0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Deniycem merak ettim çok iyi mi hizlaniyor patinaja mi kaliyor 6 bin devirden sonra ara gazi verirsem kesiciye girmez mi direk , 2.viteste 20de kalktik 208 otomatik dizel arkadasin arabasi bakimdan yeni cikmisti duz yoldu baya iyi tutundu o 2viteste devir yukselince ben one ciktim vitesi takinca ondeydim tamamen
Murat hocam benim bahsettiğim koku havalandırma açık ve iç sirkülasyon kapalıyken oluyor. Kapalıyken oluyor mu dikkat etmedim.4000 rpm üzerini çevirince havalandırma çıkışlarından aşırı sicak hava geliyor ve bahsettiğim koku çıkıyor. Devir düşünce ısı ve koku kayboluyor.
Yahu ben yola bakmaktan hiç kaç RPM de gidiyorum bakmıyorum Maşallah sizler her bir yerine bakıyorsunuz. 2500 Devirlerde ben vites değiştiriyorum, 4000-5000 devirlerde gittim mi hatırlamıyorum hele 6000 nerede ona bile bakmadım, bizim kırmızı alan nerede başlıyor du. O devirlerde giderken herhalde ben gözümü hiç yoldan ayırmazdım
Yahu ben yola bakmaktan hiç kaç RPM de gidiyorum bakmıyorum Maşallah sizler her bir yerine bakıyorsunuz. 2500 Devirlerde ben vites değiştiriyorum, 4000-5000 devirlerde gittim mi hatırlamıyorum hele 6000 nerede ona bile bakmadım, bizim kırmızı alan nerede başlıyor du. O devirlerde giderken herhalde ben gözümü hiç yoldan ayırmazdım.Hiç koku duymadım sıcaklıkta hissetmedim şimdiye kadar, ben düşük rakımlı yerlerde araba kullanıyorum belkide bundan dolayı arabayı hiç zorlamıyorum
Murat hocam, trafik olmayan sakin bir yerde biraz devir attır araca kendine gelsin, max hp kaç devirde alınıyorsa test et aracı işte sana eğlence, red line a da gir bir şey olmaz.
Biraz daha yüksek devirlerde vites değiştirin motor daha keyifli ve canlı olacaktır sanırım aracınız 1.6 Avensis
Benim hanımda 25 senelik şöför devirli kullanmayı sever yüksek devir denemelerini yanımdayken yapıyorum kokunun geldiğini oda söylüyor.Yanlız bu koku anlık geliyor.Arada aracı yoklamak lazım uzun yol yaptıktan sonra aracın gidişi ve rampa çıkışı bile değişiyor.
Şimdi kızacaksın Cavit abi ama sizin arabada LPG li Burak Murat Bey'inkide LPG li acaba çok mu sıcaklık üretiyor da motor üstündeki borular ısınıyor?
Niye kızayım murat kokunun nerden geldigini inan bilmiyorum yüksek deviride deneme amaçlı en fazla üç defa çevirmisimdir.Diger zamanlar emekli modunda shift oklarina uyarak gidiyorum.
Herşeyi LPG ye bağlıyorum ya ondan Yüksek devirde araba daha çok ısınıyordur herhalde, hiç bir araştırma varmı LPG li bir motorlar Benzinli bir motor arasında aynı saat çalıştırmada ortaya çıkan ısı ne kadar diye? Fark varmıdır ki?