Gönderen Konu: Aracı 6000 devirde kullanmak  (Okunma sayısı 21192 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracı 6000 devirde kullanmak
« Yanıtla #20 : Aralık 28, 2014, 00:32:54 »

Deniycem merak ettim  çok iyi mi hizlaniyor  patinaja mi kaliyor 6 bin devirden sonra ara gazi verirsem kesiciye girmez mi direk ,   2.viteste 20de kalktik 208 otomatik dizel arkadasin arabasi bakimdan yeni cikmisti  duz yoldu  baya iyi tutundu o 2viteste devir yukselince ben one ciktim vitesi takinca ondeydim tamamen

Tabiki araç müthiş bir ivme kazanıyor ve roketliyor sizi koltuğa yapıştırıyor. Lastiklerin iyi ise patinaj yapmaz 

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 28, 2014, 00:32:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 28, 2014, 00:37:37 »
Murat hocam benim bahsettiğim koku havalandırma açık ve iç sirkülasyon kapalıyken oluyor. Kapalıyken oluyor mu dikkat etmedim.
4000 rpm üzerini çevirince havalandırma çıkışlarından aşırı sicak hava geliyor ve bahsettiğim koku çıkıyor. Devir düşünce ısı ve koku kayboluyor.

Yahu ben yola bakmaktan hiç kaç RPM de gidiyorum bakmıyorum :) Maşallah sizler her bir yerine bakıyorsunuz. 2500 Devirlerde ben vites değiştiriyorum, 4000-5000 devirlerde gittim mi hatırlamıyorum hele 6000 nerede ona bile bakmadım, bizim kırmızı alan nerede başlıyor du.  :tamam: O devirlerde giderken herhalde ben gözümü hiç yoldan ayırmazdım.

Hiç koku duymadım sıcaklıkta hissetmedim şimdiye kadar, ben düşük rakımlı yerlerde araba kullanıyorum belkide bundan dolayı arabayı hiç zorlamıyorum  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 28, 2014, 00:40:27 »
Yahu ben yola bakmaktan hiç kaç RPM de gidiyorum bakmıyorum :) Maşallah sizler her bir yerine bakıyorsunuz. 2500 Devirlerde ben vites değiştiriyorum, 4000-5000 devirlerde gittim mi hatırlamıyorum hele 6000 nerede ona bile bakmadım, bizim kırmızı alan nerede başlıyor du.  :tamam: O devirlerde giderken herhalde ben gözümü hiç yoldan ayırmazdım

Murat hocam, trafik olmayan sakin bir yerde biraz devir attır araca kendine gelsin, max hp kaç devirde alınıyorsa test et aracı işte sana eğlence, red line a da gir bir şey olmaz. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Aralık 28, 2014, 00:41:23 »
Aracı düşük devirde kullanmak daha fazla sorun yaratabilir. Burada kasıt motor devrini sürekli red line kullanmak değil fakat bazı durumlarda bu devirlere çıkılabilir ve kullanılabilir aracı bayıltmaktan daha iyidir. Yüksek devirlerde kullanırsanız sadece daha fazla yakıt tüketirsiniz o kadar benzinli bir araç modeline göre tork ve gücünü zaten 6000-7000 devir bandında verir.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 28, 2014, 00:45:05
Yahu ben yola bakmaktan hiç kaç RPM de gidiyorum bakmıyorum :) Maşallah sizler her bir yerine bakıyorsunuz. 2500 Devirlerde ben vites değiştiriyorum, 4000-5000 devirlerde gittim mi hatırlamıyorum hele 6000 nerede ona bile bakmadım, bizim kırmızı alan nerede başlıyor du.  :tamam: O devirlerde giderken herhalde ben gözümü hiç yoldan ayırmazdım.

Hiç koku duymadım sıcaklıkta hissetmedim şimdiye kadar, ben düşük rakımlı yerlerde araba kullanıyorum belkide bundan dolayı arabayı hiç zorlamıyorum  :tamam:

Biraz daha yüksek devirlerde vites değiştirin motor daha keyifli ve canlı olacaktır sanırım aracınız 1.6 Avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #24 : Aralık 28, 2014, 00:48:23 »
Murat hocam, trafik olmayan sakin bir yerde biraz devir attır araca kendine gelsin, max hp kaç devirde alınıyorsa test et aracı işte sana eğlence, red line a da gir bir şey olmaz. :)

Aytaç benim araba modifiyeli, 2 tane devir kesici var bende biri ön tarafta diğeri arka tarafta :)

Ule bi yalnız başıma gidemedim ki sağa sola :) Makas atmayı özledimmmm  :islik:

Mesaj Birleştirildi: Aralık 28, 2014, 00:49:51
Biraz daha yüksek devirlerde vites değiştirin motor daha keyifli ve canlı olacaktır sanırım aracınız 1.6 Avensis

Evet hocam 1.6 Avensis, otoyolda giderken basıyorum ama zaten 6. viteste olunca pek o devirleri göremedik. :) Ara ara benim devir kesicileri uyutursam deniyeceğim  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 28, 2014, 01:15:49 »
bundan önceki aracımı sürekli performanslı kullanıyordum bir gün acele işim vardı performanslı kullanıyordum yani yüksek devirlerde krank mili yamulttu :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 28, 2014, 01:27:49 »
Babamin yaninda 3 bin babam yokken 6 bin devir :rofl:
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 28, 2014, 08:33:39 »
1. Vites :)

