Gönderen Konu: Yeni corolla' nın en büyük eksiği ve en büyük artısı ne sizce?  (Okunma sayısı 48372 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ccorolla 1.6 Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 800
  • Model Yılı: '14
  • 21 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Haklısınız, aklıma gelmedi değil, Paspas ekini ekledikten sonra aracı denemedim, yarın debriyajın nereye kadar gittiğine gündüz gözüne bakacağım, gerekirse sadece gaz pedalı için keseceğim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Haklısınız, aklıma gelmedi değil, Paspas ekini ekledikten sonra aracı denemedim, yarın debriyajın nereye kadar gittiğine gündüz gözüne bakacağım, gerekirse sadece gaz pedalı için keseceğim.
Orası için vereceğim ve debriyaj baskı balataya zarar vermeyecek şey evde yemek masalarına falan koyulan muşambaların şeffaflarından biraz büyükçene koymak olur. ucunu da paspasın altına koyarak ele ayağa takılmasını da önlemiş olursunuz.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ccorolla 1.6 Advance
  • Kilometre: 800
  • 21 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
 En mantıklısı dediğiniz malzemeden kesim yapmak, hem ince hem dayanıklı olur. Teşekkürler öneriniz için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
Önemli değil. Forumun amaçlarına hizmet etmek için burda değil miyiz zaten :)
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • 239 kere teşekkür edildi
1.4 motor neden?çünkü toyota yeni motor yapmayı bıraktı.tüm ar-ge yi hybride aktarıyor.gelecek hybrid te ondan.şimdi yeniden yatırım yapacak bir dünya para harcayacak 1.6 diesel motor yapacak.gerek yok hybride devam paralar hybride.1.6 illaki lazımsa partnerden al 1.6 bmw koy gitsin yatırıma değmez dedi.
kaldı ki bu motor bence gayet başarılı bir motor.artık oturdu sorunsuz.ilk yıllar biraz sıkıntıları oldu ama şimdilerde ii.ben size opel wv bmw nin eksiklerini bir yazarım şaşırır kalırsınız.inanamassınız.önemli olan kabul edilebilirlik.bu arabanın parçaları inanan mercedes kadar kaliteli üretiliyor.bu tecrübe ile sabit.öle olunca araç maliyeti kabarıyor.ve biz istedik mi o olsun bu olsun hepsi maliyet.
soruyorum size o su busu şusu olan sunroof lo biilmem neli en iisi yani corollaya 100 000 tl verir misiniz.?
herkes hayır diyecek.niye o paraya avensis alırım dicek.
o paraya mercedes alırım passat alırım dicek.işte bu yüzden bu arabadaki eksiklklerin nedeni.minimum optimal maliyet.araba zaten 42 000 tl vergilerle 70 000 tl o yüzden ben kalitede süreklilik isterim.o da toyotada var.220 000 km de arabamın alt yürür takımından hiç bir şey değimemiş.+sarf malzemeler hariç motordanda değişen yok.iç döşeme pırıl pırıl.yani kalite uzun yıllar devam etmeli.3 snede soulan vw plastiğini ne yapayım ben.direksiyon kolanu bozulan jettalar.3000 tl ye değişilen dsg şanzıman balatları.daha nice örnekler var.toyota toyotadır.
hele ki şu video varya beni toyotaya aşık etti...

The most spectacular river crossing by car. 4x4 off road

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
Video neydi öyle? :blink: :blink:

Herhangi bir aksesuar veya uygulamayla motor veya diğer parçalar suya karşı izole mi edildi acaba? Tamam Toyotayı severim de böyle bir olayın olabileceğine ihtimal dahi vereniyorum.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '12
  • 26 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
ha ha haa :) cesaret; Toyota cesareti demek ki :) bir an su almıyor zannetmiştim... Kapı açılınca akan sular da ayrı bir güldürdü :)
Corolla 2012&2021 ilk günden beri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • 239 kere teşekkür edildi
evet su alıyor arkadaşlar.....su almaz mı.konu şu su alıyoda hala nasıl çalışıp devam edebiliyor konu bu.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
evet su alıyor arkadaşlar.....su almaz mı.konu şu su alıyoda hala nasıl çalışıp devam edebiliyor konu bu.....

