci viteste 6000 devire çık vitesi boşa al boşta ara gazı ver devir düşmesin tekrar 2'ci vitese al ve gazı tam sonuna kadar bas bakalım ne olacak fakat bunu devamlı ve sık sık yapma
Nasıl bir sıkıştırma bu? Ben elhamdulillah hiç koku duymadım. Havalandırmanın açık mı olması lazım koku duymak için?
Murat hocam benim bahsettiğim koku havalandırma açık ve iç sirkülasyon kapalıyken oluyor. Kapalıyken oluyor mu dikkat etmedim.4000 rpm üzerini çevirince havalandırma çıkışlarından aşırı sicak hava geliyor ve bahsettiğim koku çıkıyor. Devir düşünce ısı ve koku kayboluyor.