0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Teknık verilere gore 0.2 daha fazla yakıtı var mmt un duz vitese gore...
Ben 2009'da benzinli corollamı alırken mmt tüketim verileri düz vitesden biraz daha aşağıda idi. Nedense sonra biraz yukarıda olmaya başladı.
Arkadaslar bugun toytota elegant ile anlastıgım bayıye gıttım.mmt sorunu ıcın.mmt ler cok sorun cıkarıyormus yokus yukarı cıkarken sıkısık trafıkte sıkıntılar cıkıyormus dedım.baya bır konustuk.once satıs danısmanıyla sonrada servıs muduruyle.2010 yılından ıtıbaren gelen corolla larda tamamen şanzıman yenılenmıs hatta bılgısayardada gosterdıler servıste.yazılımları dahı yenılenmıs cunku cok sıkayet almıslar.sıkıntı yaşama olasılıgınız mınuma ındırıl dendı.ben mmt vıtes modelı ıle anlasmıstım manuel yapmaya gıtmıstım cidden ıkna oldum.ınsalllah sorun yasamam.ama tabı bunuda soyledıler tam otomatık gıbı sert bır kullanım olmaz dedıler cunku debrıyaj sıstemı bulunmaktaymış.
arkadaşlar ben ortopedik özürlü bir öğretmenim sorunsuz olsun diye fazla para verip toyota yaris aldım bu aracı otomatik vites özellikli olarak aldım çünkü ötv indiriminden faydalandım ama şu mmt (baskı balata ısınması vs...) sorunundan kendimi kurtaramadım. 1. arızada samsun derindere sorunumu garanti kapsamında değerlendirerek çözdüler sağolsunlar ama daha 10.000 km yapmadan balatalar yine yandı bugün yine aynı arızayı yaptı çekici ile servise götürdüm 2.000 tl gibi bir rakam cebimden çıkabilir miş.bu araba bana 3+2 yıl garanti ile satıldı ve açıkçası bu parayı ödemem mümkün değil araba olmadan okula gitmemde mükün değil. Şu aurisi mahkemeye veren bayan arkadaş gibi bende mahkemeye mi versem acaba.ama şunuda belirtmeliyim ki servis hizmetleri mükemmel lütfen biri yol göstersin..
tekrar selamlar arkadaşlar.. yaklaşık bir aydır kullanmakta olduğum mmt ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadığımı ve aksineo kadar sıkıntılardan sonra büyük bir zevk alarak kullandığımı mutluluk ile buradan yazıyorum.. uzun yolda şehir içinde sıkışık trafikte sürekli olarak kullandım hiç bir şekilde beni üzecek hiç bir şey yapmadığı gibi aracımın yakıt oranıda oldukça da iyi idi en son uzun yolda 564 km mesafeyi dikkatsiz ce diyebileceğim şekilde 90-150 km karışık bir hızla 120 tl lik yakıtla katettim... ve inanın ki şu ana kadar büyük bir zevk ile kullanmaktayım ve manuel modda kullandığımı da belirtmek isterim vites geçişlerinde bir problem yok ve en güzeli de sessiz sedasız bir şekilde yolları bitiriyor.. inşallah bundan sonra da bir sorun yapmaz ve bu şekilde de devam ederiz.. bu arada serviste adedi 1.200 tl civarı olan elegant jantlarını 30.08.2010 tarih itibariyle dışarıda 625 tl ye takdırdığımı ve orjinali ile bire bir aynısı olduğunu ve replica olmadığını da buradan bildiririm.. hepiniz mutlu kalın...
dostlar herkes yaşadığı arızaları anlatıyor fakat bunda kullanıcı hataları etkin rol oynuyor olmasın1- bu araçlar düz vites mantığı ile üretilmiş yokuşlarda debriyajı yormamak için her zaman el freni ile kalkın.2- aracı ilk çalıştırma sırasında frene iyi basın. yarım yamalak basınca beyin vitesin konumunu tam algılayamıyor ve dur kalk halinde birden bire araç stop edebiliyor.3- uzun süreli beklemelerde vitesi mutlaka boşa alın. şanzıman dinlensin.aracınızda ne arızası olursa olsun. yetkili servise gidip danışın. ücretsiz son derece samimiyetle ilgileniyorlar. bu mmt leri kullanmak gerçekten dikkat ve bilgi istiyor yoksa randıman almak çok zor.
çok şükür mmt şanzımanlı corolla'dan kurtuldum... 2009 corollayı satıp yerine honda civic premium otomatik 2010 model araç aldım... bi daha mmt mi asla asla asla...
Frene tam olarak basmak yerine boşa alıp el freni çekip beklemek daha çok işime geliyor.