Şnorkel sayesinde hava girişi yüksekte olduğundan su girmiyor, su girse motora hydrolock bile olabilir. Ama kabinin içine su giriyor da, elektronik cihazlar nasıl bozulmuyor? ya da motordaki su altında kalan aksamda kısa devre meydana gelmiyor mu? enteresan.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 3000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Bugün arabada 3 kişiydik kapalı otopark rampalarndan düzlüğe çıkarken Arabanın altı sürttü alçak o zaman
 bu araba aynı yerden eski arabada bu sorun yoktu megan1 2001

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
Lastik basınç sensörlerinden nefret ediyordum ama bu gün sevdim ve nefretim son buldu. Neden mi?

Bu sabah 3-4 günde bir yanan lastik basınç uyarı lambası delirtti beni ve direkt gittim servise. Aslında önce ben hava bastım ama sönmedi lamba ve bende servise gittim. İyicene bakın dedim, arka sağ lastiğe özellikle bakın en fazla hava onda düşüyor dedim. 30 dk bekledim ve arka sağ lastiğe çivi girmiş meğer ondan dolayı kaçırıyormuş hava ve tamir edip verdiler. Ücret filan da almadılar. Beklerken de bir expresso ve 2 şekerli çay da cabası oldu.

Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Burak bey,
Akıllı şey aslında derdini anlatmaya çalışıyormuş.

Garibim.   :)
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Yeni corolla' nın en büyük eksiği ve en büyük artısı ne sizce?
« Yanıtla #92 : Ocak 11, 2015, 17:56:54 »
2 gün önce kaza yaptım, kasko ikame olarak sembol verdi. Aracı teslim alacağım haftasonunu iple çekiyorum ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
2 gün önce yaptım, kasko ikame olarak sembol verdi. Aracı teslim alacağım haftasonunu iple çekiyorum ;)
Ne yaptınız? kaza mı?
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota yolda kalmaz...
  • Kilometre: 10000
  • 37 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Bugün arabada 3 kişiydik kapalı otopark rampalarndan düzlüğe çıkarken Arabanın altı sürttü alçak o zaman

Selamlar, özellikle bozuk zeminlerde, kasisli yollarda ve yeraltı otoparkları gibi ani değişen yol seviyelerinde çok dikkatli olmak lazım. Ben 6 ayda en az 5 defa sürttüm altını. Endişe ettim, serviste aracı kaldırıp altına baktık. Sadece egsoz yuvasının altına konmuş olan koruma demirinde bir iz gördük. Ama alıştım, böyle yerlere gelince ister istemez yavaşlıyorum. Megan'a göre oldukça alçak ama normal yükseklikteki kaldırımlara çıkabiliyorum ben. Fakat inerken dikkat, arka tamponun altı sürtebilir. Ön panjuru çok alçak yapmışlar, kaldırıma sürtebilir. Dikkatli kullanırsanız alçaklık sorun olmaz.
Hayatta para kaybetmeye değecek en değerli iki özellik dürüstlük ve itibardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Bu yeni Corolla bir tek bana mı yüksek geliyor? Ne zaman görsem bu arabanın arkası niye leylek gibi diye düşünmeden edemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi

alçaklık var biraz, biz de de megane 1 vardı, tarla toprağa bile girerdik onunla, altı oldukça yüksek bir araç...
corolla hem biraz alçak kalıyor, hem de şase uzun olduğu için biraz problem oluyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
alçaklık var biraz, biz de de megane 1 vardı, tarla toprağa bile girerdik onunla, altı oldukça yüksek bir araç...
corolla hem biraz alçak kalıyor, hem de şase uzun olduğu için biraz problem oluyor...
Bence altının vurma sebebi şasisinin uzun olması. Bu çok iyi bir diz mesafesi sağlıyor ama altına bazen dikkat etmek gerekebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
versiyonuna göre değişkenlik arz eden olumlu-olumsuz görüşlerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
Mesela 1.33 LIFE donanım da deri direksiyon ve vites topuzu olmalıydı. Çünkü 1.2 TSI TRENDLINE Jetta'da var. Bir önce ki Renault arabama 2013 yılında hakiki deri kaplatmıştım ve sökülmüştü direksiyon 5 saat sürmüştü. Buna da düşünüyorum ilerleyen zamanda ama bir forum da direksiyon EPS arızası gördüm daha 15 günlük yeni arabada. Galiba yaptırmayacağım. Ne olur ne olmaz, Symbol'de bir soket vardı o da Airbag soketiydi. Bunda belki bir kaç soket olabilir. Bu yüzden çıkardım deri direksiyon olayını kafamdan. Gidip advance donanım deri direksiyon simidi alsam 1000 liradan aşağı tutmaz herhalde ki zaten sağ tarafta ki düğmeler bende DISP hariç boşa çıkacak.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!