2.vites :)

Çekimler yokuş çıkarken yapılmıştır. 6000de değiştiririm bende vitesi tek başıma olduğumda. Peder olduğu zaman d de 3000devirde atmasina izin veririm [emoji14]
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Aralık 28, 2014, 12:10:48 »
Şimdi maalesef istesem de yüksek devirli kullanamıyorum ilk dizel ve ilk otomatik aracım DSG yakıt ekonomisi ve diğer etkenler için 1500 devirde vites değiştiriyor tabi ki S modunda işler biraz değişiyor ama henüz S modunda bir kaç kez kullandım çok ihtiyaç duymadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 28, 2014, 12:34:16 »
Benim hanımda 25 senelik şöför devirli kullanmayı sever yüksek devir denemelerini yanımdayken yapıyorum kokunun geldiğini oda söylüyor.Yanlız bu koku anlık geliyor.Arada aracı yoklamak lazım uzun yol yaptıktan sonra aracın gidişi ve rampa çıkışı bile değişiyor.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Aralık 28, 2014, 13:35:42 »
Benim hanımda 25 senelik şöför devirli kullanmayı sever yüksek devir denemelerini yanımdayken yapıyorum kokunun geldiğini oda söylüyor.Yanlız bu koku anlık geliyor.Arada aracı yoklamak lazım uzun yol yaptıktan sonra aracın gidişi ve rampa çıkışı bile değişiyor.

Şimdi kızacaksın Cavit abi ama sizin arabada LPG li Burak Murat Bey'inkide LPG li acaba çok mu sıcaklık üretiyor da motor üstündeki borular ısınıyor?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 28, 2014, 13:51:26 »
Şimdi kızacaksın Cavit abi ama sizin arabada LPG li Burak Murat Bey'inkide LPG li acaba çok mu sıcaklık üretiyor da motor üstündeki borular ısınıyor?
Niye kızayım murat kokunun nerden geldigini inan bilmiyorum yüksek deviride deneme amaçlı en fazla üç defa çevirmisimdir.Diger zamanlar emekli modunda shift oklarina uyarak gidiyorum.:)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #32 : Aralık 28, 2014, 13:54:49 »
Niye kızayım murat kokunun nerden geldigini inan bilmiyorum yüksek deviride deneme amaçlı en fazla üç defa çevirmisimdir.Diger zamanlar emekli modunda shift oklarina uyarak gidiyorum.:)

Herşeyi LPG ye bağlıyorum ya ondan :) Yüksek devirde araba daha çok ısınıyordur herhalde, hiç bir araştırma varmı LPG li bir motorlar Benzinli bir motor arasında aynı saat çalıştırmada ortaya çıkan ısı ne kadar diye?  Fark varmıdır ki?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Aralık 29, 2014, 12:06:55 »
Herşeyi LPG ye bağlıyorum ya ondan :) Yüksek devirde araba daha çok ısınıyordur herhalde, hiç bir araştırma varmı LPG li bir motorlar Benzinli bir motor arasında aynı saat çalıştırmada ortaya çıkan ısı ne kadar diye?  Fark varmıdır ki?

Isı farkı kesinlikle vardır en kaliteli benzin 97 oktan LPG ise 105 oktandır buda yandığında motorun içinde oluşturduğu ısı demektir diye biliyorum. LPG li bir motor benzine kıyasla daha fazla ısınır ama soğutma sistemi ve radyatör motorun ısısını sabit tutmaya çalışır ve tutar tabi sistemde bir sorun yoksa LPG kullanılan bir motorun ilerleyen km sorun çıkarma oranı da bu sıcaklık farkları ve diğer nedenlerden dolayı daha fazla olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 29, 2014, 12:38:59 »
yakıt noktasında sıkıntı etmezseniz bence benzinli bir motor için iyi bile. benzinli motorlar devri sever. motoru da diri tutmuş olursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Aralık 29, 2014, 12:45:21 »
Benzinli motorlar yüksek devirleri sever çünkü maximum güçlerini yüksek devirlerde üretirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #37 : Aralık 29, 2014, 13:04:36 »
Arkadaşlar bu motorlar şunu sever bunu sever diyoruz ya, neden sevsin ki? Bunun bir açıklaması varmı bilimsel olarak?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Aralık 29, 2014, 13:35:45 »
Bilimsel açıklaması vardır mutlaka yeni Corolla 1.6 maximum gücünü yola 6400 devir de iletiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 29, 2014, 13:44:06 »
güç önemli değil tork önemli. bu yüzden orta devirlerde gezmek lazım.

ne kadar küçük vitesde ve devirli giderseniz motorunuz okadar fazla aşınır. yüksek devir tehlikelidir. çok ısınmasına neden olur. titreşimler artar. parçaları maksimum zorlarsınız. yağ pompası yüksek devirde yeterli basıncı sağlayamayabilir. neticede devir kesici bile olsa çok fazla basmamak lazım.